Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fotograflarım ve calısmalarım

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Mr_Hand said:

olm bi karikatür mü meme mi bişey vardı böle taş gibi hatunun ıvır zıvır özelliklerini sayıp beğenmiyodu, tam o haldesin ha. :D

,siz goruslerinizi hep boyle belirtin
demiş adam. kırmamak için yazdım ben de.

üzülse daha mı iyiydi?
Mesaj tarihi:
haddim değil ama kadrajla ilgili söyliyim. ellerin bilekten kesilmesi hiç sevilmiyor. kuraldan banane benim kadraj tercihim bu desek de kötü tercih oluyor sonuçta. aynı şey kafanın üstten 1-2 cm kesilmesi için de geçerli. alın hizasından kesilen kadrajlar gördüm hoş olabiliyor ama böyle arada derede olunca tercihten çok kadraj hatasıymış gibi duruyor. ama bilekler kadar önemli değil.
Mesaj tarihi:
bi de sadece yüz net olsunu özellikle mi istedin? gün ışığında zorlanmadan daha yüksek bi f değeriyle daha geniş alan derinliği alınabilirdi. kollar hatta elbise de net olabilirdi vs vs. kötü olmuş diye değil, seçenek olarak.

sonuçta kadraj olsun böyle derinlik davsaı olsun bu konulardaki eleştirileri aslında sevmem. başka bi fotoğraf tarif eder çünkü eleştiriyi yapan. eleştirin dedin diye diyorum :)
Mesaj tarihi:
Kadraj alımım evet dogru diyorsun yanlıs tercih olabilir.Alından da kesmistim ama cok hosuma gitmediginden bu sekilde bıraktım.Fazla bi kadrajda daraltma yapmadım.Ozellikle goz hizasına f1.8 ile cekim yaparak duzenledim.Elleri malesef orjinal halinde de almadım,hatam buyuk oranda odur :(
Cok tesekkur ederim.
Mesaj tarihi:
modeldeki kontrast yerinde gayet de kompozisyona odak dışında arkadaki camiyi de dahil etmiş, odak dışı olsa da detaylarının anlaşılabilmesi için biraz kontrasta ihtiyaç olmuş. o yüzden model ve arkaplan biraz karışık duruyo. Belki HDR ile çözülebilirdi ama doğal görünümü kaybetmemek de zor o yöntemle...
Mesaj tarihi:
böyle fotolarda eskiden denediğim bi trick söyliyim: modeli dekupeliyorsun fotoşapta. sonra model dışındaki herşeyin kontrastını hafifçe düşürüyorsun. ana konu model olduğu için fotoğrafın yine amaçladığın gibi kontrastlı oluyor. ama kimse kontrasttan şikayet etmiyor :) bi de model biraz daha öne çıkıyor etkileyicilik artıyor.

ayrıca güzel fotoğraf olmuş.
  • 1 ay sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Fotograf oyle anladigim bi konu degil ama azcik yorum yapicam musadenle.

Su son 2-3 sayfada ki butun fotograflarin karman corman gorunuyor abi benim gozume. Nasil desem, boyle fotografin basindan sonuna taradigimda inanilmaz bi tek duzelik var. Renkler bayik, goze takilan bisey yok. Boyle amacsiz gereksiz bir fotograflar gibi.

Oncekiler de oyle mi diye hizlica gezdim su 15 sayfayi ama degilmis. Gayet normal olarak zamanla degismis tarzin. Hatta 9. sayfa da bana gore baya hos bi kivama gelmis ama sonra model fotolarinda tekrar bu tek duze hale donmus. Sen yine degis bence, kalmasin boyle. =)
  • 2 ay sonra ...
  • 4 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/184296_10151723428484815_1440276630_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/487800_10151718183489815_828289761_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/528206_10151761613374815_885694588_n.jpg
  • Yeni Oluştur...