Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ehliyet alma süreci.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Arkadaşlar size birkaç şey sorucam..
Şimdi malumunuz haziran'da öss var. Aldığım bilgiye göre temmuzdaki ehliyet sınavından sonra stajer ehliyeti uygulamasına geçilicekmiş o yüzden bir an önce kaydını yaptır sınava gir dediler.
Buraya kadar herşey normal 2 gün önce gittim kaydımı yaptırdım herşey dahil 300 milyon para istediler bu da tamam.

1)Araba kullanmayı hiç bilmiyorum,sınava da össye kadar çalışmıcam derslere gitmeyi planlamıyorum cd ye çekiyorlarmış onu alıcam evde izlerim sınavı geçerim dimi?
2)direksiyon derslerini yazılı sınavdan önce mi sonra mı veriyorlar?
3)bu 300 milyon herşey dahilden başka nereye ne kadar para gidiyor? ( bu herşey dahilin içine neler dahil bilgisi olan varsa anlatabilir mi? (mesela sağlık raporu 60 milyon vs gibi) )
4)temmuzdaysa sınav ehliyeti ne zaman elime alırım?

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

izmire yeni bir acemi şöför geliyor açılın yoldan. :P
Mesaj tarihi:
1)evde cdleri izlemeyi geç, direk aç kitabı oku olmaz bişey. yalnız normal araba kullanma sınavında naparsın onu bilemem.
2)sınavdan sonra
3)sağlık raporu nerden aldığına bağlı.eğer poliklinikten falan alırsa 25 ytl falan oluyor. ehliyet alırken de bi 100 kağıdı gözden çıkar ekstradan.
4)ben de temmuzda girdim eylülde ehliyet elimdeydi.

alma zaten sen ehliyet falan izmir trafiğinde yeterince amatör var;)

[ Mesaj 28 Nisan 2007, Cumartesi - 11:38 tarihinde, MrLevie tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
bildiğim kadarıyla anlatayım

1-) direksiyon sınavında ciddi anlamda çok basit şeyler soruyorlar, o yüzden onun için endişelenmene gerek yok. genelde toplamda 4-5 saatlik direksiyon dersleri verirler, onlarda da sınavı geçmen için gereken her şeyi öğretiyorlar zaten. onları almazsan da ailenin arabası ile vs. ile çık, 2. vites ve geri viteste kullanmayı öğrenecek kadar, kalkışı vs. yi bilecek kadar çalış, sınavda onları halledersin. Sürücü kursunun sana vereceği de odur zaten. Yazılı sınav için de kitabı sadece bir kere okuman yeter, hatta atlaya atlaya okuman bile yeter. Mantıkla falan da çıkartabiliyorsun bir noktadan sonra.

2-) Bende direksiyon derslerini yazılı sınavdan önce vermişlerdi, kurstan kursa değişebiliyor, kursla konuşup yazılı sınav sonrası almayı da rica edebilirsin, eğer öncesindeyse erteletebilirsin falan.

3-) Bendeki her şey dahil sistemini anlatayım, çok büyük ihtimalle seninkisi de odur. sağlık raporu, trafik müdürlüğüne gitmek, şu bu gibi bütün her şeyi sürücü kursu hallediyor o 300 milyonun içinde. Yani şöyle söyleyeyim, direksiyon sınavına da girdikten sonrasına kadar o 300 milyon dışında bir şey ödemiyorsun. Ehliyeti kazanırsan notere gitmen gerekiyor, o da yüksek bir meblağ tutuyor diye biliyorum. 350 ytl diye duymuştum onu da, ama emin değilim açıkçası.

4-) bunu da bilmiyorum açıkçası.

[ Mesaj 28 Nisan 2007, Cumartesi - 11:42 tarihinde, ZaugnaKhaldun tarafından güncellenmiştir ]
  • 1 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...