BlackRose Mesaj tarihi: Mart 1, 2007 Mesaj tarihi: Mart 1, 2007 başlıkta olabilecek bütün özellikleri yazdım aslında şimdi şöyle bir durum var; eşimin ehliyeti var ancak en son araç kullandığında benim a3 ile anlamsız bi kaza yaptı ve güven sıfır şu anda :) yol kenarında park etmiş taksici amcanın göz bebeklerini görmüştük birlikte...fren yok, direksiyon kırma yok, mantık yok, panik var, kaldırıma 1.5 metre fırlatılmış bir Renault var (halat yok), yani tipik bir "bayan kazası" neyse şimdi lazım olan malzemeleri sayıyorum; 1.1, 1.2 gibi bir motora sahip, ufak bir araç arıyoruz, hani Getz, Jazz, Colt olabilir, belki Punto olabilir, Micra olabilir falan...Mümkünse otomatik vites ve dizel olmalı, dizel olmayabilir duruma göre çünkü hem otomatik hem dizel henüz yaygınlaşmadı ufak otomobillerde...Yaris olabilir mesela ama biraz pahalı olur herhalde diğerlerine göre... hayır karşımıza alıp çarpmak için değil, binecez, güvenimizi kazanana kadar tenha yerlerde çalışacaz ;) nedir tavsiyeleriniz? bu konuda tecrübesi olan, yukarıdakilerden birini ya da bir kısmını kullanmış olup da onu alma beni al diyebilenler beri gelsin, teşekkürler ^_-
Sly-One Mesaj tarihi: Mart 1, 2007 Mesaj tarihi: Mart 1, 2007 bu saatte tek diyebileceğin geçmiş olsun : ) onun dışında hiç bi faydam olmaz zaten, umarım bulursun aradığını çilekrozcum.
paramecium Mesaj tarihi: Mart 1, 2007 Mesaj tarihi: Mart 1, 2007 Selam, Micra bir bayan için güzel. Küçük, sempatik, otomatik vites var (hatta diesel ile birlikte bile olabilir) kısacası şirin birşey :) Ben şahsen onu tavsiye ederim. Nasıl olsa acemilik atmak için diyorsun arabaya. Saygılar.
Pasha Mesaj tarihi: Mart 1, 2007 Mesaj tarihi: Mart 1, 2007 opel corsa 1.3 cdti diycemde paramecium ordan kafama bisey firlatcak diye korkuyorum :)
paramecium Mesaj tarihi: Mart 1, 2007 Mesaj tarihi: Mart 1, 2007 Selam, Corsa'nın nesi şirin ve sempatik :D Atacak spam da bulamıyorum sana buradan fırlatayım :P Saygılar.
matama Mesaj tarihi: Mart 1, 2007 Mesaj tarihi: Mart 1, 2007 soyle soliyim babamin saga sola kullandigi aile arasinda surtuk(surtuyoz:) ) dedigimiz bir toyota corollasi var cok memnum hem dizel hem otomatik(degisik otomatik bunlar bir garip) eger corolla pahali gelirse benim ic designina bayildigim toyota yaris var onada bak bence
paramecium Mesaj tarihi: Mart 1, 2007 Mesaj tarihi: Mart 1, 2007 Selam, Yaris güvenlik testlerinde de gayet iyi. Ama pahalı azıcık ki bence değer. Ucuz bir amele olarak Micra fena değil. Toyota reklamı yapmayalım lütfen :P Saygılar.
Vodan Mesaj tarihi: Mart 1, 2007 Mesaj tarihi: Mart 1, 2007 Dizel ve Otomatik B sınıfı bir otomobil düşünüyorsanız Corsa 1.3 CDTI dan başka ihtimal yok sanırım. Micraların dizellerinin otomatik versiyonları malesef bulunmuyor. Kuzenimin eşinde var da oradan biliyorum. Astra ve Corolla'nın da dizel ve otomatikleri mevcut. Aslında bayan için C sınıfının kullanımı belki biraz daha zor olsa bile güvenlik açısından Corsa, Clio gibi arabalardan çok daha üstün oluyorlar. Bir de Grande Punto düşünebilirsiniz belki. İki sınıfın ortasında gibi bir konumu var dizel ve otomatiğide var ama ikinci ele düştüğünü pek sanmıyorum.
BlackRose Mesaj tarihi: Mart 1, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 1, 2007 çok teşekkürler, gerçekten fikir verdi bu yorumlar devamını bekliyorum :) ben de grande punto, yaris veya corsa düşünüyorum hem otomatik hem de dizel olmaları açısından, ama dediğiniz gibi punto daha çok yeni ve ikinci eli olsa da pahalıdır diye düşünüyorum (yarisin otomatik dizeli olup olmadığından emin değilim yalnız) eşim zaten micra manyağıdır, aslında mini cooper delisidir ama "dur henüz mini delisi olacak kadar kullanamıyosun" dedim kendisine :p anladı... micra en favorimiz ama onun dizel otomatiği olsaydı hiç düşünmezdim, belki bir iki seneye olur ama şu anda yok, yine de benzinli düşünebilirim çünkü zaten ufak motorlu ve km yapmayacağız nasıl olsa... hem böylece yenilediğinde de hem beğendiği hem de alıştığı araç olur diye düşünüyorum... teşekkürler.
paspatur Mesaj tarihi: Mart 1, 2007 Mesaj tarihi: Mart 1, 2007 Bence Gettz ile Yaris hem fiyat hemde donanım ve güvenlik olarak başarılı arabalar.
Vodan Mesaj tarihi: Mart 1, 2007 Mesaj tarihi: Mart 1, 2007 Yalnız bir bayan şoförün elinde ufak hacimlide olsa bi benzinli araba çok ekstrem tüketime ulaşabiliyor =) Kız arkadaşım 1.2 Corsaya bayağı benzin yaktırıyordu :) Çünkü motor bağırıyor bizimki üst vitese geçmeye üşeniyor. Daha yeni yeni 5. vitese takmaya başladı da tüketim bayağı düştü =)
Redogski Mesaj tarihi: Mart 1, 2007 Mesaj tarihi: Mart 1, 2007 said: Bence Gettz ile Yaris hem fiyat hemde donanım ve güvenlik olarak başarılı arabalar. getz ve güvenlik birbirine çok uzak tabirler :D. @vodan:belki ondan otomatik istiyodur :P
Fistan Mesaj tarihi: Mart 1, 2007 Mesaj tarihi: Mart 1, 2007 corsa eco olur, yaris 1000cc liklerden olur, ford ka olur, mitsubishi colt olur, seat ibiza olur şirininden, volkswagen polo olur, alfa 145 olur, micra olur, 106 olur, clio olur falan. bu tarz arabalarda çokta detaya girmek gerekmiyor bence, al bin tepe tepe kullan.cogu fiyatlarından belli zaten ne oldugu.
paramecium Mesaj tarihi: Mart 1, 2007 Mesaj tarihi: Mart 1, 2007 Selam, Hyundai markasına bir türlü ısınamadım ben de. Güvenlik konusunda dönüp NCAP testlerine bakıyoruz :) Abi iki kulak ekle, bir de ponpon kuyruk. Piyasada daha şirin olabilecek bir araç bilmiyorum Micra hariç :) Hem yıllardır var olan bir Micra kültürü de var. Tek rakibi Yaris bence. Yaris de abilik yapıp güvenlik konusunda ipi göğüslüyor. NCAP dedik ve unuttuk :P Citroen C1 Hyundai Getz Nissan Micra Toyota Yaris Saygılar.
BlackRose Mesaj tarihi: Mart 1, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 1, 2007 paramecium bu son yazdığın bir sıralama mıdır?
Pasha Mesaj tarihi: Mart 1, 2007 Mesaj tarihi: Mart 1, 2007 hem otomatik hem dizel oldugu icin micrayi eliyorum, yaris desen kadran ortada. insanin onu resmen bos kaliyo alisilmadik bisey sonucta :) 0 alinicaksa 1.3cdti corsa d, ikinci el alinicaksa temiz bi 1.3cdti corsa c diyorum. illa dizel denmiyosa corsa 1.2de iyidir ki zaten yilda 30bin km veya ustu yapilmiycaksa dizel almanin pek bir anlami yok.
paspatur Mesaj tarihi: Mart 1, 2007 Mesaj tarihi: Mart 1, 2007 hiç bahsi geçmemiş ama VW Polo da olabilir bence edit: pardon, Fistan önermiş [ Mesaj 01 March 2007, Thursday - 20:09 tarihinde, paspatur tarafından güncellenmiştir ]
Dela Mesaj tarihi: Mart 1, 2007 Mesaj tarihi: Mart 1, 2007 polo bilmeyen bagyan sofore alincak araba degil, ates pahasi =/ seat avukatligi yapayim dedim 30 milyar cikiyosa var otomatik dizeli 1.4 duzu de var o civarlarda ama ikinci el temiz bi corsa bulunursa iyidir. pejo 107de fena degil coluk cocuga karismadiysaniz bizim haberimiz olmadan =)
paramecium Mesaj tarihi: Mart 2, 2007 Mesaj tarihi: Mart 2, 2007 Selam, O boşluklarda NCAP test sonuçlarının linki olması lazımdı :( Citroen C1 http://www.euroncap.com/content/safety_ratings/details.php?id1=1&id2=218 Hyundai Getz http://www.euroncap.com/content/safety_ratings/details.php?id1=1&id2=199 Nissan Micra http://www.euroncap.com/content/safety_ratings/details.php?id1=1&id2=165 Skoda Fabia http://www.euroncap.com/content/safety_ratings/details.php?id1=1&id2=75 Toyota Yaris http://www.euroncap.com/images/results/superminis/car_246_2005/Toyota%20Yaris%20Datasheet%202.pdf Volkswagen Polo http://www.euroncap.com/content/safety_ratings/details.php?id1=1&id2=114 Saygılar. [ Mesaj 02 March 2007, Friday - 09:34 tarihinde, paramecium tarafından güncellenmiştir ]
BlackRose Mesaj tarihi: Mart 2, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 2, 2007 teşekkürler paramecium, çok makbule geçti Dela yok henüz bir şeylere karışmadık :) benzinli otomatik bi micra düşünüyorum gibi, bahsedilmiş zaten, 30 bin km nerde biz nerde, dizel dedin mi yakıtın temizliği konusu işin içine giriyo ki bi de, memlekette öyle bir güvence de yok malum... herkese öneriler için teşekkür ederim tek tek...
Cafein Mesaj tarihi: Mart 3, 2007 Mesaj tarihi: Mart 3, 2007 Blackrose, İş yeri tecrübemle sabittir. 2 Acemi canavar bayan şoför de Micra 1.2 otomatik aldı. İkisi de epey kafa göz yarıyordu başta, hatta sabah telefon edip aşağı çağırıyorlardı, 2 araçlık yere Micra'yı sokamıyorlardı vs... Şimdi ikisi de canavar gibi. Micra topaç gibi dönüyor, parkı falan acayip rahat, arabanın içi de güzel, tipi de şirin tam bayan arabası. Tek kötü yanı, özellikle tıkışarak binilirse 1.2 demeden gözünün yaşına bakmıyor ve çok yakıyor. Bir de yürüsün diye gaza abanılırsa harbiden abartabiliyor (gerçi benim kullanım yorumlarım, denemek için arkadaştan aldığımda 1.2 otomatik arabada 4 kişi varken "Deeeh, yürüüü, deeeeh" diye gaz veriyordum, biraz fazla yaktı sanırım). Yalnız alışkanlık yapabilir, ben bile 2 saat kullandıktan sonra kendi arabama alışamadım epey büyük geldi :)
paramecium Mesaj tarihi: Mart 3, 2007 Mesaj tarihi: Mart 3, 2007 Selam, Şehir içinde kullanım için ben de minik bir ikinci otomobil düşünüyorum. Blackrose sen seç, sonra izlenimlerini bildir :) Saygılar.
Denth Mesaj tarihi: Mart 3, 2007 Mesaj tarihi: Mart 3, 2007 Selam Benim bu tür arabalarla fazla tecrubem yok ama kardesim 2 senedir Hyundai Getz kullanıyor, ben de arada denedim, onu aktarayım size Bizim ihtiyacımı da 2. el, ufak motorlu, dizel otomatik bir arabaydı. Kullanımı kolay olsun, debriyajla ugrasmasın, az benzi yaksın, bi yere gecirdiginde fazla masraf cıkarmasın felan. Simdi belki diger saydıgınız modellerde de aynı sorunlar vardır bilmiyorum, benim izlenimim soyle: En basta oyuncak gibi bir araba, araba da denemez pek esasında eski sahınleri kullanıyormusunuz gibi bir surus zevki veriyor. Sekilsiz, tipsiz bir sey, ruzgar yiyor, savruluyor, sehirlerarası yola gitmeyi hic tavsiye etmem, guvenli degil. Dizel felan ama masrafı hic az degil, otomatik oldugundan 1.6 motorlar gibi yakıyor bazen geciyor bile Japon arabalarının baya bir yandan yemişi yani, şimdi hatuna alıyor olsam kesinlikle dusunmem. Nissan Micra veya (muhtemelen daha pahalı) Toyota Yaris alırdım. Kazasız sürüşler ;
Öne çıkan mesajlar