Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Prestige

Mirage

Öne çıkan mesajlar

[spo]Yok karistirmadim, ayni seyden bahsediyorum. Diyorum ki, klon neden prestij yapmadi her gece yaptigi gibi? Nasil anladi Borden'in o sirada gercek Angier'in bogulusunu izledigini?

Dugum konusunda soyledigin dogru olabilir ama bilerek dikkat etmistim o sahnede ve elleri hala dugumluydu, ama taninmaz hale gelmis olabilir orasi dogru. O kisimda katilmiyorum, Borden hangi dugumu attigini bilmiyordu bence, ikizsel sebeplerle. Ki hata da degil, dugumu atarken kizla goz goze geliyorlar ve kiz bu farkli dugumu atmasini istiyor.
Ha ayrica bu noktada da bi mantik hatasi var, sova 2 defa giden bir adam da mi yoktur yahu, hep ayni 2 adam seciliyor, kimse mi cakmaz, kilik falan da degistirmiyorlar.[/spo]

[ Mesaj 28 February 2007, Wednesday - 18:08 tarihinde, Penthesilea tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
penth acaip karışık anlatmışsın =)

diye yazmıştım sonra spoiler yazıyordum bende işin içinden çıkamadım ehehe

film fantastik zaten tesladan sonra ben çok soğudum filmdeni
e karisti cunku kafam ya : )
ben son dakkaya kadar her seyin mantiga baglanacagi birsey bekledim, allak bullak oldu sonra kafam : )
Sosyal ağlarda paylaş

[spo]
şimdi prestij neden yapmıyor kısmına gelirsek, bikere adamın bu şovdaki bütün amacı diğerini tuzağa düşürmek yani mutlaka bir şekilde takip ediyordur sağdan soldan sahne altına geçen var mı diye. eğer sahne altına başka yerden giriş yoksa mesela hemen yanından geçip iniyor zaten oraya bir şekilde dikkat ediyordur.

tesla konusuna gelince. batman orda mühendisini kaybedince hemen kağıda tesla yazıyor ancak bu yem. wolverine de atlıyor sazan gibi. teslayı nerden biliyorlar şöyle ki hatırlarsan bi teknoloji fuarı oluyordu ikisi de gidiyordu. ordan tesla geliyor aklına sallıyor. zaten günlüğünde de yazıyor amerikaya boş yere geldin diye.

ancak tesadüf budur ki teslaya giden wolverinein emekleri boşa gitmiyor ve tesla bu aleti yapıyor.
[/spo]
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
evet filmde bulduğunuz mantık hatalarına da uğraşılınca bir açıklama yapılabiliyor.. ama penth de bunlar neden böle diye sormasında da haklı bana göre..

onun ötesinde, biz filmi dün bir arkadaşımla izledik..
ben filmin başından sonuna kadar borden'a kıl oldum o ise angier'e.
ikisi arasında iyi kötü diye ayrım yaparsak bence borden daha boktan karakterli bir adam. elbette angier de kötü ama borden'in yaptıkları daha çirkin şeyler.
mesela hangi düğümü attığını bilmeyerek ve diğer ikizinin düğüm atmasına izin vererek bir parçası kötü diğer parçası da sorumsuz. angier'in sevgilisinin ölmesine nede oluyor. ki ben empati yapıp angier'in yerine koyunca kendimi heralde öldürürdüm o borden'i orda.
yine asistanıyla yatan ikiz parçasının, karısının hayatını mahvetmesine ve onu intahara sürüklemesinde (bknz: seni sevmiyorum falan demeler) bir ikiz suçlu diğeri ise sorumsuz. pekala karıcım bak bu benim ikiz parçam seni seven benim. seni boynuzlayan ise diğeri diyebilirdi. ama kendi şovu için bunu en yakınından bile saklayan kişiliksiz bir adam borden.
filmin sonunda da angieri öldürüyor. şimdi skora bakalım 3 ölüm.
angierin ..
Sosyal ağlarda paylaş

Mükemmel film. Bu film ile ilgili olarak biraz düşünmeyle akılda kalabilecek tüm soru işaretlerinin gitmesi lazım çünkü filmde her şeyin cevabı çok iyi verilmiş, açık kapı bırakmamışlar. Senaryosu çok güzel buna paralel olarak da biraz dikkat ederek izlemek gerekiyor. Filmsever biri için filmin değerini çok arttırıyor bu ama öylesine zaman geçirmek için, amerikan pastası tadında film arayanlar için zaman kaybı olarak görülebilir, sıkıntı yaratabilir.

[spo]Son gösteride angier'ın prestij yapmama sebebi tamamen borden'ı tuzağa düşürmek. Bu yüzden toplamda kaç gösteri yapacağının sayısını önceden belirliyor ve bunu duyuruyor. Borden'ın son gösteriye kadar işi çözemeyeceği de açık (çünkü ortada bir numara yok, gerçeklik var) ve son gösteride aşağıya inip bakmazsa da öğrenme şansı kalmayacak. Daha önceden de merak edip dublör numarasını öğrendiği gibi bu sefer de olayı öğrenmek için aşağı inip bakıyor ve angier'ın yemini yutmuş oluyor.

Klonlama makinesine de çok takılmamak lazım. Filmlerin kendi iç dinamikleri vardır ve yorumlarken bu dinamiklere dikkat etmek gerekir. Öyle bir makinenin gerçekte yapılıp yapılamayacağı film düşünüldüğünde önemli değil. Filmde yapılmış öyle bir makine ve ne işe yaradığı da açıkça gösterilmiş. Tesla'ya da saygı duruşu olmuş bir yerde, çok da güzel olmuş. Kaldı ki, ille de her şeyi gerçeklere dayandıracak olursak, bundan 2000, 5000 veya 10000 yıl sonra çoktan yapılmış hatta sıradanlaşmış bir şey haline gelebilir öyle bir makine. Tesla da gelecekte yapılması muhtemel bir şeyi o günün şartlarında pekala düşünmüş ve yapmış olabilir.

Christian Bale yine mükemmel oynamış. Sırf onun için bile izlenebilecek bir film.
[/spo]
[spo] David Bowie'ye de Tesla rolü çok yakışmış.[/spo]

Özetle, "Are you watching closely?"

Sosyal ağlarda paylaş

[spo]neden prestij yapmiyor cunku bale sahneye incelemeye ciktiginda angier gormus olabilir onu ve orya geldiyse asagida gelceginide tahmin etmistir sonucta biliyor onun karakterini

ayrica teslayi nerden biliyor
2 side ayni anda fuar a gidiyorlar daha angier teslanin pesinden gitmeden ve bale de onu pesinden gonderiyor bosa vakit harcasin diye [/spo]
Sosyal ağlarda paylaş

filmdeki oha dedirten herşeyi tahmin edebildim. bence filmin içinde bariz bir şekilde verilmişti sondaki tahmin edilemeyen hedeler. ya ben çözdüm bu hollywood filmerlini artık ya da siz yeterince dikkatli bakmıyorsunuz:) filmin başındaki "magic" tarifi gibi. ;)

"The magician takes the ordinary something,
and makes it do something extraordinary.
Now you are looking for the secret.
But you won't find it...
Because of course you aren't really looking,
You don't really want to know.
You want to be fooled."

[spo]ayrıca penth in söylediği bir nokta oldukça haklı ve filmi seyrederken benim de dikkatimi çekti. eğer borden ın da ikizi var ise (hangi sahneydi hatırlamıyorum) niye angier ın bir ikizi olduğunu görünce bu kadar şaşırıyor? [/spo]

[ Mesaj 19 Mayıs 2007, Cumartesi - 06:17 tarihinde, calimero tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

çok atraksiyonlu geçmediği için uzun geliyor ama aslında değil. çok nefis bir film.

[spo]hele o ikisi de birbirlerinin defterlerini okurken, ikisinde de çakallık oluyor ya. bittim yahu.

sonra kadının beni bir gün seviyorsun, bir gün sevmiyorsun demesi bile açıklıyor sonu da ben anlamamıştım.[/spo]
Sosyal ağlarda paylaş

hödö hödö yazmışım bir şeyler ta aralık sonunda, buyrun:

- zaman kırılmaları, farklı yerlerden gidip de birleşen zaman ( memento bunun bir örneği sayılabilir, bunda memento kurgusu yoktu ama, farklı noktalardan ilerleyen zaman mantığında benziyordu biraz)

- müzikler fena değildi de, sonda Thom Yorke duymak ciddi anlamda cok memnun etti beni=)

- filmin içine fantastik ögeler sokulmasını açıkçası çok beğenmedim. Belki de biraz geç sokulmasıyla alakalıydı bu, filmin sistemine falan tam oturmuşken fantastik ögelere falan geçiş yapması, seyirciyi afallattı bence.

- afallatmak demişken, bir sürü sürpriz barındırıyor film içinde. Ara verdiğinde demiştim "şunlar şunlar olacak, kesin ipuçları verdiler bak" falan diye, birkaç tanesi tuttu, çoğuysa patladı direkt. Üst üste geliyor sürprizler, filmin bu noktada elindeki koz ise hem bu sürprizlerin hazmedilmelerinin kolay olması, hem de üst üste gelmelerine rağmen anlaşılabilmeleri için arada yeterli süreler bırakılmış olması. Bu açıdan ciddi anlamda takdir ettim Nolan'ı.

- Tesla = David Bowie. Filmin en muhteşem performansını sergiledi bana göre, bizzat göründüğü sahneler o kadar az olmasına rağmen. Genel olarak oyunculuklar da oldukça başarılıydı.

- Karakter portrelerinin başarılı çizilemediğini düşünüyordum filmin sonuna yaklaşırken, karakter portresi çizmenin "bir süreç" olduğu düşüncesine sadık kalarak; filmin sonuna geldiğimde fark ettim ki, yanlışmış biraz da bu düşünce, çünkü karakter portreleri adam akıllı çizilmiş oluyor film sonuna geldiğinizde, siz nasıl olduğunu tam olarak anlayamasanız da.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
ilizyonistin yanında başyapıt sayılır bu film
tabi ikisi de tatmin edici deil, prestige çok daha güzel ama
mantıklı cevap bulamadığım yerler
[spo] yıkık tiyatroyu kapmak için gösteri yaparken kopyasını ne yaptığı
fallon du galiba adı, gösteriden sonrasını takip ederken, kör adamın ölüleri arabaya koydurup taşıdığı sahne, orda daha ikiziyle konuşmadan vazgeçmesi takipten
fallonun kaçırıldığı sahneyi biraz unuttum :)
ikisi defterleri beraber okuyorlar gibi ama aynı zamanda deiller zaten belli bu ama defterleri birbirne verme sıralarını karıştırdım
ama sırlarını verdiği defterde tesla diye seni kandırdım bölümü olmamış gibi, insan sonuna biraz bakar kitabın

başka yerde okudum şu kuşlardan birinin öldüğü sihirbazlık numarası, angier in numarasının temeli olduğu, okuyunca farkettim

"çünkü kandırılmak isteriz" borden ve ikizi; sanırım filmin sonunda burayı işaret ediyor veya bana en o numara koydu, tabi birsürü çıkaırım yapılabilir

[/spo]
kaçırılan ayrıntılara dikkat edilerek izlenmesi ilk izleyişten daha zevkli bile olabilir
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
cok guzel film, daha yeni izleme firsatim oldu. Mantikli gelmeyen kisimlari da aciklayamayacam simdi cok uzun, ama herseyi gayet guzel baglamislar kanimca.

Klonlama olayini falan cozdum, anladim sonunu falan diyordum tam ama batman / fallon olayinda bayagi bi yanilmisim dumur oldum sonunda.

fallon'u ben filmin basindaki "kus olduuuu bohuuu" diye aglayan cocuk sandim , sarah'in amcagolu olani :P bayagi sasirdim ikizi oldugunu anlayinca.

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...