-alatariel- Mesaj tarihi: Ocak 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2009 dün bitirdim ben de ve yukarıdaki sorunun cevabını merak ediyorum . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shadow Mesaj tarihi: Ocak 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2009 burda yazanların dışında, nette okumuştum bu hasan sabbah alamut kalesini satın alırken, bi tüccarla anlaşıyo diyoki; işte bu kese altını sana verecem, karşılında ise bi dana postunun kaplıycağı kadar toprak alacam senden. tüccar tabi seviniyo ve hemen atlıyo bu anlaşmaya. uyanık hasan sabbah dana postunu incecik şerit şeklinde kestiriyo ve sonra tüm kalenin etrafını çeviriyo bunlan, dolayısıyla tüm kalenin kapladığı alana sahip olmuş oluyo bu numarayla. bilmiyorum doğrumu ama cok şeytani bi adammış cidden bu adam(tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2009 konu şu an tarihin arka odasında tartışılıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
firatram Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2009 Hassan sabbah ve fedaileri, tarihteki ilk komünal birliktir ayrıca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SodomVsGomore Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2009 Hay şansıma izlemiyim dedim neyi kaçırmışım! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BullDoG Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 Shadow said: burda yazanların dışında, nette okumuştum bu hasan sabbah alamut kalesini satın alırken, bi tüccarla anlaşıyo diyoki; işte bu kese altını sana verecem, karşılında ise bi dana postunun kaplıycağı kadar toprak alacam senden. tüccar tabi seviniyo ve hemen atlıyo bu anlaşmaya. uyanık hasan sabbah dana postunu incecik şerit şeklinde kestiriyo ve sonra tüm kalenin etrafını çeviriyo bunlan, dolayısıyla tüm kalenin kapladığı alana sahip olmuş oluyo bu numarayla. bilmiyorum doğrumu ama cok şeytani bi adammış cidden bu adam(tu) onun ilkögretim kitaplarında farklı sekli var =) fatih ve bizans imparatorundan toprak istiyo avlanmak icin o dediginin aynısını söylüyo ve rumeli hisarını yaptırıyo =))) diye :D(:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Earenwen Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2009 şöyle bir olay var diye hatırlıyorum, haşhaşiler sivil hakla veya askerlere saldırmazmış, ok falan da kullanmazmış, zehirli hançer kullanırlarmış sadece, ve hedeflerini öldürdükten sonra hançerlerini atıp öylece asker tarafından öldürülmeyi beklerlermiş. bu olay doğru mu? vay anasını demek istiyorum da. eh bu durumda terör örgütü olmuyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LasT_SuRviVoR Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2009 Terör kelime anlamınca korku demektir. O yaptıklarıda gayet korkutucu ve paniğe düşürücü bir durum. Bu durumda terör örgütü diyebiliriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Efrasiyab Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 BullDoG said: Shadow said: burda yazanların dışında, nette okumuştum bu hasan sabbah alamut kalesini satın alırken, bi tüccarla anlaşıyo diyoki; işte bu kese altını sana verecem, karşılında ise bi dana postunun kaplıycağı kadar toprak alacam senden. tüccar tabi seviniyo ve hemen atlıyo bu anlaşmaya. uyanık hasan sabbah dana postunu incecik şerit şeklinde kestiriyo ve sonra tüm kalenin etrafını çeviriyo bunlan, dolayısıyla tüm kalenin kapladığı alana sahip olmuş oluyo bu numarayla. bilmiyorum doğrumu ama cok şeytani bi adammış cidden bu adam(tu) onun ilkögretim kitaplarında farklı sekli var =) fatih ve bizans imparatorundan toprak istiyo avlanmak icin o dediginin aynısını söylüyo ve rumeli hisarını yaptırıyo =))) diye :D(:D Bu olayın aslı SAmaniler döneminde geçmiş. Samani Hükümdarının yeğeni olan Şehzade müslüman olunca mescid yapmak için amcasından alan istemiş. Amcası vermek istemediği için sadece bir dana derisi kadar alan verince, hocasıyla beraber yukardaki fikri uygulayarak bir mescid yapmışlar. Şehzade ise sonradan tahta çıkan ve ilk MÜslüman Türklerden biri olan Saltuk Buğra Han. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 kitabından sonra assasin's creed daha bi anlamlı oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Narstil Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 1124 yılında ölen Hasan Sabbah öldüğünde arkasında güçlü bir silahlı örgüt ve sadece İran'da değil tüm Mezopotamya'da korkulur bir askeri ve siyasal güç bırakmıştır. Tarikat Moğol istilası yıllarına kadar ayakta kalmıştır. Alamut kalesi ise 1256 yılında civarına gelen Moğol komutanı Hülagû Han tarafından normal yollardan ele geçirilemeyince; o yıllarda yeni keşfedilen petrol; kalenin bulunduğu tepenin altına tüneller kazılarak ve bu tünellerin de içlerinde petrol havuzları oluşturularak ateşe verilerek patlatılmış dolayısıylada imha edilerek ele geçirilmiştir. Pratikte ele geçmesi imkânsız olan oldukça dik, sarp kayalıklar üzerinde kurulmuş olan bu kale; tarihte de pek çok güçlü orduya meydan okumuş konumu ve sert savunması nedeniyle asla ele geçirilememiştir. Hasan Sabbah ve yandaşlarının da bağlı oldukları Nizari İsmailiyesi’nin günümüzde temsilciliğini Hindistanda yaşayan ünlü Ağa Han ailesi yapmaktadır vikipedi den alinti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Haziran 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2009 yanlış oldu : edik. neyse bende yazam bişiler.. okudum bende kitabı überdi.. elimden bırakamadım.. ve üzerinde konuşacak çok şey var okuduktan sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Haziran 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2009 Olivies said: kitabından sonra assasin's creed daha bi anlamlı oluyor. oo kesinlikle.. ama konu baya saptırılmış hele oyunu bitirirken falan.. ama genel olarak iyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kinkaudonau Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 tashmoo said: yannız herkes hashas dıyor ama bu olayın sole bı ayrıntısı war. hashas ve o kadınlarla olmuor sadece ıs. adamın kafsını kazıyolar.koyun derısını yuzup adamın kafasına gecırıolar. sıcakta bekletıolar o derı adamın kafasına yapısıo. sonra saclar ıcerı doru cıkmaya baslıo, ınsan hem kafayı usutuo hemde bole mallasıo her denılenı yapıo kendı annesını oldurtuo ocne sınamak ıcın hatta bunun bıde hıkayesı wardı annesını olduruoduda bısıler oluodu nese tam hatırlamıorm da bole yanı Mankurtlar (bahsettiğin recruit süreci onlar içindir) Çin orduusunun önünden göndeirlen yağmacı öncülerdi Haşhaşinlerle karıştırma bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2009 aslında haşhaşinin haşhaş içenleden deil aslının esasiyun yani dinin esaslarını yerine getirenlerden geldiğini, daha sonra bu kelimenin değişerek haşşaşiyun haşşaşin gibi bi haleg geldiğini iddaa eder amin maalouf smeerkant adlı kitabında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Figaro Mesaj tarihi: Eylül 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2009 Haşhaş kullandıkları duymuştum bende. Birde bunların haçlı ordusunun generallerindende emir aldıklarını duymuştum haçlı seferleri sırasında para karşılığı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar