Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pc Açılırken sorun!! plz help.

KillJoy

Öne çıkan mesajlar

Bios'dan SMART'ı devre dışı da bırakabilirsin uyarı sürekli çıktığı için deli ediyorsa.

SMART genelde hata olasılığını tutturuyor ama SMART hata verdiğinde mutlaka diskin ölecek diye de birşey yok. Lakin Abso haklı her ihtimale karşı yedeğini al bir yere.
Sosyal ağlarda paylaş

bendede vardı bu sorun şimdi tam hatırlamıyorum ama bi arkadaşın tavsiyesi üzerine command ekranında fixmbr gibi bişiler yazmiştim o yazı bida çikmadi ama hdd si şafti dağıttı performansı yerlerde sürnüyor,aradi cik cüykk sesler geliyo,bence yeni bi hdd al çökmse bile o hdd de oyun falan oynamak işkence olur,tabi oyunlarla aran yoksa sorunda yok:)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
SMART hatasi alip da gocmeyen HDD ben gormedim. Ya bugun ya yarin ya sonraki ay ya da sonraki yil, bi ara gidecek. Genelde fiziksel zarardan dolayi olusuyo...

Her HDD ölümü tadacaktır...
riglous. :)

IDE kablosunda oluşbilecek bir sorun SMART'ın cevabının farklı yorumlanmasına neden olabiliyor. Hatta evrensel bir SMART standardı olmadığı için IDE ya da iletişim kanalın neyse onda sorun olmasa bile SMART cevabı yanlış yorumlanabiliyor sistem tarafından. (Not that SMART :P)

Yanlış anlama, kesinlikle haklısın genelde SMART uyarısı esaslı disk sorunları ile sonuçlanıyor ama benim demek istediğim hepsinin mutlaka HDD ölümü ile sonuçlanmadığı. Hatta sorun bazen sadece sistemin kullanılan SMART'a uyumsuzluğu olabiliyor.

İstisnalar kaideyi bozmaz elbette.

ps: 2005'de SMART uyarısı aldığım ve halen kullandığım diskim var, istersen gösterebilirim. Pul koleksiyonum var görmek ister misin gibi oldu bu. :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...