Aragorn Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 Bütün sayfalar okunduğunda sonuç çok rahat belli olabiliyor. Sizin tabirinizle "yobazlar" hep atak oynamış, siz kapalı defansla oynuyorsunuz. Bizim savunduğumuz şey AKP'nin çok iyi bir hükümet olduğu değil, eski yönetimlere oranla, kıyasla daha iyi olduğudur. Bunu anladığınızda sorun hallolacak. Önceki sayfalarda verdiğim örneği tekrar vermek istiyorum. Almanya 1945'ten sonra sıfırdan inşa edildi, şimdiki durumuna bakın. Cumhuriyetimiz 1923'te kuruldu şimdiki durumuna bakın ve karşılaştırın. Sizin zihniyetinizdeki insanlar olmasaydı, ülke iyiye gittiğinde hep önüne taş koymasaydı, sadece işine geldiği zaman dini kullanmasaydı (bakınız komunistliğin yayılmaya başladığı yıllarda ardı ardına açılan kuran kursları), bugun en az Almanya kadar güçlü bir devlet olacaktık. Siz saçma sapan bir laiklik ayağına ülkenin iyi gidişatını göremeyecek kadar gözünüzü kör etmişsiniz. Hep biz anlattık AKP'nin yaptıklarını, siz anlatın bakalım biraz da sizinkiler neler yapmış biraz da biz dinleyelim. Ben sizin zihniyetinizdekilerle konuşamam, ben gidiyorum, bıdı bıdı gibi cevaplar duymamayı yeğliyorum. Tartışmamızı saygı sınırları içerisinde sürdürürsekte memnun olurum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 anlatıyosunuz bişeylerde, koca koca soru işaretlerine yanıt vermeden kıvırıp gidiyosunuz ona ne demeli? "saçma sapan laiklik" dediğin için de seni kınıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 edit [ Mesaj 06 March 2007, Tuesday - 03:39 tarihinde, Mumu tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aragorn Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 Saçma sapan laiklikten ne bahsetmek istediğimi anladın sen. Zaten bildiğiniz iki şey var. Biri, söylenenleri anlanabilecek en olumsuz şekilde anlamak. İkincisi ise kınamak. Başka bildiğiniz birşey yok, takılın böyle... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aragorn Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 said: yaptığı iyi şeyler olabilir. ama iki sene sonra sokakta bira içtiğiniz için başınıza geleceklerden kim sorumlu olacak derseniz ben akp derim. Eğer sen bira içme zevkini, ülkenin bekasına tercih ediyorsan sana diyecek birşey bulamıyorum zaten... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 sen yetersizsin aragorn.seviyene düşüp tecrübene yenilmeyeceğim. bye @mumu; özel msj die bişi var x!) msn'imi değiştiridm . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aragorn Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 fistan, halk senin sorunun cevabını önümüzdeki seçimlerde en güzel şekilde verecektir, canını sıkma, için rahat olsun, just relax. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 0kok çeksin bu millet ben napayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 halk dedigin biz degil miyiz zaten? burda verelim cevabimizi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 aragorn : saçma sapan laiklik diyebilecek bir insan değilsin. akp'yi savunan birisi laiklikten zerre kadar bir pay çıkaramamış demektir ki böyle bir insanın kalkıp laikliğe "saçmasapan" sıfatını yapıştırabilmesi her ne kadar acınası olsa da normaldir. farkettiysen uzun yıllardır başımızda tek başına laikliği savunabilen ve laik tutumlar sergileyen partiler yok. dolayısıyla kim ne yapmış söyleyebilecek durumda da değiliz. üzücü ama gerçek bu. ve ayrıca sokakta bira içme zevkim akp'yi ilgilendirmediği kadar seni de ilgilendirmez. bu ülkede yaya sarhoşluğu diye saçma sapan bir kanun var biliyor musunuz? cezası da 65ytl idi en son. sokakta bira içmene karışacaklar dediğimde anlatmak istediğim çok farklı birşeydi. sadece bir örnek verdim. alamadın o cümleden hiç birşey. ayrıca toplumun ebedi olması ile benim bira içmemin ne ilgisi var? ya da bu bahsettiklerin, başımızda ampullu yobazların dikiliyor olmasının ne ilgisi var çözemedim? ben başımıza chp gelsin diyorum mesela. ee bunun ne ilgisi var şimdi beka ile? [ Mesaj 06 March 2007, Tuesday - 03:43 tarihinde, Mumu tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ultrAslan Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 Laiklik kavrami bir cogunun kafasinda ateizm veya müslüman karsiti yasamak oldugu sürece laiklik bu ülkede söz edilemez. Madem laiklik istiyorsunuz, Din ve devlet islerinin birbirinden ayrilmasini istiyorsunuz sonra da insanlari dinlerine göre ayiriyorsunuz siz mi laik olacaksiniz peh! AKP yobazlik simdiye kadar yapacak olsaydi bircok sorunu cözerdi bu kadar zamanda hala müslüman bir kiz istedigi gibi giyinip okuluna gidemiyor, eger bunu o insan yasayamiyorsa sokakta bira da icilmesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ultrAslan Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 said: sokakta bira içme zevkim akp'yi ilgilendirmediği kadar seni de ilgilendirmez. bu ülkede yaya sarhoşluğu diye saçma sapan bir kanun var biliyor musunuz? cezası da 65ytl idi en son. Bu cezanin sadece bizim ülkemizde olduguna emin misin? Biraz arastiralim. Amerika diye gözünüzde büyüttügünüz yerde bile alkol icme yasi 21, bizim ülkemizde uygulansa yobaz olurlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Nae Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 Lâiklik , temel hak, özgürlük ve eşitlik ilkelerinden hareketle, doğrudan doğruya devletin yürütme organ ve ilkelerinden ayrılması prensibine dayanır. İlke gereğince devlet hiç bir dini tanımayacağı gibi, fertlerin bir dine sahip olma ya da dini ihtiyaçlarını tatmin etmedeki tavır, davranış ve eylemlerinde mutlak özgürlüklerini kabul eder. Devlet, dini kurallara dayalı kanunlar çıkaramayacağı gibi, dindarların dini yaşantılarını olumlu veya olumsuz yönde sınırlandırıcı ilkeler dikte edemez. [ Mesaj 06 March 2007, Tuesday - 04:13 tarihinde, -Nae tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fable Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 ingilterede de sokakta icki icemezsin. yobazlik oralara kadar sicramis demekki [ Mesaj 06 March 2007, Tuesday - 04:12 tarihinde, Fable tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 Devlet dinciyim ben diyenleri Rejime yönelik olarak tehlike olarak görürse, dinini, anasını, tesbihini elinden alır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fable Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 @fistan biseyler yazicaksan insanlari tahrik etmeye calismadan seviyeni koruyarak (son yazdiklarindan sonra kuruyabilecegin bir seviyen oldugundan suphe etmeye basladim ama...) yaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 ona bakarsanız kanadada 18 yaşından küçük bir çocuk sigara içtiğinde ebeveynlerine hapse varan cezalar veriliyor. konuyla alakasız örnekler vermeyin. alkol sınırı 21 se bizde 18 ama insanlar sokaklarda rahatlıkla içebilir. ne ingiltere'de ne amerika'da böyle bir şey söz konusu değil. yaya sarhoşluğuymuş. peh.. ingiltere'de böyle birşey yasak diyen arkadaşa sesleniyorum. hadi şu hayattan zerre kadar bir şey öğrenememişsin, hiç mi maç izlemedin ingiltere civarlarında oynanan. kör cahil yorumlar yapmayın. @ultraslan: öncelikle düşünemeden yazı yazabildiğin için seni tebrik ediyorum. bu ülkede MÜSLÜMAN KIZLAR istediği gibi giyinip okuluna gidiyor. bir tek kafanızda türbanınız eksik. ama doğru, aman saçı gözükmesin kızlarınızın, tahrik falan oluruz, tecavüze yelteniriz sonra.. eşine kızına zorla türban taktıran insancıklar ne yazık ki hepimizden daha sapık ama. ben hayatımda hiç bir kıza tecavüz etmedim. etmeyi de planlamıyorum açıkcası. edeceksem de emin ol ki etek giydiği için ya da türban takmadığı için etmem. ha bu ülkede tecavüzü de kimlerin kimlere ettiğini hepimiz biliyoruz ya o da ayrı mesele. ha şunu da bil ki ben bu yorumları yaparken Allah'a ve dinime olan inancım hala tam. benim dinimde yobazlara, cahillere, düşünemeyenlere, koyun gibi güdülmeye mahkum insanlara da yer var ne yazık ki. ve ultraslan şu son paragrafı özellikle bold yazıyorum ki iyice kafana girsin : laiklik kelimesinin sözlük anlamı "din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması" şeklindedir. eğer ki ben inananlarla inanmayanları ayrı kefeye koyuyor olsaydım bile, hala devlet işlerini yobazların dini sokmasına izin vermiyor olabilirdim. çünkü bunun adı laikliktir. Atatürk bin yıl önce söylemiş sakın ha devlet işlerine dini karıştırmayın diye. ne güzel söylemiş adam. çünkü bu ülkenin geleceği yeri biliyordu. ne yazık ki müslüman toplumların gidebileceği yer bu kadar. daha ilerisine kendimiz izin vermiyoruz çünkü. elin oğlu aya gider ampuller hala üniversiteye türban sokmakla uğraşır. devam edin, ülkeye acayip faydanız dokunuyor. sağolsunlar artık maaşlarla 2 kilo daha fazla et alıyoruz. ya da ayda 1000 türban alabiliyoruz. gelirimizi arttırdıkları için teşekkür ederim. ülke olarak ileri gitmiyoruz. yerimizde bile sayamıyoruz ne yazık ki. ampullere karşı olanların neden karşı olduğunu iyice bir düşünün bence.(particilik yapmayın, bundan bahsetmiyorum) adım adım geri gidiyoruz arkadaşlar. satacak yeri kalmadı ülkenin. cem uzan'a ülkeyi satar diyenler, el altından işler yürüyünce ne güzel de sessiz kalıyorlar. devam edin. oyunuzu ampullere verin. 20 yıl sonra belki maaşınızla 10 kilo daha fazla et alabilirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 sokakta alkol icmek yasak (olmali) amerikada, ha sokakta sarhos dolasana karismazlar bi terslik cikarmadikca. bu hafta sonu ben bunu deniim, sorumlusu sensin mumu =p. [ Mesaj 06 March 2007, Tuesday - 06:29 tarihinde, aquila tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 Sokakta icki icme konusuna bende ilginc bir anekdot ekleyeyim dedim. Burada (Sydney) ilginc bir olay var. Sokakta icki icme kuralini sokak sokak belirlemisler. Mesela bi sokak veya cadde var. bi kaldiriminda bu kaldirimda icki icilebilir, diger kaldirimda bu kaldirimda icki icmek yasaktir ibaresi olabiliyor. Neye gore belirlemisler bu kanunlari hic bir fikrim yok, sehrin merkezinde bazi sokaklarda bu tabelalari gormek mumkun.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 aquilla hiç karışmam =) anlatmak istediğim şey "yaya sarhoşluğu" sokakta içki içmeyi geçiyoruz bakın bu söylediğimle. sokakta sarhoş gezmekten bahsediyoruz. yani belli bir promilin üzerinde alkollüyseniz ceza alabiliyorsunuz. bundan bahsediyorum ama.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 yobaz sydneyliler :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 Ya savunduğunuz adam atatürk'e hakaret etmekten hapse girmiş olmasa haydi dicem neyse belki biz yanlış anlıyoruz hareketlerini.. Ama pes ya anneniz babanız mı dayatıyo bu fikirleri size yoksa bir insan nasıl eğitim alıp böle şeyler düşünebilir ben anlayamıyorum devam edeyim, hocam dediği sırf ona vefa borcunu ödemek için erbakan için ev hapsini mümkün kılan kanunu jet hızıyla meclisten paticik mi geçirdi? bu hocam dediği adam bülent arınç'ın elini öptüğü adam zamanında partisi kapatılan ve 5 yıl siyasetten uzaklaştırılan adam değil mi? bu başımıza musallat olmuş beyefendi çiftçiye hakaret etmedi mi? aynı beyefendi birleşmiş milletler terör listesinde hızla tırmanan adam için kefilim kendimden çok güvenirim demedi mi? (nasıl yani?) içinde bulunduğu atatürk'ün kurduğu türkiye büyük millet meclisi'ni gençliğini geçirdiği kasımpaşa sanan ve utanmasa dekoru bile buna göre yaptırtacak adamın sokakta konuştuğu dilden ne farkı var şu an konuştuğu dilin? yine bu adam değil midir türban serbest kalıcak diyen tek hücreli beyni olan ve buna inanan insanları kandıran? Aynı zamanda serbest bırakmayıp diğer kesime de hitap eden adam değil mi bu? Yine bu adamın maliye bakanı değil mi oğlunun işi olan sıvı yumurtanın gıda vergisini %18'den %8'e düşüren? (Dimi Nae gıda vergisinin düşmesi başlı başına bir ekonomik başarıdır) Bu adam değil mi çocuklarını hortumladığı paralarla muhteşem düğünlerle evlendiren ve her düğünde parasına para katan? Bu adamın hükümeti değil mi her gen soru önergesine hadi be ordan! terbiyesizler! ne dediğinizi biliyo musunuz siz!! gibi laf dolandıran somut bilgi vermeden olayı kapatan hükümet? Bu adamın partisi değil mi TBMM'de Atatürk'ün asker kıyafetli resmini kaldırmaya çalışan? Bu adamların Ulaştırma Bakanı'nın zamanında olmadı mı hızlı tren kazası? Sonra da bu ulaştırma bakanı değil miydi suçu makinist'e atan ama kendisi koltuk sevdası tatlı olduğu için istifa etmeyen? Bir şunlara cevap verin. Aklıma geldikçe yazayım ben de. bakalım nereye kadar gidecek.. rezalet ya şunları size kabul ettirmeye çalışıyoruz ya ülke ne hale geldi yemin ederim eğitilip de bu zihniyete sahip olduğu için gençlik acıyorum bize. inşallah sizin gibilerin arasından sıyrılıp bişeyler yapabilicez. [ Mesaj 06 March 2007, Tuesday - 10:18 tarihinde, elaidi tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aragorn Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 Yazık, "Sonunu düşünen kahraman olamaz" sözünü çok benimsediniz heralde. Öldükten sonra ne olacağınızı düşünmeden yaşıyorsunuz, bu topiğe daha fazla yazmayacağım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knoxville Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 ilginçtir, akp karşıtı olanlar dinsiz ve dine saygısız olarak nitelendirilmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 hayir yazmicam diye karizma yapiyosun bari adam gibi bisey soyle de git, hani cvp veremiyorum mesela. ama boyle yok sunu cok benimsediniz yok bilmem ne.. bos islerle ugrasip uste cikma cabalari olmuyo be.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar