Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Genel Kurmay Aciklamasi..


Netcafe

Öne çıkan mesajlar

Arkadaslar Sizce Genel Kurmay Aciklamasi Yanlismiydi? Degilmiydi?

Bence Degildi...

Hasan Celal Güzel Diye Eski Bir Bakan Aciklama Yapmis Anti-demokratikdir Diye Benimde Ona Bir Cevabim Olacak...Ve Bu Aciklamayi Savunan Arkadaslara...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünyada hiçbir ülkede bulunmayan iki farklı unsuru bir araya getiren milli bir bayram. Bu bayram bir taraftan Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, egemenliğin ilan edildiği anlamlı gün diğer taraftan 'yarının büyükleri, geleceğin garantisi' çocuklar için bir şenlik. Atatürk'ün Türk çocuklarına armağan ettiği bayram dünya çocukları arasında sevgi ve dostluk bağlarının geliştirilmesi ve tüm insanların barış içinde yaşayacakları bir dünyanın oluşmasına katkıda bulunmak için her yıl düzenleniyor. Egemenliğin ilan edilmesinin ve ardından bu günün 'çocuk bayramı' olarak kutlanmasının tarihsel gelişimi ise şöyle:
İstanbul'un 16 Mart 1920'de düşman askerleri tarafından işgalinden sonra Osmanlı Mebusan Meclisi'nin görevini sürdürmesine imkan kalmamıştı. İşgal güçleri arasında yer alan İngiliz askerleri meclisi basarak bazı milletvekillerini tutuklamışlardı. O sırada Ankara'da bulunan Atatürk, bu durum üzerine 19 Mart 1920 günü vilayetlere ve kolordu komutanlıklarına bildiri göndererek durumu açıkladı. Bildiride ayrıca ülkenin bağımsızlığını korumak amacıyla bir Milli Meclis'in Ankara'da toplanması için çalışılmasını istiyordu. Bu bildiri üzerine tüm illerden 232 milletvekili seçildi. İstanbul'dan gelen 92, Yunanistan ve Malta'dan gelen 14 milletvekili ile bu sayı 337'ye yükseldi. Fakat 23 Nisan 1920 günü yapılan ilk toplantıya ancak 115 milletvekili katıldı. O gün çalışmalarına başlayan milletvekilleri güç şartlar altında çalışmaya başladılar. Meclisin çalışmalarının tek amacı vardı: Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir
Atatürk'ün çocuk sevgisini herkes biliyor. Atatürk'ün manevi çocuklarıyla ilişkisi, o yıllarda yaşayan kişilerin anı kitaplarında yer alıyor. Bütün konuşmalarında Bugünün küçükleri yarının büyükleri diyerek geleceğin çocukların elinde olduğunu her fırsatta belirten Atatürk, 1924'te ilk Meclis'in açılış tarihi olan '23 Nisan' gününün bayram olarak kutlanmasına karar verdi. Bu tarihten 5 yıl sonra ise bu bayramı çocuklara armağan etti.İşte 23 Nisan, işte ulusumuzun egemenlik bayramının anlamı bu. Bayram daha sonra Atatürk tarafından çocuklara armağan edildi. Elbette 23 Nisan çocuk bayramı olarak da kutlanacak, sonuçta Ata'mız öyle emretti ama aslını unutmadan Ulusal Egemenlik Bayramı olduğunu unutmadan.


BOLE Bİ GÜNDE KURAN OKUMA YARİSMASİNİN ANLAMİNİ BİRİ BANA SÖLESİN BOLUCU TEROR ORGUTUNUNDE YAPTIGI GIBI COCUKLARI VE KADINLARI ONE SURUP OLAYA MUDAHALE EDILMEMESINI SAGLASIN.BOLE BIR GUNDE BUTUN KUCUK KIZ COCUKLARININ BASI KAPANIP ILAHILER OKUTULMASININ ANLAMI NEDIR? *BENDE KENDIM ILAHI SEVERIM HATTA DINLERIM BABANNEM SAGOLSUN DINLETTIDE SEVDIRDIDE* KIMSENIN DININE LAF YOK AMA BU GUNDE ATATÜRK BAYRAKLARİ VE TURK BAYRAKLARİNİN USTUNE BASKA BİR BAYRAK ORTULUP BU KUTLAMANIN YAPILMASI DOGRUYSA VE BUNU ESKI BIR BAKAN SAVUNUYORSA..O BAKANADA BUNU DOGRU BULANLARADA KAFAM GIRSIN!

[ Mesaj 29 Nisan 2007, Pazar - 09:16 tarihinde, Netcafe tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...