fedaykin Mesaj tarihi: Eylül 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2003 Yapılan yorumlardan Kara Şahin Düştü'nün ne kadar başarılı bir propaganda filmi olduğu rahatlıkla anlaşılabilinir, o bakımdan bu filmi çeken arkadaşları kutlamamak mümkün değil. O kadar çok çatışm sahnesi ve ortalıkta uçuşan kurşun varki, aradaki üç beş espiri arasında verdikleri mesajları çok rahatlıkla kamufle edebilmişler. Buradaki propaganda amerikan askerlerinin ne kadar iyi savaştıkları, hiç kayıp vermeden mükemmel organizasyonla ne çok iş yaptıkları değil, onu başka filmlerde görmek mümkün. Buradaki konu Amerikalıların son yıllardaki saldırgan politikalarını haklı çıkarmak için, gerçekte işgale gitmedikleri sadece masum ve acı çeken halka yardım için gittikleri yönünde. zaten filmin başındaki somali işgalinin sebebini anlatan konuşmada bunun çok açık bir örneği. Şimdi konu hakkında önceden hiç bir fikri olmayan milyonlarca insan o operasyon hakkındaki tek bilgi kaynağı olarak bu filmi kullanınca amerikalıların dünya halklarının menfaatleri uğruna kendi çocuklarını bile feda ettikleri ve onlara karşı çıkan insanların ise savaş baronları oldukları sonucunu çıkaracaktır. Ayrıca ölen her amerikan askeri için yas tutulurken ölen binlerce somalili için ise sadece bir sayı gibi bahsediliyor. Çok açık ve nettirki şayet olaylar filmdeki gibi gelişseydi ölen amerikalı sayısı çok ama çok daha fazla olurdu. O operasyonda havadan yakılıp yıkılan bütün bir şehirden ve ölen binlerce silahsız sivilden hiç bahsedilmiyor. Bütün ölenler silahlı hain terörist somalililer. Kısaca bu film amerikalıların yaptıkları savaşları aklamak üzere çekilmiş bir film, onları süper kahraman asker olarak gösteren bir film değil. Zaten bende önceki yazımda bu şekilde bir iddiada bulunmamıştım.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız, en zavallı insan ise esaret altındayken bunun farkına bile varamayandır. YALNIZ BİREY GÜÇLÜ BİREYDİR - BİRLEŞİK SAP HAREKETİ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thalion Mesaj tarihi: Eylül 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2003 Aslına bakarsan bu konuda sana katılmıyorum fedaykin.. Daha film'in başında adamların masumları koruyan vs. tipler olmadıkları pazar alanında yardım dağıtlırken saldırıya uğrayan halk için hiçbirşey yapmamalarından ortaya çıkıyor.. O film'de göze çarpan tek şey sözde yardım için gittikleri ülkede halk için hiçbirşey yapmayan ama kendi askerleri söz konusu olunca 100 lerce sivili öldüren başarısız bir ordu.. Pek bir propaganda göremiyorum bu konuda..[hline] IT Geek, NooBi C# Developer, Network Associate, System Admin, VoIP Technician, Ex Online Gamer.. Addicted to Paticik.. Love to penguin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Eylül 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2003 birde olmayan birşeyin propagandasını yapmakta abes amerika diye bir ülke kalmadı oyüzden amerikan propagandasıda mevcut değil artık küçük japonya ve büyük japonya var[hline]MAN WHO WALKS ALONE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar