Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

8 mart incubus konseri

Öne çıkan mesajlar

• 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
gğzel çaldılar gercekten dicke lafım yok.
davulcu konusuna gelince eleman acaip saglam calıo ve kosnern yarısında kayıttaki davul bestelerinin dısında kafasından araya cok gzl şeler girdi tuşeler vs mükemmeldi
önünde saygıyla egiliorm
Mesaj tarihi:
Incubus On Fire

8 Mart 2007 akşamı pek çoğumuzun liseden orta okuldan beri hayalini kurduğu bir grubun sahne almasıyla özel bir akşama dönüştü. Incubus, BJK Akatlar Arena'da, alt grup olarak Dorian'ın da katılımıyla, muhteşem anlar yaşattı hepimize.

Ortam, Teknik Hadiseler, Dorian

Sahneye doğru eğimlenen salon umutlarım bir gün gerçek olacak; ama o zamana kadar elimizdekilerle idare etmemiz lazım sanırım. Nitekim salon olarak da hoş bir tercih yapılmıştı. Sesin dağılması, sahneyi görme konusunda aşırı kısa insanlar dışında pek problem yaşanmaması açısından başarılıydı. Ses sistemi de oldukça başarılıydı aslında, sadece Dorian ve Incubus'un başlarında vokalin duyulmasında yaşanan sıkıntı biraz gölgeledi bu başarıyı.

Dorian, ne eksik ne fazla çaldı kendi süresi boyunca. Ki Dorian'ın şu anda bulunduğu konumda eksiksiz, hatasız çalmak bence böyle bir konser için oldukça önemli bir başarıydı. Seyirci içinse söyleyecek söz bulamıyorum. Ebeveynlerini nereye sakladıklarını merak ediyorum mesela, ya da Dorian'da karşılarındaki kundaktan beri bekledikleri hardcore grubuymuş gibi garip hareketler yapan gençlerin düşündüklerini. Yine de, bütün o teenager; emo kid insanlarına göre iyi bir seyirci vardı diyebilirim. Fena değildi en azından. Yani.

"Biz de tam 'Brandon ne zaman çıplak kalacak ya' diyorduk"

Incubus, 21.30 olarak belirtilen sahne alma saatinden (doğal olarak) geç çıkarak 22.10 gibi sahne aldı. Yaklaşık olarak da 1 saat 45 dakika boyunca sahnede kaldı. İlginç bir şekilde son albüm Light Grenades ile birlikte Morning View'a ağırlık verilen konser setlisti, açıkçası beni biraz şaşırttı. Yine de 1 saat 45 dakika boyunca sahnede olup, o kadar parçayı çalıp Pardon Me, The Warmth ve Summer Romance çalınmamasına şaşırdım, inkar edemem.

Drive ve Sick Sad Little World bence konserin en başarılı iki anını oluşturdu. Drive'da Mike - Brandon ikilisine Ben'in katıldığı sahne ve Sick Sad Little World'ün ortasında girilen bateri - perküsyon şovu, hemen sonrasında Brandon'ın grup üyelerine ışıklı eldivenleriyle eşlik etmesi (ki grup üyeleri de beni benden almıştır o performans sırasında) konserin unutulmayacak sahneleri olarak aklıma kazındılar.

Önceki setlistlere bakarak Love Hurts çalınmayacağını tahmin etmiştim, açıkçası çok da üzülmedim, 11AM ise konserin en güzel sürprizlerinden birisi oldu benim için, üstteki şovlarla birlikte akıldan çıkmayacaklar listesine eklendiler. Brandon'ın arkasına yerleştirilmiş olan ışıkların da yaratılmak istenen atmosferin oluşmasında büyük katkısı olduğunu belirtmek gerekli. Ben'in Drive'a üstündekini çıkartıp gelmesine Brandon'ın da biste çalınan Are You In'de yarı çıplak gelmesi eklenince, bir Incubus konserinin vazgeçilmezleri de gerçekleşmiş oldu sanırım.

Açıkçası lise heyecanını kaybettikten sonra Incubus ile ilgili olarak çok da hoş düşüncelerim kalmamıştı, yapaylıkla falan da suçlayabiliyordum kendilerini düşünmeden; ama dün akşamki konserde bütün grup elemanlarının aslında çalarken ne kadar samimi, içten olduklarını fark etmem, susmam gerektiğini fark etmemle aynı ana denk geldi. Belki Brandon pek diyaloga girmedi seyirci ile; ancak bütün grup elemanlarının aslında ne kadar hissederek çaldığını fark edebilmek, konseri özel kılan şeyler arasında sayılabilir. Çok büyük umutlarla gitmediğim konserden, beklediğimden çok çok daha fazlasını alarak geri döndüm, Pardon Me, The Warmth ve Summer Romance sayılmazsa ciddi anlamda Incubus'a doyduk, mutlu olduk. Son albüm çıkmadan önce gelmiş olsalardı çok daha güzel olabilirdi belki, yine de şu anki bile oldukça başarılıydı. Ki bence seyrettiğimiz konser, Incubus'tan alabileceğimiz maksimum performanslardan biriydi, daha iyisini düşünemiyorum kendileri adına. Tabi geride kalan onca konserle karşılaştırırsak yine sönük kalabilir belki; ama önemli değil. Ellerine sağlık.

Konser Setlisti (ekşinin yalancısıyım bu konuda)

quicksand
a kiss to send us off
wish you were here
have you ever
anna molly
paper shoes
nice to know you
redefine
new skin
drive(acoustic)
earth to bella#1
under my umbrella
light grenades
11am
sick sad little world
dig
--------------
are you in
pistola
megalomaniac

[ Mesaj 09 March 2007, Friday - 13:51 tarihinde, ZaugnaKhaldun tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 09 March 2007, Friday - 13:54 tarihinde, ZaugnaKhaldun tarafından güncellenmiştir ]
  • Yeni Oluştur...