Aragorn Mesaj tarihi: Mart 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2007 Eveeeet tam bir öğrenci yemeği makarna. Haftanın 3 günü yemek zorunda olduğunuz makarnayı daha lezzetli olarak yemek istemez misiniz? Yemek yapmayı bilmiyor musunuz? Hiç problem değil, başlangıç seviyesinde anlatıcam tarifi. Hadi başlayalım bakalım... Gerekli Malzemeler: - Yarım Poset Makarna - 10 Adet Köfte - 4 Domates - 1 Adet Soğan - 1 YK Domates Salçası - 3 YK Zeytin Yağı - 2-3 YK Tereyağı - 5 YK Ayçiçek Yağı - Tuz Malzemeler 2 kişilik bir yemeğe göre düzenlenmiştir. ------------------ - Teflon Tencere - Teflon Tava - Rende - Süzgeç Tenceremizi yarıya kadar suyla dolduruyoruz ve ateşin üstüne koyuyoruz. Su kaynayınca (buhara bakmayın, kabarcıklar iyice büyüyecek ve ses artacak), 2 YK ayçiçek yağını 2 tutam tuzla birlikte kaynayan suya aktarıyoruz. Hemen ardından makarnamızı da ilave ediyoruz. Ateşi yüksek seviyede tutuyoruz. O pişerken öbür yandan sosumuzu ve köftelerimizi ayarlayalım. Genişçe bir tabağın içine rendemizi koyuyoruz. Domateslerimizi güzelce yıkadıktan sonra ortadan ikiye kesiyoruz ve hepsini rendeliyoruz. Daha sonra soğanı soyup, temizledikten sonra ortadan ikiye kesiyoruz ve ince ince doğruyoruz (önce dikey sonra yatay). Doğradığımız soğanları rendelediğimiz domateslerin üstüne aktarıyoruz ve şöyle bir görüntü ortaya çıkıyor: [spo] [/spo] Hemen belirteyim makarnamızı 15 dakika civarı pişiricez, taneleri büyük büyük oluncaya kadar. Bazıları büyük olunca hamurlaşır der ama kesinlikle daha lezzetli oluyor. Sosumuzu pişecek duruma getirdikten sonra, teflon tavamıza 3 YK zeytin yağımızı koyuyoruz. Şu şekilde: [spo] [/spo] Tavanın altını yakıyoruz, bir dakika kadar bekledikten sonra sosumuzu içine aktarıyoruz. 2-3 tutam tuz ilave ediyoruz ve kısık ateşte onu öyle bırakıp makarnamıza kaldığımız yerden devam ediyoruz. 15 dakika kadar piştikten ve taneler büyük olduktan sonra makarnayı ocaktan alıp süzgeç'in içine boşaltıyoruz ve yıkıyoruz. Suların akması için de biraz hoplattırıp sallıyoruz. [spo] [/spo] Daha sonra teflon tavamızın içine 2-3 YK tereyağı (3 tavsiye ederim daha lezzetli olur) ve 3 YK ayçiçek yağını koyuyoruz ve ateşi yüksek konumda yakıyoruz. Şu şekile geldikten sonra 3 tutam tuz atıyoruz: [spo] [/spo] Hemen ardından süzülen makarnamızı içine boşaltıyoruz ve yaklaşık üç dakika kadar devamlı karıştırıyoruz. Ve ortaya böyle bir şey çıkıyor: [spo] [/spo] Tencerenin kapağını kapatıp makarnamızı biraz beklemeye alıyoruz. Yaklaşık 5-6 dakika boyunca pişen sosumuzun içine (burada işin içine hile giriyor) annemizin yapıp gönderdiği ve buzlukta sakladığımız köfteleri koyuyoruz. 3-4 dakika da köftelerle piştikten ve köfteler yumuşadıktan sonra şu görüntüyle karşı karşıya kalıyoruz: [spo] [/spo] Köfteli sosumuzu hazırladıktan sonra makarnaların üstüne aktarıyoruz. Eğer köfteniz varsa böyle: [spo] [/spo] Köftesiz yapmışsanız da böyle: [spo] [/spo] Beğenmeniz ümidiyle hepinize afiyet olsun... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Mart 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2007 Rep. Canım çekti vallahi. Eline sağlık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Mart 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2007 eline sağlık da, acıktım be. köfte ne arar elin avusturyasında :( kendim yapmam lazım o da zor. yine de sos fena değil ayçiçek yağını bi deneyeyim bakalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aragorn Mesaj tarihi: Mart 4, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2007 Afiyet olsun. Bir arkadaş ta köfte tutoriali hazırlasın Avusturya'da da köfte olur =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mart 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2007 abi yağ manyağı yaptın hem makarna suyuna 2 kaşık yağ attık, hem sosa 3 kaşık yağ attık, sonra tavaya 3 tereyağı 3 çiçek yağı attık ölcez gitcez :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aragorn Mesaj tarihi: Mart 4, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2007 Hocam yağ lezzet verir. Ne kadar yağ o kadar lezzet :D 30 dk da hazırlanabilen güzel bir yemek işte. Ben çok severek yiyorum :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bosphorus Mesaj tarihi: Mart 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2007 hmm güzel olmuşş.. Sos a nane ve pul biber eklerseniz daha bi hoş oluyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ultrAslan Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 reklam seziyorum kütahya porselen felan =) ellerine saglik ama almiyim daha bugün yedik pizza tutoriali isterim biktim hergün margerita yemekten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odchu Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 helal olsun, fotolar super! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Passanger Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 Yalnız öğrenci yemeği ve 10 tane köfte lol bız sadece mayanez kullanıyoruz makarnaya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shimone Mesaj tarihi: Mart 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2007 bende sosu söyle yapıyorum: 1 paket makarnaya, 1 tane tamek/tat domates püresi(salçacık diyede satılıyo)(kucuk kutularda olanlardan) 3 diş sarımsak bi tutam nane,bi tutam kekik,az bişey karabiber. ben sadece sos'a yağ koyuyorum onun haricinde yağ koymuyorum makarnaya. once yağı sonra domates püresini koyuyorum.sonra sarımsakları kücük kücük doğriyip biraz pişmesini bekliyorum. sarımsaklar hafif yumuşayınca(cok beklemeyin salça yanmasın) nanesini,kekiği,karabiberi koyuyorum 1-2 dk onlarda pişiyo. sonra süzdürülmüş makarnanın ustune dokup,makarnayı iyice karıstırıyorum ve afiyet olsun :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hardter Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 tebrikler güzele benzıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kimster Mesaj tarihi: Nisan 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2007 istah acıcı gozukuyo ,ilk fırsatta denemek lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Nisan 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2007 yag lezzet verir vermesine de, o kadar yagi ayakkabima koysan o da leziz olur. Sogan sarimsaksiz Turk yemegi olmaz basta. Sosunu hazirlarken, biraz sogan rendele (icinde eriyip gidecektir zaten, sadece tadi kalir), sarimsaklari kiy. Daha sonra eger teflon kullaniyorsan zaten yagi bosver. sogan ve sarimsaklari at tavaya. sarimsaklar hemen kararmaya baslayacaktir zaten, o noktada domatesleri atin. sonra karabiber ve kekik manyagi yapin sosu... bildigin karbonhidrat sosu oldu iste. buna biber eklersin, yok mantar eklersin domateslerin ciglikleri gidinceye kadar hepsi piser.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chiptech Mesaj tarihi: Nisan 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2007 kremasız sos olmaaaaaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Nisan 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2007 amaan o ne ki? bildigimiz domates soslu makarna iste. sahsen ben biktim domates soslusundan artik. En güzeli Peynirli-kremali sos, tortellini tadi veriyor cünkü. Krema isitilir, parmesan & krem peynir ve süt eklenir.. sos kivamina gelince, mantarlari da eklersin, al sana sos. yeme de yaninda yat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Nisan 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2007 ozman yap pişir de yatiyim. resim plz, vanil bize makarna pişir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Nisan 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2007 o dedigin alfredo'nun yandan yemisi biraz... aratip bakasiniz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2007 evet, garip bi sos alfredo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mehteran Mesaj tarihi: Nisan 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2007 köfteleri pişmiş olarak mı koyuon çiğ mi atıon direk sosun içine? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aragorn Mesaj tarihi: Nisan 21, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2007 Köfteler pişik, buzluktan çıkarıp içine atarak yaptım ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mehteran Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 denedim güzel oldu ama sosun içine soğan konmasa da olur iki türlü de denedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar