Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

OKS kalkıp, 3 aşamalı sınav sistemi gelecekmiş.

Mino

Öne çıkan mesajlar

OKS kalkıyor, yerine üç aşamalı sınav sistemi geliyor. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ortaöğretim kurumlarına girişte 6,7 ve 8'inci sınıfların sonunda yapılacak seviye belirleme sınavının yüzde 70, yıl sonu başarı puanının yüzde 25, yöneltme ve davranış puanının da yüzde 5 oranında etkili olacağını söyledi. 2008-2009 eğitim-öğretim yılında uygulanmaya başlanacak yeni ilköğretim müfredatıyla birlikte OKS'nin kaldırılacağını belirten Çelik; "Yeni müfredat, sonucu değil süreci değerlendiren bir müfredattır ve OKS'nin bugünkü şekliyle devam etmesi mümkün değildir" dedi.

OKS mantığında öğrencinin okula değil, dershaneye bağlandığını ve bir an önce dershaneye gitmeye odaklandığını söyleyen Milli Eğitim Bakanı, mevcut sistemin yabancı dil, beden eğitimi ve müzik derslerini öğrenciler açısından ikinci plana ittiğine değinerek öğrencileri yeniden okula bağlayan bir sistem hazırladıklarını söyledi.

SEVİYE BELİRLEME SINAVLARI MÜFREDAT ODAKLI
6,7 ve 8'inci sınıfların sonlarında merkezi seviye belirleme sınavı yapılacak. İlk seviye belirleme sınavına önümüzdeki yıl 6 ve 7'nci sınıflar girecek. Seviye sınavları müfredat odaklı olacak ve öğrencilere yabancı dil soruları da yöneltilecek.

YIL SONU BAŞARI PUANI YÜZDE 25 ETKİLİ OLACAK
Üç yılın sınav ortalaması yüzde 70, derslerden alınan notların ortalaması yüzde 25, öğrencilerin davranışlarına ilişkin öğretmenlerin not ortalaması ise; yöneltme ve davranış puanı adı altında yüzde 5 etkili olacak.
Bakan Çelik yüzde 25 etki edecek yıl sonu başarı puanının okullar tarafından istismar edilmesine izin verilmeyeceğini söyledi

OKS BU SENE YAPILACAK
OKS'nin bu sene yapılacağını ve ilköğretim başarı puanının da yüzde 7 oranında etki edeceğini söyleyen Çelik, "OKS; öğrencinin sadece ortaöğretime geçişinde değil yüksek öğrenime geçişinde de önemli bir adımdır. Türkiye, yabancı dil eğitiminde en başarısız ülkelerden biri. Bunda OKS ve ÖSS'nin önemli bir etkisi var, çünkü sınavda yabancı dil sorusu yok. Öğrenci de sınavda çıkmayacak derse çalışmıyor, aynı şey bilişim dersleri için de geçerli" diyerek bütün bunların sınav sisteminin değiştirilmesi için önemli gerekçeler olduğunu vurguladı.

Sınava dahil edilecek ortaöğretim başarı puanının hesaplama biçimi OKS kılavuzunda olacağını belirten Bakan Çelik, hiperaktif çocuklara OKS'de farklı bir uygulama yapılmayacağının da altını çizdi.

Bakan Çelik yeni sistemin 10 Nisan'a kadar Milli Eğitim Bakanlığı'nın web sitesinde yayınlanacağını, eğitimcilerden görüş ve öneri beklediklerini, [email protected] adresine gönderilecek görüşlerin bakanlık tarafından değerlendirileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: NTV

Bu kadar gençler üzerinde oynayıp da ruhları körelten başka bir eğitim sistemi var mıdır bilmiyorum. Paso sınav, rekabet, yarım hayatlar...

Çocuklar, çocukluğunu yaşayamadan sisteme katılmaya çalışılıyor. Yakında bebekken ders vermeye başlayacaklar bu gidişle.

Bu ülkeye verilecek en büyük ceza, çocuk yapmamak bence, hem ucuz işgücü olarak insanların sömürülmesi engellenir; hem de uzun vadede refah artar, ama değişen bir şey olmayacak gibi.

Oysa bu kadar nüfusu devletin kaldıramadığı ortada, niye insanlar inatla çocuk yapmaya devam eder anlamam.

Sonumuz hayrola...

[ Mesaj 25 March 2007, Sunday - 23:55 tarihinde, Mino tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

@sensible
abi yapmayın konusmak için konusuosunuz bariz.
öss yi de mi böle yapsınlar ?
abi türkiyede yasıosn ve kusura bakamyın ama eğitimin en önemli öğesi yabancı özel okullar
bu okulalrdaki cocuklar nası kazanıcaklar üniversiteyi o zman ?
napsınalr hepsi yurtdısına mı gitsin ? bu ülke ansı kalkınacak bi yere gelicek ozman ?
devletin eğitim verdiği genclerin kacına güveniosn ki ? Tmm devlet okullarından cıkan adam da tam adam oluo ama kalanlar bu ülkeyi nereye getirir ?
ideal ve en mantıklı üniversiteye giriş sistemi mülakat ve merkezi bi sistem olmadan üniversitelere tek tek basvuru yoluyla işlicek sistemdir.
Öğrencinin kendi okulundaki başarısı da göz önüne alınır böylece ve okulların farklı statüleri de anlaşılır. Bnm okulumda bi matematik sınawından 3 almak dahilik göstergesiyken elin okulunda hoca soruları dagatıyorsa ve eşit degerlendirecekse bu sistem bizi ben bunu kabul etmem.
Sosyal ağlarda paylaş

ayrıca liseye giriş için bu sistemi destekliyorum.
dersaneye ne gerek war ki zaten üilkögretim müfredatı belli ve heryerde ortak arkadasalr okulunda dersine düzgn calısan herkes girer rahatca bu sınawlara lise deil bu.
öğretmenlere çok iş düşüo o ayrı mesele.
Sosyal ağlarda paylaş

Öss de böyle olsun diyorum evet.
4 sene boyunca çalışıp 3 saatlik bir sınava girmekten iyidir.
Dershaneye gitmeye de hiç gerek yok zaten sınavlar çoklu olduğundan 3. sınıfta yapılan tek sınav kadar zor olmayacak. Notları iyi olan ve dersini iyi öğrenmiş,test de çözen öğrenci girecektir.

Özel okul meselesine gelince ben Özel okulda okudum liseyi ve kimse bana soruları falan vermedi. Devlet okullarından daha zor bir eğitim gördük.

Oks'ye yapılan ise; tek bir sınavı 3 seneye yaymak,3 oks yapmak değil. Gayet mantıklı. Birçok ülkede uygulanıyor bu sistem.

Daemon cevap vermek istedim sana ama yazdıklarının çoğunu anlamadım.

[ Mesaj 28 March 2007, Wednesday - 00:37 tarihinde, Sensible tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

devrik cümle kullanmak kötü bişi diildir bi üsluptur yazıda vurgu değişir.
postumda anlam karışıklıgı olusturacak herhangi harf eksikliği devriklik ve ya benzeri bişi yok herşey gayet acık.
genelde el yazısını tercih ettiğimden ve bilgisayarda sadece msnde yazı yazdıgımdan bazı yansımaları var dediğin gibi
ama hiçbiri yazılarımı anlaşılmaz kılmıo.
dediğin şey cok dokundu çünkü ben de senin gibi edebiyatla oldukca ilgiliyim ve şu güne akdar da fazlasıyla başarılı oldum.
Şu yaşıma kadar da tek bir insan dahi yazdıgım bişiyi okurken ve ya benle konusurken beni anlasılmaz olmakla suclamamıstı.

[ Mesaj 28 March 2007, Wednesday - 01:52 tarihinde, DeamoN tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Ya evet aslında olması gereken ülkede yeterli sayıda üniversite olması. Ama devletin paralarını saçma sapan işlere harcayarak,zimmetine geçirerek olacak iş değil.
Her isteyen üniversite eğitimi alabilmeli,lise gibi. Üniversitelerin dereceleri olmalı. Herkes başarısına göre bir üniversiteye yerleştirilmeli. Nesiller heba ediliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

eskisi de yenisi de kötü derim.

yeni sınavın iyi olan tek yanı, iyi bir liseye gitmek için çırpınacak olan gençlerin bir sene boyunca hayvanlar gibi çalışması yerine üç sene boyunca daha rahat bir şekilde çalışmasına olanak sağlaması.

öte yandan bu üç sınavı da ciddiye alacak olan veliler sayesinde dershaneler bir ilköğretim öğrencisini 1 sene değil, 3 sene boyunca sömürebilme garantisini elde edecekler. dershane çılgınlığı başlamadan önce alınmalıydı bu karar.

( bu sistem değişikliğini dershanelerin baskısı sonucu yaptılar diye de düşünmüyor değilim )

[ Mesaj 29 March 2007, Thursday - 00:10 tarihinde, Fly tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...