Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Uçmak için yeri ıskalamak gerekir."

Lethious

Öne çıkan mesajlar

Uçabilen nesne, uçabiliyor çünkü yerden yukarı gidebiliyor. Herşey geldiği yere dönmez mi? Döner.

Artık kimse bunu diyen arkadaş demek istemiş olabilir ki; hepimiz yerden geldik yere gidiyoruz, uçmayın ya da madem uçtun yeteri kadar uzun uç ki uzaya -boşluğa- kadar gidemezsen yeri ıskalamazsın. Çakılırsın kafa üstü, yazık olur sana; ama yeri ıskalarsan uzayın sonsuz boşluğunda bir ömür boyu küçük kütlene bağlı olarak önüne çıkacak ilk uzay cisminin çekimine kapılıp gene geldiğin yere dönecek olmanın az önce belirttiğim gerçeği doğrular nitelikte olması bir yana dersen ki ben gemi yaptım öyle atlar zıplarım gezegenden gezegene bak işte burası biraz çetrefil de, bırak gündeme getiren bu sözü düşünsün gerisini.
Sosyal ağlarda paylaş

yeri vurursan yerde saplanıp kalırsın yeri ıskalayacaksın yere sağlam basmayacaksın ki uçabilesin...

Asılnda böyle düşünüldüğünde sözde bahsedilen uçmak kavramıda mecazlaşmış olur ve mecaz birşeyin üstüne yorum rahat yapılır...

Böyle düşünürsen işin dahada kolaylaşır işte =)

şimdi biri çıkacak bana zaten mecazdı o diyecek ben oturup kalacam ama olsun...^^
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...