Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fotograflarım ve calısmalarım

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Haha harika :).Hayırlı olsun tekrardan.

Oyle oluyor ilk basta ki ben 2 sene once direk sahile kosmustum.Bi de IR filtre aldıgımda aynı his oldu :)
Mesaj tarihi:
ehe ellere saglik mutos, nefis seyler var cidden... :)

tonlandirma ve renklendirme konusunda bi acilim sezdim sonlara dogru, ki super gozukuyorlar eheh

moore mooooree!!!
Mesaj tarihi:
Arkadaslar tesekkur ederim guzel dusunceleriniz icin,

Hemen Buyukada'dan panorama :)

http://fc07.deviantart.net/fs51/f/2009/325/5/7/Buyukada_Panorama_III_by_mutos.jpg
Mesaj tarihi:
Bu sefer odullu birseyler paylasayım dedim,

Mey İcki,Istanblue Vodka "Istanblue Anlat" fotograf yarısması 2.lik odulu

http://kadirmurattosun.com/blog/wp-content/uploads/2011/10/30401_452973114814_362173714814_6039094_2155923_n.jpg
  • 1 ay sonra ...
  • 4 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Harikalar Diyarı / Ankara

5 kareden panorama ve HDR.Renk ayarları PS.

http://fc03.deviantart.net/fs70/f/2012/014/9/9/wonderland_by_mutos-d4mbwe3.jpg
Mesaj tarihi:
Salı-Carsamba gunu giris icin bir yazı yazabilirim,hem bana da bahane olur yazmak icin :)
Okudugum makale pek yok acıkcası,uzun yıllar suren denemelerimde hep ogrendim ve bu denemeler sonunda oturtabildim kendi teknigimi :).Ama eminim ki yabancı cok cok iyi makaleler mevcuttur panorama yapımı ile ilgili.
Program olarak ama Panorama Studio'yu oneririm.Panoramada iyi sonuc veren programdır.
Mesaj tarihi:
Ya photoshop'u ileri düzey sayıabilecek şekilde kullanıyorum da bunu iki üç kere denedim, adam gibi panoramik foto yapamadım. Daha fazla üstünde durmadım uyuz olmiim kendi kendime diye. Belli ki çekimde ve çekim sonrasında tam olarak ne olduğunu bilemediğim bazı teknikler gerekiyo =)
Mesaj tarihi:
mutos said:

Salı-Carsamba gunu giris icin bir yazı yazabilirim,hem bana da bahane olur yazmak icin :)
Okudugum makale pek yok acıkcası,uzun yıllar suren denemelerimde hep ogrendim ve bu denemeler sonunda oturtabildim kendi teknigimi :).Ama eminim ki yabancı cok cok iyi makaleler mevcuttur panorama yapımı ile ilgili.
Program olarak ama Panorama Studio'yu oneririm.Panoramada iyi sonuc veren programdır.

bi yere gitmedim, burdayım :D
  • 4 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
mutos yedigöller fotoğrafının kontrastı muhteşem. çok beğendim, peter lik'in fotoğraflarını anımsattı bana.

panorama konusuna gelirsek, ki sanırım cevaplanmamış, naçizane önerilerimi söyleyeyim. çekimde dikkat edilmesi gereken şeyler:
- manuel'de çekin. fotoğraflayacağınız alanda orta tonun nerede olduğunu bulun ve orayı pozlayın. bütün fotoğrafları ona göre çekin. örneğin güneş arkadaysa, ve 180 dereceyi alacaksanız gökyüzünün tonu bütün fotoğraflarda birbirine yakındır, gibi. böyle yapmazsanız fotoğraf zor birleşir. (mesela çok karanlıkta kalan bir yer ve aydınlık bir yer kadrajınızda varsa)
-dikey çekin. bir kare çektiniz diyelim, ikinci kareyi çektiğiniz karenin yaklaşık olarak yarısından başlayarak çekin. böylece fotoğraf daha kolay birleşir ve perspektif hatalarını kısmi olarak engellersiniz.
-su terazisi çok önemli. hem tripodun kafası yere paralel olmalı, hem de makina ufuk çizgisine 90 derece açıda durmalı dikey çekiyorsanız.
-panoramic head yoksa, normal tripodla çekiyorsanız yakında fazla öğe bulundurmamaya çalışın. bu çok uzun mevzu ama kısacası tripodda kamera sensörü merkeze alarak dönmediği için perspektif hatası olabiliyor. ama manzarada pek fark etmiyor. bi de free transform diye bir şey var yani.

kabaca böyle. mutos gerekli eklemeleri yapar diye düşünüyorum. ben mesela hdr panoramada hangi sırayı takip ettiğini merak ediyorum. bracketing çekip, her pozun fotoğraflarını ayrı ayrı birleştirip sonra gerekli ayarlamayı yapıyor olsa gerek ama...
Mesaj tarihi:
HDR panorama yaparken farklı pozlama birlestirmesini yanımda tripod var ise yapıyorum daha sonra birlestirdiklerimden panorama olusturuyorum.Genelde ama calısmalarımı tripodsuz cıkardıgımdan oturu tek kareleri birlestirdikten sonra tonemapping uygulayarak yapıyorum.Panorama ve hdr aslında fotografın kalitesini bozabilecek uygulama hele ki tek pozlardan yapıyorsanız.Titiz olmaya calısıyorum duzenlerken fotograflarımı :)

Calısmalarımı begenmene cok sevindim. :)
Yazdıgın bilgileri ekliyim,bana ozelden isim soy isim belirtirsen o sekilde yayınlıyım.
  • 3 hafta sonra ...
  • 4 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Uzun aradan sonra İnciraltı'ndan fotograf,begenmeniz dilegiyle.

http://fc06.deviantart.net/fs70/f/2012/090/e/c/inciralti_by_mutos-d4ukvyp.jpg
  • Yeni Oluştur...