s_sinan Mesaj tarihi: Şubat 9, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2003 1. pepelekten cektigim menulerden blackshimts inscription ve tineker menulerine calıstıramadım. bowcraft carpentry alchemy calısıyor. on@dlick src.dialog d_skill_tinkering endif bu sekilde tinker tools ekledim fakat tinker tools a tıklayınca bişi cıkmıyor. menu .f_skill_tinkering ile calısıyor yani yapamadın işte... yardın istiyorum :P 2. pepelekte bulunan ceday gonderdigi scripts onceden calısıyordu fakat dagger gonderdigini denemek için ekledim sonra ikiside calısmadı neden oldu anlamadım ?? spheretables de ekledim tum event ların bulundugu events dosyasına ekledim sonra class 0 da tanıttım src.events=+freezetime bu şekilde fakat player char ile test ettigimde calısmadı ?? yardım... bi de calıstıgı zamanlarda in vas mani atınca freeze oluyordum dakıkalar boyunca nedeni nedir acaba bu sorun ile karşılaşan oldumu ??? 3.dex penalty de tum setlerde dex duyuyor bunu nasıl ayarlarız renkli setlerde magical larda hepsinde nasıl olacak bu ???? 4.bu eventslarla işim var bu işin püf noktası nedir nasıl eklenir bunu iyice bi acıklarsanız cok sevinirim yardımını esirgemeyen arkadaslardan cok teşekkur ederim... herkezin bayramı şimdiden kutlu olsun..... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
s_sinan Mesaj tarihi: Şubat 9, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2003 yazmayı unuttum soyle guzel bi rare dye scripts veya ornegi lazım elinde olan varsa gonderebilir mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vocter Mesaj tarihi: Şubat 9, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2003 Şimdi tinkering menüsü açıyorsun elindeki.Yani pepelekten çektiğini.Onu açtığında en üstte; [FUNCTION f_skill_tinkering] DIALOG d_skill_tinkering yazar. Şimdi kapatabiliriz. Daha sonra C:spherescripts teki sphereitemsb6.scp isimli dosyayı buluyorsun.Onu açıp içinden; [ITEMDEF 01ebc] DEFNAME=i_tinker_tools TYPE=T_TINKER_TOOLS WEIGHT=2 CATEGORY=Items by Professions SUBSECTION=Tinker DESCRIPTION=Tinker's Tools SKILLMAKE=TINKERING 35.0,t_tinker_tools RESOURCES=4 i_ingot_iron yazılı dizini buluyorsun.Ve bu dizinin sonuna, ON=@DCLICK DIALOG d_skill_tinkering return 1 ekliyorsun.Yani script, [ITEMDEF 01ebc] DEFNAME=i_tinker_tools TYPE=T_TINKER_TOOLS WEIGHT=2 CATEGORY=Items by Professions SUBSECTION=Tinker DESCRIPTION=Tinker's Tools SKILLMAKE=TINKERING 35.0,t_tinker_tools RESOURCES=4 i_ingot_iron ON=@DCLICK DIALOG d_skill_tinkering return 1 Ayrıca rare dyes scripti yazmak istiyorsan alırsın normal dye tubın scriptini, bikaç değişiklik yaparsın.Mesela ne renge boyıycağını filan.[hline]Shock The Bizkit Locus&Sylveria Emeklisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
s_sinan Mesaj tarihi: Şubat 9, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2003 edit: gereksiz quote/Ceday kardes bende aynı şekilde yaptım ama olmadı sadece senden farklı olarak basına src koydum return 1 de jkoydum gene aynı oldu digerlerine de denedim o oldu mesele bowcraft calıstı. mesele bowcraft da bi sorun var o da crossbow ku yapılmıyordu onu da duzelttim :P sorun bu değil yani oyle de denedim olmadı.... [Bu mesaj CEDAY tarafından 09 Şubat 2003 22:47 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vocter Mesaj tarihi: Şubat 9, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2003 Bu seninki: on@dlick src.dialog d_skill_tinkering endif Bu benimki: ON=@DCLICK dialog d_skill_tinkering return 1 Bi karşılaştır bakalım aynı mı? Ha baktın gene olmadı, tinkering menüsü .scp ye çevirdin mi kontrol et.Küçük bi olasılık ama gene de dikkatli olmak lazım.[hline]Shock The Bizkit Locus&Sylveria Emeklisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
s_sinan Mesaj tarihi: Şubat 9, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2003 yanlıs anlama ama ben salak degilim hepsini yaptım return 1 li'de denedim diyorum sana aynen bu şekilde , on@dclick src.dialog d_skill_tinkering return 1 bu şekilde diğer menuler calısıyor zaten sadece ins blacksmith ve tinker calısmadı aslındı bi bakıma blacksmit calıstı ama bu seferde tum ingotlar aynı renk oldu :P sorun burda zaten src.dialog sadece dialog yazma arasında bi fark var mı ????? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vocter Mesaj tarihi: Şubat 9, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2003 Yok estağfurullah salak diyen yok. :) Bide src yi kaldırarak dene bakalım.[hline]Shock The Bizkit Locus&Sylveria Emeklisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
s_sinan Mesaj tarihi: Şubat 9, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2003 edit: bir önceki mesajı yanıtlarken quote yapmanıza gerek yok. ya da belirli (önemli) bir kısmını yapınız, hepsini deil../Ceday yanlıs anlama dedim ama anladın :P ben oyle demedim sadece yularıda yanlıslıkla endif yazmısım oyle değil :P denerim ama su an internet cafedeyim eve gitmem gerek sağol yardımın için [Bu mesaj CEDAY tarafından 09 Şubat 2003 22:49 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vocter Mesaj tarihi: Şubat 9, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2003 Ok.[hline]Shock The Bizkit Locus&Sylveria Emeklisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
s_sinan Mesaj tarihi: Şubat 9, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2003 bu kadar anlayışlı olacaksan ceday kardes sorunlara cevap verebilirsin benim sorunumda da adın geçmişti :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Şubat 9, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2003 o scriptte küçük bir vardı, spheretables altına IF (&020000) SRC.FLAGS=&~020004 ENDIF eklemen gerekiyordu. Ancak çalışmama nedeni baskadır. Eventı yüklediginden falan emin ol. Ve baska bir scriptle cakısmadıgına da emin ol. O scripttin kendisinde zaten ortalıkta paralyze_fix eventı olarak bilinen şey de mevcut. Ayrıyeten o script varsa, onu da removela mesela..Sorun o olabilir.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
s_sinan Mesaj tarihi: Şubat 10, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2003 işte butun sorun da bu zaten bu events olaylarını soyle acıkca anlatacak kimse yok mu nedeni nedir nasıl cakışır dun bs menusunu yaptım bu sefer forge uzerinde herşeyle malzeme yapıyor iron a tıklayınca smith hamer almıyor eline nasıl olacak bu ? lutfen cok onemli butun evnts lar sadece on@login altında mı toplanmalı yoksa baska bi olay daha mı var nasıl oyorur..... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ardaaltunel Mesaj tarihi: Şubat 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2003 arkadaslar neden hicbiriniz su isi yapmıyor: her scriptin sonuna [EOF] yazın beyaf.bide spheretables.scp içine adını yaz ki makinan okusun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vocter Mesaj tarihi: Şubat 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2003 Ardaaltunel, sen asura diilsin :) Ayrıca scriptlerin sonuna [EOF] yazmadanda çalışıyor.Ve gene ayrıca, [RESOURCES] ın içine koyarak, sadece axis'in okumasını sağlarsın.[hline]Shock The Bizkit Locus&Sylveria Emeklisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
s_sinan Mesaj tarihi: Şubat 12, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2003 ya kimse neden cevap yazmıyor anlamıyorum bu işi bilen cok kişi var neden bilgisini bizimle paylaşmıyor anlamıyorum 3 tane sorum var cok mu zor bişi de cevap yazılmıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aborjin Mesaj tarihi: Şubat 12, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2003 eh be kardeşim sende yazsana şuraya scripti herkes baksın hatası nerde bulsun söölesin.Bence o zaman doğru yorumları alırsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Skymaster Mesaj tarihi: Şubat 12, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2003 1. soruna cevap ; on=@targon_item //hedef itemse. if (=i_log) //hedefdekinin id adi "i_log" 'sa dialog d_skill_tinkering //tinker menusunu ac return 1//bu layı burada bitir /kes Tinker's Tools 'un yerini bul üstekini ekle. tinker skillini acmak baska bişi gerekse yada acan baska bi item varsa altına attakini yazin. elseif (=id adı) Örnek : on=@targon_item //hedef itemse. if (=i_log) //hedefdekinin id adi "i_log" 'sa elseif (=id adı) elseif (=id adı) elseif (=id adı) dialog d_skill_tinkering //tinker menusunu ac return 1//bu layı burada bitir 2. soruna cevap ; script i görmem lazım ne oldugu hakkımda bilgim yok script yazarlarına sorun soylerler. 3. soruna cevap ; onların hepsine kendin monuel ayar yaparsan daha sağlıklı. su sekilde sphereitem_magicweap.scp'den magical ayarlarını yapabilirsin damage vs vs. sphereitem_colorarm.scp'den renkli setlere ayar yapabilirisn armor vs vs. sphereitem_magic_leather.'den deri setlerin magical ayarlarini yapabilirsin. 4. soruna cevap ; eventler sürekli check yapan bir unsurdur, yani eventli bir npc yada player e altta orneğini vereceğim gibi seyler eklersin [EVENTS e_deneme] ON=@SPELLCAST //büyü attıgında aktif olacak. IF (==51) //eğer kalvas atarsa... kill //kill yiyerek olsun. bunun gibi trigg ler eklerisn ve bazı bugları sistem scriptleri eklersin vs vs event nasıl eklenir diyeceksen; "EVENTS +e_deneme" simdi bu sekilde üstteki eventi playerre ekliyeceğiz, "EVENTS -e_deneme" bu sekilde cıkaracağız. event nerelerden player e eklenir ; heryerden eklenir aslında illa oyuna girerken cıkarken olacak die bişi yok bir item var dielim buda "i_deneme_katana" olsun. [ITEMDEF i_deneme_katana]//item adi NAME=deneme katana//ismi ID=i_katana//sekli DAM=15,25//damage 15 -25 arası verecek. WEIGHT=5 //ağırlıgı on=@equip //ele alındıgında/giyildiğinde events +e_deneme //e_deneme eventi i o chara girsin on=@unequip//elden düsünce /çıkarılınca events -e_deneme //e_deneme eventi chardan cıksın --------------------------------- yani bu her türlü olabilir, aklına nasıl gelirse gelsin, owner charınla gezerken bile ekler cıkarırsın, birisine yada kendine event'i ekler yada cıkarırsın sadece "events +(yada -)event adı" seklinde her türlü eklersin "events" event i belirtmek için kullanılır "+" ve "-" ise aktif ve de aktif için kullanılır yani girip cıkarma için. ve yanada event ismi yazılır cok basit bir işlem. örnek : events +e_deneme// e_deneme aktif. events -e_deneme//e_deneme deaktif. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Waffen Mesaj tarihi: Eylül 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2003 Hay azına sağlık bende bunu arıyordum. şu programlamanın bir kitabı yokmu yaw. Yada öğretmeni. Yada kursu :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Eylül 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2003 Sabit duyurularda sphere ile alakalı siteler var. Orda Taran'ın sitesine link var. Gidip okuyun ordan.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Waffen Mesaj tarihi: Eylül 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2003 Hayır efendim ben gerçek anlmda demiştim. Sonuçta bu da bir programlama dili. Nasıl bir c++ ,c# in kursu var bunun da kursu varmı diye ciddi anlmada sordum. Yoksa benimde şu anda elimde kaç sayfa olduğunu bilmesiğim sürü ile döküman var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar