Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Is guc Yok Turkiyeye para nasil gelir nasil gider bir yazayim dedim bilgilendirme olsun


onlyreal

Öne çıkan mesajlar

Simdi oncellikle herkese merhaba
Gecenin bu saati ne isin varda yaziyorsun derseniz yarin 10 da konferans var nasil orada daha iyi uyurum onun icin calisiyorum.

Simdi bakiyorum kimi paypal diyor kimi anypay diyor kimi western union diyor bir acikliyim dedim bu ulkeye yurtdisindan nasil para gelir nasil yollanir diye.

Simdi soracaksiniz sen nerden biliyorsun bu isleri bende cogunuz gibi ogrenciyim (bilgisayar muh 4.sinif) ve harclik olsun falan diye internet reklamciligina basladim azicik yuru ya kulum oldu yurtdisindan para akisi baslayinca bu yollarin tamamini ogrenmek gerekti baktim buyuk bir ilgi var paylasiyim dedim.

Aylik ortalama 5 cek 2 wire transfer daha onceleride western union kullanan biri olarak deneyimliyim.
Umarim sticklenecek bir yazi yazmis olurum yazinin sonunda.

Kisaca baslayalim

Paypal:
Gavur aleminde en cok tutan odeme sekli gectigimiz aylarda ebay tarafindan satin alinan paypal.

Peki paypal nedir paypal destekledigi ulkelerde banka hesabinizdan veya kredi kartinizdan para cekip sanal bir bankaymis gibi buradaki hesabiniza aktaran bir sistemdir. Bu parayi isterseniz alir baska bir paypal sahibine yollarsaniz tabi ayni sekilde baska bir paypal hesap sahibide size para yollayabilir. Eger Papal ulkenizde parayi bankaya transfer etmeye izin veriyorsa bu parayi banka hesabiniza transfer edip kullanabilirsiniz.

Para alip gonderme maliyeti cok dusuk vede kullanimi cok kolay oldugundan cok ragbet goruyor. Ancak ne yazikki turkiyemizde kullanilamiyor. Eskiden turk kredi kartlariyla fake bir yabanci adres verip kullanabiliyorduk ancak artik onada izin vermiyorlar.

Western Union:

Wester Union unlu western union bankasinin bir para yollama sistemi. Parayi almak icin hesabiniz olmasina gerek yok diretenek adiniza havale yapilmis gibi anlasmali oldugu bankadan alabiliyorsunuz. Cok hizlidir ama pahalidir 35 40$ gibi bir maileyeti vardi en son. TAVSIYE EDILMEZ.

Ve sira geldi en iyisine.

Wire Transfer:
Nedense pek bilinmeyen ama en iyi yontem. Wire transferde her bankanin bir kodu vardir(swift code). Bu codelari bilirseniz dunyadaki herhangi bir bankaya istediginiz kadar doviz iletebilirsiniz. Ben simdiye kadar bu yontemle 20 bin dolarin uzerinde para aldim bunuda belirtiyim gayet guvenilirdir. Maliyeti 20$ kadardir. En guvenilir en hizli sistem budur ancak en buyuk dezavantaji cok fazla bilinmemesi.

Acikcasi Anypay firepay gibi uc bes tane daha paypal vari sirket var ama onlarda fazla yayilmadigi icin anlatmadim.

Ha unutmadan bir de e-gold var oda pek yayilmadi ama ilerisi parlak burada dovizinizi altina cevirip para gibi kullaniyorsunuz.

Umarim yararli olmusumdur herhangi bir sorusu olan varsa sorsun cevap veremeye calisirim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi bizim asıl sorunumuz paramızın olmaması
nasıl para edineceğimizi söyleseydin istediğimiz yere para gönderme işini bi şekilde hallederdik aslında =)

Internet reklamcılığınabaşladım demişsin ama bu konuda ayrıntı vermemişsin madem söylede bizde bilelim harçlığımıza katkı yapalım[hline] V ò d à n
ICQ : # 651567
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bir yerlerden alış veriş ederken nasıl olcak bu iş?

mesela bir siteden kredi kartımla sipariş ettim Dark Age of Camelot. Ama hala awaiting authorization diye salak şey.
easynews.com a da üye olamadım herhalde kredi kartından.

Ama getright'ı kendi sitesinden getirtim. Taa amerikalardan benim için code + cd yolladılar.
fileplanet'e de üye oldum çok rahat bir şekilde.

Oyun getiremedim kapımda ödedim.
weblebi.com dan istedim Half-life.

Acaba diyorum, böyle amazon, ebay, gibi sitelerden bu epay gibi birşeyle, veya birşey üzerinden kredi kartıyla, ya da direk kredi kartıyla alış veriş edebilir miyim?
Mesela Interplay oyunları almak istedim ama Kanada ile Amerika dışında yerlere yollamıyorlar.

O kadar zor değil ki, 10-20 dolar felan birşey kargo parası.

Getright'ı da Türkiyede benden başka alan enayi olduğunu da zannetmiyorum. Büyük ihtimalle benim için yollamışlardır.
Hatta ilk başta maille gelen kod yanlıştı da, mail gönderdim kısa sürede doğru kodu yolladılar.

Hmm.
Belki biliyorsundur diye sordum.
Yurtdışındaki sitelerden alışveriş etmek istediğim oldu çoğu kez.
Ama ya kredi kartı kabul etmedi, ya da Türkiye'ye göndermiyorlar.
Onlara para göndercek (peşin veya kredi kartıyla), ve bunun için kargo parasından kat kat pahalı para almıycak nereler var?[hline]oh my god! he's whacked!
i vote we frag this commander.
give me something to shoot.
i love the smell of napalm.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Simdi soyle siyliyim kredi kartin onay bekliyor bunun icin adamlara mail at cogu yer yurtdisinda turk kredi akrtlarini kabul etmiyor.

Ebayden alisveris icin ebay bidpay i var onu kullanabilirsin ama nasil sattigin malin parasini hesabina aliyorsun onu bilmiyorum.

Net reklamdan kazanmaya gelince acikcasi ozel bir yontemim yok acikcasi ole gelip aciklayacak birseyde yok sonra acikcasi bana para kazanmayi ogret demekte absurd acikcasi:)

Bu arada bir websitesi var su an bulamadim ameriakda herhangi bir sitede sizin yerinize alisveris yapip bu mallari ustune bir komisyon ekleyip size getiriyor. Onuda bulunca yazicam. Firma turk firmasi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

lol sordugunuz seye bak, adam salak mi neden soylesin, sonra 100 bin kisi daha yapar ayni seyi ragbeti duser. Neyse bu para konusunda bende birkac ekleme yapayim, benim specialist oldugum konu online oyunlarda sanal itemlari gercek paraya satmak oluyor o yuzden cok kullandim bu money transfer olaylarini.

Paypal:

2 yil boyunca ultima onlineda paypal kullandim, Paypal accountunuzda yaklasik 2000-3000 dolarlik transfere ulastiktan sonra otomatikman accountunuzu locklar ve sizden adresinizi, kredi kartini ve isminizi verifylamanizi ister bunu da onlara kredi karti dokumanini, bir telefon faturasini ( uzerinde adresiniz belirtilmis olucak ) , bir de ehliyet fotokopilerini faxlamanizi talep eder, aksi takdirde bir daha paypal accountunuzu kullanamazsiniz ayrica ICINDE O SIRADA OLAN PARANIZ 180 GUN ( 6 AY ) BOYUNCA VERMEZLER. Cok iyi biliyorum cunku 2 kere basima geldi ve ayni sekilde sonuclandi, bir arkadasimin kredi kartini kullaniyordum bu yuzden accountu kapattilar ve yaklasik 400 dolari vermediler 6 ay boyunca, 6 ay sonrada gene gelmedi param, telefon ettim 50 tane email yazdim ancak oyle hallettim. Bu 1. kotu olayi paypalin, ozel bilgilerinizi amerikaya faxlatiyorlar.

2. olarak paypalda Reversal skandallari var, bir adam size para yolladigindan 1 ay sonra bile o parayi Reversal ederek geri alabiliyor. Yani biri size para yatirdi diyelim $100 , tamam sagol hede hodu kapandi olay, aradan 9-10 gun geciyor bir giriyorsunuz paypal accountunuz -$100 , Ne bu derken siz ogreniyorsunuz ki size para yollayan adam kredi karti sirketine telefon acmis ve benden izinsiz kullanilmis demis, otomatik geri yolluyorlar HICBIRSEY YAPAMIYORSUNUZ, Inanin o kadar cok ugrastim maillar yazdim, amerikaya telefon bile ettim yok olmadi. Bu reversal skandallarini cok sik duymussunuzdur cunku boyle sacma bir sistem olamaz, Su anda girin ebay.com a bakin bazi item saticilari ek bilgi olarak assagiya yazarlar " Due to reversal scam, i am not accepting paypal. " , Simdi ben birsey satmisim parasini almisim 10 gun sonra yada 1 ay sonra o para gene gidiyor ne anladim ben o isten.

Paypal kullanmanizi kesinlikle onermiyorum, herhangi bir sorun ciktiginda hicbir hakkiniz yok paypal ister dondurur accountunuzu ister kapatir, o sirada icindeki paranizi da vermek zorunda degiller kaynar gider. Ha diyelim biri reversal yapti size ve accountunuz -$100 ve daha fazla paypal kullanmicaksiniz, paypal dava aciyor ve herturlu o parayi sizden aliyor zaten adamlarda butunu private bilgileriniz var.

3. Paypal boktanligi: Simdi biri size para yolladi ve paypal accountunuza geldi bu para, ve sizin paraya ihtiyaciniz var bankaniza yollatmak istiyorsunuz, ANCAK PARANIZ 5-7 GUN ICINDE BANKANIZA GELEBILIR O ZAMANA KADAR PAYPAL TUTUYOR PARANIZI. Westernde ise adam size para yolladiktan 15 dakikada para elinize geciyor.

2 yil kullandiktan ve uzerinde $5000+ transfer yaptiktan sonra soyleyecegim tek bir laf Paypal kullanirsaniz basiniz cok agrir.

Western Union:

4 kere kullandim ve her seferinde hic sorun cikarmadan super hizli bir sekilde parami aldim. Ha pahali mi evet pahali $30-40 keserler ama benim western satislarim hep $500 uzerinde oldu o yuzden hic problem etmedim.( Online oyunlarda Account ve toplu para satimi ) Ha $20 bir satis yapsaydim bir anlami olmaz tabi.

Westernin calisma sistemi soyle: Simdi size para yollayacak kisi gidiyor western destekleyen bir bankaya ve parayi SADECE SIZIN ADINIZI vererek yatiriyor ve banka ona bir sifre veriyor, adam eve geliyor icq dan bu sifreyi size veriyor siz sizin ulkenizde western destekleyen bir bankaya gidiyorsunuz ( Ben etibanka gitmistim ) ve kimliginizi gosterip para beklediginizi soyluyorsunuz sifreyi veriyorsunuz ve hemen size doviz olarak oduyorlar paranizi. Bu islem yaklasik 15 dakika surdu, yani amerikadan turkiyeye para 15 dakikada geldi, bende eve gittim icq dan account sifresini falan soyledim adama kapandi olay. Ustelik o bankada hesabiniz olmasi falan da gerekmiyor direkt isminiz ve sifrenizi verip aliyorsunuz paranizi.

Paypalla karsilastirmak gerekirse Western kat kat daha iyi, tamam kucuk deallar icin karli degil buyuk en az $200-300 deallar icin uzerine baska sistem tanimam.

Moneywire ve diger sistemleri ise hic kullanmadim cunku herseferinde westernle isimi gordum ozellikle son zamanlarda.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

www.spedia.net turu yerler var mesela websitesi gezdikce assagida reklam geliyor , webde gezerek para kazanin turu yerler, ben makro programi cekip ikidebir baska siteye gircek bicimde ayarlamistim 1 hafta falan kastim $20 falan geliyor sonra dedim degmez cok az. Yatarken birakiyodum makinayi makroyu acip, o tur birseyle ayda $50-100 falan gelir gelebilir ama arkadas $20k kazanmissa tasakli bir ise girmistir boyle yaptigini sanmiyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

spedia turu internet siteleri internetin altin yillarinda kullanilmis ve kimi kullanicilara cok apra kazandirmis sistemlerdir ama artik islevsizler ne yazikki. Reklam verenler bu tur spponsorlari kabul etmiyor.

said:
Foxx, 21 September 2003 00:35 tarihinde demiş ki:
www.spedia.net turu yerler var mesela websitesi gezdikce assagida reklam geliyor , webde gezerek para kazanin turu yerler, ben makro programi cekip ikidebir baska siteye gircek bicimde ayarlamistim 1 hafta falan kastim $20 falan geliyor sonra dedim degmez cok az. Yatarken birakiyodum makinayi makroyu acip, o tur birseyle ayda $50-100 falan gelir gelebilir ama arkadas $20k kazanmissa tasakli bir ise girmistir boyle yaptigini sanmiyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bende en az senin kadar o ise kil oluyorum 3 gunde bir reklam ve sacma sapan milyonluk email satanlarin maillerini aliyorum ne yazik ulkemizde spamle ilgili bir kanun yok.

said:
Vodan, 21 September 2003 01:49 tarihinde demiş ki:
Birde email listeleri satan alçaklar var onlardanmısın yoksa onlyreal =)[hline] V ò d à n
ICQ : # 651567
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bizim arkadas sadece 1 tane siteye emailini yazmisti porno sitesi sanirim , gunde 1500 tane mail gelmeye basladi delirdi birakti mailini en sonunda. Cok dikkat edin mailinizi verdiginiz yerlere yoksa basa cikamazsiniz spamla. Hatta ben kil oldugum adamlarin maillarini yaziyordum 4-5 tane boyle siteye, kimbilir ne olmustur onlara lol.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ek bilgi , Western Union ile para gonderen kisi , Western Union`un masrafInI odedigi icin , siz paranizi alirken herhangi bir masraf odemiyorsunuz.
Ancak bildigim kadariyla Turkiyedeki WU anlasmali bankalarin hepsinin farkli komisyon sistemleri var para gonderirken.Ornegin Disbank 1-100$ arasi gonderimlerde 15$ aliyor.100-200$ arasinda 25$ di yanlish hatirlamiyorsam.Bu meblag buyudukce artiyor tabiki.Ama dedigim gibi her banka icin farkli olabilitesi mumkun.[hline]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...