Aragorn Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Almadım tabii ki, RTE olduğu belli olmuyor. Ben de koyarım öyle ispat, saçma sapan konuşma. Delinin biri kuyuya taş atmış misali. Halkımızın böyle konularda ne kadar galeyana geldiğini herkes biliyor. Biri videoyu koymuş, aha bu da Tayyiptir demiş, yazılan yorumlara bak.
Fistan Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Aragorn, sen bu video hakkında RTE nin açıklamalarını bilmiyosun sanırım? Git bi araştır gel ya da git çayıra ait oldugun yere. istemiyoruz hiçbişeyden haberi olmayan pati. allahım sen sabır.
Aragorn Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 1- Erdoğan'ın video hakkında söylediği yorumları koy o zaman. 2- Birini bu forumdan kovma hakkını kendinde nasıl buluyorsun? 3- Burada fikirleri tartışıyoruz, ülkede senin gibi düşüncelerini karşısındakini empoze ettiremeyince "git buradan" diyen adamlar olduğu sürece bu ülke iflah olmaz.
geffen Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 aragorn arada bir magazin televole değil de haber de izle. sonra kanıta ihtiyacın olmaz bu el etek öpen tayyipin yaptıklarını bilmeye.
Aragorn Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Geffen haftada bir televizyon izliyorum o da sadece Avrupa Yakası. Konuyla ilgili olmayan saçma sapan cevaplar yazmayın, kanıt sunun. Jöntürk'ün nasıl bir site olduğuna baktım, ne oldukları belli. Tarafsız, birinci elden kanıt sunun bana. Yoksa bende Sezeri, Baykalı kötüleyen birçok site bulabilirim Google'da yaptığım basit bir aramayla.
fede Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 adam seni fikrinden dolayı değil bu konuda bişey bilmediğinden bi de pişkin pişkin söyle lan o zaman dediğin için kovmuş
bLackcha0s Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 aragorn , savunmaya çalışırken komik oluyorsun.Baykal ı bilmem ne haltlar yediğinide Sezer i kötüleyen site bulabilirsin ama bi şeriatçının dizinin dibinde bulamassın. Bu video heryerde yayınlandı jöntürkle falan alakası yok.Çarşaf çarşaf yayınlandı gazetelerde RTE başbakan olduğu zaman... Bu videonun ne bir açıklaması olabilir ne de bir yorumu.
Aragorn Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 said: Aragorn, sen bu video hakkında RTE nin açıklamalarını bilmiyosun sanırım? Arkadaşınız bir yorum olduğunu söylemiş ama? Ayrıca benim zaten anlatmaya çalıştığım o videonun fake olduğudur. Yani Baykalın o sakallı adamın önünde oturan fake videosu da yapılabilir zor değil, anlatabildim mi? @fede Olay konu hakkında bilgi sahibi olmak değil, ideoloji farkı. Kimsenin kimseyi ideolojisinden dolayı kovmaya hakkı olamaz. Hatta hiçbir konu nedeniyle kovmaya hakkı olamaz. Kanıt istiyorum, saçma sapan cevaplar geliyor hala. Bana Erdoğan'ın o görüntülere yapmış olduğu resmi bir belge sunun, bir gazetede yayınlanmış. Ayrıca ben "söyle lan" gibi bir üslub kullanmadım, haklı görünebilmek için bu tarz olaylara gerek yok. [ Mesaj 07 Nisan 2007, Cumartesi - 20:43 tarihinde, Aragorn tarafından güncellenmiştir ]
Fransuxa Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 ya nedir bu senin muhalefet durumun ? biz yalancımıyız ? sadece haftada bi Avrupa yakası seyretmekle bu vatanın milletin nereye gittiğinden haberdar olamassın. Okuldaki öğretmenlerinin de dedikleri sınırlıdır. Müfredatta anlatılan neyse odur. aç biraz gazete oku haberleri izle. vatan millet elden gidiyo. DUYARLI OLUN BİRAZ.
Aragorn Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Her insanın aynı fikirde olması mı gerekiyor, dünyada tek bir doğru yok, sen daha bunu öğrenememişsin. Herkes kendine göre doğru olanı savunur, sizde maharet yokki iyi savunma yapıp, istediğim belgeyi sunamadığınızdan dolayı kıvranıyorsunuz. Benim ağzımdan yalancı gibi birşey çıkmadı, onu kendin söyledin. Ayrıyeten şu andan itibaren kanıtlanamayan şeyleri sunmak yalancılıktır. Eğer bende sizin ideolojinizdeki insanlarla ilgili kanıtlayamadığım herhangi birşeyi sunarsam bende yalancı konumunda olurum. Benim haftada sadece bir kere televizyon izlemem, onun dışındaki vakitlerde ne yaptığımla ilgili nasıl bir bilgi verebiliyor ki sana? Ayrıca konu çarpıtmaya çalışma, o soruya verilen cevabın ne manaya geldiğini ilkokul çağındaki çocuk bile anlayabilir. İşte bende istiyorum ki bana, gazete de okuduğun şeyle kanıt göster, madem o kadar gazete okuyormuşsun?
Elan_Morin Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 bahsedilen fotograf degil fakat onu bulana kadar seni memnun edecegini dusundugum 5 resim... http://sondakika.milliyet.com.tr/2006/03/02/son/sonsiy07.asp
Aragorn Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Evet beni çok mutlu etti, ruhu şad olsun. Çok değerli bir İslam aliminin elini öpüyor, istiyorsan elini öptüğü kişi ile ilgili sana birçok bilgi sunabilirim. İstiyor musun? Edit: Ayrıyeten farkında mısın, konu Talibandan Hüsame Bin Ladenden, bir İslam alimine, bir profesöre geldi? Yavaş yavaş düşüyorsunuz... [ Mesaj 07 Nisan 2007, Cumartesi - 21:08 tarihinde, Aragorn tarafından güncellenmiştir ]
Fransuxa Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Hayır konu bilmemndeden bilmemneye gelmedi.. Dini, Kuran'ı sebep göstererek terör icra eden , milleti yolundan izinden çıkaran , sizin bildğiniz değil benim bildiğim dogru diyen düzenbaz insanlara geldi konu. Böyle el etek öpen insanlarda bizim başımıza geldi. Anlıyomusun ? [İskenderpaşa tarikatının lideri] Adama tarikat lideri diyolar Sen profesör önemli din adamı diyosun ya çekil git allahını seversen adamın sinirlerini kaldırma. [ Mesaj 07 Nisan 2007, Cumartesi - 21:11 tarihinde, Fransuxa tarafından güncellenmiştir ]
Aragorn Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Fransuxa İslamiyet ile ilgili en küçük bir bilgiye sahip değilsin. Tarikat ne demek, nedir, ne iş yapar biliyor musun? Tarikat deyince aklına terör geliyor hemen, cahilliğinden dolayı. İslamiyet tarikat temelli bir dindir. Ayrıyeten sinirini doğal karşılıyorum, bende o durumda olsam sinirlenirdim.
Apache Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 said: Fransuxa İslamiyet ile ilgili en küçük bir bilgiye sahip değilsin. Tarikat ne demek, nedir, ne iş yapar biliyor musun? Tarikat deyince aklına terör geliyor hemen, cahilliğinden dolayı. İslamiyet tarikat temelli bir dindir. ''Efendiler ve ey ulus; biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler ülkesi olamaz. En doğru, en gerçek tarikat uygarlık tarikatıdır."
Fransuxa Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Dynamick e karşı saygım var laf söylerim kurallar gereği uzaklaştırılmam gerekir. o yüzden Ona karşı olan saygımdan dolayı susuyorum.. Atatürk tarikat dalgalarının elini ayagını öperek çıkarttı dimi düzlüğe bu memleketi? Evet tabi. sizin düşünce yapınıza göre de Atatürk gereksiz bi insan.. Atatürk böyle işler yaparak memleketi kurtarmadı ama böyle işler yapılarak vede böyle işleri yapanlar BAŞIMIZA gelerek bu memleketi dibe çekiyolar. Burası laik bi devlet arkadaşım. Din işleri ile devlet işleri birbirinden tamamen ayrıdır. Dini ön plana alan insanlarda bu memleketin meclisinde yani tam açıklamasıyla bu memleketin hal ve gidişat yönünde alınan karar merkezinde bulunması tamamen abes bi durumdur. Meclisde görüyoruz tekme tokat birbirlerine giriyolar su fırlatıyolar suratlarına bilmemnerelerine.. Örümcek kafalı alayı. neyse beni hakikaten sinirlendiriyo bu konu. gerek yok daha post atmaya. Ayın 14 ünde görüşürüz cnm mujx. [ Mesaj 07 Nisan 2007, Cumartesi - 21:26 tarihinde, Fransuxa tarafından güncellenmiştir ]
Aragorn Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Senin için de geçerli Apache, Atatürk'ün sözünü ettiği o günkü tarikatlar ile günümüz tarikatı bir değil. Ayrıca Osmanlı gibi, dini anayasasında geçen, şeriat ile yönetilen bir devletin yıkılmasından sonra söylenilen o sözü, 85 yıldır demokrasi ile yönetilen bir ülkede aynı manada kullanmak doğru olmaz. Aslında boşuna tartışıyorum, bilgi sahibi olmadan yorum yapma meselesi var ya o hesap. Ben mümkün olduğunca sizin düşüncelerinizi, birincil kaynaklardan araştırıyorum fakat siz benim düşüncelerimi medyadan ve kendi düşüncenizde olan insanlardan öğreniyorsunuz. Aramızdaki fark bu !
Apache Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 bazılarınızı meydanlarda tokatlamak gerekiyor.dahada yazmıyorum. [ Mesaj 07 Nisan 2007, Cumartesi - 21:27 tarihinde, Apache tarafından güncellenmiştir ]
Aragorn Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 @Fransuxa O dönemin tarikat manasıyla, günümüz tarikat manasını aynı tutamazsın. 700 yıldır şeriatla yönetilen, anayasasında devletin dini belli olan bir devletin yıkılmasından sonraki dönemle, 85 yıldır cumhuriyet ile yönetilmiş ve yönetilmekte olan dönem arasında tarikat anlayışı çok farklıdır. Atatürk'ün o sözüyle belirtmek istediği şey, şeriata karşı olduğudur ve ülkenin laik olacağıdır. Benim bahsettiğim tarikat'ın şeriat gibi bir amacı yoktur. O beğendiğiniz, filmlerde görüp kitaplarda okuduğunuz, tarikatlar gibi bir tarikattır. Atatürk'ü her alanda örnek alıyorsunuz, meclis'in açılışında dua okutturduğu konusunda hiç bir yorumunuz yok. Keşke en az onun kadar inançlı ve insanların ideolojilerine saygılı da olabilseniz. Ayrıca biraz felsefik bir konuya değineyim. Başımıza gelen inançsız insanlarda din ve devlet işlerini birbirinden ayıramayacak ki. Neden sadece reel anlamda din'i anlıyorsunuz laiklikten. Ateist insanlar laik olabilecekler mi, hatta olabiliyorlar mı? Neden İslam'ın bir kuralı olan türban ve onu kullanan insanlara ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapılıyor. Bu, o çok savunduğunuz laiklikle bağdaşıyor mu? Türban'a siyasi simge diyenler, sadece kendilerine bir kılıf, bahane hazırlamış olanlardır. Merak eden her yerde bulabilir, Kuranı açıp okusun. Ateist olmayan fakat türbanı benimsemeyen insanlarda biz Müslüman değil miyiz gibi gereksiz cevaplar yazmasın, isterlerse o konuyu da ayrı bir başlıkta tartışabiliriz. TBMM'de AKP gelmeden önce de kavgalar oluyordu. Hatta dünyanın bir çok ülkesinde, özellikle Japonyada meclis kavgaları çok oluyor. Onlar da mı örümcek kafalı? O örümcek kafalı insanların zekaları seninle kıyaslanamayacak derecede yüksek. Dediğim gibi sinirlerini olağan karşılıyorum. Siz ayın 14'ünde görüşün, biz Mayıs 16'da görüşürüz. O tarihten sonra da heralde orduyu göreve davet etmek için birşeyler hazırlamaya çalışırsınız. Ama boşuna uğraşmayın, Baykal o yönteme başvurdu fakat hiçbir emekli komutan yüz vermedi.
Apache Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 said: Atatürk'ü her alanda örnek alıyorsunuz, meclis'in açılışında dua okutturduğu konusunda hiç bir yorumunuz yok. Keşke en az onun kadar inançlı ve insanların ideolojilerine saygılı da olabilseniz. insanların inanıp,inanmaması seni nasıl ilgilendirebiliyor?
toggie Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 türbanın kaldırılmaya çalışılmasının sebebi modern bir toplum olmaya çalışmamızdandır. bizim dinimiz bence buna izin veriyor. kendi fikrim. peki tayyip'in inancını falan bir kenara bırakalım, atatürk hakkında söyledikleri ve atatürk'ü tanımaması da normal birşey mi aragorn?
Aragorn Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Valla esas sizleri ilgilendiriyor ki, bizi "örümcek beyinli" sınıfına koyup, türbana karşı çıkıyorsunuz. Başbakan'ın bir cemaat lideri ile 15 yıl önce çektirdiği fotoğrafa bakarak yorum yapıyorsunuz. Madem insanların dini seni ilgilendirmiyor, bu bahsettiklerime yorumun nedir?
_Faramir_ Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 arkadaşlar merak ediyorum aranızda ben atatürkün hayatını nerede ne yaptığını kime ne söylediğini bilen varmı?? yoksa hala ilk okulda öğretilen atatürk samsuna cıktı herkes onu kurtarıcı olarak karşıladı kendi başına bu milleti kurtardı falan mı ??
Aragorn Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Toggie; Tayyip Atatürk hakkında kötü birşey demişse (demiş olabilir, emin değilim) kesinlikle katılmam, ayıplarım da. Ben birşeyi körü körüne savunmam, gerçekten haklı olunulan konularda katılırım. Eğer yukarda bahsedilen kanıt gösterilseydi, ona da katılacaktım. Astarı olmayan iddaları atıp atıp konuşmak çok kolay geliyor insanlara.
Öne çıkan mesajlar