Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

nasıl oynuyacağız?

Bone

Öne çıkan mesajlar

ya şimdi otuz tane topic açılmış tamam. ama hiç birinde %100 bir açıklama yok.

norrmalde battle.net'e orjinal oyunla girmek için tek yapmam gereken güncel patch'i çekip servera bağlanmak.
bu durumda 1.21a patch'i oluyor bu da.

ancak eurobattlenet deniyor, paticik serverı açıldı deniyor felan.
http://eurobattle.net/ sitesine baktım, paticikteki açıklamaları okudum ama tüm bunlar sadece kafamın daha çok karışmasına neden oldu.

http://eurobattle.net/showthread.php?t=21051
burda diyor ki tft'yi kur, 1.20e'ye patchle, sonra da bu dosyayı kur. ancak o dosya inmiyor. forbidden deniyor.

paticik serverına baktım, 1.20c'den felan bahsediliyor.

sırf warcraft oynamak için gittim kıbrısta bir yerden warcraft aldım (orjinali ankarada bırakmıştım).
ancak okuduklarımdan sonra oyunu kurmaya korktum.

biri şöyle düzgün açıklamayla şu işi izah etse çok seviniceğim.

bir de niye 1.21 patchi kurmuyoruz da eskileriyle oynuyoruz, onu hiç anlamadım.

[ Mesaj 07 Nisan 2007, Cumartesi - 11:18 tarihinde, Bone tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

1.20c ile niye oynuyoruz onu bende bilmiyorum ama yaygın olan patch o

eger daha önce waxxiden oynadıysan yukardaki sabit konudan dosyayı indir icindeki regedit dosyasını w3ün icine at 2 kere tıkla tmm de

waxxide oynamadıysan ben dosyaları atıp deneyince hata werdi

www.wepla.com dan waxxinin setupını bulabilirsin 500 küsür kb bise
Sosyal ağlarda paylaş

Ben bugün biraz uğraştım ama sonunda bağlanmayı başardım. Elimden geldiğince açıklamaya çalışıyım.

Öncelikle TFT'yi kuruyoruz. Daha sonra 1.20c patchini yüklemek gerekiyor paticik serverı için.Ben daha önce eurobattlenetde oynadığımdan 1.20e vardı, sorun olmadı. Bu yüzden 1.20c veya üstü 1.21 vb. tüm patchler ile bağlanılabilir diye düşünüyorum.Patchleri yüklemek için burdan. Oyun ve patchlerde halloldu ise sıra servera bağlanmak için gerekli dosyalarda. Bu dosyalar oyunun ana menüdeki battle.net butonunu paticik serverına yönlendirerek bu tuşa tıkladığımızda orjinal battle.net yerine paticik serverına girmemimizi sağlıyacak. Buradan indiriyoruz. Eğer daha önce başka bir orjinal olmayan serverda oynamadıysanız 3 dosyayıda warcraft klasörüne atıyoruz, warcraft.reg dosyasınına çift tıklayıp (ben uğraşırken direk reg dosyasını klasöre atıp oyuna girmeyi denemiştim :P böyle deneyenler olabilir çalıştırmayı unutmayın) evet diyoruz. w3l.exe'den servera giriş yapıyoruz. (Dediğim gibi ben daha önce başka bir serverda oynadığım için bundan o kadar emin değilim eğer dll ile ilgili wrong game version vs. gibi bir hata verirse attığız 3 dosyadan dll'yi silipte çalıştırmayı deneyin. Yine olmazsa artık Allah kerim :P*) Eğer daha önce başka bir orjinal olmayan serverda oynamış iseniz (waxxi, eurobattlenet vs.) yukarıda verdiğim linkten indirdiğiniz 3 dosyadan .dll uzantılı olanı klasöre attığınızda "Wrong Game.dll version. (need v107)" gibi bir error ile karşılaşabilirsiniz. Bu yüzden sadece reg ve exe dosyalarını atıyoruz. Reg dosyasını çalıştırıp, exe dosyası ile oyuna giriyoruz.

Servera girmek için oyunun menüsünden Battle.Net'e tıklıyoruz, Create Account diyoruz, agree diyip kullanıcı adı ve şifre bilgilerini veriyoruz. Girerkende email istiyor, mailinizide verdikten sonra servera bağlanmış bulunuyorsunuz hayırlı olsun :)

*: Daha önce başka serverda oynamamış olan kişiler anlattığım gibi bağlanamazlarsa eurobattlenet'in installerını kurup anlattığım ikinci yolu deneyebilirler (Ben de o şekilde bağlandığım için o yolun %100 güvencesi var :P Burda başka bir server için link vermek ne kadar doğru olur bilmiyorum bu yüzden url vermedim).
Sosyal ağlarda paylaş

Nedanko serveri hangi versiyonda kurdu hala bilmiyorum 1.20e diye tahmin ediyorum. (Sanırsam eurobattleınki hatta =] )

1.20c ile de girilebiliyor.
Yeni patch'den haberimiz bile olmadı genelde hamaçiden oynadığımız için.

Şimdi Warcraft-Frozen throne yüklemiş arkadaşlar söyle yapabilirler.

1-)
İçinde patch ve loader olan 50mb'lık setup dosyasını
http://www.wepla.com 'dan(indirmek için üyelik lazım foruma) çekip -next next next diyip kuruverin.
2-;)
Nedankonun vermiş olduğu zipin içindeki .reg dosyasına çift tıklayıp "ok" dediniz mi. paticiğe girmeye hazır oluyor. Wepla setupdan sonra ayrıyetten w3l'ye gerek yok.

Ben böyle yaptım.Umarım anlatabilmişidir.

edit: yukarda arkadaş ayrıntılı anlatmış. ama benimki garantili =) hehe

[ Mesaj 07 Nisan 2007, Cumartesi - 15:05 tarihinde, Dynun tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 07 Nisan 2007, Cumartesi - 15:06 tarihinde, Dynun tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

hangisine girmek istiyosan oyuna girmeden önce onu regini çalıştırcan. mesela patiye gircen onun regini çalıştırıp giriosun sonra weplaya girmek istedin onun regini çalıştırıosun. ikisi birden gözükmüyo galba serverlarda ama bir zararı olmaması lazım. yanlışım varsa düzeltiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

Gateway Editor diye bir programla server listesini değiştirebiliyorsun. Serverın IP'sini bilmen lazım ama.
Ama reg dosyaları bozuyor listeleri ona göre.

Nedanko serverın IP'sini ver plx.

[ Mesaj 07 Nisan 2007, Cumartesi - 21:16 tarihinde, Werewolf tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

1.20e ile eurobattlenet de oynuyordum

-uninstall ettim
-warcraft ve tft yükledim
-1.20c yükledim
-wl3.exe yi oyun klasörüne kopyaladım
-paticik reg dosyasını çalıştırıp registry'e ekledim

wl3h.dll yi kopyalamadım/ kullanmadım.

girişte "wrong war3.exe version (need b307)" hatasını alıyorum

ne yapmam lazım?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...