Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Atatürk ve onu çekemeyen avrupalılar

Anormal_Eraser

Öne çıkan mesajlar

Atatürk'ün neler yaptığını hepimiz biliyoruz da avrupalılar bunu neden çekemio onu anlamadım adam koskoca yüzyılı değiştirdi sömürgeciliği yıktı ona rağmen daha Atatürkten doğru düzgün bahseden çok az yapıt yada belgesel bilinio avrupada.Bu neden yane işlerine gelmediği için diceksiniz ama gandhi gibi başka devletlerin önde gelenleri bilinio da bizimkini nie tanımıolar pek çözemedim...
Sosyal ağlarda paylaş

atatürk'e küfretmek tabiiki büyük saygısızlık, fakat fanatiklik derecesinde bağlı olmak da gereksiz.. saygı sonsuz, zamanında çok iyi şeyler yapmış, fakat atatürk aynı zamanda zamanın getirdiği şeylere ayak uydurmayı da öğretti bize.. eğer şimdi burada olsaydı eu'a girmek için yine kendi yaptığı yenilikleri çağa uydurup yine yenilik yapardı.. fakat biz bunu beceremiyoruz..[hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds. Only he can translate peøples prayers and transmit them tø the invisible pøwers.
Sosyal ağlarda paylaş

Bi yanlışı düzeltmek istiyorum. Bu ülke atatürkün diil. Atatürk şu anda hiçbişeyin sahibi diil zaten. Bu ülke içinde yaşayanlarındır. Her ülkenin olması gerektiği gibi. Bir ülkenin sahibi olan birisi kraldır, padişahtır, diktatördür. Bunu değiştiren atatürk'e onun ülkesinde demek yanlış olur.[hline]Böyle de kültürlü bi insanım yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Atatürk başarılı bir yöneticiydi,ileri görüşlü bir liderdi.Birçok şey yaptı.Ama artık yok.Her dakka başımıza tac etmemiz,bizim Atatürkümüz vardı diye övünmemiz saçma.Moğollarda Cengiz Han vardı.Herif zamanında heryeri aldı.Onlarda onunla övünürler devamlı.Moğolistana gidin heryede Cengiz han anıtı,toprakları geniş olduğu zamanın haritaları vs vardır.Eee şimdi? Gelişememiş bir ülke şu anda.Hala birçok şeyi ilkel.Türkiye de geçmişle övünmemeli yapabiliyosa ondan iyisini yapmalı.

Tarih de devamlı Osmanlının teknolojik ve sanatsal yeniliklere uzak kaldığını ve bu yüzden bir noktadan sonra ilerleyemediği üzerinde durulur.Ama geçmişimizden ders almıyoruz genede.Hala aynı tas aynı hamam hatta bırakın ileri gitmeyi bi yandan da geri çekmeye çalışanlar var.Atatürk vardı süperdi,yok Fatih Sultan mehmet istanbulu aldı diye böbürlencek bişey yok.Topraklarımızın 5 katı toprağımız vardı.Zor bela anca bu kadar yeri kurtarmışız.Ne başarısı ne övünmesi anlayamıyorum.[hline]My purpose is a very clever answer to a situation you couldn't understand.

[Bu mesaj Jarlaxle tarafından 16 August 2003 00:01 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Başlık:Atatürk ve onu çekemeyen avrupalılar
Başlık daha başından yanlış.Atatürk'e öyle bi kinleri felan olduğunu sanmıyorum ben.Böyle bi yazı eleştiri felan asla duymadım avrupalı vatandaşlardan,görsel ve yazılı basından.

Ayrıca hatırlatayım:
Atatürk tanrı değildi.Yaşadı.Türkiye Cumhuriyeti'ni kurdu.Yaşatmak için elinden geleni yaptı.Ve günün birinde her insan gibi öldü.Atatürk'ün öldüğü gün avrupa basını da Atatürk'e yaptığı davranışlardan dolayı baya bi iltifat etmişti.

Atatürk zamanında doğru neyse onu yapmış bana göre ama zaman değişir,doğrular değişir...
Ve o doğruları bu başlık altında konuşmak doğru değildir.
İlgili bir forum açılsın çok isteniyorsa,konuşulsun...[hline]Dracula Mager[Humanity]
Cesur Yurek = Ulrich Honorsword,WhiteOne [Army of Freedom]

Herşey Moonglow içindi...
Nasıl imza seviyoruz?-Paticik
Sosyal ağlarda paylaş

gerekli bunlar, her sinifta, her resmi dairede bir ataturk resmi devletci bir millet icin gerekli resim her zaman tepede durur ve heryerde sana bakar

big brother ile baglanti kurar, killandirir

o zamanki kurtulus savasindan cikmis turk toplumu, her zaman birilerini sirtina alip yuceltmek geregi duymustur, o zamanki kahraman Ataturktur basa gecmis devleti kurtarmistir, onun insanlarin kalplerinde yasatilmasi devleti diri, bir arada tutar, tek bir lider tek bir amaca yoneltir[hline]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
thelegbra, 15 August 2003 23:40 tarihinde demiş ki:
atatürk'e küfretmek tabiiki büyük saygısızlık, fakat fanatiklik derecesinde bağlı olmak da gereksiz.. saygı sonsuz, zamanında çok iyi şeyler yapmış, fakat atatürk aynı zamanda zamanın getirdiği şeylere ayak uydurmayı da öğretti bize..

Katılıyorum.[hline]8-) Launvatar da Inconnu Reaver @ Alb/Excalibur | DAoC
Sosyal ağlarda paylaş

Atatürk kendi zamanında o zamanın dusunceleri dahil ileri goruslu bir insandı bu yuzden belki de hala ayaktayız kac yıldır yediler yediler bitiremediler devleti.Su an yasasaydı bence de ab ye girebilirdik ama atatürkün soyledigi bir cumle var''Eger ben oldukten yıllar sonra benim gibi bir insan yada lider arıyorsan ben gorevimi yapamamısım demektir''.Neyse benim anlatmak istedigim o deil yada sormak istedigim atatürk o zamanlar cok iyi tanındıgını hatta avrupalılar tarafından da takdir gordugunu biliyorumda yani böyle bir dahinin hemencecik 10 yılda unutulur bi yanı yok yani ne biliim gandhi nin sonra soğuk savası etkileyen tito nun bile history channel da belgeseli yapılıo ama atatürkle ilgili yok işte sanki 1. Dünya savaşından sonraki yıllar 10 yıl boyunca silik gibi tarihte yani o yıllarla ilgili doğru düzgün birşey bilmiyor avrupa işte ya da biliyor da çekemiyor bunun nedeni ne?Ayrıca atatürk e bende saygı duyuyorum ama fanatik deilim.Ayrıyetten cengiz hanla alakayı anlayamadım cengiz han büyük mogol imparatoru olabilir ama ununu yakıp yıkmaktan almıstır biz burda yuzyılı deistiren adamdan bahsedioruz sadece asker olarak deil atılımlarıyla,ilkeleriyle...Belki de sizin dediğiniz gibi atatürkün bilinmemesi birazda türkiyenin iyi bilinmemesi oluyor aradığım soru bu yani nie tanınmıyor atatürk???
Sosyal ağlarda paylaş

Bir sey daha eklemek istiyorum benim amacım gecmisteki seylere bakıp boburlenmek deil her devletin tarihi cogu yerde bilindigi gibi bizimki nie bilinmiyor cektigimiz acılar dokulen kanlar vs vs.Tabi ki bizim birseyler yapmamız lazm gecmisteki seylerle ovunmek deil amacım yanlıs anlasılmasın :)))
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Infeqted, 15 August 2003 15:48 tarihinde demiş ki:
ama ataturkun zamaninda savundugu bazi fikirler artik gecersiz...serbest piyasa ekonomis caginda devletcilik o-la-maaaaz!

Atatürk serbest piyasa ekonomisini savunuyordu zaten.ama o yıllarda bunu başarabilecek özel sektör yoktu , bu yüzden MECBUREN devletçiliğe yöneldi.ha bu arada , yanlış biliyor olabilirim ama yurtdışında sırf kemalizm üzerine kurulmuş üniversite bölümleri olduğunu duymuştum...ama size şunu söyleyeyim , atatürk kesinlikle bilinmeyen bir lider değil , anladığım kadarıyla avrupa ülkeleri 1.dünya savaşından sonra bize yaptıklarını hasıraltı etmeye çalışıyorlar hala.çünkü 1dünya savaşı hakkında history ve discovery kanallarında milyon tane belgesel olurken (hatta bi tanesi çanakkaleye yapılan çıkartmayı anlatıyordu) sonrası hakkında bir tane bile belgesel yok.ne bize yaptıkları , nede almanyaya imzalattırdıkları antlaşmalardan iz bile yok.kendi okullarının tarih derslerinde bile bunların geçtiğinden şüpheliyim...[hline]PUMA the Flying Kefal!!!(given by BabacumMostors)
Sosyal ağlarda paylaş

Daha çok Atatürk'ü bir islam ülkesini değiştiren lider olarak tanıyolar. Başka bişey bilmiyolar hakkında.

Ayrıca önceden de dediğim gibi biz ne biliyoruz atatürk hakkında ki onlar bilsin. Misal şimdi biz Nelson Mandela hakkında da çok şey bilmiyoruz. Bi hata mı bu şimdi. Bu bir kıstas değil popülerlikten başka herhangi birşeyin kıstası değil.[hline]Böyle de kültürlü bi insanım yani.
Sosyal ağlarda paylaş

durmadan yakınıp duruyorsunuz Türkleri sevmiyorlar diye e sevmeyende vardır sevende tıpkı bizde yobazın olduğu gibi Atatürkçünün olduğu gibi sevmeyenler belki çoğunlukta olabilir onlarda cehaletin kurbanı yani kulaktan dolma yada gördükleri bir Türk işçiyle bütün ulusu deyerlendiren basit insanlar sevmiyorlar diyorsunuz ama antalyada turist patlması yaşanıyor en az limanlarda 1000 tane yabancı yat var almanı rusu, israilisi ve az sayıda diyerlerinden yani Türkiye öyle hiç sevilmiyen bir devletmiş gibi düşünmeyin.
Sosyal ağlarda paylaş

Başlık yanlış arkadaşlar
BAŞLIK:
Atatürk ve onu çekemeyen avrupalılar

Adam Atatürk'ü tanımak zorunda değil ki!
Atatürk'ü çekememkle bi ilgisi yok bunun![hline]Dracula Mager[Humanity]
Cesur Yurek = Ulrich Honorsword,WhiteOne [Army of Freedom]

Herşey Moonglow içindi...
Nasıl imza seviyoruz?-Paticik
Sosyal ağlarda paylaş

Atatürk ne yaptıysa hepsi sadece türk milletinin yararına olmasından dolayı ve avrupalıların asırlarca rahatça sömürebilecekleri Anadolu'yu kurtarmış olması,tabiki de onu Avrupa'nın gözünde bir büyük yapmaz çünkü saygı duymazlar. Atatürk'ü tanıdıkları su götürmez bir gerçek ama yüceltip kendi halkına benimsetmek bambaşka..
Sosyal ağlarda paylaş

süpermişsiniz siz abi. atatürk'ü çekemiyorlar başlığı altında yakında konuyu milliyetçiliğe getireceksiniz. sonra ırklara geçeceksiniz ve düşüneceksiniz, "ulan nazizm aslında o kadar da kötü bir şey değil be abi, hitler büyük adammış. ama yanlış ırkı temsil ediyordu heralde. turancılık dururken nazizme yanaşmak doğru kaçmaz heralde.."

kaptırmayın bu kadar kendinizi. düşünmeye yanlış yerlerden başlıyorsunuz. önce temel gerekir. dallardan budaklanlanan bir düşüncenin doğru yola sapma eğilimi şans faktörüne bakar.

"genelleme yapmak" bir daldır ve eğer düşünce hadisesine genelleme yaparak başlarsanız, işiniz zordur. çok farklı yönlere saparsınız, ne dediğinizin farkında bile olmazsınız. yobazlardan farkınız kalmaz, arkanızdan sürü denir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...