Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oktav?

Sensible

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
emin olmamakla birlikte bir piyanonun başına geçilir teker teker notalara basılır o kişide o sesi çıkarmaya çalışır hepsini çıkarıyorsa 7 oktav sesi var demektirki bu doğadaki insanların duyabildiği tüm sesler demek sanırım
Mesaj tarihi:
do - re - mi - fa - sol - la - si - do - re...

iki do arası nota dizilimine oktav deniyor. piyano üzerinde de bir do dan başlayıp çıkabileceği en yüksek noktaya ve inebileceği en düşük noktaya ulaştırırlar birisini, ona göre belli olur kaç oktav sesi olduğu.

yani ben böyle biliyorum.
Mesaj tarihi:
işte benim söylediğimde o piyano üstünde 7 tane do'dan do'ya seri var onlardan kaçtanesini yapabiliyorsan o kadar oktav sesin var demektir yanılıyor muyum?
Mesaj tarihi:
Bu oktav konusunda tartışılmaz insanlardan birisi Freddie Mercury'iydi galiba . ( Rock müzik alanında - Sonuçta elbet vardır Freddie'i geçen operacı bilmem ne ) . Ama kaçtı onu hatırlamıyorum .
Mesaj tarihi:
bi oktavı en kalından yada en inceden söylemesi işte kendi kendine başlasın dodan doya seslerini vererek söylesin nota isimlerini sonra hesaplayın =)
Mesaj tarihi:
direk ses basıp nereye kadar iniyor yada nereye kadar çıkılıyor diye bakılmaz.Şan egzersizleri vardır 3 lü ve 5li aralıklarla yapılan o şekilde öğrenilir Kromatik olarak ton değişir ve bakılır :)
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
7 oktav doğoda insanların duyabiliceği tüm sesler değil.

Bir piyanodaki sesler 27.5 Hz - 4200 Hz arası değişir , ortalama bir kulak ise 20 HZ - 20000 Hz arasındaki tüm sesleri duyar.
  • Yeni Oluştur...