Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fotograflarım ve calısmalarım

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
1.5 ay once yapmıs oldugum portre calısmalarımdan,
Kucuk kucuk birlestirilmis olarak ekliyorum.Fazla bogmayayım sizi :)

http://i19.photobucket.com/albums/b193/mutos2/cast_with_cagatay_karasoy.jpg
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
renklerin keskin ve net olmasını neye borçluyuz ya? benim çektiklerim bu kadar göz alıcı olmuyor. ekipmandan mı kaynaklı yoksa photoshopta kullanılan bazı efektler mi?
Mesaj tarihi:
kozalak said:

renklerin keskin ve net olmasını neye borçluyuz ya? benim çektiklerim bu kadar göz alıcı olmuyor. ekipmandan mı kaynaklı yoksa photoshopta kullanılan bazı efektler mi?

Uygun pozlama ile cektikten sonra photoshop diyim.
Ekipman tabi ki onemli,ben halen Canon EOS 350D kullanmaktayım.Yeterli oluyor su an icin :)

Tesekkurler.
Mesaj tarihi:
yalnız dokuyu, ve hacmı yok edicek kadar keskinliğe (daha doğrusu kontrastsızlığa veya kontrast aralığının kayısına) sebep olunca bi gariplik cıkıyo ortaya.

mesela amcanın üstündeki giysinin cizgileri, özellikle beyaz, o kadar sabit bi sekilde ilerliyordki amcamın hacmı kaybolmus.
Mesaj tarihi:
Evet,o biraz da sundan kaynaklıyor ki,amca aslında odagımda degil.F/8 degerinde cekim ama otomatik odakta hızlı ayarlama yaparak cektigimden asıl odak noktasında kalan yer tezgah.Dijital mudahaleler ile keskinligin dezavantajı olustu.

Tesekkur ederim.
Mesaj tarihi:
photoshopta hangi değerlerle oynuyosun peki bunun için? en azından bu fotoda hangi değerlerde oynadın vsvs? bende de 600d var ama fotolar üzerinde bsait oynamalar yapıyorum lightroomda.
Mesaj tarihi:
kozalak said:

photoshopta hangi değerlerle oynuyosun peki bunun için? en azından bu fotoda hangi değerlerde oynadın vsvs? bende de 600d var ama fotolar üzerinde bsait oynamalar yapıyorum lightroomda.

Levels,hue&saturation,color balance,selective color,brightness&contrast
ama cok fazla katmanda calısıyorum.Yer yer dodge&burn uyguluyorum.
Fitrelerden unsharp mask.

Kullandıgım lens sigma 10-20mm
Mesaj tarihi:
mutos said:

Levels,hue&saturation,color balance,selective color,brightness&contrast
ama cok fazla katmanda calısıyorum.Yer yer dodge&burn uyguluyorum.
Fitrelerden unsharp mask.

hacı naaptın :D
Mesaj tarihi:
O kadar detaylandirmanin (bence) bi anlami yok. Ben soylediklerinin hepsi biliyorum ama sahsen gerek gormuyorum isimin %95inde. Urun fotografi cekiyorum zaten isim bu. Gozunu korkutmasin yani. Lightroomu kurcalamaya devam et sen.
Mesaj tarihi:
fotodan çok anlamam ben. fatoşoptan biraz anlarım ama.

şöle bişi var. deviantarttan photoshop atn leri indirin. beğendiklerinizi indirin tabii. onların içinde neler ne kadar değişiyor. hepsini görebilirsiniz işte.

dilediğiniz gibi kişiselleşitirin

???

profit
  • Yeni Oluştur...