Mille Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Öncelikle söyliyeyim Atatürk karşıtı bir insan değilim aksine Atatürk çocuğuyum. Ben anlamıyorum Atatürkü iyilik timsali yapmayı tamam çok iyi işler yaptı fakat mükemmel değildi hepimizin olduğu gibi.Her olayda Atatürke nasıl yaparlar bunu yada o mükemmel bir insandı demeyi filanda anlamıyorum sadece iilkokulda görülen bilgilerle mi olunuyor Atatürkçülük yada sadece Atatürk yanlısı kitapları okumakla mı?Buda anlamadıklarımdan bir tanesi.Veya Atatürkü adeta Tanrılaştıranlar? Şimdi düşünelim biraz; -İlkokulda ne gördük Atatürk geldi yurdu düşmanlardan kurtardı.Bunun üzerine bişeyler demek istiyorum; eski İngilizce hocamız anlatmıştı.Çocuğu bir akşam eve gelmiş ve baba ben Atatürkten nefret ediyorum demiş neden diye sorduğunda bi sürü insanı öldürmüş o diye cevap vermiş.Bu mu yani kutsal meslek öğretmenliği yapanların öğrettikleri Atatürk sevgisi?Hem mesela Atatürk kurtardı ne demek?Neden hiç silah arkadaşları yardımcı olanlar öğretilmiyor bize?"Atatürk geldi yurdumuzu düşmanlardan kurtardı" bunu tek başına mı yaptı hiç kimsemi yardım etmedi Şimdi diyebilirsiniz orada genelleme var filan diye ama zaten çocuk yaştayız düşünemiyoruz bunları o yüzden seçilen kelimeler önemli bence. -İlkokul ve ortaokulda her sabah geçip Atatürke hiç benzemeyen heykellerin önünde marş okuyorduk bu muydu bize öğretebildikleri Atatürkçülük bunun tapınmaktan ne farkı vardıki ne anlama geldiğini bile bilmediğimiz şeyleri söylüyorduk hem zaten bir zorunluluk haline getirdikleri içinde çoğumuz söylemiyorduk bile. -Youtube olayı çıktı ülke ayaklandı.Aslında bir benzeri daha Atatürkün bizzat başına gelmişti.İllerinde birinde bir öğretmen derslerde Atatürk alehine konuşuyormuş.Dönemin milli eğitim bakanının kulağına gidince olay hemen müdahele etmiş.Öğretmen tutuklanıp cezaevine koyuluyor.Milli eğitim bakanı olayı Atatürke anlatınca verdiği cevap şu şekilde; "Yapılan hakaret ve eleştiriler bizzat şahsım hakkındadır ve ben bunları affediyorum sizden tek isteğim öğretmenin mesleğine geri iade edilmesidir."Neden bu hiç söylenmedi? -Etrafımıza bakalım birazda ideoloji tartışan herkes Atatürkü kendi tarafına çekme peşinde bazıları bağırıyor Atatürkçülük sosyalizmdir diye bazılarıysa Atatürkçülükte sosyalizm yoktur o dinine ve ülkesine sağdık bir sağcıydı.Bu yüzdendir ki hiç bir kitap birbirini tutmuyor ya.Okulda duran "Milli Güvenlik" dersinin kitabına bakıyorum Atatürkçülük sınıf çatışmasına karşı değildir diyor.Bunun yanında sosyalizmi faşizmi komünizmi vs kötülüyor.Ama ortaokuldaki kitapları hatırlıyorum Atatürkçülük herkesin eşit olmasını destekler diyor.Herkes kendi kafasına göre bir Atatürkçülük çiziyor.Ama Atatürkçüyüm diyen herkesin kafasındaki ortak düşünce şu; " Atatürk asla kötü birşey yapmaz.O kötü dedinilen şeyler yalandır."Bu noktada aklıma takılan bazı şeyler var; Mesela en basitinden çocukluğu onu bile Mustafa Kemal her zaman çok sevilen bir çocuk olmuştur diye öğretmişlerdi ilkokulda ama çoğumuz biliyoruzki pek fazla arkadaşı yokmuş Atatürkün nedeni ise gayet basit bence içinde yatan liderlik duygusundan. Bozkurt adlı kitabı çoğumuz biliyoruzdur.(Ataürkün karakteristik özelliklerini anlatan bir kitap)Benim sansürsüz basımını okuma fırsatım oldu biraz.Okuyabildiğim kısmıyla anlatmaya çalışayım size; Atatürkü diktatör, biraz faşist, biraz kompleksli, biraz takıntılı, çok idealist ve bu idealleri uğruna herşeyi yapabilecek bir adam olarak tanımlıyor.Ve Atatürkün bu kitap hakkındaki fikri sorulduğunda gülümseyip, "Çok güzel bir kitap.Az bile yazmış" diye cevaplıyor.Ve bu kitap İsmet İnönün ölümünden sonra yasaklanıp tıplatılıyor ve bir süre sonrada sansürlü basımı çıkarılıyor.Atatürk ün kendi şahsına yazılmış bir kitabı sevip doğrulamasına rağmen? Hani bide bize hep öğretmişlerdi ya; "İlk cumhurbaşkanımız Atatürk oybirliğiyle Cumhurbaşkanı seçildi".Aslında oybirliğiyle filan değil.Meclis-i Mebusanda bildiğiniz üzere birçok mebus var ülkenin her yerinden gelenler kimisi Cumhuriyet yandaşı kimisi hala şeriat.Atatürk diyorki; "Beni cumhurbaşkanı seçiniz daha yapacak çok işler var".Buraya kadar hepimiz biliyoruz.Ama akla takılan bir soru var şeriat yanlıları nasıl Atatürkü seçti?Bunuda tarih cevaplıyor; Atatürk bakıyorki oybirliğiyle seçilemeyecek bir toplantıya aniden giriyor.Ve diyorki; "Burada uçurulacak kafalar görüyorum".Bu diktatörlükten başka nedir?Ama o an ülkenin iyiliği için gerekliymiş ve yapmış. Sonra bide "Menemen Olayı" var.Atatürk bildiğiniz üzere içkiyi seven bir insan zaten çoğu kişiye görede tek kötü özelliği bu.Gene bir içki masasında diyorki; "Yarın Menemene girilecek ve tüm şeriat yanlıları tutuklanacak".Bu sözünden 2 gün sonra Kubilay ve arkadaşları öldürülüyor.Atatürk hiddetle İsmet paşaya soruyor; "Girmediniz mi Menemen'e?" İsmet paşada cevaplıyor; "Paşam siz o gün çok içkiliydiniz bende dedikleriniz içkinin tesiriyle diye düşündüm." bunun üzerine Atatürk masaya vurark şu sözleri söylüyor; "Yarından tezi yok o Menemen haritadan silinecek!".Şimdi bazılarınız diyebilir cezaları buydu filan diye hiç bir insanın yaptığı şey ölümle cezalandırılamaz.Hem zaten Menemen olayını detaylarıyla bilenlerde bilir o cahil çiftçilerin suçu nedirki onlarda ölüme gitsin?Her neyse İsmet paşanın çabaları sayesinde Ulu önder sakinleştirilip vazgeçiriliyor. Atatürk devrimlerini hepimiz biliriz.Devrimlerin hepsi genelge olarak yayımlanmıştır.Şapka devrimi vardır; çoğumuzun bildiği şu şekilde; Fesin yerine şapkanın giyilmesi daha uygun bulmuştur Atatürk ve bütün halkta onu örnek aldığı için şapka kullanmaya başlamıştır.Bende bir süre öncesine kadar böyle biliyordum.Fakat yayımlanan genelgede şu maddede varmış; Şapka giymeyenler cezalandırılacaktır.Zaten Atatürk hem yenilikler yapıp hemde yurdu geziyor o sıralar.Bu yüzden korkan halk o gece tüm şapka dükkanlarını talan ediyor.Burada gene diktatörlük var.Gene bazılarımız yapılması gerekiyordu diyebilir.Doğru yapılması gerekiyordu zira herkimseyi geneleneklerinden vazgeçirmek zordur. Ve benim en fazla dikkati çeken bir konu daha var; Gençliğe Hitabe.Hepimiz biliyoruz yada ben öyle umuyorum.Çok güzel içindeki barındırdığı anlamlar çok güzel.Ama sonunda bir söz varki benim çok dikkatimi çekiyor; "Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur!".Burada dikkat ettiyseniz biraz faşistçe bir söylem var.Hatta bunu Atatürk'ün Türk Tarih Kurumunu kurma sebebide destekler; "Ana Kıta" düşüncesi.Bu düşüncede ise Türklüğün bu kıtada doğduğu ve bu kıtanın sular altında kaldığıdır.Farklı şekilde izah etmeye çalışanlar olabilir fakat Atatürk Bozkurt kitabıyla ilgili söyleminde bunuda kabul etmiştir.Ama bu dönemde ise bu bir dünya politakasıdır bütün dünya liderlerinde bu özellik vardır yani o dönemde doğal birşeydir bu. Ve bunun gibi örnekler çoğaltılabilir Atatürkün mükemmel olmadığına dair bu yazıyı yazmaktaki tek amacım o Mükemmel Atatürk tabusunu biraz olsun aşmanıza yardımcı olabilmek.Belki o zaman Atatürkü anlamaya dahada fazla yaklaşırız.Demek istediği şu yani Atatürk çok iyi bir lider iyi bir insan olabilir fakat mükemmel bir insan değildir hepimizin olduğu gibi.Kamil insan değildir yani.Ve cevap verirken olaya objektif olarak bakmanızı diliyorum. Yazımın başında belirttiğim gibi Ben bir Atatürk çocuğuyum, bütün doğruları ve yanlışlarıyla, ve o yanlışların her zamanda arkasında olacağım! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Bir insan nasıl biraz faşist olabilir ki ? Ya faşisttir ya da değildir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mille Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 düşün bi Hitler gibi olmak var bide sadece ideolojik olarak var herşeyin dereceleri vardır yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Diktatörün iyisi kötüsü vardır. Bir devleti kurup da daha tehlike devam ederken yapılacak en doğru şey diktatörlüktü, o da bunu yaptı. İyi deyaptı. Baskıcı bir diktatör olarak değil yanlış anlaşılmasın, halkını seven ve modern çağın gerektirdiği düzende mutlu bir toplum yaratmak, bu ülkeyi kalkındırmak amacıyla diktatörlük yaptı. Bazı kararları tek başına aldı, zorla aldırdı ama hiçbir zaman halka veya bir başkasına (ülkemizi yıkmak isteyen şeriatçılar hariç) zulüm etmedi. Bir Hitler, bir Mussolini değildi o. Dolayısıyla lütfen adama "aa Atatürk'e diktatör dedi şerefsiz" gibi şeyler söyleyerek çıkışmayın. Çoğumuzun bildiği, sadece gözümüzde Tanrılaştırıldığı için varmak istemediği bir sonuç bu. Ki kötü bir sonuç da değil doğru şeyler yapan akıllı ve iyi bir insandı. Ben de sonuna kadar Atatürk çocuğuyum ama Atatürkçü olmak onu tanrılaştırmak değil olduğu gibi sevmek ve ne olursa olsun düşüncelerini yeni bölücülere karşı savunmak ve TC'nin demokratik ve laik bütünlüğünü korumaya yardımcı olmaktır. Yalnız faşist lafı biraz ağır olmuş zira kendi ırkını diğerlerinden üstün gören bir söz değil o söz. Damarlarındaki kanın asil olması, bir İngiliz'in damarlarındaki kanın asil olmaması anlamına gelmez. O sadece Türk gençliğine ne kadar soylu, dünyanın en eski ırklarından birinden olduğunu ve bu ülkeyi nasıl geri kazandığını hatırlatmak istemiştir bence. Faşist değildir, başka halkların özgürce yaşamasını hep desteklemiştir. Önüne ezsin diye yere bırakılan yunan bayrağını kaldırtıp "Bütün bayraklar kutsaldır" demiştir. Onbinlerce insanımızı katleden devletin bayrağını ayaklarının altına almayı reddeden bir i,nsan faşist olamaz. Ama sonuç olarak sıfatı ne olursa olsun ister bir tanrı ister bir diktatör Atatürk bizim ve TC için en doğru olanları yaptı ve bize umut dolu bir gelecek sağladı. Ona minnettar olmalıyız bence. Ki olmayan da yoktur heralde.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dela Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 yukarda da soylemis arkadas soylenmesi gerekenleri, ataturkun tek falso yani sesidir o da ses kayit tekniklerinin dusuklugunden igrenc cikiyodur buyuk ihtimalle. karizmatik liderlik vasfina sahip bi adam ataturk, bunun yaninda oldukca donanimli ve tabiri caizse savasta ulkesi icin her turlu taktigi uygularken maglub tarafa savas bittikten sonra hic bir hakareti asagilamasi olmamistir. simdi fener gs bjk macindan sonra bile nasi koyduk lan, egil kopek, itaat et gibi laflarla provokasyon ve taciz yapan zavallilarin yaninda da tanri gibidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Passanger Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 1) Ataturk cumhurbaskanlıgı secımlerı ıcın iddia ettiğin konuşmayı yapmıyor.O konusma yapılıyor dogru ancak saltanatın kaldırılması sırasında yapılıyor.(bknz: kurtulus dizisi) 2)Ataturkculugu herkesın kendıne gore yorumlaması cok dogaldır.Ancak ortada Ataturkun ilkeleri vardır ve bunlar gercektir.Zaten herkes buna gore yorum yapar.Ornegın senın değindiğin konuda ben yorum yapim:Halkcılık ılkesı herkesın esıt olmasını ongordugune gore Ataturk sosyalısttı.Sende ya da baskası bu ilkeyı farklı yorumlayabılır. 3)Kurtulus savasının en hararetlı gunlerınde bıle meclısı kapatmasını onerenleri geri çeviren,bir muhalafet partisi olsun diye çırpınan (arkadaşlarına kurduruyor partiyi yetmiyor latife hanımı partiye üye yapıyor) bir insana diktatör denilmez. Diktatör tanıımını kafanda netleştirmek için hitlere bak musscolineye bak.Eğer Mustafa Kemal'i bunlarla aynı guruba koyabiliyorsan ozaman o diktatördür. Menemen olayı ise tamamen bir cehalet ürünüdür.Ancak cehalet irade ile yapılan bir davranısın gerekcesi olamaz.Bazı sucların olumle cezalandırılması gerekır.Senın mantıgınla seyh saitte asılmamalıydı ya da imralıdaki şerefsizde asılmamalı ama bana göre asılmalı çünkü toplum vicdanı denen bir olgu vardır. Yazının tamamen tahrık edıcı oldugunu dusunuyorum.Basına sonuna Atatürk çocuğuyum yazarak Atatürk çocuğu olunmaz.Okuyarak olunur.Eğer bozkurtun sansursunuzu bulabıldıysen yazarının hayatınıda bulabılırsın sanırım.Kıtabın sansurletılmesı olayı ıse İnönü sonrası çıkarılan Atatürkü koruma yasası ile ilgilidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 mille mantıklı yaklaşım gerçekleri araştırmak, tarafsız gözle bakmayı başarıp sonra fikir sahibi olmaktır elbette. Atatürk'ün yaptığı ve ilkokulda okutulması mümkün olmayan pek çok şey de var, haklısın. ancak bunları bölük pörçük öğrenip sonra da ilkokul seviyesinde değerlendirmek bence yanlış olur. sen belli bir yaşa gelmiş, belli bir olgunluğa erişmiş bir birey olarak kendince araştırmanı yapıp -ki hiç de zor değildir Atatürk ile ilgili bilgi bulmak, çokta sansürlenmiş değildir aslında hakaret ve çamur noktasına gelmemiş olan ciddi yayınlar- kendince yorumlayabilirsin tabii ki yapılanları; ama ilkokul çocuğuna, ona uygun düzeyde okutulan mitin, yüceltilen kahraman figürünün yanlış veya tam olarak doğru olmadığını kanıtlamaya adarsan kendini, işte o komik olur =] önce düzeyi belirleyelim; ilkokul çocuklarıyla mı tartışmak istiyorsun misal bir menemen olayını, yoksa konuyla ilgili bilgi ve fikir sahibi olmuş, o zaman alınmış olan önlemleri yorumlarken o günün şartlarını göz önünde bulundurabilme kapasitesine sahip insanlarla mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mille Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Ben yazdım orada ilkokulda öğretilenler diye orada ilkokulda öğretilenleri eleştiriyordum yani şöyle öğretilsin böyle öğretilsin demedim ben yada ilkokul çocuklarını bilinçlendirmekte değildi amacım sadece okutulan müfredatı eleştirmekti Çok sansür yok diyorsun ama hani büyüklerimizin bahsettiği kitaplar vardır "kömürlükte sakladıkları" onlar mesela zaten en büyük örnek Bozkurt Ayrıca oradada belirttim biliyorsunuz filan gibi ibarelerle belirttim size yazdığımı zaten dediğin gibi insanları "mantıklı yaklaşmaya" yönelmekti amacım [ Mesaj 13 March 2007, Tuesday - 21:22 tarihinde, Mille tarafından güncellenmiştir ] [ Mesaj 13 March 2007, Tuesday - 21:25 tarihinde, Mille tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 abi ama şu açıdan bakmalıyız ilkokul çocuklarına yanlış eğitim veriliyor ve büyünce yeni yeni amele polatlar ortaya çıkıyor.Gaygreeks'ler,Soysuz Ermeniler,Aptal Kürtler gibi şeyler çıkıyor ortaya. Ben,sen veya çoğumuz kendimizi buna kaptırmadık ama malesef okuldaki dersler çocukları direk milliyetçi yapıyor. Ha yapılacak şey nedir ? Atatürk'ü bir tanrı,bir peygamber gibi göstereceklerine,gerçekten bir insan olarak göstersinler,Ata'mıza saygımızı böyle gösterelim. Atatürk adına milliyetçilik yapmaktan,adam öldürmekten,kavga çıkarmaktan daha iyi bir şey gibi geliyor bana ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sylian Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Hayir anlamadigim neden turkiye asiri milliyetcilik'te diretiyor. Fasizm 1930'lu yillarin modasiydi simdi ise buyuk ihtimalle geri donmemek uzeri tarih oldu. Halen okullarda her gün andımız'ı okutmalarini cok sacma buluyorum ya da halen Ataturk ilkelerini ici bos bir sekilde ezberletmelerini. Her neyse cok bos konusuyoruz olan olmus artik ne yazik ki ici bos milliyetcilik ulkeyi fena halde baltaladi ve artik geri donusu yok yakin bir gelecekte 2. sanayi devrimi olursa(bkz. nano teknoloji) turkiyenin ayakta durabilecegini hic sanmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Anladığım kadarıyla senin kafan epey karışmış, önyargılardan mı bilinmez pek çok kaynaktan okumaya çalışmış fakat yanlış bilgilenmişsin. Bozkurt adlı kitabı Atatürk bizzat okudu, beğendi filan demişsin ama bak Ata'nın en yakınlarından Kılıç Ali neler diyor o kitap ve yazarıyla ilgili: Bozkurt "Armstrong ismindeki meşhur bir Türk düşmanının yazdığı kitapta, Atatürk'ün aleyhinde bazı kısımlar vardı ve bunun için de hükümet tarafından memlekete sokulması men edilmişti. Atatürk merak etti. Kitabı getirtti. Bir gece sofrada geç vakte kadar tercüme ettirerek okuttu, dinledi. Armstrong, Atatürk'ün herkesçe malûm içkisinden bahsediyor ve bunlara garazkârâne mütalâalarını da ilave ediyordu. Fakat bunları sayıp dökerken de, memleketin herhangi bir felâketi veyahut memleketini ve milletini alâkadar edecek herhangi mühim bir hadise zuhur etti mi, onun içkisini de, eğlencesini de bir tarafa bırakıp pençesini hadiselerin üzerine atarak arslan gibi kükrediğıni de belirtip yazmayı ihmal etmiyordu. Atatürk kitabı sonuna kadar dinledikten sonra; 'Bunun ithalini menetmekle hükümet hataya düşmüş. Adamcağız yaptığımız sefahati eksik yazmış, bu eksiklerini ben ikmal edeyim de kitaba müsaade edilsin ve memlekette okunsun!' diye latife etmişlerdi" Kılıç Ali Atatürk'ün Hususiyetleri Kafama takılan diğer bir bölüm de: said: Mesela en basitinden çocukluğu onu bile Mustafa Kemal her zaman çok sevilen bir çocuk olmuştur diye öğretmişlerdi ilkokulda ama çoğumuz biliyoruzki pek fazla arkadaşı yokmuş Atatürkün nedeni ise gayet basit bence içinde yatan liderlik duygusundan. Burada koca karıları geçtik gerçekten. Nasıl bir yorumlama, nasıl bir dedikodudur böyle? Atatürk'ün gerçek anlamda pek çok dostu vardı ve ölene kadar da dost kaldılar (Salih Bozok, tevfik Rüştü Aras en tanınan simalardan). Ne var ki cepheden cepheye koşarken, yurdun dört bir tarafından cemiyetler kurarken sosyal yaşama pek vakit kalmıyor doğal olarak. Atatürk'ün milliyetçi bir insan olduğu elbet aşikar ne var ki damarlarınızdaki asil kan, senin anladığı gibi Rh pozitif Türk kanı demek değil, tarihten gelen Türk Kültürü ve birikimidir. Geçmişinden, atalarından güç, kuvvet alacaksın. Nasıl ki Stalin Sovyet Orduları'na "Kuduzov'un aslanları" yani eski bir Çar'ın hitap şekliyle seslenmektedir, Atatürk de aynısını yapmıştır. Büyük imparatorluklar mirasını taşıyan milletlerde geçmişe, tarihe yaklaşım bu şekildedir. Bu sebepledir ki bizler ayrım gözetmeksizin Mehmet Akif'i, Namık Kemal'i ve Nazım Hikmet'i aynı potada, bu milletin potasında buluşturabiliyoruz. Atatürk elbet "hatasız" değildir, ne var ki bu hataları yukarıda belirtilenlerden çok farklıdır. [ Mesaj 13 March 2007, Tuesday - 21:47 tarihinde, pekaziz tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 geçenlerde bu federasyon tartışmalarında filan Mehmet Barlas bi yazısınıda "Atatürkün o günün şartlarına göre Türkiye'ye diktiği gömleği küçük geldiğini görüp yeni bi gömlek dikmeliyiz demişti" belki federasyon tartışmaları için doğru değildir bu. belki ilerde federasyon için de doğru hale gelecektir. Ancak şu var ki; Atatürkün zamanında Türkiyeye getirmiş olduğu bir takım yenilikler var. Bu çok güzel ama kötü olna hala 1920lerdeki eski yeniliklere bağlı kalmakta üstün bi çaba sarfediyoruz. Atatürk diktatör değildir ama her tarafa heykelini dikerek, ilkokulda çocukların beynine kazıyarak onu gerçekten tabulaştırdık ve o eski yenilikleri bu yüzden daha da yenileyemiyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 said: Ben bir Atatürk çocuğuyum, bütün doğruları ve yanlışlarıyla, ve o yanlışların her zamanda arkasında olacağım! arkadaşım afedersin olayı irdeleyeceğim diye piç et sonra böyle manevra yap güzel isler bunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Passanger Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 fede Daha once osmanlı zamanında bız bu yonetım seklını denedık basımıza gelmeyen kaldı mı?AB nın dayattıgı hıcbırseyı kabul etmemelıyız neden ıyılıgımızı ıstesınlerkı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 atatürk'ün bokunu yiyin siz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 ben AB yle ilgili hiç bişey demedim. Hatta ben AB ye de karşıyım. Atatürk'ün yaptığı herşey yanlıştır da demedim. Atatürk İlkeleri vardır. Ancak bunların bir kaç tanesinin içi boşaltılmak isteniyor. Yine Atatürk gibi akılcı ve mantıklı bir şekilde bu kavramlar yeniden tanımlanmalıdır dedim. Çağın politiklerine göre Türkiye kendine yine bir çıkış yolu bulmalı demek istedim. Çünkü gerçekten gidişatın iyi olmadığı aşikar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 evet iyiki de diktatördü.diktatör olmasaydı şu anki halimizden çok daha geri olacaktık.o zaman çıkan partiler belliydi ve Mustafa Kemal bunu kabul edemezdi. sen ben çanakkalede ben size ölmeyi emrediyorum deseydin millet kıçıyla gülerdi.ama onlar gülmedi ve öldüler.bunu yapabilen adam büyük adamdır. her insanın yanlışlar vardır ama bu yanlışlar bu kadar doğru varken görülmeyecek kadar değersizdir. bu kadar şey söyleyip ben de Atatürk çocuğum demek gelecek tepkileri bir nebze hafifletmekten başka bir amaç içermez.sen Atatürk çocuğuysan ben değilim. [ Mesaj 13 March 2007, Tuesday - 22:20 tarihinde, Laraken tarafından güncellenmiştir ] [ Mesaj 13 March 2007, Tuesday - 22:21 tarihinde, Laraken tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Passanger Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 fede ben senın artnıyetın olmadıgını bılıyorum yalnızca kendı gorusumu soyledım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mille Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 @Passanger ben o konuşmayı öyle biliyordum ayrıca ben Atatürkü hiç bir zaman koymam koyamamda zaten Hitlerle filan aynı kefeye hem zaten ben bişeyler okumuşumki bunca şeyi oturup yazmışım dimi? @pekaziz ben orada çocukluğundan bahsediyorum bildiklerim dedikoduya filan dayalı olsa zaten böyle ciddi bir konuda yazmam öyle şeyleri @apache neyi piç etmişimki ben bildiklerimi okuduklarımı dinlediklerimi yazdım ben oraya söyle madem piç ettiğim şeyi beraber tartışıp bulalım doğruyu @laraken ben Atatürk yanlış adamdı diktatörlük yaptı yanlıştı bu yaptığı filan mı yazmışım?Ben orada bu düşünceyi eleştirdim; Atatürkü tanrısallaşmayı eleştirdim ben Ve bunuda herkese söylüyorum ben Atatürk çocuğuyum diye manevra için yazmadım biliyodum böyle tepkiler geleceğini öncelikle düşüncemi ortaya koymak ve ona göre eleştirmek için yazdım zaten Atatürkçü olmasam burada bunları konuşmam bile oturup bir buçuk saat boyunca yazıyı yazıp tekrar tekrar okuyup yanlış birşey var mı diye bakmam yanlışlar diye yazıp sonra açıklama getirmem ben bu yazıyı bu yüzden yazdım zaten en ufak bi eleştiride bile parlayıp ne diyon lan sen dememiz için adam akıllı konuşup tartışabilmemiz için ayrıca ben Atatürkçü olmasam oraya Atatürkçü değilim filanda yazabilirdim ne çekincem olsunki sonuçta burada küfürleşsek en farkeder benim için yani tekrar söylüyorum benim oraya yazmaktaki tek amacım düşüncemin bilinmesi ve ona göre tartışabilmemizdi fede anlamış diye düşünüyorum mesela benim demek istediklerimi [ Mesaj 13 March 2007, Tuesday - 22:54 tarihinde, Mille tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 siyasiler her fırastı değerlendirir, bunumuz siyasetcileri buroktatları, Mustafa Kemal Atatürk'ü işlerini halletmek için bi arac, kullanabilicekleri güclü bi koz olarak görüyolar daha fazlası değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Passanger Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 @mille Yanlış bilgilerle yazmıssın.Burada doğru bilenler çıkmasa pek çok kişi senin bildiğin gibi öğrenecek.Kulaktan dolma bilgiler ile böyle bir konuda yazı yazmak doğru değildir. Bizde biliyoruz büst önünde and okumanın çocukları Atatürkçü yapmadığını.Yapıyor olsaydı şevket kazanlarımız olmazdı. Ancak çocuklara illaki bazı değerler öğretilmeli ve öğretilecektir.Bunun faşizmle ilgisi yoktur.Bunun bazı tehlikelerin hala var olmasıyla ilgisi vardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Ataturk'un insan oldugunu unutarak yazmissin yazini Mille, bir de donemin gerektirdiklerini unutarak. Ataturk'un tek bir buyuk hatasi vardir bence, sigara ve alkol. 20 sene daha yasayip, basladigi isi bitirebilseydi keske. Cunku biz kicini yaymasini seven ve bizden oncekilerin yaptiklariyla idare eden bir milletiz, umarim bir gun kendi yaptiklarimizla da gurur duyacak hale geliriz. Diger yazdigin diktatorluk vs. olayina gelince, onlar hata degil siyasi basarilardir. Menemende de keske tas tas uzerinde birakmasaymis. O hata dedigin seyler sayesinde bugunde oldugumuzu unutarak yazmissin. Hayatini milleti icin feda eden biri icin bunlar hata degil basaridir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mille Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 @passanger ben zaten çocuklara değer yargılarını öğretmelerine bişey demedim farkettiysen orda ben değer yargıları doğru öğretilsin dedim ayrıca orada faşizm filan demedimki ben @pent ben zaten Atatürkün insan olduğunun hatırlanması için yazdım ve ordada dedim zaten hepimiz gibi hataları vardır diye ben Atatürkün bir tabu olarak öğretilmesine ve bilinmesine karşıyım zaten farkettiysen hala tabu olduğu için kimseye dokundurtmuyorlar oysaki tabu olmaktan çıkarıp bir ideoloji haline getirsek üzerinde tartışıp konuşup doğrusunu anlayabiliriz bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Passanger Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 tamamda bir uygulamayı eleştiriyorsun.(ya da bunu yapmaya calışıyorsun)Fakat bunu yaparken yanlış bilgileri yanlış biçimlerde ifade etmişsin.Bu yüzden Atatürkü eleştiriyor gibi görünüyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 iyi güzel diyorsun ama, benim mesajımda anlatmak istediğim de senin şu son dediğinin anlamsızlığı. "çocuklara doğru öğretilsin" ne demek? ne yapılsın, ilkokul müfredatına menemen olayı mı girsin, Atatürk'ün diktatör olup olmadığı, meclis üzerinde baskı kurup kurmadığını ilkokul öğrencileri mi tartışsın? mantıklı konuşalım. eğer dersen ki "ilkokulda Atatürk hakkında öğrendiklerimiz papağan misali lise ve üniversite yıllarında da tekrarlanmasın, araştırmaya tartışmaya açık olabilsin öğrenciler ve eğitimciler, tabuları bir yana koyup olayları oldukları gibi öğrenelim büyüyüp yorumlayabilir düzeye geldiğimizde", bu düşünceyi tartışalım, ne gibi sınırlar olmalıdır neler müfredata ne zaman girmelidir onu konuşalım. lakin ısrarla dönüp dolaşıp diyorsun ki "ilkokul öğrencilerinin beyni yıkanıyor", e o zaman konuşulabilirliği tartışılabilirliği kalmıyor, bütün anlamını yitiriyor topic benim gözümde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar