Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cumhurbaşkanı adayı açıklandı

Apache

Öne çıkan mesajlar

tabii ekonomi iyiye gidiyor devletin varını yoğunu satıyorlar her zman avazı çıktığı kadar bağıran kişiler şimdi ortalardan kayboluyor rant meselesi almış başını gitmiş müslümanım diyen adamlar yahudilerle ortak okullar işletiyor(bu neyin göstergesi acaba ?)

milletin varını yoğunu peşkeş çekerek para girişi sağlanıyor aslında sıcak para piyasaya giriyor bunu bilmeyen kişiler yada görmek istemeyenler aaa ekonomiye bak nasılda düzeldi diyor

dünyada verginin vergisi alınan tek ülkeyken dünya piyasaları petrol üzerinden enflasyon açıklarken biz ekmeğe bakıyoruz çünkü ekmek sabit fiyat :) her ne kadar 320 gram ekmek 200 grama düşürüldüysede sabit dimi

evet arkadaşlar çok iyi yoldayız herşey olağanüstü refah içinde işsizlik yok,yolsuzluk yok,vergiler artmıyor,dinimiz istismar edilmiyor ve en güzeli geleceğimiz olan çocukların beyinleri yıkanmıyor ....

yemediniz dimi ne tesadüf...
Sosyal ağlarda paylaş

@mike;

1- Kürtçe bilmediğimi nasıl bilebiliyorsun?

2- Alamayız demedin ama bu kadar kolay alamazdık ta demedin. Kaldı ki ikisi de benim için aynı komiklik derecesindedir, o dönemde Osmanlı İmparatorluğu'nun bir şehri almasında değil halkının, askerinin kafası karışmış bile olsa, bir önlem arz etmez. Zaten tarih bilgin iyiyse o döneme kadar İstanbul'un kaç defa kuşatıldığını, bu kuşatmaların senelerce sürdüğünü bilirsin.

3- Artık savaşlar demişsin, İstanbul'un fethi 1453 yılında gerçekleşti.

4- Osmanlı Devleti o dönemlerde bir şehri ele geçirmek için, halkının kafasını bulandırmak gibi boş işlerle uğraşmazdı, verdiğin örnek saçma oldu, kabulleneceğine hala savunma pozisyonundasın, vazgeç.
Sosyal ağlarda paylaş

Amerikanın ortadoğu projesi eş başkanı, terörist başına sayın, şehitlere kelle diyen RTE tarafından askerlerimize çuval geçirildiğinde süklüm püklüm olan bir dışişleri bakanına ki sırf devlete,cumhuriyete meydan okumak için cumhurbaşkanlığı, baş komutanlık sıfatı veriliyor.Atatürk'ün makamına getiriliyor. Ve insanlar burada bu damat ferit
zihniyetlilere alkış tutuyo.Hayırlı olsun diyo. Daha ne desek boş.
Sosyal ağlarda paylaş

Tamamen katılıyorum..

Ilımlı islam gibi terimlerle şimdi de buraya geliyo Türkiye'm..

Hata hepimizde.. izin verildi
oylar kullanılmadı..Birleşilemedi..
Ayak takımı bastırılamadı..
Ciddiye de alınmadı..Gelip geçer türkiye kimleri gördü diye..
Şimdi izleyelim görelim..
Sosyal ağlarda paylaş

bugüne kadar eşleri açık cumhurbaşkanları nasıl bu halkı (dindarı.ateisti.sağcıyı.solcuyu türkü.kürtü...) temsil ettiyse eşi kapalı bir cumhurbaşkanıda öyle temsil edecektir,bunu sorun haline getirenler kendi siyasi seçimlerinden dolayı karşı çıkıyorladırr bunda yanlış bir şey yok ama eleştirinin dozunu hakaret seviyesine çıkarmayalım zaten herkes gaza gelmiş patlayacak yer arıyor...derin bi nefes alın sakinleşin

birde o darbe hevesli arkadaşlar gidip darbe zamanlarını yaşamış insanlarla konuşsunlar ne güzel günlermiş onlar bi anlatsınlar sizlere

kendi adıma oy kullanmadım önümüzdeki seçim yine kullanmam heralde
açıkça hiç bir siyasi partiye güvenmiyorum ayrım yapmadan hepsi kendi çıkarları doğrıltusunda devleti yönetiyorlar azınlıkta olarak içlerinde iyi insanlar mutlaka vardır ama onlarda doğal olarak çok silik kalıyorlar

bence bu seçim sistemide yönetim sistemide sömürüye açık bu değişmediği sürece her şeçimde bu kavga tekrar eder durur
Sosyal ağlarda paylaş

Oy kullanmak anayasal görev belki ama

Şu anda benim oyumu hakedicek parti yoksa, şu andaki seçim yasasını saçma buluyorsam, bir ülkede 30 un üstünde siyasi parti varken 10% barajı varsa, 35% oy alan parti mecliste 60% dan fazla sandalye alıyorsa ben oy kullanmamayı seçiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

boş da atma. kendine en doğru hangisi geliyosa ona at. hepsi senin için rezalet olabilir ama bunların içinden biri bir adım öndedir yine de. birine at ki, daha sonra devleti yönetemezlerse eleştirebilme hakkına sahip ol. eğer oy atmassan ve senin en nefret ettiğin parti başa geçerse "memleketi ne hale getirdiniz" demeye hakkın olmayacak.
Sosyal ağlarda paylaş

Osmanlı devleti karı$tırmadı canım arkada$ım. iç karışıklık vardı zaten. Çok tarihçisiniz olur keser atarız şeklindesiniz çıkın şu moddan.

AKP hiç bibok yapamadı diyen arkadaş reform olmadı diyenlerede cevabım olsun;

tarım konusunda Türkiye son 3 yılda reform gerçekleştirdi. 2001 deki krizden sonra özellikle kendine geldi. Bunu traktör alım-satım oranlarına bakarakda anlayabılırsın.

ßütçe olarakda gayet iyi gidiyor AKP hükümeti. gayet güzel dindar olmasaydı en iyi hükümetlerden biri olarak görülebilirdi kanımca. isim başındaki sıfatları bozuyor işi.

Satış konusuna bakarsak. Türkiyede biçok yer satıldı. Ama bu sırf Türkiyede değil. İzmirin bilmemyüzdekaçı yabancılarınmış.

En son olarak İngilteredeki bi banka hollandalılara satılmı$ e$$ek kadar paraya. Bu heryerde oluyor. Taktir ettiğim nokta ula$ım konusu bi çok yol falan fistan yapıldı. ama hala çözülemedi. metro konuları falan çok ho$uma qidiyo. Ha tayyip ölsünmü? onun zihniyetindekilerde ölsün. orası ayrı.
Sosyal ağlarda paylaş

parti tüzüklerine falan bakarsan hepsi birbirinden iyi ama gel gör ki uygulamada hepsi birbirinin aynı, hepsi halkın o yada bu şekilde bazı duygularını sömürüyor içlerinden kötünün iyisi diyebilceğim bi parti yok benim için keşke insanlara oy verebilsek bir çok farklı partiden takdir ettiğim insan var ama yok işte

oy vermezsen olanları eleştiremezsin kabulde verdiğim partide gidip abuk subuk işler yaparsa ben o partiye oy attığım için daha çok pişman olurum kafamın içinde bu saçmalıkta seninde bir parmağın var die bağıran bir ses olur o yüzden ya oyumu yakarım yada boş atarım benim için başka seçenek yok
Sosyal ağlarda paylaş

esi turbanli cumhurbaskani istemiyorum bu kadar basit.her parti kendi siyasi gorusleri cercevesinde ulkesinin daha ileriye gidecegini dusunur

AKP'de turkiyenin gelecegini kuranin kurallari cercevesinde gormek istiyor.

istemiyosak oy kullanicaz.verilmeyen oy sayisi AKP'nin aldigi oy sayisi ile esit

biz getirdik akpyi buraya biz indirecez gidip oy vererek.

allaha emanet bir turkiye istemiyorsak az zamanimiz var herkes bir yanindakini durtsun..
Sosyal ağlarda paylaş

ekonomi cok ilginc bir bilimdir

cunku herkes isine geldigi yerden bakip iyi veya kotu diyebilir.

Ben olaya makro bakicam , cunku surada yol yaptilar surada traktor sattilar falan anlamsiz istatistiklerdir gunluk dolar kurunu dusurur artirir anca.

Simdi siz abd vatandasisiniz elinizde 100 dolar var. dolarda 1,3ytl diyelim. ABD de faize verirseniz %5 yillik faiz alirsiniz. Ne eder bu 105dolar. Bunu Turkiyede bozdurdunuz, 130 lira sonra faize koydunuz, su an diyelim %20 158lira, ustune turk lirasi dolara karsi kazanir dolar seneye 1.25lira. Hadi cevirelim 126.4 dolar.

Yani paranizi abd tutarsani 105$ turkiyede 126.4 dolar oldu. Duz hesap turkiyede 21 DOLAR FAZLA KAZANDINIZ 21 DOLAR.

Peki bu 21 dolar fazlayi bu ulke nasil oder. Simdi ABD olsaniz fazla para dolar basarsiniz, nasil olsa soran edende yok ne bastin diye. Ama hem turkiye olarak dolar basamiyorsunuz, hemde her bastigin paranin yerine birseyleri karsilik koyman gerekiyor.

peki para basmak disinda elinde ne var, ihracatin ithalattan fazla verir bununla karsilarsin, e ithalat ihracattan cok daha fazla, turizmle karsilarim dersin, topluyorsun karsilamiyor. Peki son cozum nedir, dersinki parayi disari cikaran yabanci , turk vatandasi nasil vergi oduyorsa onun gibi vergi odemek zorunda.

simdi gelelim kazin ayagina hani o cok savundugunuz akp ekonomisine, simdi bundan 1.5 sene once yabancilardan %5 vergi aliniyordu sonra bunlar bu vergiyi hakli olarak %10 a cikardilar. Sonra noldu yabanci tabi kalir mi hemen kacmaya basladi. Hatirlarsaniz gecen sene nisan mayis aylarinda bir anda dolar firladi oyle boyle degil ama saglam firladi. Napti hukumet secimler geliyor, 2001 yilindan daha buyuk bir kriz var kapida, aynen sak diye yabancidan vergi almiyorum dedi. Dolar hemen duzeldi gunu kurtardilar. Evet bu sattigimiz telekomlar falan hepsi bunlari oduyor bu acigi oduyor. Ve turkiyenin onu monu ekonomide acik degil.
Sosyal ağlarda paylaş

akp iktidar partisi olduğundan beri ne yapmış olursa olsun bu onun savunulacak bir tarafı olduğu anlamına gelmez.bir kişi bir şahsiyet bir grup insan utanmadan 73 milyon insana göz göre göre yalan söyler bu ülkenin ana kaynaklarını yok pahasına hiç bir gerekçe olmadan dış güçlerin eline verir , bu ülkenin kendi kurulmarını özelleştirirse ve bunun adınıda küreselleşmenin bir gereği olarak adlandırırsa buna bu ülkenin ferdi olan her bilinçli insan DUR der.

abdullah gül cumhurbaşkanı olmak için aday olmuş...şakamı şimdi bu.yazık çok yazık.....

napolyo'nun bir sözü vardır ; milletler layık oldukları rejimle yönetilirler.

bu ülkeyi verdiğiniz oylarla bu adamların ellerine altın tepside sundunuz .ha tabi şu var diğerlerinin bu adamlardan farkı varmı? orasıda ayrı bir mesele ancak bunun bedelini ülke olarak ödeyeceğiz...

ha birde edik:oy kullanın boş bile olsa oy kullanın!

[ Mesaj 25 Nisan 2007, Çarşamba - 03:24 tarihinde, Black_Lupin tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Matama daha önce de yazdım gene yazıyorum
Ülkenin halini biliyorsun borçlarımızı ödeyebilecek kapasitemiz yok gelir borçların faizlerini ödeyebilecek düzeyde
Bu durumda ne yaparsın faizleri ödeyebildiğin kadar ülkeyi ayakta tutarsın sonra iflasını açıklarsın artık
Ya da biryerlerden geliri arttırıp Türkiye'nin gelen fazladan gelirler yatırım , devlet harcaması vs yapıp ekonominin büyümesini sağlarsın
Peki fazladan gelir nereden gelecek vergi mi?Daha ne kadar vergi koyulabilir ki?
Akp hükümetinin yaptığı da faizi arttırıp Türkiye'ye bu şekilkde para sokmak ki burada asıl amaç şöyledir
%10 faiz mi var alınan parayı öyle değerlendireceksin ki sana getirisi %10u aşacak
Bu sayede kar sağlayacaksın yani Türkiye bir girişimci rolü üstlenecek ve sermaye sahipleriyle çalışacak
Yapılan şeyde bu
Bu sayede Türkiye'de ekonomi büyüyor.Alınan borçların faizlerinin üstüne çıkartmaya çalışılıyor getiri
Ben başka yol göremiyorum geliri arttırmak için sen görebiliyor musun?Benim görebildiğim tek yol bu sermaye sahiplerini çekerek onlara verdiğin faizin üstüne çıkabilmek için yatırım yada devlet harcaması yapmalısın 1/1-c kavramından yararlanmalısın(doğru hatırlıyorum inşallah:)
Umarım anlatabilmişimdir yüksek faizlerin kendimce nedenini
Özelleştirmeler hakkında da dünyaya neo klasik düşünce hakimken dünya ekonomisinden devletler elini çekmişken Türkiye'ninde çekmesi gerekecekti elbet.Dünya Ekonomisine uyumdur bu.Ancak bu demek değil ki özelleştirmeleri çok iyi yaptılar.En basit örnek İETT için ilk satışda 108 milyar dolara satılan işletme usulüne göre yapılan 2. satışta 800 milyar dolara satıldı(rakamlar böyleydi heralde:)
Burdan görebiliyoruz satmakta pek becerikli değiller yada olmak istemiyorlar ancak yanlış olan satılması değil satılış biçimi
Sosyal ağlarda paylaş

haklısınız gencler, bu vatan sadece sizin, inançlı yaşamak ısteyenlerın degıl. onlar ne yapsa suc, sız ne yapsanız dogru. ahmet necdet sezer yuzunden ulke en boktan ekonomısını yasasın, akp zamanında ıstatıstıklere bakın en ıyı zamanlarını en koklu batı reformlarını yapsın yınede adamlar ınanclı dıe ne yapsalar suc olur.

hem cogunluguz bu memlekette hemde bır avuc ınsan istemıyor dıe sie olup gıdelm bu ulkeden dımı arabıstana gıdelm hanı ole olmaya calısıozya.
b.k gider o ınsanlar. zamanında sız onların haklarını nası elınden aldıysanız , onlarda sımdı sızın kurallarınızla o hakları gerı alcaklar.

arkadasın bırıde devrım dıe sacmalamıs, ne devrımı be :) bu ulke ıslamı devrımın esıgınden dondu zamanında , laık devrımın deıl.

turban basortusu farklıymıs , bu dunyanın en sacma seyı zatn, basını ortmek ıcın taktıgın sey yanı ne alaksı war yok basortusu sıyası dıılde falan fılan. dusundugunuzun tam tersıne, basortusune dırek karsı cıkılsa butun inanclı ınsanların tepkısını alabılceklerınden korkan kesımlerın buna saldırmak ıcın uydurdugu bı baska ısım
Sosyal ağlarda paylaş

bodrack safi saçmalamıssın.

sıcak para ile yatırım için gelen parayı dahi daha ayırt edemiosun.

yüksek faize gelen paraya sıcak para denio. adam faizini alıp gidio, ne istihdam ne bişi yaratıo. orta derecede olmak kaydıyla faydalı bişi, ama cok fazla sıcak para demek senin cebindeki paranın milletin cebine faiz olarak gitmesi demek.

sonuc olarak adamın aldıgı faiz de bizim cebimizden cıkıo. hükümetin cok önceden sıcak parayı dengelemesi gerekirdi.

ama yapmadı.

nie yapmadı?

cünkü bizim vatandasımız ekonomik gösterge olarak bir tek dolara bakıo. dolar düşüosa veya sabitse ekonomi güçlendi dio. halkta böle cahil bi zihniyet hakim. sıcak paraya vurulacak kısmı bi darbede dolar yükselecektir.

uzun vadede türkiye için yararlı birşey. ama öyle bir durumda hükümetin halkın gözündeki "ekonomoyi düzelttiler" baloncugu patlayacaktır.

o yüzden bu adamlar balonun patlamasına izin vermedikleri gibi iyice de şişiriolar. ama nereye kadar. her balonun kaldırabildigi basınc belli..

özelleştirmeye de karşı olan yok. kime sattıkları ve kaca sattıkları önemli. bi kere bütün özelleştirmeler fahiş fiyattan yapıldı. ikincisi yabancı sermayaye türkiyenin en büyük kuruluşları satmak, uzun vadede yine milyonlarca doların direk dısarıya cıkması demek.

[ Mesaj 25 Nisan 2007, Çarşamba - 10:45 tarihinde, Ceday tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

apache ye cewap-

kardes mılletın kararlarını yok sayıyo dıyosunda, bu adamları basa gecıren mıllet degılmı? demokratık bı sıslemın ısleyısı sonucu halkın mılletın oyuyla yuzde 40 gıbı bı cogunlukla basa gelmedımı bu adamlar ,
daha ne mılletın kararı fılan dıyosun be.

1 aydır bı kaos war guyay butun turkıye olmamasını ıstıyo, bu sadece kartel medyalıktan baska bısı dııl olayı ole yansıtıyolar; ona oy werren halkın yuzde 40 da hala basa gecmesını ıstıo, kı bu sadece akp ye oy weren, diğer oy wermeyen ama inanclı olan ınsanalrda tamamen arkasında daha ne mılletın ıstemedıgı falan dıyorsun.

bızde zamanında ahmet necdet sezerı ıstemedık 7 yıldır kufredıyoruz sızın su an yaptıgınız gıbı ,ama hıc duyan yok sesımız, duyuran bı medya yok cunkı.

bole mılletın sesı falan dıe sacmalamayın lutfen eger mıllet ıstemese o adamı basa gecırmezlerdı, hadı sans eserı gecse kılpayı oyla falan neyse. yuzde 40 oy aldı adam daha ne dıonuz gozunuzu sewım be.

eskıden cumhurbaskanlıgındakı davetlere turbanlılar alınmıyordu bızde sezere ates puskuruorduk, sımdı onu turbanlı bı hanım duzenlıcek, ne mutlu bızı. 7 senede dıger turlu dusunenler kudursun
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...