Absolut Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 Hemen özetliyim. Bir adet US Robotocs 9108 ile ADSLden internete giriyorum. Aradaki bağlantım kablo, wirelessı ev içi dağıtıma kullanıyorum. Merak ettiğim bu adsl modemi adsl olarak değilde sadece network kartı gibi kullanabilir miyim? Yani İçerde ayrıca hali hazırda 2MBlik wireless bir bağlantım daha var ve 9108i bu bağlantıyı wireless kullanarak internete çıkması için ne yapmam lazım. MAksat geceleri 2MBliği Downloada bırakıcam ama normal zamanda Kotalı hattım ile nete giricem. [ Mesaj 26 Nisan 2007, Perşembe - 20:18 tarihinde, Absolut tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 Valla inan 10'dan fazla okudum ama tam olarak anlayamadım olayı. Anladığım kadarıyla USR 9108 dediğin alet wireless modem ve gateway. Yani ADSL kablosunu buna takıyorsun, bu wireless olarak dağıtıyor. Ama bir wireless bağlantım daha var demişsin. Yani iki modemin, iki adsl hattın mı var? Biraz da kafam bozuk sanırım ama anlayamadım demek istediğini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 2mb hattına bağlı modemi access point yaparsan olur, olmaması için bir sebep göremedim ama bu tip sebepleri görmek için yeterli teknik bilgiye sahip misin diye soracak olursan... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 Çok tekniğine girmeden açıklamak gerekirse; Evet istediğin olur. Zira gateway olarak neyi gösterirsen makina için internet çıkışı (aslında ağ çıkışı) o olur. Modemini de hub olarak kullanabilirsin. Yani senin tabirinle "network kartı" olarak kullanabilirsin. :) Yapman gereken, gece kotasızın bağlı olduğu modemin IP adresini gateway olarak gösterip gündüz kotalı olanı göstereceksin. Bu yüzden DHCP yerine statik IP kullanırsan daha iyi olur. Yani otomatik IP almasın bilgisayar. edit: sımayli :P [ Mesaj 27 Nisan 2007, Cuma - 02:28 tarihinde, GE-TA tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Nisan 27, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2007 Hemen detay açıklıyım. 2MBlik baglantı bizim şirketten wireless yayınlanıyor ve içerdeki odada ki repeater ev içine dağıtıyor onu. Benin wireless ile ona bağlanmak için ne yapmam lazım? Yani 192.168.1.1 den girip use pass ile baglanıp modemime diğer repaterın IPsini gateway mi gostericem? Yoksa direkman wireless olarak onu bilsam user pass girsem olmaz mı? eskiden wireless network kartı ile direk wireless searchten bulup bağlanıyordum 2MB olana ama bu external modem ile şiştim kaldım :) [ Mesaj 27 Nisan 2007, Cuma - 03:17 tarihinde, Absolut tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Nisan 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2007 İçerdeki odadan 2MB olan ev içine wireless dağıtılıyor diyorsun. Ama modemle tekrar ev için dağıtmak istiyorum diyorsun orayı anlayamıyorum. Tahminim: Ana bilgisayarında wireless adaptörü yok. Modemin 2MB wireless bağlantıyı alsın, ordan kabloyla ana bilgisayarına versin istiyorsun. Yani modemi wireless adaptör olarak kullanmak istiyorsun. Doğru mu anlamışım sonunda? :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Nisan 27, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2007 Doğru anlamışın hatta tam tam tam detay vereyim :9 Ev duvarları çok kalın olduğundan içerdeki odadan PCye wireless sinyalleri çok zayıf geliyor. PCde takılı olan internal wireless network kartı yakalayamıyor sağlıklı. Bende onu disable ettim ve direk yeni adsl hat ve modem alıp onu kullanıyorum. İstediğim yeni ADSL modemimle (USR) sanki o internal network kartımmış gibi içerdeki odadan yayın yapan wirelessı nasıl görürüm. :) Kısacası altta nework conectionsa tıkladığımda search for wireless networks diyip benim icerdekini görmek için ne yapmam lazım :) Yani medemi sadece network kartı veya hub gibi kullanmak istiyorum galiba . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ragnar Mesaj tarihi: Nisan 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2007 yanlış anlamadıysam modemi de sadece ap olarak kulanmak istiyorsun yani adsl modem adslden değilde wifi ile şirket hattına bağlansın ve sende adsl modemden pc ne internet bağlatısı olsun istiyorsun. Yani PC---------->ADSL---------->ŞİRKET ADSL piyasadeki modemlerin geleni sadece wifi yayın yapmakta yani senin istediğin ap özelliğine sahip bir modem görmedim (+ wifi konusu ile uzun süre uzun mesafe taşımacılığı konularında çalışmalarım oldu). Benim önerim pc veya şirket adslini repeat eden ap için (mevcut antenlerini 1-3 arası varsayarsak)5 ila 8 dbi omni bir anten kullanlanabilirsin ama cihazlarda harici anten için sma,bnc vs başka bir connector olması gerekirki harici antenleri takabilesin. veya 1 adet daha ap alabilirsin. yani sonuç olarak istediğinde Antenli senaryo ile PC---------->ADSL------>internet PC---------->ŞİRKET ADSL------>internet AP'li senaryo ile PC---------->ADSL------>internet PC---------->AP-------->ŞİRKET ADSL------>internet şeklinde kullanabilirsin ap için dlink 2100 öneririm anten olarakda yine dlink den faydalanabilirsin. http://www.sky.com.tr/urunler/network.asp?grup=8&marka=56 eğer benim hafta sonlarım boş hobi olsun istersen kendi antenini kendinde yapabilirsin. ben home made antenlerim ile line of side olarak 2 km ye ulaşmıştım 2100 ap ler ile [ Mesaj 27 Nisan 2007, Cuma - 11:15 tarihinde, Ragnar tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Nisan 27, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2007 Anten olarak bi tane USRnin external directional anteni birde external tel tipi antenim mevcut ama duarlar pek bi kalın :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ragnar Mesaj tarihi: Nisan 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2007 kesin sen yapmışsındır duvarlarıda ondan öyledir. ozaman 2100 ap öneriyorum 1 adet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Nisan 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2007 Al eline bi matkap, tak ucuna 16'lığı, çek kabloyu gitsin madem o kadar kalın duvar görsün gününü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Nisan 27, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2007 İşin ilginci hakkaten duvarları biz yaptık :) hehe ama sağlam olsun derken biraz abartmışız :) Duvarları delme gibi bi şansım yok çünkü hepsi tünel kalıp yani her biri perde. Bi tane lamba takıcaz diye 3 uç kırıyoruz yani duvr delmek öncelikle fiziksel olarak çok çok çok zor ayrıca eşim oyar :) [ Mesaj 27 Nisan 2007, Cuma - 12:18 tarihinde, Absolut tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Nisan 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2007 Bahsettigin seyi zamaninda ben de yapmak istemistim ama becerememistim. Modem sadece arkadaki dsl girisine giren interneti dagitabiliyordu. Cözüm yolu varsa ben de merak ettim simdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Nisan 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2007 Ragnar hocam piyasada AP özelliğine sahip modemler var ki. Ve hatta yine bildiğim kadarı ile 9108a da bunlardan biri. Misal Zoom 5590, Arties'in birkaç modeli, Zyxel'deki bazı modeller AP'li modem. Cümleni mi yanlış anladım acaba? Absolute, şirket ADSL'ine erişim için kullandığın AP'nin IP'si 192.168.1.1 ise PC'inde gateway olarak onu kullanırsan şirketin ADSL'ini kullanırsın. Kendi ADSL'ini kullanmak içinse USR modemin IP adresini 192.168.1.2 yap mesela. Sonra PC'de gateway olarak 192.168.1.2 verdiğin anda kendi ADSL'ini kullanmaya başlarsın. Manuel olarak gateway IP değiştirerek internet değiştirmiş olursun. Tabi PC'nin IP'si de 192.168.1.X'li birşey olmalı. 1 ve 2 hariç herhangi başka bir cihazın da kullanmadığı bir numara. Örneklemek gerekirse. Şirket adsl'ini kullanmak için: PC'nin IP adresi: 192.168.1.45 Subnet mask: 255.255.255.0 Gateway: 192.168.1.1 (repeater IP) Kendi ADSL'ini kullanmak için USR modemin IP adresi: 192.168.1.2 Subnet mask: 255.255.255.0 PC'nin IP adresi: 192.168.1.45 Subnet mask: 255.255.255.0 Gateway: 192.168.1.2 (USR modem IP) DNS için, kullandığın gateway IP'si verebileceğin gibi bildiğin bir başka DNS'de verebilirsin. Misal telekom DNS'leri 195.175.37.69 ya da 195.175.39.39. Böylece modem değiştirdikçe DNS değiştirmen gerekmez. Burada önemli olan USR modemin ve şirketin AP'sinin aynı IP range'de olması ve IP çakışmasının olmaması. Bu sistemin çalışması lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ragnar Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Bilgin için teşekürler GE-TA zaten bende emin olamadığım için geneli demiştim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 GE-TA Absolut'un bilgisayardaki wireless adaptörü şirket adsl'ini göremüyormuş ki, olay orda. Evdeki modemi kullanarak şirket adsl bağlantısını eve dağıtmak istiyor tekrar. Bilgisayar da modeme kabloyla bağlı olduğundan şirketin nete ulaşabilecek dolayısıyla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Tamam bende zaten USR modem üzerinden şirket AP'sine bağlanması için yapması gerekeni söyledim Mirage. PC üzerindeki wireless adaptör yeterli sinyal alamıyor bu yüzden modemin wireless'i belki daha iyi sonuç alır diye denemek istiyor Absolute. Bunu denemek için söylediğim şekilde networkü düzenlemesi gerekiyor. Eğer USR modemin wireless'i şirket AP'sinin sinyalini yeterli bulursa bu düzenek çalışacaktır. Bu düzenek sonuç alamazsa, yani AP sinyalini modem de beğenmezse, AP sinyalini güçlendirmesi gerekiyor. Onun için de yapması gerekeni Ragnar söylemiş. Gerçi o durumda, yine Ragnar'ın söylediği gibi, modem'in wirelessini kullanmaya ihtiyacı da kalmıyor. Direk PC üzerindeki wireless adaptör ile şirket AP'sine bağlanabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 Tavsiyeler için teşekkürler. Bi ara denicem bakalım neler olcak :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar