Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

populerizm nedir?

dory

Öne çıkan mesajlar

Evet ikiside farklı popülerizm popüler olan yani bir kitle tarafından benimsenen(veyahut sevilen)herşeyin yanında olma misal çoğu kişi diyorki felan fıstık barı çok seviyoruz popülerizmin etkisinde kalmış lakin hiç gitmemiş şahsımız ouww şahane bir bar felan diyor.Kitleye katılıyor direk olarak.Aslında popülerizm'e örnek olabilecek bir site var www.sosyomat.com misal herkes eternal sunshine of spotless mind hastası herkes requiem for a dream'i beğenmiş v for vendettacı herkes kitle nerde popülerizmin etkisinde kalmış şahıslar orda,popülistlerde kitleyi etkiliyebilecek etiketler peşinde prim yapmak için(herkesi kastetmiyorum sitedeki popülerizmin etkisindeki şahıslardan bahsediyorum)Kısacası sosyomat popülerizmi anlamak için çok güzel bir araştırma sahası kişi kendisi gibi davranmıyor sanki kişiliği yok çoğunluğa göre hareket ediyor.Popülizm kitlesel popülerizm kişisel olarakda popülizmi ve popülerizmi ayırabiliriz.

[ Mesaj 07 March 2007, Wednesday - 23:50 tarihinde, paparnoz tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Populizmi duymuştum da, popülerizmi ilk kez duydum bir kavram olarak.

Gerçi fazla birşey ekleyemeyeceğim de, bir iki örnek vereyim.

Sırf herkes giyiyor diye, fiyatı gerçek ederinin 4-5 katı olmasına rağmen Converse satın almaktır.

Veyahut sırf insanlar "Abi muhteşem bir filmdi" dediği için, aslında zerre zevk alınmamasına rağmen bir 'sanat filmi'ni izleyip "Sen de izledin mi? Harikaydı değil mi?" demektir.

Nefret edilmesine rağmen, son derece "popüler" olduğu için bale izlemektir. (Allah korusun balenin popüler olduğu günleri görmekten, o ayrı.)
Sosyal ağlarda paylaş

popularism insanın kendine yakışanı giymesidir... ee böyle bir kelime yok yahu. yani ozaman insanın kendine yakışanı giymesi falan olabilir pekala

dedim.. tutmamış bir politik ideoliji gibi bişi çıktı politik olan hede bu iken müzikal anlamda budur. bilmemek değil öürenmemek diyor ve ben kendime yakışanı giymeye gidiyorum

[ Mesaj 08 March 2007, Thursday - 01:34 tarihinde, dasaaa tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Popülizm le popülarizm farklıdır. Popülizm, fransızca peuple kelimesinden doğmuştur. Peuple de halk demek olduğu için halkçılıktır.

Popülarizmse, o an için reytingi en yüksek olanı takip etmek, onun peşinden gitmek olabilir. Hani bahsederiz bunlar koyun, güruh diye. Hangisi tutuluyorsa, el üstündeyse bende ona takılimciliktir.

Sözcüklerin saf anlamından giderek, herhangi bir araştırma yapmadan bu sonuca vardım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...