Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gmail ve Diger Hesaplariniz


nedanko

Öne çıkan mesajlar

Gmail'in bir suredir yuruttugu bir olay var, su an butun accountlarda aktif olmamis bildigim kadari ile, kontrol etmenizde yarar var.

Settings -> Accounts tab'i altinda diger kullandiginiz 5 ayri POP3 hesabida buraya ekleyebiliyorsunuz. Ben en cok kullandigim hesaplarimi ekledim, yuzde 40'i anca doldu, yetmez ise hesaplarinizi iki ayri hesabada bolebilirsiniz. Ayrica hic kullanmak istemeseniz dahi backup fasilitesi yerinede kullanabilirsiniz. S1k s1k mail arayanlar icinde cok guzel bir olay, google'in essiz arama motoru saniyesinde saniyeler icinde aradiginizi buluyorsunuz. Hantal outlook, thunderbird arabirimi kullanmak zorunda kalmiyorsunuz. Essiz spam korumasinida unutmamak gerek..

Cok guzel bir olay.. Kesin oneririm..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hazır mail konusu açılmışken ufak bir soru daha sorayım.

Şimdi benim hotmailime spam mail geliyor mesela ben bunu klikleyip junk tarafına taşıyorum bu işlemden sonra o adresten atılan maillerin otomatikman junk kısmına taşınması gerekmiyor mu ?

O adresten tekrar mail geliyor ben yine aynı şekilde klikleyip junk diyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

peki bir sorum olacak bu konuyla ilgili


şimdi [email protected] adlı hesabıma [email protected] u ekledim


[email protected] ile bir mail attım biyere, o mailı outlooktan kontrol ederken şöyle diyor:

kimden: [email protected] , [email protected] adına

bir ayarı var mıdır benim gözden kacırdıgım? niye direkt [email protected] olarak yollamıyor?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@cemad,
outgoing server diye bir secenek koymalari lazim o is icin. Ama her halukarda senin ordan yazacagin mail, once gmail server'ina gidecektir, ordan esas mail server'ina, ordan da ulasmasi gereken adrese. Bu nedenle header'da daima gmail bulunur... Eger gmail'in herhangi bir sekilde gozukmemesini istiyosan thunderbird kullanman gerekiyor.
Ha bir de unutmayin, POP3 asil server'daki butun mail'larinizi indirip server'daki dosyalari siler. Genel anlamda, asil mail server'la iliskinizi minimuma ceker. IMAP ise server ile baglantiyi korur, dosyalar her iki tarafta da mevcuttur. Bazi durumlarda IMAP kullanmak daha faydalidir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...