Bone Mesaj tarihi: Mart 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2007 Bıshop ve Horace'ı bu topicte görmek isterim :). Konuyu bilen başkaları da olabilir elbet... Guvaj boya ile resim çizmeye çalışıyorum (şimdi değil tabii, okulda) ancak ilkokul-ortaokul'dan beri resim çizmediğim için (guvaj boyayı göstermemişlerdi zaten) çok zorlanıyorum. Bu konuda yardım edersiniz diye topic açayım dedim. Guvaj boyalar, paletlere nasıl sürülür? Guvaj boyalar, nasıl ıslatılıp kağıda sürülmelidir? Guvaj boyaları farklı renk tonlarında nasıl karıştırabiliriz? Palette karıştırdığımız bir renk biterse, nasıl aynı tonu tekrar yakalayabiliriz? Palette karıştırdığımız bir rengi en iyi nasıl idareli kullanabiliriz? Ve buna benzer anlatabileceğiniz şeyler. Ayrıca aklımda iki konu daha var. Bir manzara resmi çizerken nasıl başlamalı, nasıl devam etmeli? Önce arkaplandan (gökyüzü ve çimenlik tepe mesela) mı başlanmalı? Ön plana eklediğimiz objelerin arkaplanla karışmaması için ne yapabiliriz? Mesela bir kar manzarası çizeceğiz diyelim, Yer beyaz, gök beyaz, ağaçlar beyaz. Bu beyazlıkları nasıl ayırt edebiliriz? Ya da Çimen üstünde ağaçlar ve çiçekler çizeceğiz, bu yeşillikleri nasıl ayırt edebiliriz? Diğer konu da, renk seçme ile ilgili. Photoshop'da renk seçmek çok kolay. Bir renk paneli açılıyor. Farklı farklı tonlarda, soluk veya parlak renk seçebiliyoruz. Ancak Guvaj boyada o kadar kolay değil. Elimize mavi, kırmızı, sarı, siyah ve beyaz verdiler. Palet üstünde kullanabileceğimiz alan da sınırlı. Mesela bir açık kahverengi, bir de koyu kahverengi yapacağım. Bunları nasıl ayarlayabilirim? Renk karıştırmada belirli bir metod var mı? Bir de bakabileceğim, guvaj boyayla yapılmış örnek resimler biliyor musunuz? [ Mesaj 26 March 2007, Monday - 11:09 tarihinde, Bone tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 guvaş çok enteresan bir malzeme. ben çok sevmem/kullanmam ama guvaştan başka bişi kullanmayıp çok deli şeyler yapanlar var. guvaş, suyla inceltilebilen, suluboyaymış gibi kullanılabilen, ayrıca kuru olarak da kullanılabilen bir boyadır. hem kapatıcı hem şeffaf olarak kullanılabilir. bu yüzden farklı tekniklere müsade eder. orta tonlar - gölgeler - ışıklar şeklinde çalışmak mümkündür, sıklıkla da böyle çalışılır. orta ton olarak renkli kağıdın rengini kullanmak da mümkündür, hızlı illüstrasyon için böyle çalışanlar da vardır. Guvaj boyalar, paletlere nasıl sürülür? fırça veya spatula ile Guvaj boyalar, nasıl ıslatılıp kağıda sürülmelidir? tek bir yöntem yok, ıslak kağıda da sürülebilir, ikisi de kuru olarak kullanılabilir, palette ıslatılabilir, ıslak fırça kullanılabilir, bir kapta ıslatılabilir, hepsi olur. Guvaj boyaları farklı renk tonlarında nasıl karıştırabiliriz? renk teorisini bilmek lazım az da olsa. tüm pigment boyalar gibi additive çalışır, boyaları büyük büyük kullanmakta fayda var. pahalı. Palette karıştırdığımız bir renk biterse, nasıl aynı tonu tekrar yakalayabiliriz? hatırlamak lazım. veya da renkleri iyi bilmek lazım. Palette karıştırdığımız bir rengi en iyi nasıl idareli kullanabiliriz? bilmiyorum. benim tavsiyem öncelikle malzemeyi tanıyana kadar yalnız siyah ve beyazla renkli kalın kağıt üzerine çalışmak. Bir manzara resmi çizerken nasıl başlamalı, nasıl devam etmeli? Önce arkaplandan (gökyüzü ve çimenlik tepe mesela) mı başlanmalı? Ön plana eklediğimiz objelerin arkaplanla karışmaması için ne yapabiliriz? Mesela bir kar manzarası çizeceğiz diyelim, Yer beyaz, gök beyaz, ağaçlar beyaz. Bu beyazlıkları nasıl ayırt edebiliriz? Ya da Çimen üstünde ağaçlar ve çiçekler çizeceğiz, bu yeşillikleri nasıl ayırt edebiliriz? bana çok sık sorulan sorulardan biri, resme nerden başlıyosun, nerden başlamak lazım sorusu. ben bunu anlamıyorum, yani insanlar neden bir yerden başlanması gerektiğini düşünüyorlar bilmiyorum. bi önemi yok. ama en iyi yöntem, katman katman sürekli bitirerek çalışmak, her katmanda biraz daha detaylandırarak çalışmak. suluboya gibi, önceden düşünmeyi çok gerekli kılacak bir malzeme de değil. Mesela bir açık kahverengi, bir de koyu kahverengi yapacağım. Bunları nasıl ayarlayabilirim? Renk karıştırmada belirli bir metod var mı? bilmen lazım anlatılmaz. Bir de bakabileceğim, guvaj boyayla yapılmış örnek resimler biliyor musunuz? resim olarak pek bilgim yok da, üstad alex ross guaş çok kullanıyo. üstelik ıslak olarak. nasıl yapıyo bilmiyom ben de. bi kaç resmi nası yaptıını görmüştüm internette bulunabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 abouv horace uzun uzun yazmış. hemen okumaya başlıyorum bunları. ezberliyip kafama yerleştiriyim :P peki guvaj boya hakkında farklı bilgiler alabileceğim bildiğin bir yer var mı? [ Mesaj 28 March 2007, Wednesday - 10:22 tarihinde, Bone tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 bıshop nickimi geri istiyorum valla. güzel yazmış horace ben guajdan cok akrilik kullandım şimdiye kadar oda 5-6 kere flan..daha cabuk kurudugu için tercih ettim.ama guajlar içinde geciktirici maddeler var. kahverengi olayı için kırmızı sarı ve siyah karıştırarak yaparsın. koyu için biraz daha fazla siyah acık için birazdaha fazla sarı. paletin üzerina tırnak kadar sıkıp deneyler yapabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar