Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Genelkurmaydan Aciklama Var

Laurelin

Öne çıkan mesajlar

Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın ortak imzasıyla Genelkurmay başkanı da görevinden alınabiliyor.

Bu da çok önemli bir husus. Genelkurmay daha önce ısrarlı türban sorularına müdahil olmadı fakat bu sessizlikten çıkardığımız şey şu anda açıkça ortada ki. Ordunun başına karısının başı türbanlı, laikliği benimsememiş ve irticai faliyetlerde bulunmuş hatta bu yüzden tutuklanmış, TSK dan irtica sebebiyle ihraç edilenlere şerh koyan ilk başbakan olmuş birinin geçmesine izin vermeyecekler.
Sosyal ağlarda paylaş

darbe olursa kesin ambargo yeriz dışardan dışlarlar falan hatta abd demokrasi getircez diye saçmalar belki bu fırsatla ıraktaki gibi tabi bunları su an düşünüp uydurdum

geriletmeyen darbe olmaz bence ama sonunda laikliğe kavuşabiliriz o açıdan ilerletici bile olabiliri ama çok acı verir
Sosyal ağlarda paylaş

darbe degil darbeyi yapanalrin niyeti ulkeyi geri goturur

bi onceki darbeyi yapan sahsiyet kitapalri toplatmis iskenceye goz yummus idam kararlarina cekinmeden imza atmis zorunlu din dersleri getirmis hatta sosyoloji ve felsefe gib idersleri kaldirmaya akdar goturmustur isi

burda ise tamamen farkli bir durum var
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Vecdi gönülü yada baska bi akpliyi cıkaracaktı işte rte hata etti (ki bence akp zihniyeti hic bir sekilde Çankayaya cıkmamalıdır) . Arınç ın gazına geldi.
Arinc yaptirtti zaten bu isi ya, oyle gorunuyor.

Bir analizi okumustum, Arinc'in o "dindar cumhurbaskani' aciklamasi direk Tayyip'e gondermeymis. Eger "bizden" birini orada aday gostermezsen, hemen altina ben de adimi yazarim babinda.
Sosyal ağlarda paylaş

Darbe için klasik söylem "Ülkeyi 20 yıl geri götürür"dür. Ne kadar doğru bilemiyorum tabii, lâkin darbe olmaması halinde ülkenin kaç kere 20 yıl geriye gideceği düşünüldüğünde, eninde sonunda geri gideceğimiz görülüyor.

Darbe çığırtkanı gibi oldum ben de, gönül ister ki kansız,darbesiz çözülsün bu olay ama pek mümkün görünmüyo =/

Edit : Abso "Benek Kurmay" ne abi =)

[ Mesaj 28 Nisan 2007, Cumartesi - 00:39 tarihinde, Asteroth tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

asker darbe yaparsa sonucun ne olacagini biliyor zaten. acikcasi su an yapmamasinin sebebi de budur. bilindik aciklamalarin aksine muhtira gibi bir aciklama oldu bu. tabi bu hukumetin yaptiklari su sekilde devam ederse sanirim o riski alip darbe yapabilir.

bilmiyorum nasil goruyorsunuz ama turkiyede her zaman kadrolasma oluyordu. mesela refah partisi secimi kazaninca ilce belediyesinden tutun diger tum devlet adina calisan kesim direk onlarin adami oluyordu. bir baska parti gelince tekrar degisiyordu.

ama bu akp ne zaman tek basina iktidara geldi bu ulkenin gormedigi bir kadrolasma oldu. su anda basbakandan tutun en ucra bir semt in belediye temizlikcisine kadar kadrolasma var. tum bakanliklar, yetkili veya memur statusunde gorevliler neredeyse her yerdeler. bir tek ulasamadiklari 2 yer vardi, birisi tabi ki tsk digeri de ataturk ve ismet inonu den sonra gorulmus en mukemmel cumhurbaskani ahmet necdet sezer.

cumhurbaskanligi ile tsk her zaman iliskilidir. ve su anda gelinen noktada o "ince biyikli dinci" tipinin cumhurbaskanligina 10 oy yakinlikta durdugudur. bazilari bu ulkede yapilan surekli laiklik hatirlatmalarini felan abarti bulur ama oyle degil. cahili, yobazi cok bu ulkenin. buyuk sehirlerdeki cevrenize bakip "ya seriat olmaz" gibi dusunmeyin cunku o sehrin disinda o sehirden daha cok seriati getirmek icin cabalayacak vardir. en basit bir ornek, birisi tutup "din elden gidiyor" diye yaygarayi verse cogumuz ya bu devirde ne din elde gitmesi deriz ama o herifin pesine o kadar cok kisi takilir ki..
Sosyal ağlarda paylaş

Darbe falan çok kolay şeyler değil yani pırt diye olmaz ondan önce 50 tane olay olur. Bana göre şu an yaşananlar yavaştan AKP veya Tayyipin sonunu bir şekilde hazırlama çalışmalrı yani ya bir yasak gelicek ya parti kapatılacak hükümet düşürülüp vs vs gibi bişi. Darbe için daha çook zaman var ve tabi işallah olmaz o ayrı bi konu.

[ Mesaj 28 Nisan 2007, Cumartesi - 00:43 tarihinde, Absolut tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...