Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Neden Pati buluşmaları yalan oluyor?


BabacumMostors

Öne çıkan mesajlar

Bu bölüme yazılanları takip edebildiğim kadarıyla bir grup (evet siz sizsizin o grup utanıp sıkılıp kaçmayın) sürekli bir buluşma ayarlamaya başlıyor teee bir ay evvelinden ama gel gör ki saatler kala patlyıor buluşmalar. halbuki eskiden öylemiydi? eskiden 3 kişi 4 kişi buluşulurdu. ama ne oldu?
bu 3-4 kişilik buluşmaları yapa yapa bu aynı 3-4 kişi gerçek hayatta arkadaş haline geldi ve bu insanların buluşması artık haftalık hatta günlük olağan bir şey olduğundan bu kişiler bir araya gelince o bir araya gelmenin adı "Pati hede hödö buluşması" değil normal arkadaş buluşması oldu.

Peki ne yapmak lazım?
Elde patlamayan bir buluşmanın sırrı nedir?

Babacum'un "Hede Hödö Buluşması" Ön hazırlık raporu;

1- Önce bölge belirlenmeli. çünkü bölge gelecek olan kişilerin elenmesinde en büyük faktördür ki zaten yer belirlenmediği için buluşma günü zamanın %40 lık bir parçası buluşma noktasından itibaren "nereye gidelim? ne yapalım? farketmez" gibi nidalar akabininde köksalmalarla geçer.

2- belirlenen bölgeye göre aktivite seçilir. mesela "kadıköy attlantisin önünde buluşup bowling oynayıp oradan yemeğe gidip oradan da kahvemizi yurdunlayacapız" gibi kesin bir programın başlangıcıdır aktivite seçmek (mesela bayanların olacaği bir buluşmada wininge gidilmez)

3- buluşma saati seçilir. kim bilir o saatte belki birileirnin işi var? belki de hava karardıktan sonra o saate kadar birilerini eve gidişi zor olur (mesela gece 1 de pendik minibüsü bulmak) ve yapılacak aktiviteylede tümleşik bir saat olmalı (öğlen buluşulup bara gitmek gibi hataları yapmayın mesela)

4- buluşma yaklaşık olarak ne kadar süreceğini tespit etmek. kimileri seçilen bölgeye çoook uzakta oturuyor ama yine de 1 saatlik de olsa gelmek istiyor olabilir ama kişi hesaplar ki hazırlanma ve yold harcayacağı zaman aktivitenin zamanından çoksa ya da başa baş ise zat gelmeyi tercih etmeyecektir ve "ulan madem 15 dakikalığına geldim ben niye geldim ulan!" gibi içten içe kendini yemeyecektir.

5- temel ve amaç ihtiyaçlar nerede giderilecek
bu da çok önemli bir husustur ki zaten insan bu güzide ülkemizde sokağa adımını atar atmaz para harcamaya başlamaktadır. hesabını bilerek gelen (yada gelmeyen) biri hem gönül rahatlığıyla harcama yapar hem "abi bsende 5 lira fazlada varmı be ben tükettim." gibi iklim büklüm olmalarla karşılaşmaz vede harcayacağı parayla elde edebilecği faydayı göz önüne alıp aktiviteye katılıp katılmayacağını belirler ve aynı zamanda "haydiş şimdi yemeğe şuraya gidiyoruz hoppaaaa" dendiğinde kendini ekonomisini patsosçuya göte ayarlamış biri kendini bir anda nezihbey kebapçı da bulmayacaktır.

6- buluşma noktasında yaklaşık ne kadar üsre bekleneceği söylenir ki bu zaman zarfı içerisind gelemeyecek olanlar at,vitenin gerçekleşeceği yere gelirler daha sonradan ve grup halinde ağaç olunmaz.

7- şimdi bütün bu verileri katılım gösterme potansiyeli olan bireylere sunduktan sonra buluşmaya kimlerin "gerçekten" katılım göstereceği tespit edilir

8- buluşma günün kadar mazereti olup da gelemeyecekler en geç 24 saat kala (belki rezervasyon yapılacak gidilecek yere, ya da önceden bilet vs alınamsı gereken bir konser, tiyatro izleme etkinliği olacak) gelemeyeceklerini ilan ederler.

9- gaylik,taoculuk,faşitlik, gomunistlik yapılmadan buluşma saatinde buluşma yerine gelinir belirli bekleme üsresi içinde gelmeyenlere "biz gidiyok" dendikten sonra aktivitenin gerçekleşeceği mekana geçilir bütün bunlara rağmen "geleceğim" demesine rağmen mazeret bildirmeden "abi kedimin kumu bitmiş bende kıçına tıpa tayıodum glemedim" diyenler gibi ekstrem son saniye üçlüklri kaydetmeye çalışanlar akşam forum aracılığıyla gay,taocuifaşist,gomnist ilan edilir bu davranışı sık sık tekrar ederlerse "geliyorum!" dediği her mesajın altına "hee hee" denir.

not: sakın "abi kimse gelmiyor 2 kişiyi topu topu böhü böhü" demeyin gayetde 2 kşi de olsanız gidin iki kiş oalraktan yapın aktivitenizi kafanızı boşalytın eve gidin huzur içinde (eğlenmemiş olsanız bile) "çok eğlendik, geberdik eğlenmekten çatlayın i.neler!" diye mesaj atın hayat devam etsin

hepinize sevgiler benden şimdilik bu kadar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu başlığı açan arkadaş 3 buluşmadan 2 sine gelmez. Geldiği o 1 buluşmaya da geç gelir. Bitti mi? Bitmedi! Bu şahsiyeti ortama getirene kadar kontör haznesi boşaltılır, telefon adeta ikna turu gibi elden ele gezer, herkes şansını dener. Şimdi siz böyle birinin sosyalleşme taktiklerini kaale alır mısınız karar verin. ;)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bizim ayarlamaya çalıştımız buluşmada böyle bir şey oldu ,"siz siz utanmayın" dediğin topluluktan biri olarak alınıyım ben de =)bir şeyler söyliyeyim.

sadece belli bölgede olan insanlar zaten sıkı fıkı birbirleriyle,problem olmuyor.çoğu zamanda başlık açmaya gerek kalmadan bulabiliyorlar birbirlerini.

bi de sıkıldı insanlar bu kadar buluşmadan sonra ,bu da var.arkadaşları belli,muhabbet ettiği adamlar belli patiden.biraz da bence bu yüzden yalan olabiliyor buluşmalar,önemsemiyoruz o kadar.bu da normal.

3-5 kişilik buluşmalar aslında devamlı oluyor yani,pek bi sıkıntımız yok o konuda.

dediğin gibi planlı programlı,şansa bırakmadan,kesin şartlı buluşmalar ayarlanırsa daha zor yattara olması genel bir şehir buluşmasının .bir anda bir şey çıkabiliyor,hesaba katmadığın ama.15 nisan buluşmasında elebaşıydım mesela,anlık bir sebepten ötürü gelemeyeceğimi haber verdim,eh adam da gelmeyince geleceği varsa gelemiyor insanların.
yoksa sayı olarak da 12 civarındaydık,gelecekti beylikdüzünden 3-4 insan kadıköye v.s.

yani şans biraz da :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Çünkü millet çok çabuk gaza gelip tarihte bulunan önceden planlanmış veya müdahele edemeyecekleri şeyleri göz önüne almadan "Gelirim lan. Kesin gelirim. Gelmeyen Taocu" gibisinden laflar sarfediyor.

İşin özü;

21 Nisan 2007 Cumartesi günü buluşmayanın veya buluşmayı satanın kafasını kırmak lazım. (21 Nisan 2007 Cumartesi Buluşma Yapıyoruz.)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

O diilde ben yazdım 21'i diye. Olabilecekse 21'inde bir buluşma ayarlayalım. Buluşalım. En başta söylendiği gibi 2-3 kişilik buluşmalar sürekli yapılıyor zaten (bkz. Silmarwen - Demorah - Cthulhu - Villians[bi gelse]) ama insan yeni yüzleri de görmek istiyor. Veya bazılarını tekrardan görmek istiyor. Veyahut böle Pati topluluğu içerisinde herkesle birlikte oturmak istiyor.

Sonuç; 21 Nisan buluşma yapabilme imkanımız % kaç?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
arcane biraz yukarda demis ki:
Bu başlığı açan arkadaş 3 buluşmadan 2 sine gelmez. Geldiği o 1 buluşmaya da geç gelir. Bitti mi? Bitmedi! Bu şahsiyeti ortama getirene kadar kontör haznesi boşaltılır, telefon adeta ikna turu gibi elden ele gezer, herkes şansını dener. Şimdi siz böyle birinin sosyalleşme taktiklerini kaale alır mısınız karar verin. ;)



+1


al ben yaptim senin yerine
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...