Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ben demokrat değil cumhuriyetçiyim!.

fedaykin

Öne çıkan mesajlar

said:
zaman zaman bu tür diktalar da bizim ülkemiz gibi henüz gelişmekte olan egitim düzeyi düşük olan ülkeler icin gerekli birşey bence.

katılmıyorum. bu dikta hakkına sahip olması gerektiğini düşündüğün zümreyi kim seçecek ve kim onların güvenilir olduğunu bize kanıtlayacak? kim onların yetkilerini dürüstçe kullanacağının garantisini verebilir? doğru bir yaklaşım değil bence.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Universite mezunlarının oyu 1.5, lise mezunları 1.25, ve geri kalan 1 oy sayılsın :) Görelim bi anda türkiyede universite ve lise mezunu sayısı nasıl artıyor!! :)

Abso her universite mezunu adam akli basinda demek degil ki zaten yok saolsun turkiyede ilkokul gibi bir suru universite var bu durumda dedigin pek bir anlam ifade etmiyor. Ayrica universite mezunu olmayip kafasi zehir gibi calisan bir suru insan gordum.

Ha bana gore demokrasi iyi midir? Bence kesinlikle degildir ama turkiye yillardir cumhuriyetle birlikte elit bir kesim tarafindan yonetildi, buna karsilik ulkenin ne kadar yol aldigi ortada... Birakalim biraz da demokrasi ile yonetilsin eger bir sistem yillarca ise yaramadiysa halen cumhuriyet diye diretmek sacmalik olur o yuzden demokrasiye gecisin iyi oldugunu dusunmekteyim.

Bana gore 2. 3. dunya ulkeleri icin en iyi yonetim sekli diktatorluktur ama diktatorun kendi cikarlarindan cok halkin cikarlarini dusunmesi lazim.

[ Mesaj 26 Nisan 2007, Perşembe - 16:28 tarihinde, Sylian tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

her üniversiteli değil ama çoğu üniversiteli iyi eğitim almış insanlar olduğu için daha düzgün kararlar verebilirler bazı konularda. ama sadece aile eğitimi ile tabi ki babadan oğula geçer oylar.

üniversiteler ile ilkokul alakasını anlayamadım? çok sayıda üniversite olmasının kime zararı var? keşke daha fazla olsa.

kafası zehir gibi olup da üniversite okumamış insanlar tabi ki var. ama ülkemiz şartlarında bazı hakları kazanabilmek adına üniversite mezunu olmak gerekiyor. kaldı ki üniversite mezunu olmak bile yetmiyor biliyosunuz işe girmek için falan. o yüzden aile+okul eğitim ve öğretimi birlikte ne kadar iyi kombine edilirse o kadar saygın bir toplum oluruz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...