Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

1881 - 2007 (Cumhuriyet gazetesi reklamı)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
@dory: +1 ben de bunu söylüyorum

@giovanni: Sen ne anladın bu reklamdan peki? Açıklamadan konuşuyorsun, ben neyin neyi çağrıştırdığını falan açıkladım. Geriye dönüşle, insanların dinini kötülemek arasında nasıl bir bağ var? Veya bu reklam ile dini kötülemek arasında?
Mesaj tarihi:
nileppezdel madem bu kadar polyanna düşünüyoruz niçin yazı yeşil?
veya yeşille neyi simgelemek istiyorlar ? Suudi Arabistanı mı ?

İlk mesajım ise başlı başına sadece reklamın bana ne ifade ettiğini açıklayan bir mesajdı zaten.

[ Mesaj 26 February 2007, Monday - 22:49 tarihinde, Giovanni tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
giovanni nasıl anlamak istiyorsan öyle anlarsın.

ama bu ülkede arap gericiliği ve yobaz müslümanlar sevilmiyor.cumhuriyette ona dikkat etmiş.

araplarda din hükümdür,laisizm yoktur.esas tehlikede bu.

kıcını basını cevırıp alakasızlastırma pls.
Mesaj tarihi:
sizin dediğiniz maksatla da yapılmış olabilir ben sadece bende bıraktığı izlenimi söylüyorum.
zaten fanatikliğe bağnazlığa karşı bir insanım körü körüne dediğim doğrudur demem.
Mesaj tarihi:
Gazetecilik açısında biraz taraflı ,ama düşünce olarak harika bi reklam ben çok çok beğendim.
Yalnız şu var bizim bü ülkede 1 gazetemizmi bunun bilincinde,Hürrüyet,Milliyet tehlikenin farkında mı değiler yoksa farkında olupta cesaret mi edemediler ?
Mesaj tarihi:
çok güzel bi reklam ama neden "aman yarabbi ne kadar cesur bi reklam!" diyosunuz? türkiye laik bi ülke, fikir özgürlüğü olan bi ülke, medya özgürlüğü olan bi ülke... keşke daha da iğneleyici reklamlar, daha da sık yayınlansa.
Mesaj tarihi:
yakından takip etmedim ama başbakan'ın penguende çıkan karikatürlerinden bahsediyosanız eğer, yanlış bilmiyorsam rte davayı ilk duruşmada kaybetti... ki hani dava açılmasını anlarım sonuçta hakaret makaret başbakanın avukatlarının geyik yapabileceği bişey var ortada.
ben hala bu ülkeden ümitliyim ve gerçekleri medya özgürlüğünün gerektiği gibi hakaret içermeden yansıtan reklamlara tezahurat etmeyi reddediyorum. çünkü zaten öyle olması gerekir.
  • Admin
Mesaj tarihi:
Türkiyede basın belki özgürlük olarak tamamen olması gereken konumda değil ama yaptırım gücü olarak zirvede denebilir.

İnsanların çogu saf, her yazılana kanan bir toplum. Basının yönlendirmesi ile her türlü zihne girip yönlendirme yapılabiliyor.

Aslında böyle bir ortamda da basını tamamen kontrol dışı bırakıp da herşey serbest bel altına da vurun demek biraz tehlikeli olabilir. Neticede bu millet başa getirdi iktidarda olan partiyi, tehlikenin farkında mısınız diye de boşuna demiyorlar :)

Elinin altında nereye çevirsen oraya gidecek bir kitle var ve bunlar öyle bir çoğunluk ki bir partiyi iktidar yapabiliyorlar. Bunları dilediği gibi yönlendirebilecek bir basın da başka tehlikelere gebe olabilir aslında :)
Mesaj tarihi:
Hangi parti ya da siyasi görüş taraftarı olduğunuz önemli değil; ama bu kolayca istenen yere giden kitleyi sizin partiniz ya da siyasi görüşünüzdekiler neden iktidara gelmek için yönlendiremiyor? Neymiş? Bu işler o kadar kolay değilmiş. Ayrıca medya dünyanın her yerinde etkilidir. Asla tanık olamayacağımız, bilgi sahibi olamayacağımız konuları hep gazetelerden tvlerden öğreniyoruz. Bu noktada habercilerin ahlaki sorumluluklarına ne kadar bağlı olduğu önem kazanıyor ki Türkiye'de medyanın alayının kişisel çıkarlar peşinde koşanların elinde olduğunu düşünüyorum.
  • Admin
Mesaj tarihi:
Şimdi bunlar çok derin mevzular benim belirtmek istediğim kolayca yoğrulabilen bir kitle var Türkiyede. Basının tamamen özgür ve rahat oldugu ülkelere bakar isek misal İngiltere, Belçika ve diğer pek çok avrupa ülkeleri..

Bu ülkelerde halkın eğitim düzeyi oldukça yüksek, kişi başı gazete okuma oranı bizdeki ile kıyaslanmayacak derecede fazla. Oturmuş bir ekonomi ve siyasi yapıları var. Ülkelerinde birşeyleri düzeltmek için başka değerlerden taviz vermeyi göze alarak siyasi seçimler yapmıyorlar.

Bunların hepsi hırsız ama en az şu çalar diyip de seçim yapmıyorlar. Ülkelerinde koltuğa sarılıp kök salıp 15-20 yıl siyaseti bırakmadan kan emici gibi çalışan politikacılar yok. Varsa bile çok az. Başarısız olup tekrar tekrar inatla direnen ve diğer deneme şansı isteyenlerin önünü kapatan kişilere taviz vermiyorlar.

Kısacası bilinçli davranıyorlar. Bizde ise fanatizm ve sanki takım taraftarı gibi parti ve başkan taraftarları var. Bu kisilerin kötü yanlarını görmezden gelip körü körüne bağlanan ve cahil insanlarıda onlarla birlikte haraket etmeleri için yönlendiren pek çok insan var. Bunların lobi faaliyetleri oldukça yoğun şekilde.

Bugün bu halk Cem Uzan a bile hatrı sayılır derecede oy vermiş ise, daha tartışılacak bir durum yok açıkcası.

Herhangi bir parti ve siyasi görüş sempatizanı değilim ben. Ama sempatizan olan okadar çok insan var ve bunlar okadar çok hayal kırıklıgına ugradılar ki, artık idrak edemeyecek ve seçim yapamayacak konuma geldikleri an zaten idrak etme yeteneği olmayan çoğunluk kitlenin politik oyunlar ile yönlendirilmesi neticesinde koltuk devri yaşandı.

Basının gücü tabiki her ülkede fazladır. Ama 200hp gücündeki bir motor iki farklı agırlıktaki arabayı aynı sekilde hızlandıramayacagı gibi aynı etkinlikteki basın organı da iki farklı egitim ve kültür seviyesindeki toplumu aynı şekilde yönlendiremez.

Biraz taraflı yayın yapan bir basın organı başka kaynakları okumayan yada okuyamayan bir insanı( misal doğu bölgelerinde bir köyde yaşayan ilk okul mezunu bir çiftçiyi) çok güzel yönlendirebilir. Ama aynı çiftçi iyi bir eğitim görmüş olsa ve gerçeklerden haberdar olsa doğruya ulaşmak için tek taraflı bakmanın yanlış oldugunu idrak edebilecek düzeyde olsa belkide öyle karar vermeyecek.

İşte ülkemizde bu tip insanların çokluğu potansiyel tehlikenin büyüklüğünü gösteriyor. (Suçu tamamen o insanda aramak hata olur uzamasın diye detaya girmeyip örnek verip noktaladım.)
Mesaj tarihi:
Aslında şöyle bir durum var hergün cumhuriyet gazetesi okuyan biri olarak reklamın kamuoyunda uyandirmasi gereken tepkiyi uyandirabilecegini dusunmuyorum sebeplerine gelince.
1881-2007 ve 16 mayısta saatler 100 yil geriye alınıyor manşetlerini kendi adıma gerçekten çok beğendim ama ne varki cumhuriyet çok fazla traja sahip bir gazete değil hele hele tam zıt kutupta bedava dağıtılan fettulah gülenin gazetelerinin yanında çok vasat bir traj sayısına sahip buna rağmen çizgisini korumasını bilen bir gazete ve bulabildiğim en tarafsız ve ciddi gazete ancak şöyle büyük bir kusuru varki çoğu zaman sırf muhalefet olmaktan öte geçemiyor şimdi muhalefet diyince insanlar hemen eleştiri anlıyor ama muhalefet kendi doğrularınla bir başkasını eleştirebilmek ve yeri geldiğinde desteklemektir evet bu akp hükümetinin çokda fazla desteklenicek bir olayı olmadı ama herşeyide kusurlu gibi gazetede gösterilmesi belirli bi süre sonra o kesim tarafından ciddiye alınmamasına yol açar.
Benim 5 yıldır akp hükümetinde gördüğüm desteklenebilicek tek olumlu hareket filistin seçimleri sonrası apar topar haması kabul etmesi olmuştu türkiye üzerinde oyun oynayan veya oynanmasında seyirci yada piyon rolü üslenenleri bir anda telaşa sokacak bir hareketti ha akp hükümeti onuda daha sonradan eline yüzüne bulastirdi ama ilk hareket bence son derece olumluydu bunu cumhuriyette biliyor olmasına rağmen ertesi günkü manşetleri yine akp hükümetine yüklenir biçimdeydi oysaki bazı dış politika hareketlerinde(en azından olumlu olanlarda)tüm ülkenin hükümetini desteklemesi bir güç göstergesidir.
Cumhuriyet gazetesi hikmet çetinkaya,emre kongar,ilhan selçuk ve daha saymakla bitmiycek kadar bu ülkenin yetiştirdiği en objektif yazarlara sahip ancak bu sadece muhalefet politikasini degistirmedigi surece bu güzelim reklamlar havada kalacak

[ Mesaj 27 February 2007, Tuesday - 15:07 tarihinde, vampirhuma tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Değil mi sheref ? Hakikaten kutluyorum mükemmel argümanlarla fikrini desteklemişsin.

Aklınca insanları aşağılayarak kendini karizmatik ve mükemmel birer birey zannedenler de varmış.

Tebrikler.
Mesaj tarihi:
Dynamick'e ve herkese:

Ben de şu an varolan partilerden hiç birini gönül rahatlığı ile destekleyemiyorum ama her yöne eleştirisel bir gözle bakmaya çalışıyorum bahsettiğin 1-2 nokta var;

said:
Bizde ise fanatizm ve sanki takım taraftarı gibi parti ve başkan taraftarları var. Bu kisilerin kötü yanlarını görmezden gelip körü körüne bağlanan ve cahil insanlarıda onlarla birlikte haraket etmeleri için yönlendiren pek çok insan var. Bunların lobi faaliyetleri oldukça yoğun şekilde.

said:
Biraz taraflı yayın yapan bir basın organı başka kaynakları okumayan yada okuyamayan bir insanı( misal doğu bölgelerinde bir köyde yaşayan ilk okul mezunu bir çiftçiyi) çok güzel yönlendirebilir. Ama aynı çiftçi iyi bir eğitim görmüş olsa ve gerçeklerden haberdar olsa doğruya ulaşmak için tek taraflı bakmanın yanlış oldugunu idrak edebilecek düzeyde olsa belkide öyle karar vermeyecek.

Demişsin. Yürekten katılıyorum. Nitekim burada gerçekten fanatik CHP taraftarı bazı kimseler var ve akılcı düşünmemiz gereken böyle bir zamanda bahsettiğin fanatizmi yapıyorlar. Düşündüklerinin, savunduklarının aksine yalnızca AKP'liler değil gözlemlediğim ve idrak ettiğim kadarı ile kendileri de aynı hataya düşüyorlar.

Destekleri fanatiklikten öteye geçemeyen herhangi bir fikirsel, bilgisel bir altyapısı olmadan, saf kötü veya saf iyi kavramlarına gerçekten inanabilen sabit fikirli bir kitle var.

Kendi inandıklarına muhalif bir fikir gördüklerinde somut muhalefet yapacak ne bilgiye sahip olan ne de düşünsel bir sürece yanaşan arkadaşlar ne denildiğini anlamaya bile gerek duymadan "Git Arabistanda yaşa o zaman" tarzı yaklaşımlarda bulunabiliyorlar malesef. Bu gerçekten çok acı.

Bahsettiğin İngiltere gibi ülkelerde insanlar okuyor biliyor takip ediyor ve öyle konuşuyorlar. Karşı fikri adam yerine koymayı bırak üstüne aşağılayan bir zihniyet nasıl bir Türkiye'yi yaratacak ?

Şu yukarıda bahsettiklerim her türlü politik fikirden bağımsızdır. Sabit fikirli insanların, sabit fikirlilikle suçladıkları kesimle aynı hataya düştüklerini belirtmek istedim yalnızca ve bence bu düşebileceğimiz en büyük gaflet bu.
  • Yeni Oluştur...