Apache Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 camı kapıyı actım.dayanılır gibi degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 sulu soğutma sistemlerinden alıp monte edersen kasana, hem çok iyi performans alırsın, hem ses olmaz, hem de odan ısınmaz ama pahalı olur :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 bu ısınma degıl.tek basıma kuresel ısınmaya destek verir oldum odadan.bak gecenin 12 si olmus ben pencerenın önünde açık şekilde oturuyor ve üşümüyorum.oeheh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
phoebe Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 su ısıtmalı sıstem den daha uygun olmazmı kı yenı ancak fazla fanlı bır kasa?gerci bu seferde benım kı gıbı ınsanlar evde ucak kaldırıyosun zannederler ama :D:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ragnar Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 OC Uğruna Hava soğutmada son noktayı koydum ama gelin görün kasamdan biu sesi değil biu sesleri yükseliyor ama mutluyum . Benim baştaki amacım kasayı soğutmaktı :) Sonradan fark ettimki aslında bir iklimlendirme cihazı elde etmişim. Fan devirlerini arttırdıkça oda içerisinde bir lodos beliriyor. Hatta şaka ile karışık geçenlerden karşı komşu bilgisayarın olduğu odada bir hortum bile görmüş :) not:4X 120mm 3X 80mm Fan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 bende almak istiyorum öyle birsey.bugün gittim bilgisayarın tüm fanlarını degistirdim toptan.ancak simdi böyle inceden masada titreme var.en sonunda bilemiyorum neler olacak bu soğutma sistemleriyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 bende de 3x12 4x 8cm var ama pek ses yok :D abi apache o ne öyle öyle bişi mümkün değil ya? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Mart 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2007 pc eski masanın üzerindeyken cok oluyordu yeni masada yere aldım halı üstünde duruyor hiç ses yok, farklı çözüldü benim sorun :) pek tabi eski pc dede vardı bol bol yumruk tekme atıyordum hem rahatlıyordum hem o susuyordu..satılmayacak kadar hurdaydı zaten.. [ Mesaj 01 March 2007, Thursday - 03:17 tarihinde, Daesu tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Mart 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2007 selam oha paramecium gelmiş foruma tekrar hastanız yazmaya devam et saygılar [ Mesaj 01 March 2007, Thursday - 06:39 tarihinde, SoulCube tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiadanLocke Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Apache kasayı komple değiştirirsen sorun hallolur bence. harcama yapmışsın gerçi baya sanırsam ama uygun fiyata kasalar var piyasada hem sessiz hem buz gibi kasan olur. ama benimki gibi vijuuv vijuv sesler çıkarmasın dikkat et :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sughnuk Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 KASA SESİNİ AZALTMA ÇABASI 1*kasaya şiddet uygulamak; kasayı kaldırıp bırakmak; tekmeklemek; tokat uygulaması: frekanslanan kasaya, kuvvet le başka bi frekans verilerek sistemi o anda ki frekansından çıkarma çabası.. bazen ilk tokat yetersiz kalabiliyo, deneme yanılma yolu ile doğru kuvveti ayarlamak gerekebilir.. 2*kasayı kaldırıp bırakmak; yerini değiştirmek; bi süre amuda kaldırmak veya yan yatırmak: kasanın ağırlık merkezini değiştirerek o anda ki frekansından çıkarma uğraşı.. "kaldırıp bırakarak" hem kuvvet uygulanacağından hemde kasanın ağırlık merkezi değişebileceğinden çok ideal bir yöntem.. 3*kasanın üstüne bastırmak; üstüne kitap koymak (kasayı ağırlaştırmak): kasanın (sistemin) kütlesini arttırarak frekansını değiştirmek, sistemin daha zor frekanslanması, ayrıca koyulan kütlenin yerine göre kasanın ağırlık merkezi yerinin değişmesi (bkz 2*)..akıllıca 4*kasanın yerini değiştirmek; halının üstüne koymak; altına kauçuk,yay:P gibi titreşim sönümleyici malzeme koymak: metal parçalardan oluşan kasa sistemini, titreşim sönümleyen malzeme ile titreşme sesini db bazında azaltma.. kasanın çiçek gibi çalışması. FAN TEMİZLEME UĞRAŞI: 1*dandik ve gayet kalitesiz fanların elektirik süpürgesi ile çekmek; o fan ın kaldırabileceğinden daha fazla bir devirle dönmesi ve bu yüzden fan da kaypaklanma.. gayet temiz ama sesli.. 2* kıllı bir fırça (berber de sakal köpükleyici buna en uygunu) ve üfleme(kuvvetli ciğer): pencere kenarında, balkonda yapılan bu işlemle tozlar evin içinde kalmaz ayrıca fırçayla çok fazla kuvvet uygulanmamalı, istenmeyen tozları üflemeyle uzaklıştırılmalı, gitmiyosa kalsın ses de yapar, görevini tam yerine getiremez, ama olsun kuvvet uygulamaktan iyidir, yoksa rot balansı bozuk araba tekerleği gibi çalışır fanınız. not: bilyeli kaliteli fan kullanmanızda herzaman fayda var. .... buği sesi: benim harddiskim den arasıra buğii(aynı bu ses lan) sesi geliyodu, markası quantum fireball du hatta, kafası atıyodu aletin arasıra,, ....20gb dı bu onun yanında 40gb (herikiside 5400rpm) gittim bunları uranium pc ye sattım bunların parasının üstüne 2 dolar ekleyerek kedi gibi çalışan 80gb 7200rpm samsung umu almıştım... hatta o zaman p3 sistemi satıp bi karton sigaraya mal olan asus boardlu AMD sempron almıştım SD ramler çok para ediyodu.. rööh alt+S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar