Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Windows Vista hakkinda 2 tane soru

Disappear

Öne çıkan mesajlar

Windows vista yukledim, geceyim dedim iyi yaptim ama soyle 2 tane sorun var. Windowsu yukledigim partition 10gb windows vistayi kurtum 9,5 gb yer kaplamisti 500 mb kaldi. Partition magic vardi onu yukleyip baska partitionlardan yer vereyim dedim ama sansima uyumsuz cikti vistayla. Vista'da uyum sorunu cekmeyen bildiginiz partition programi varmi? Birde baska bir sorun network kurmakta. Networkumde acayip acayip tanimadigim adamlar var ben kendi network grup adimi atadim home dedik ama murat hakan falan gibi acayip acayip adamlari goruyorum network de ve internet sharing i actigimdan beri arada bi firefoxta internet explorerda siteleri acamiyor refresh deyince aciyor bu iki soruna cozum bilen varsa allah razi olsun derim valla.
Sosyal ağlarda paylaş

simdi network hakkinda bilgi vereyim.
Bilgisayarda 2 tane ethernet var biri evde lan icin biri kablonet icin. Bilgisayar internet baglantimin adina "network" demis lan baglantimada "unknown network place" gibi bisi demis. evdeki pcler disinda gordugum butun pcler "network" agina ait galiba kablonetle alakali sonucta bilgisayarda wireless falan yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Wireless olmadan böyle bir sey olmasi ilginc geldi bana. Hic duymadim böyle bir sey daha önce. Trojan falan olabilir mi?

Modeminde ve isletim sisteminde firewall yoksa yada acik degilse kesinlikle yükle bir firewall bence. Bir de virüs programi..

Ben anlayamadim sorunu ama. Daha fazla bisey söylemem atip tutmak olur. Umarim cözersin ama bir sekilde. Cözünce bize de citlat olay neymis merak ettim. :)
Sosyal ağlarda paylaş

valla partition sildikten sonra belli bir kismina isletim sistemi yuklemek zorunda oldugum icin 190 gb da 50 gb ina format atmak zorunda kaldim. yani sonucta zaten benim 30 gb oyunlari yukledigim partition 10 gb da windows partitionim vardi. daha sonra windows yukledikten sonra bir kac tane data recovery falan yukledim ama tek bulduklari windowsun install sirasinda diske atipta sonra sildigi dosyalardi o kadar yani baska hic bisi bulamadi
ayrica tavsiyem benim gibi hiyarlik edip bulasmayin vistaya daha en az bi 6 ay var hala symantec gibi buyuk sirketler bile tek tuk vista degstegi onerebiliyor. anca boyle ufak tefek programlarda sorun yapmiyo winampmis firefoxmus falan nero ve partition magic en buyuk kazigi atti zaten bana olmaz kardesim diyerekten.

[ Mesaj 07 March 2007, Wednesday - 01:02 tarihinde, Disappear tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Evet buna ben de katılıyorum. Vista çok şık, çok estetik ve kullanımı çok zevkli. Ama daha çoook yolu var. Her yüklediğiniz program ayrı dert açıyor başınıza. Oyunların çoğu yavaşlıktan sürünüyor, bir çok program durduk yerde çökebiliyor.

Yani sırf pencere açılırken şekil olcak, böyle artis gibi efektlerle gelcek diye çekilecek şeyler değil. Hiç bulaşmayın bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Vista kullanmadım ve yeteri kadarda bilgim yok. ama okuduğum kadarı ile donanımınızın epeyce iyi olması lazımmış vista için. bana kalırsa sistemin oturması, hataların görülmesi ve patchlerin çıkmasından sonra vistanın yüklenmesi daha mantıklı olur.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...