Sensible Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Bir kişinin kaç oktav sesi olduğu nasıl belirlenir?
xieon Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 emin olmamakla birlikte bir piyanonun başına geçilir teker teker notalara basılır o kişide o sesi çıkarmaya çalışır hepsini çıkarıyorsa 7 oktav sesi var demektirki bu doğadaki insanların duyabildiği tüm sesler demek sanırım
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 do - re - mi - fa - sol - la - si - do - re... iki do arası nota dizilimine oktav deniyor. piyano üzerinde de bir do dan başlayıp çıkabileceği en yüksek noktaya ve inebileceği en düşük noktaya ulaştırırlar birisini, ona göre belli olur kaç oktav sesi olduğu. yani ben böyle biliyorum.
xieon Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 işte benim söylediğimde o piyano üstünde 7 tane do'dan do'ya seri var onlardan kaçtanesini yapabiliyorsan o kadar oktav sesin var demektir yanılıyor muyum?
Deathblade Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Bu oktav konusunda tartışılmaz insanlardan birisi Freddie Mercury'iydi galiba . ( Rock müzik alanında - Sonuçta elbet vardır Freddie'i geçen operacı bilmem ne ) . Ama kaçtı onu hatırlamıyorum .
Llama Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 bi oktavı en kalından yada en inceden söylemesi işte kendi kendine başlasın dodan doya seslerini vererek söylesin nota isimlerini sonra hesaplayın =)
Gigabyte Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 direk ses basıp nereye kadar iniyor yada nereye kadar çıkılıyor diye bakılmaz.Şan egzersizleri vardır 3 lü ve 5li aralıklarla yapılan o şekilde öğrenilir Kromatik olarak ton değişir ve bakılır :)
Werewolf Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Rockta Meat Loaf'ın daha yüksek diye duymuştum ama emin değilim şimdi yamulmayalım durduk yere.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 7 oktav doğoda insanların duyabiliceği tüm sesler değil. Bir piyanodaki sesler 27.5 Hz - 4200 Hz arası değişir , ortalama bir kulak ise 20 HZ - 20000 Hz arasındaki tüm sesleri duyar.
Fistan Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 yarım oktav falan heralde benim sesim sfasd
pekaziz Mesaj tarihi: Nisan 8, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 8, 2007 Yanlış hatırlamıyorsam bir zamanlar Atilla Taş'ın 4.5 oktav sesi var diye bir efsane dolaşıyordu ortalıkta. =)
Zegna Mesaj tarihi: Nisan 8, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 8, 2007 pavorotti iborotti oktavda bu ikisi kral :)
Aragorn Mesaj tarihi: Nisan 8, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 8, 2007 Evet ülkemizde Atilla Taş ve Kibariye şarkıcıların oktavlarının yüksek olduğu söyleniyor. Bir de masum bi hatun vardı sarışın Umut bilmemne.
Öne çıkan mesajlar