-Nae Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 @Pent senin hakaret etmeden tartışamadığını bildiğim için cevap vermeyecem. Diğer arkadaşlara gelince. Şuan ki hükümeti lütfen önceki hükümetlerle ve onceki ülke şartları ile kıyaslayın. Ülkede refah artmıştır. Ama bu demek değil ki hal refah içinde yüzüyor. Kimsenin böle bir iddası yok tüm yazılarımda belirtmek istediğim son 4 sene içerisinde Vatandaşın parasının REEL olarak değerlendiğidir. Uzun süre daha ülkedeki bir çok fiyat ve ücret Nominal olarak artacaktır. Ama onemli olan Reel artıştır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 ya laf salatası yapıyosun şu an ama? sorulanlara cevap ver çok gönüllüysen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 hükümet ne yaptı da paramızı reel olarak değerlendirdi? ihracatı mı artırdı? ithalatı mı kıstı? üretim yapan yatırımlardan mı gelir sağladı? ne yaptı da paramız reel olarak değer kazandı? yoksa cem uzanın mallarına el koydu da sıcak parayı harcadı mı? yoksa özelleştirmeler ile yatırım yaptım mı sandı nooldu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Yok ben de bayadir AKPlilerle tartismiyorum zaten, tartisalim diye soylemedim, cok hararetli anlatiyorsun sadece boyle sayilar, degerler falan, soylemeden gecemedim, ekonomici arkadaslar daha iyi bilir. Yoksa benim Recep Tayyip Erdogan gibir bir adamin partisine oy veren adamla diyalogum olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Nae Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 @pent Geçen seçimde hiç bir partiye oy vermedim. Bu seçimde de bir partiye oy verimeyecem. Ama sen yinede benle diyalog kurmazsan sevinirim. Bir Memur 2002 Yili sonunda maaşı ile, 100 kg beyaz peynir 128 Lt ayçiçek yağı 17 Adet Mutfak Tüpü alabilirken. Aynı Memur 2005 Yılı sonunda maaşı ile, 120 kg beyaz peynir 200 Lt ayçiçek yağı 21 Adet mutfak tüpü @Fistan Yukarda ki örnekte paranın reel artışı açıkça belli oluyor zaten. Ufak bir iki örnek daha : Bu hükümetten önce Toplam 43 bin Toplu konut yapılmışken. Sadece 3 yılda Bu hukumet 56 Bin 509 Toplu Konut yaptı. Bence bunlar güzel veriler. Bunlarda birer yatırım. Ufacık birşey daha Sadece ve sadece ülke içindeki dönen sıcak paranın 20 Milyar $ olduğunu düşünürseniz. Uzan'ın Milyon dolarlarının ekonomimize bir katkısı olmadıgını anlarsınız. [ Mesaj 05 March 2007, Monday - 23:32 tarihinde, -Nae tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 paramız reel olarak değerlendi mi diye sormadım, ne yaptı da paramız reel olarak degerlendi dedim. peynir mi sattı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 bide uzan'ın milyon dolarları demişsinde, ben senin önceki yazdıklarınında sallama oldugu kanısına vardım, al oku öğren madem; said: MALİYE ve Hazinenin sadece 3.9 milyar YTL ile -son 30 yılın en denk bütçesini çıkardık- açıklamaları TMSFnin moralini bozdu. Başkan Ertürk, TMSF çalışanlarına, Bu bütçe bizim 6.9 milyar dolar tahsilatımız sayesinde böyle iyi çıktı. Sadece Uzandan 2006da 5.4 milyar dolar tahsil ettik dedi. Başbakan Tayyip Erdoğanın, -Son 30 yılın en iyi bütçesi- diye tanımladığı, 2006 yılı bütçesinin, ağırlıklı bölümü Uzanlardan tahsil edilen TMSF gelirleri sayesinde başarıya ulaştığı ortaya çıktı. TMSF, 2006 yılı içinde toplam 6.9 milyar dolarlık tahsilat yaparak, bütçeye önemli katkı sağladı. TMSFnin gerçekleştirdiği 6.9 milyar dolarlık tahsilatın, 5.4 milyar dolarlık bölümü ise Uzan Ailesine ait şirketlerden sağlandı. [ Mesaj 05 March 2007, Monday - 23:39 tarihinde, Fistan tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Nae Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Paranın Reel artışını açıklayacak 100lerce farklı kombinasyon olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 ya açıkla be adam açıkla. madem argüman sunmaya başladın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Nae Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Gereksiz sinir ve heyecanınızdan kurtulsanız. Bunun sebeplerini uzun uzun yazdığımı görebileceksiniz. Gıda daki Vergilerin düşürülmüş olması bile başlı başlına yeterlidir. Yada her ay zamlanan elektiriğin 3 sene boyunca hiç zamlanmaması bile senin paranın reel olarak arttığını gösterir. [ Mesaj 05 March 2007, Monday - 23:49 tarihinde, -Nae tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 sıvı yumurtadaki düşüş mü mesela? doğru başlı başına bir başarı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 sen iyice sallamaya başladın. gıda dan vergi düşürülünce bir ülkenin parası reel olarak değer kazanmaz. boşuna çene yorduk. iyi geceler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Nae Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 enflasyondan arındırılmıs ve alımgucu artısı ıle desteklenmıs artıs esıttır Reel artıs ıktısat dersımı vereyım burada [ Mesaj 05 March 2007, Monday - 23:51 tarihinde, -Nae tarafından güncellenmiştir ] [ Mesaj 05 March 2007, Monday - 23:52 tarihinde, -Nae tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 sen dersten mi kaçtın naptın, o dediğin elindeki paranın reel artışıdır.yani tüketicinin elindeki oaranın reel artışıdır. sen diyordun ki paramız reel olarak değer kazandı.bu reel olarak değer kazanma da dış piyasalardaki alım gücümüzün diğer paralar ile karşılaştırılması istatistikleriyle bulunur.sen nerden nereye getirdin konuyu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Reel artış enflasyonla ölçülür alım gücüyle değil. Herşeyin alım gücünün artışı da enflasyonla ilişkilendirilemez. Sen mum üstünde duran ekonominin iyi gittiğini savunuyosun özelleştirmelerden gelen tmsf'den gelen paralar harcandıkça o mum eriyip biticek. sonra o ekonomi nolcak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 7 kere editleme mesajını, yazdıklarının coğu yanlış değer artı bilgisizsin, bende penth'e katılarak burdaqn giderim arkadaşım. kendine iyi bak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 ekonomiyi kimin iyi kotaracağını düşünüyorsunuz ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Nae Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Bir Memur 2002 Yili sonunda maaşı ile, 100 kg beyaz peynir 128 Lt ayçiçek yağı 17 Adet Mutfak Tüpü alabilirken. Aynı Memur 2005 Yılı sonunda maaşı ile, 120 kg beyaz peynir 200 Lt ayçiçek yağı 21 Adet mutfak tüpü Sen bu verılerden Memurun parasının reel olarak arttıgını degılde ulke parasının dıs pıyasalarda reel olarak arttıgını anladıysan ben sana neyı anlatmaya calısıyorum kı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Arkadaşım lütfen.. Başka sefere inşallah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 tutunacak dal bulamayıp, cevap verememek kötü bişey sabır nae, öğrencekler msj atmayı zamanla :) _ktxby Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 'memur zeytini bir lokmada yemesin' diyen adamın ekonomik atılımları beni ırgalamaz. kıcımıza kadar ozellestırıldık ekonomımız duzeldi diyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ultrAslan Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 peki laiklik karşıtı atatürk karşıtı gelişmelerden bahsedelim yardin beni elaidi, süpersin devam =) ve o kadar tartisacaginiza biraz gecmisinize bakin. AKP degildi bu ülkeyi bu hale getiren, AKP basa gectiginde elinde pamuk gibi temiz ve hafif dertsiz bir ülke yoktu, simdi de öyle devam ediyor fakat yaptiklarini hice sayamazsiniz müslüman olduklari icin, bu insanlik degildir nerede sizin düsünce özgürlügünüz nerede sizin demokrasiniz, insanlar inanclari ile yargilanamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 yargilanir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 en iyisi ordu darbe yapsın yetiş paşam! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 uzan dedi zaten bendeki karpuzun çekirdeğini aldılar yalnızca diye. neyse alakasız da. kimse akp'nin başarılı olduğunu savunamaz. yaptığı iyi şeyler olabilir. ama iki sene sonra sokakta bira içtiğiniz için başınıza geleceklerden kim sorumlu olacak derseniz ben akp derim. allahtan evimize karışamıyorlar pek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar