Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şahane Soslu Makarna


Aragorn

Öne çıkan mesajlar

Eveeeet tam bir öğrenci yemeği makarna. Haftanın 3 günü yemek zorunda olduğunuz makarnayı daha lezzetli olarak yemek istemez misiniz? Yemek yapmayı bilmiyor musunuz? Hiç problem değil, başlangıç seviyesinde anlatıcam tarifi. Hadi başlayalım bakalım...

Gerekli Malzemeler:

- Yarım Poset Makarna
- 10 Adet Köfte
- 4 Domates
- 1 Adet Soğan
- 1 YK Domates Salçası
- 3 YK Zeytin Yağı
- 2-3 YK Tereyağı
- 5 YK Ayçiçek Yağı
- Tuz

Malzemeler 2 kişilik bir yemeğe göre düzenlenmiştir.

------------------

- Teflon Tencere
- Teflon Tava
- Rende
- Süzgeç

Tenceremizi yarıya kadar suyla dolduruyoruz ve ateşin üstüne koyuyoruz. Su kaynayınca (buhara bakmayın, kabarcıklar iyice büyüyecek ve ses artacak), 2 YK ayçiçek yağını 2 tutam tuzla birlikte kaynayan suya aktarıyoruz. Hemen ardından makarnamızı da ilave ediyoruz. Ateşi yüksek seviyede tutuyoruz.

O pişerken öbür yandan sosumuzu ve köftelerimizi ayarlayalım. Genişçe bir tabağın içine rendemizi koyuyoruz. Domateslerimizi güzelce yıkadıktan sonra ortadan ikiye kesiyoruz ve hepsini rendeliyoruz. Daha sonra soğanı soyup, temizledikten sonra ortadan ikiye kesiyoruz ve ince ince doğruyoruz (önce dikey sonra yatay). Doğradığımız soğanları rendelediğimiz domateslerin üstüne aktarıyoruz ve şöyle bir görüntü ortaya çıkıyor:

[spo] [/spo]

Hemen belirteyim makarnamızı 15 dakika civarı pişiricez, taneleri büyük büyük oluncaya kadar. Bazıları büyük olunca hamurlaşır der ama kesinlikle daha lezzetli oluyor. Sosumuzu pişecek duruma getirdikten sonra, teflon tavamıza 3 YK zeytin yağımızı koyuyoruz. Şu şekilde:

[spo] [/spo]

Tavanın altını yakıyoruz, bir dakika kadar bekledikten sonra sosumuzu içine aktarıyoruz. 2-3 tutam tuz ilave ediyoruz ve kısık ateşte onu öyle bırakıp makarnamıza kaldığımız yerden devam ediyoruz.

15 dakika kadar piştikten ve taneler büyük olduktan sonra makarnayı ocaktan alıp süzgeç'in içine boşaltıyoruz ve yıkıyoruz. Suların akması için de biraz hoplattırıp sallıyoruz.

[spo] [/spo]

Daha sonra teflon tavamızın içine 2-3 YK tereyağı (3 tavsiye ederim daha lezzetli olur) ve 3 YK ayçiçek yağını koyuyoruz ve ateşi yüksek konumda yakıyoruz. Şu şekile geldikten sonra 3 tutam tuz atıyoruz:

[spo] [/spo]

Hemen ardından süzülen makarnamızı içine boşaltıyoruz ve yaklaşık üç dakika kadar devamlı karıştırıyoruz. Ve ortaya böyle bir şey çıkıyor:

[spo] [/spo]

Tencerenin kapağını kapatıp makarnamızı biraz beklemeye alıyoruz. Yaklaşık 5-6 dakika boyunca pişen sosumuzun içine (burada işin içine hile giriyor) annemizin yapıp gönderdiği ve buzlukta sakladığımız köfteleri koyuyoruz. 3-4 dakika da köftelerle piştikten ve köfteler yumuşadıktan sonra şu görüntüyle karşı karşıya kalıyoruz:

[spo] [/spo]

Köfteli sosumuzu hazırladıktan sonra makarnaların üstüne aktarıyoruz. Eğer köfteniz varsa böyle:

[spo]
[/spo]

Köftesiz yapmışsanız da böyle:

[spo] [/spo]

Beğenmeniz ümidiyle hepinize afiyet olsun...

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
bende sosu söyle yapıyorum:
1 paket makarnaya,
1 tane tamek/tat domates püresi(salçacık diyede satılıyo)(kucuk kutularda olanlardan)
3 diş sarımsak
bi tutam nane,bi tutam kekik,az bişey karabiber.

ben sadece sos'a yağ koyuyorum onun haricinde yağ koymuyorum makarnaya. once yağı sonra domates püresini koyuyorum.sonra sarımsakları kücük kücük doğriyip biraz pişmesini bekliyorum. sarımsaklar hafif yumuşayınca(cok beklemeyin salça yanmasın) nanesini,kekiği,karabiberi koyuyorum 1-2 dk onlarda pişiyo. sonra süzdürülmüş makarnanın ustune dokup,makarnayı iyice karıstırıyorum ve afiyet olsun :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
yag lezzet verir vermesine de, o kadar yagi ayakkabima koysan o da leziz olur.

Sogan sarimsaksiz Turk yemegi olmaz basta. Sosunu hazirlarken, biraz sogan rendele (icinde eriyip gidecektir zaten, sadece tadi kalir), sarimsaklari kiy. Daha sonra eger teflon kullaniyorsan zaten yagi bosver. sogan ve sarimsaklari at tavaya. sarimsaklar hemen kararmaya baslayacaktir zaten, o noktada domatesleri atin. sonra karabiber ve kekik manyagi yapin sosu... bildigin karbonhidrat sosu oldu iste. buna biber eklersin, yok mantar eklersin domateslerin ciglikleri gidinceye kadar hepsi piser..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

amaan o ne ki? bildigimiz domates soslu makarna iste.
sahsen ben biktim domates soslusundan artik.
En güzeli Peynirli-kremali sos, tortellini tadi veriyor cünkü.

Krema isitilir, parmesan & krem peynir ve süt eklenir..
sos kivamina gelince, mantarlari da eklersin, al sana sos.
yeme de yaninda yat.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...