Sensible Mesaj tarihi: Mart 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2007 Emaleth'in önerisi üzerine açıyorum :) İlk sipariş benden: Karadeniz'li bir arkadaştan gerçek Mıhlama nasıl yapılır güzel bir tarif bekliyorum. [ Mesaj 17 March 2007, Saturday - 07:08 tarihinde, Sensible tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gilean Mesaj tarihi: Mart 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2007 mikrodalgada kumpir tarifi istiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spidee Mesaj tarihi: Mart 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2007 Karadenizli ama memleketine hayatında 1 kere gidebilmiş bir insan da olsam, "Bayıla bayıla Mıhlama nasıl yenilir" gibi bir tutorial hazırlayabilirim istersen =) Babaanneme bir sorayım, üşenmezsem tutorialını bile hazırlarım =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Mart 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2007 çiğ köfte ve donut tarifi istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Mangalın püf noktaları, karpuzu ortadan yarıp soğutmak gibi piknikte önemli yer tutan şeyler için tutoryal plx. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Half_Cow Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Mikrodalga fırında nasıl hazır yemekler yapılır? Mesela pizza en iyi nasıl yapılır? (Zaman ve derece/enerji) veya Başka türlü hazır yiyecekler. Mikrodalga kullanmayı bilmediğim için bunların yardımını istiyorum. (Bi keresinde çok pişirmiştim bişeyi, taş olmuştu. Kavgada kullansam olcaktı) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 mikrodalgada hazır yemekler genelde ambalajlarının üstündeki tariflere uyularak yapılır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Simdi burda sorulanlarin cevaplarini buraya mi yazalim konu mu acalim yeni... Mikrodalga nedir/nasil kullanilir/ne degildir? Ne degildir? Ilk olarak "mikrodalga firin" dememize ragmen mikrodalga firin falan degildir. Nedir? Yaptigi is, icine koydugun yiyeceklerin icindeki su molekullerini hareketlendirerek yiyecegi isitmaktir. Nasil kullanilir? Bu nedenle pizza olsun, ekmek olsun, bu tur seyleri mikrodalgada yaparsaniz, isinir, yanar vs. ama asla kizarmaz. Mikrodalgayi ne icin kullanmali? Donmus yiyecekleri cozmek icin, kizarmis yiyecekleri isitmak icin. Nasil kullaniriz, ayarladiginiz guc derecesi o kadar da onemli degil acikcasi. Onemli olan zamandir daima. Yani 50% ile 100% arasindaki tek fark biri digerinden daha uzun surer ancak sonuc aynidir genelde. Genelde diyorum, cunku istisnai durumlar var. Bu noktaya sonra doneriz.. Donmus yiyeceklerin cozulmesi icin belli bir sure yoktur. 1 dakikaya ayarlayip acip kontrol edin surekli. Yetmemisse, devam edin. Mesela pizza'nin altini cozmek icin ben genelde 15 saniye kullaniyorum. Bunun disinda su kaynatmak icin 2 dakika yeterli oluyor. Ha bir de her mikrodalgada sureler ayni degildir. Kimisinin 100% gucu digerinden daha fazla oldugu icin pek bi zaman sabitlemek mumkun degil. Onun icin pizza'nin alti yaninca kizmayin... Buz cozmenin yanisira bir de kizarmislari isitmak dedik. Genelde isitma islemi 1.5 dakika surer. Bunlari hesaplamanin kolay yolu, su koyun ve kaynatin. Normalde 2 dakika surmesi lazim. Eh buna gore oranlayarak yemekleri isitabilirsiniz. Istisnai durum var demistim, bu da mikrodalganin asil bomba tarafi, peynir eritmek. Belli basli tariflere gelince; Pizza Daha once de soyledigim gibi, mikrodalga'da pizza yapilmaz. Yapilir, hamur olur, midenize oturur. Peki nasil kullanilir bu islem sirasinda... Eger donmus hazir pizza aliyorsaniz, bunu firinda yaparsiniz. Islemi hizlandirmak icin, buzluktan cikan pizzayi 5-6 dakika mikrodalgaya koyun. Daha sonra firina koyup izgara opsiyonunu kullanarak kizartin ustunu. Eger sadece hamurunu almissaniz... 15 dakika cozulmesi icin yeterli bunlarin. Dikkat edin, pismesin... sadece isinmasi lazim, eger cok kalirsa yanar, alttaki su buharlasip ustten kabartir, hamur heba olur. Neyse biz devam edelim. Sonra kesme tahtasina bi miktar un serpilir. Hamur kesme tahtasina konur, uzerine biraz un konur. Varsa merdane, yoksa oklava, o da yoksa yuvarlak bi sise alinir, hamuru acmaya baslanir. Once ortadan bastirarak kenarlara, daha sonra kenarlari biraz daha derken hamur yaklasik 1.5 misli olur, eger alisiksaniz 2 katina da cikabilir. Daha sonra domates puresi+kekik+toz sarimsak+tuz karisimi hazirlanir. bi kutu genelde bi pizzaya fazla geliyo. Daha sonra bi tepsiye yag dokulur. Hamuru tepsiye koyun bi dondurun, daha sonra ters cevirin hamuru. Yine bi dondurun, uzerine domates sosunu dokun. Daha sonra ne istiyosaniz artik salam sosis, sadece peynir vs. istediginizi koyabilirsiniz. Sonra da firina koyun yaklasik 25 dakika icinde 400F'te hazir olur. (C olarak bilmiyorum kusura bakmayin) Nacho Ilk olarak cipsler alinir bi kat tabaga konur. Uzerine rendelenmis mozerella peyniri konur. Birazcikta karabiber koyun. Daha sonra bunu 5 sn'ligine mikrodalgaya koyun. Cikarip bi kat daha cips koyun. Sonra yine bi kat peynir. Ancak peynir kati sadece ustunu kaplayacak sekilde olsun. Fazla peynir sadece tadini bozar, onun icin abartmayin. Genelde bir tabak icin bir avuc yetiyor. Tekrar cips koyun bu sefer ve 10 sn'ligine mikrodalgaya koyun. Bi daha yapin aynisini bu sefer 20-25 saniye tutun icerde. Ben genelde kekik de kullaniyorum, her peynir katindan sonra bi miktar kekik veya pul biber iyi oluyo. Eger baharat seviyosaniz, bi kapta karabiber kekik ve pul biberi karistirin, ondan sonra koyun... Sos icin, yaklasik 3 avokadonun icini cikarin. Daha sonra 1 domates, biraz da dogranmis sivri biberle karistirin, icine 2 kasik zeytin yagi ve bi kasik su koyun. Bir cay kasigi karabiber, bir tutam tuz. Hepsini pure yapinca guzel bi sos oluyo... afiyet olsun arkadaslar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Angelotti Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 hepiniz şişko ve beni acıktırmak içinmi tasarlandınız ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mart 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2007 hell ye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Mart 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2007 ankara'da 10a10'da yedigim süper bir makarna, soya soslu, tavuklu mantarli, adi da seydi spagetti thai, (ya da tai, oyle bişey. )onun tarifini istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 tarifler yeni threade, buraya da link diye konuşmuştuk. her tarifi buraya yazarsak sipariş threadi olmaz ki burası.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 beşamel soslu tavuk tutoriali güzel olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 waffle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 waffle makinen olması lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 tost makinesinde olur, krepe çok benzer bişey işte sıvı halde döküyosun onu sünger gibi bişey oluyo, sonra içine ne istersen sür ve duvar del. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 ya işte asıl önemli olan karışımda onu bi türlü tutturamıyorum, süpergizli karışımın süper bi kokusu oluyo pişirince, mesela bilkent real'ın orda yiyorum, yapan adam aylarca çalıştım bu karışım için veremem diyo sanki gençlik iksiri bulduda çalıcaz. [ Mesaj 21 March 2007, Wednesday - 05:54 tarihinde, Laorx tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 Pardon Emaleth, o kismini kacirmisim. Sonrakilere yeni konu acarim... Besamel soslu tavuk... Besamel yap, sonra tavuk yap, uzerine dok, firina koy?!?!!!h Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 Mangal ve karpuz.. http://forum.paticik.com/konu.php?id=179051&syf=son#sayfasonu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar