Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

C&C Red Alert 2 V.1.002 Network sorunu

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
RA2 v.1002 kurduk(Taşınabilir HDD den C/P ile)

Fakat Ana menü de "Network" ü tıklayinca yine Ana menü ye dönüyor.

v.1.004 ile v.1.006 yi patchlerini de kuramadim.

Bu konuda bilgisi olan var mi?

-Niye Network çalışmaz?

-Niye Patch olmaz?Cd den kurmadigimizdan mi?(regeditte dosyasi bulunmuyor C/P oldugundan)

-Patch yapsam düzelebilir mi?

cok soru oldu xD
Mesaj tarihi:
network sorununun patch ile alakasi yok.
networkten oynamak istiyosan adimlari yaziyorum:

1) red alert 2 eski bir oyun oldugundan IPX protokolunu kullaniyor. ama win xp'de default olarak ipx kurulu degil, ondan control panel'dan network connections'a gidip, local area connection'a sag tiklayip, properties'e girdikten sonra "install"a tiklayip isminde IPX geceni sec ("NWLink IPX/SPX/NetBIOS Compatible Transport Protocol" gibi bisey olmasi lazim). bu adimdan sonra red alert'te networke girebilmeye baslarsin.

ama hala LAN'dan oynayamayabilirsin (bilgisayardan bilgisayara degisiyor). ondan calismasini kesinlestiren 2 adim daha var:

2) IPX kurduktan sonra IPX'in properties'ine gir. ayarlar soyle gorunecek sekilde ayarla:
Internal network number = 00000000
Frametype = Ethernet 802.3
Network number = 00000001

3) red alert 2'yi ac, options'dan network'e gir. burada network card diye bi kisim olcak. listede 2-3 (bazen daha fazla) MAC adresi olmali. bi nedenden dolayi hep listede ikinci olan calisiyo. ikinciyi sec.

bu ayarlari her bilgisayarda yaptigin surece calismasi lazim.
Mesaj tarihi:
isminde IPX falan geçen bi yer yok.Benim Windows Turkce.

Yerel ağ bağlantisinin özelliklerine giriyorum."Yükle" Diyorum.

karşıma 3 tane seçenek cıkıyor

-istemci
-hizmet
-iletişim Kurali.

IPX diye bişey geçmiyor.Turkce Windowsta bu nasıldır.

--------------

Güncelleme;

Microsoft un sitesinde acıklamıslar eger NWLink IPX/SPX/NetBIOS Compatible Transport Protocol yoksa nasil yüklenir diye...

Fakat bende aygit bulamadi falan diyor.Zaten eve degil iş yerine Ra2 yi kurduk. Orda aygıtı bulur sanirim.

[ Mesaj 08 March 2007, Thursday - 01:06 tarihinde, ShadowFax tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 08 March 2007, Thursday - 01:06 tarihinde, ShadowFax tarafından güncellenmiştir ]
  • Yeni Oluştur...