Pluton Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 Arthur'un dediğine göre js ile css menülerin üstüne gelince ses verilebiliyomuş galiba sanırsam. Bu işi nası yapıcaz plax.. not: müm sen bilirsin dimi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 Firefoxta çalışmıyor sound şeyleri. Sound kaliteli olmasını istiyorsan flashla yapacan. js ile yavaş olur zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 play-during hedehödösü var. onu kullanacaksın. play-during: url (repeat ya da none) varsayılan davranış ne bilemiyorum. google'da arat, örnekler bulursun kesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 onmauseover yapınca muhtemelen yüklemeye başlar ondan sonra ses çalar, sesler mp3 değil wav olur 10 kat fazla yer kaplar vs. vs. vs. js ile ses çaldırmak çok kötü fikir. Flash ile mp3 olarak yada mp3 kadar iyi derecede sıkıştırılmış ses dosyalası swf içinde sayfa yüklendikten sonra arka planda yükleterek yapabilirsin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 şimdi tekrar bakınca üstüne gelmeyi ben yanlış anlamışım. erişilebilirlik hedehödösü olarak anlamıştım ben onu. senin istediğin şeyin şurada çok güzel bir örneği var. seslerin üstüne gelince yüklenmesi ile ilgili olarak da javascript ile önyükleme (preload) yapmak da mümkün. swf vs. js konusunda ise, ikisinin de dezavantajları mevcut. misal, opera'da tıklamadan çalışmaz swfler. ses koyarsan da oynamaz yani. js daha profesyönel çözüm sunsa da swf çok daha basittir (sürükle, bırak). hangisini istiyorsan onu seç ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 jsnin dezavantajları daha çok kaç kişi opera kullanıyo ki :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Bonec kullanıyor yetmez mi? :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 js'in neden dezavantajları daha çok çözemedim? açıklama da yaparsanız? zira flash'ın son kullanıcı bazında problem çıkarma ihtimali daha çok. sadece siteye adapte edilmesi daha kolay diyeceğim ben de... konu zaten bir garip olmuş.. css menüye javascript falan.. html ne güne kaldı yahu? ne css'i? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 CSS'siz HTML kuru ekmek yemeye benzer. Icine tereyagini, peynirini, köftesini koycan, bi güzel isitcan ki tadindan yenmesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 o zaman css menüsüne müzik eklemek ne demek? bunu açıklayın... zira css menüsü falan değil, müzik html elementleriyle eklenir. css ile bir bağı yoktur... zaten css menüsü de ne demek tam çözemedim ne yalan söyleyeyim... hayır bunu birisinin suratına falan çarpmak amaçlı yazmadım zaten. olabilir böyle hatalar. sadece bir hatayı düzeltmek istedim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 Kusura bakma ben yanlış anlamışım dediğini. said: html ne güne kaldı yahu? ne css'i? Bunu görünce, css bilmeyen ve öğrenmeye üşenen yobaz html'cilerdensin sandım. ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 yok olur öyle arada =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 Serbest çağrışasım geldi. CSS menüleri ile ayar vermek. :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 CSS menülerine ses vermek şu demek. a { font-family: tahoma; font-size: 12px; font-color: #FFFFFF; } a:hover { font-family: tahoma; font-size: 12px; font-color: #000000; } Hebele Bu bir CSS menüsü oluyo. üstüne gelince siyah gelmeden beyaz gözüküyo. İşte a:hover gibim bir eklentisi vardır belki diye sordum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 biz ona ses vermek degil de, "uzerine gelince degis(tir)mek" diyoruz, daha anlasilir oluyo... Bir de daha once de soyledigimiz gibi google amcaya soruyoruz, o da bize bir suru kaynak cikariyo (kolay oldugu icin Turkce'ye cevrilmis bircok kaynak var)... Onu da dusunmediysek hani bu isin bir bileni ayarlayani vardir kesin diyerekten arastiriyoruz ki karsimiza w3 cikiyor; bunun anlatildigi ogretildigi w3schools cikiyor... el insaf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 js bilmediğim için bu termleri google'de aramamı nasıl düşünebildiğini anlamıyorum. neyse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 js ile ne alakasi var... sen ses dedigin icin insanlar bunu muzik olarak algiladilar, bunun icin js ve flash isin icine girdi. Sen css istiyosun, link ozelliklerini istiyosun, a olabilecek seyleri istiyosun... "CSS link" diye arattiginda sana milyon tane link geliyo zaten. Turkce sitelerde aratirsan da bi o kadar gelir eminim. Gecen konudaki tartismaya geri donuyoruz sanirim; yazilan mesajda anlatilana bakmadan, soyleneni dusunmeden laf dalasina giriyosun; cevap verdigine verecegine pisman oluyo insanlar. Yapacagin aratma 2 kelimeden ibaret. Onu gectim istedigin efekti hangi sitede gorduysen acip kodlarina bak... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 said: CSS menülerine ses vermek şu demek. a { font-family: tahoma; font-size: 12px; font-color: #FFFFFF; } a:hover { font-family: tahoma; font-size: 12px; font-color: #000000; } Hebele Bu bir CSS menüsü oluyo. üstüne gelince siyah gelmeden beyaz gözüküyo. İşte a:hover gibim bir eklentisi vardır belki diye sordum Destekli at biraz, bildiğin link o. CSS kısmını geçtim bir menü bile oluşturmuyor şu haliyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 @Zopik orda ne demek istediğimi anlayanlar olmuştur eminim. [ Mesaj 26 Nisan 2007, Perşembe - 03:52 tarihinde, Pluton tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 @riglous http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=CSS+men%C3%BClerine+ses+vermek&btnG=Google%27da+Ara&meta= Polemik yaratma sadece bak bakalım. CSS menülerine ses vermekden ne anladıgını hala anlamış değilim. Ve neden soru sorulunca insanları aşağılama gibi bir kompleksin var onuda bilmiyorum açıkcası. "google'de ara bla bla bla bla" tav oluyorum böel tiplere. Demek ki bulamamışız ki sormuşuz. Google'de buldugumda onu yapmam 5 dakkamı alıyor forumda sordugumda 2 saat'den daha fazla zamanımı alıyo. Ben neden buldugum şeyi forumda sorayım ki. Bi zeki sensin dimi. Gece gece töbeeee edik: ses ile müzik bağlantısını nasıl kurabildin prafo. Css menülerine ses vermeyi nasıl müzik olarak anlar ki bir insan. [ Mesaj 26 Nisan 2007, Perşembe - 03:51 tarihinde, Pluton tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dominic Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 pluton, neyi savunduğunu anlayamadım... bu arada artık gezegen değilsin. :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 Bilmem valla, ses ile muzik zaten alakali seyler degildir, biz linklere hic ses koymayiz ya ondan... link'e ses dedigin link'in uzerine gelince .wav dosyasinin calismasidir. Google'da "CSS ses vermek" diye aratirsan heralde bulamazsin, el insaf. "Ses vermek" terimini nerden yarattin onu merak ettim simdi. Sen beni baskasiyla karistirdin sanirim, ben polemik yaratmaya calismiyorum; sana yardimci olmaya calisiyorum ama sana ne turlu bilgi verirsem vereyim sen bilgiye degil, cevap verenin kisiligine bakiyosun. Google'da arama olayi... Seninle bu konuda kapismisti Zopik hatirlarsan. O zaman demistin ki "Google cok isime yaramiyo, ben okumayi sevmiyorum vs. vs. Birisi anlatinca uygulamam daha cabuk/kolay oluyo". Bunu aklimizda tutarak, CSS gibi bir konuyu google'da aratip istedigini bulamiyosan ve gelip buraya soruyosan, ben senin google'da aradigini hic sanmiyorum... Tabi onu da yapmissindir belki, yani bulamamissindir ya da buldugun seyin gercekten o oldugunu farketmemissindir. Bak simdi, web siteleri 2 yerde islenir. Ilki sitenin yuklu oldugu server, digeri de senin browser'in. Server'da islenen programlama dilleri PHP, ASP vs., browser'da islenenlerse JavaScript, CSS, HTML, DHTML vs. dilleridir. Bunlara ek olarak bir de flash ve JavaApplet dosyalari mevcut, onlarin derleyicileri plug-in araciligiyla yine browser'a baglidir. Browser tarafinda islenen dilleri sayfanin kodlarina baktigin zaman gorebilirsin daima. Yani HTML olarak nasil yapilmis, CSS olarak ne kullanilmis bunlari View Source'a tikladiginda gorebilirsin. Ulasim bu kadar kolay oldugu icin, herkes bunlar hakkinda makaleler yazarlar, blog'lar bunlarla doludur. Bu nedenle bu tur bilgileri google'da bulamaman imkansiz gibi bi sey. Ha bulamazsan, sitenin kaynak kodlarini acip bakarsin. Tabi burada sormak daha kolay oluyo, buraya sorup 2 saatte bulacagin seyi sitenin kaynak kodlarindan 4 5 saatte bulursun belki ama bu da senin ogrenmeni saglar. O 4 5 saat zaman kaybi degil, kendi basina ogrendigin zamandir ki bunu ne kadar cok tekrarlarsan o kadar rahat edersin ilerde. Biz sana tavsiye veriyoruz cunku burda cevap icin bekledigin sure icinde zaten coktan bulabilirsin bu tur bilgileri. Sen daha hala bizim uslubumuza takiliyosun. Orda sana verdigim link'leri acip bakarsan [url=http://www.w3schools.com]w3schools[url]'a ozellikle, emin ol burda anlatilandan daha saglikli ve temiz bilgi bulursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 tik tik ses veriyorum dooooo reeee miiiii.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
silencer Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 CSS menülerine Ankaralı Turgut eklememelisin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 said: link'e ses dedigin link'in uzerine gelince .wav dosyasinin calismasidir. Google'da "CSS ses vermek" diye aratirsan heralde bulamazsin, el insaf. "Ses vermek" terimini nerden yarattin onu merak ettim simdi. Olay budur. ;=) Bu arada buyur işine yarayacağını düşündüğüm html ve css hakkına interaktif bir örnek sitesi: HTML Playground İstediğin konu hakkında kaynak kodunu görüyorsun ve değiştirebiliyorsun. Aynı anda yan tarafta sonuç değişiyor, ufak bir açıklama ve yardım penceresi de var sitede. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar