Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yardım lutfen:( 2.5 aylık yavrumuza ciss terbiyesi


phoebe

Öne çıkan mesajlar

arkadaslar 2.5 aylık golden oglumuz fidel denedıgım tum yollara ragmen hala evin heryerine cisini ve kakasını yapıyor lutfen yardım edın..elımde vıleda adamın arkasından gezıyorum..denemedıgım yol kalmadı heryeri gazete kaplayıp eksıltmek,tuvalet alıstırıcı damla,kızmak bagırmak..en sonunda serbest bıraktım onu bu konuda ve artık dedıgım gıbı vıleda ıle yasıyorum..
--son umudumsunuz...
saygılar tesekkurler
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bir kere serbest bıraktıysan geçmiş olsun, 1 yaşını doldurunca hortumla gezmeye başlarsın artık.

google key word: tuvalet eğitimi köpek
http://www.evcilcanlilar.com.tr/tuvalet.htm

Bilgi sahibi olmadan köpek almayın, size yazık ayrı sizden başka asıl köpeğe yazık. Evde büyük köpekler de beslemeyin, hayatta en sinir olduğum şeydir. Yoksa hayvanın koşup, kafasına göre gezeceği yer ver o köpeği bana sana bir kedi alayım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

iyide 2,5 ay cok erken cis egitimini hemen ogrenmesi icin, suan seni gorup heyecanlandiginda bile şirrr diye birakacaktir ortaliga.

ben eyez yavruyken ne çiş ilaci ne bisi kullanmadim ama, gazete kagidiyla hallettik.

bi defa mesela kopekler yattiklari ve oyun oynadiklari odaya zorunda kalmadikca çiş yapmazlar.

çiş yaptigini gordugun zaman kucaklayip gazete kagidina tasirsan yardimi olacaktir.

onun disinda daha 1 ay daha viledaya mecbursun malesef.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yakın koruma ya da arama-kurtarma gibi spesifik bir eğitim değil söz konusu olan.

Köpek kendini rahat ve güvende hissettiği yerde tuvalet ihtiyacını gidermek ister. Doğası itibariyle cinsine bağlı olarak annesi bokunu sidiğini arkasından bilmem şu kadar ay temizlediği için, tuvaletle ilgili eğitime ihtiyaç duymazlar diye birşey yok sadece bu konuda eğitilmeyi kolay kabul etmezler o kadar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tuvalet vakitleri tahminimce aynı oluyodur yemek yedikten sona falan Aklına kazı iyice bu vakitleri sonra çık dışarı tüm kaynakları tükeninceye kadar dışarıda gezdir Aynı şekilde goldenım vardı 3 aylığa kadar heryeri batırmıştı Sonra buyöntemi kullandım Dışarıdaki çime bile bişeyini yapmıyor artık
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

öncelikle yardımcı oldugunuz ıcın tesekkurler..
fakat huun a bırseyleri acıklkamam gerekecek galıba bır kere ben kopegı sen sınır olasın dıye edınmedım ayrıca yavru oldugu ıcın sımdılık evde bakmak zorundayım yoksa gezdırıp dolastıracagım yer cok hemde cok buyuk bır kopek deıl..
bunların dısında baska bır baslıkta da gorduysen eger evde kedımde var zaten yanı kedı getırmeye de gerek yok..:D sonra arastırmadan sorusturmadan edınmedım kopegı onu da netlestırmek lazım ..
saygılar
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben büyük köpeklerin evde beslenmemesi gerektiğini düşünüyorum ve buna sinir oluyorum . Sen öyle yapmayacaksan ne güzel. Sorun çıkıyor, hayvanla insan arasında; olan köpeğe oluyor, ruh hastası köpekler gördüm ben :P

Büyük bir köpekle evin içinde zor azizim, yoksa ev senin, köpek senin, sen senin bana di mi? 8D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

köpekler çiş yapacakları zaman kendi kokularını ararlar. benim goldenım tuvaletini yapacakken yerleri koklamaya başlıyodu anlıyodum:) evde tuvaletini önceden yaptığı yerler varsa oraya güzelce domestosla momestosla dezenfekte et. sonra bi kere gazetenin üzerine yaptır. o yaptığı gazeteyi al herzaman yapması gereken yere koy, yeni gazeteleri onun üstüne yay. bi süre böyle git hep oraya yapar ondan sonra.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bakma zaten belirli bi periyoda soktuktan sonra hiç bi köpek yaşadığı yere işemez-kaka yapmaz. 2 saatte bir dışarı çişe çıkartabiliyosan eğer o alışır bi süre sonra. benim 2 aylık goldenım sadece 1 kez halıya işedi o kadar. koku meselesi çok erken dönemlerde bile etkili. belirli bir periyoda sokabilmen önemli.

hoş bizim golden 1,5 yaşında bile sevincinden altına kaçırıyordu. bütün gün evde olmayıp eve geldiğimizde koskoca köpek giriş kapısının önüne sal oynasın yapıyodu:)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2,5 aylik kopegin negatif sartlandirmaya kesinlike yanit vermeyecektir. oyle kicina vur basina vur yok malesef onu soyliyimde bazi arkadaslar oyle yazmis.

oyun odasi, gazete kagidi vs kullanicaksin. mesela oynadigi odada gazete kagidi yok ama yattigi yerin hemen disinda gazete kagidi olacak.

bak ben kendi kopegim yavruyken antreyi gazete ile kapladik, ve gazete kagitlarini azalttik.

yani benim odama 2 kere ya ya pmistir ya yapmamistir cisini direk antreye gazete kagitlarina gidiyordu. kolay alisir yani.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

en büyük ve en sorunlu şeylerden bi tanesi çiss sorunu. Ben de Zegna nin dediği gibi gazeteyle öğretebilirsin. Ancak bende daisy nin peşinde cok gezdim elimde viledayla. Ancak şu bir gerçek ki herşeyin bir zamanı var :) Yani hemen 1 ayda çişini şuraya yapsin otursun yatsın komutlarımı uygulasın olmuyo :) ama keşke oyle olsaydı ehehe.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

evet bu olay super bıse onun gelıp kucagına kafayı yaslayıp bıtırmesı bambaska bıse..o an ıstedıgı yere cısını kakasını yapsın dıyosun ben onu cok sevıyorum galıba zaten vurmaya da kıramıyorum ama o zaten benım sozumu dınlemesı geektıgını anladı artık korku mu aldı benden nooldu bılmem ama hıc kotu davranmadım bıraz yuksek sesle hayır yerıne gec dedıgımde dırek gıdıyo odasına:D:D sonra dun ılk defa dısarı cıkarttım delıler gıbı oynadık..hemde kakasını da yaptı..:D:Dvallahı bu olay bambaska bır duygu ancak tabıkı her guzel sey gıbı bır takım sıkıntıları var bugun yıne asıya gıdıcez bırlıkte:D:D ınsallah en yakın zamanda buyuyup akıllı bır kopek olacak ..bırde fotograf paylasımı nı bana ogretebılırmısınız yanı eskıden yapıyodum ama gecenlerde denedım olmadı..:D
-saygılar,tesekkurler
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

zeganyı dinle; 2,5 ay çok erken tuvalet eğitiminin tamamlanması için. ama başlayabilirsin tabii, ses tonunu yükseltmen yeterli yanlış yaptığında; bağırmak veya hele hele vurmak hem çözüm değil hem de çok yanlış

bu yaşlarda güveni ve sevgiyi kurun karşılıklı aranızda ki altı aya ulaştığında eğitim vermeye başlayınca zorluk çekmeyin.

zaten gerek kas yapısı gelişmediğinden, gerekse aşırı heyecanlandığından kendini tamamen tutması mümkün değil bu yaşta. her uyanışında, her sevinişinde ve fazlaca yorulduğunda çişini yapması büyük ihtimal.

altı aydan önce temel eğitime -otur yat kalk- başlayabilirsin ama tuvalet eğitimine 3 aydan önce başlamakla aynı kapıya çıkar; hayvan ne fiziksel ne de psikolojik olarak tam hazır değildir, adam gibi sonuç alamazsın moraliniz bozulur karşılıklı.

ideal olanı bence tuvalet eğitimin 4 aylıkken bitmesi, temel eğitime 6 ayda başlanması ve bir yaşına doğru bitirilmesi, bir yaşından sonra ileri eğitime geçilmesi. ki ileri eğitimi -saldırı / savunma, av ya da rehber köpeklik gibi- sen verme, tecrübeli bir eğitimciyle görüş eğer veirlecekse. örnek olarak bir saldırı eğitimini acemi biri verirse hayvanın psikolojisini altüst edip her ikinizin de hayatını zehir etme riskin var

bir de av köpeği almışsın, onun ihtiyaçlarına dikkat et; bir doberman ya da rottweiler gibi sahip odaklı hayvanlara göre çok daha fazla gezip oynaşması lazım onun. yaşının küçük olmasıyla dışarı çıkarmamanın alakası yok ayrıca, dikkatli ol çıkardığında tasmasını çözme ve çevreyi kolaçan et yeter. ufak ufak gezmeye alışmasında fayda var bence, üstelik tuvalet eğitimini çok rahatlatır.

edik : typo
tekrar edik: unuttum söylemeyi benim oğlanın adı da fideldi, özledim bak şimdi =]

[ Mesaj 15 March 2007, Thursday - 14:07 tarihinde, Nefr tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

biraz sert bir önri olsa da işediği zaman kafasını çişi yaptığı yere tut ve sert şekilde konuş.. nasıl olsa hayvan dedikleriniden hiç bir şey anlamayacak ama o kokuyu alınca ve senin sert ve rahatsız edici ses tonunu duyunca yanlışbir şey yaptığını anlayacaktır

benzer şekilde ytuvaletini dışarıda yaptığında onu ödüllendir ve yumuşak bir ses tonuyla "aferin oluma/kızıma" benzeri cümler kullan. hayvan bu ne de olsa yine dediklerindne tek bir kelime anlamayacak ama ödül alması ve sesindeki yumuşaklık onun doğru bir şey yaptığını anlamasına yetecektir.

hiç bir hayvan ağırbaşlılıkla eğitilemez, eğitilmye çalışıldığında ileride sırf sahibine gıcıklık yapmak için koltuklara pisleyen hayvanlarla karşılaşabiliyoruz :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...