Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bizler neden bu kadar agresifiz?

Prawler

Öne çıkan mesajlar

Abso, bu bence 1950+ için geçerli. Zorla cahil bırakılarak tekrar "meee meee" diyen koyun sürüsüne çevrilmek istenen bir cahiller topluluğu, doğal olarak çevresindeki dünya onu geçince tepkisini ilkelleşerek veriyor. Küte pata mümkünse kaba kuvveti kullanıp kendi kabiliyetinin veya zekasının yetmeyeceği şeyleri yıkıp kırıp döküyor... bükemediği eli ise öpüyor.

Ama "tüm tarih boyunca" denecekse orada bir durulmalı. Sonuçta bu toplum tüm tarih boyunca cahil takımı değildi... Hatta bakarsanız bir zamanlar, şimdi toplumun bir kısmının özenerek baktığı devletlerden ve milletlerden çok daha iyi bir yerdeydi.

Saldırgandan kasıt "Bu herifler niye yerlerinde duramamış kalkıp orta asyadan gelmiş, gidip Avrupa'ya dalaşmışlar, vs" olacaksa da... Bence bunun cevabı çok kapsamlı olur, derin araştırmalar gerekir, tarih, sosyoloji, arkeoloji, vb. disiplinlerinden yardım lazım olur ve klavye başındaki bizleri aşar.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Eğer toplumsal yapımızdaki şiddetse sorgulanan, bunun nedeni birkaç tane;
- ortamın bu tarz davranışlara mümkün kılınacak şekilde boş bırakılması (asayiş ve sosyal devlet falan)
-bu tarz davranışların adam sayılmakta yardımcı olduğu düşüncesi (diziler ve çevre fakörü)
-konuşarak birşeylerin çözülebileceğinin farkında olmamak ve bunun da temeli eğitim
-dinlemenin bir erdem olduğu bilincinde olamamak ki bunun da temeli eğitim
-karşı tarafın illa ki düşünce ve zevk bakımından bizimle aynı paralellikte olması gerekliliğini savunan kirli bir düşünce yapısı

Ama topicde kastedilen tarih içersinde Türk toplumunun diğer toplum ve ülkelerle olan ilişkileri ise ozaman bence saldırgan diyemeyiz. Sadece varlığı sürdürme çabası denilebilir. Cafein'in de dediği gibi toprak genişletip güçlenmeyen devlet kaybolmaya mahkumdur. Osmanlı toprak aldı ama sosyal yapıya asla radikal değişiklikler yapmadı. örnek zamanında Türkiye topraklarındaki kilise sayısı ile günümüzdeki kilise sayısı. Tarih zaten bunu onaylamaktadır. Krallıklar Osmanlının sosyal adalatinin halk tabakasına ulaşmasını ve yayılmasını engellemek ve böylece de sempati duyup bölünmelerini engellemek için vahşi olarak Osmanlıyı tanıttı. Hatırlarsanız bazı fetihlerde halk desteği sayesinde çarpışma bile olmadan şehire girilmiştir.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Pffffttt...

Barbar Türkler yakıştırması yapan Avrupalıların da "yardım"a geldikleri Haçlı seferlerinde kurtaracakları Bizans'a yaptıklarını düşünelim, aynı Avrupalıların kendi insanlarına "din adına" engizisyon diye yaptıklarını düşünelim, bu Avrupalılar Amerika'ya gittiği zaman oradaki Kızılderililere, Afrika'ya gittikleri zaman oradakilere yaptıklarını düşünelim...

Valla barbar olmakla gurur duydum ben. Sizi bilmem.

Öyle barbarmışız, öyle kılıçtan geçirmişiz asimile etmişiz ki, imparatorluk zayıfladığında 400-500 sene birlikte yaşanan adamlar kalkıp isyan edip koca imparatorluğu parçalayabilmiş. Gerçekten iyi soy kırmış, iyi yoketmişiz, bayağı güzel barbarmışız he....

Şu son 10-15 yılda iyice eğitimsiz bırakılıp tamamen yanlış yönlendirmeyle salaklaştırılan topluma bakarak "Aman iğrenciz" diye analizler yapmayın Allah aşkına, zaten bunu yapanların da amaçladıkları şey bu.
Sosyal ağlarda paylaş

cafein son iki paragrafına çok acaip katılıyorum. hatta daha 2 hafta önce o açıklamayı siz türkler barbarsınız diye yüzüme söyleyen yünan kıza açıkladım. aynı kız bana işte biz türkler altında köleyken gibi bi laf kullanmıştı başka bi zamanda, ki o zamandan beri dalga geçiodum. aynı kız nası kovduk ama sizi yünanistandan dedi sonra (osmanlıyı kastederek).
dedim ki, o kadar çocuklarınızı aldıysak, din eğitim ws. sömürüsü yaptıysak, osmanlıyı yunanistandan kovmayı bırak anadoluyu işgal edecek adamları nerden buldunuz? bi de siz bizi denize dökünce benim annanemin izmirde altın çatal bıçakları varmış işte hepsini almışsınız toplayamadan kaçmak zorunda kalmışlar ws. e peki dedim, biz barbarsak, bizim devlet altında yaşamak o kadar kötüyse o altın çatal bıçağı alacak kadar nası zengin oldunuz be? siz türklerden çok daha zengindiniz zaten ticari vergi kanunları vs. den dolayı dedim. bazen küfredesi geliyor insanın. yani hakkaten eğitimsizler diye düşünüyorum bazen. bizim tek taraflı eğitim gördüğümüzü söyleyip suçlarken kendilerinin dünyadan haberi yok bazı bazı.

edit = başka bi yunan kız, burada bi türk arkadaşın ermeni asıllı bi fransızla olan tartışmalarından bıkarak (çocuk kesmişsiniz etmişsiniz modundaymış sürekli), keşke adam gibi kesselermiş de sen de burda konuşuo olmazdın demiş hehehe çok güldüm.

[ Mesaj 21 February 2007, Wednesday - 17:18 tarihinde, Sly-One tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Gerçeklerin kin ve düşmanlıkla çarpıtılmasından başka birşey değil. Ego tatmini :)

Türkiye kurulurken Osmanlıcanın terk edilerek Türkçeye geçilmesinin zararı oldu aslında bize. Geçilmese daha iyiydi demiyorum asla ama 2si de aynı paralellikte yürütülmeliydi. Neden? Çünkü arşivlerini okuyamayan, okusa da anlayamayan bir toplum olduk. Başka hangi Avrupa toplumu bizdeki bu dezavantaja sahip? Üzülüyorum ve içim sızlıyor. İşte biz bu durumdayken onlarda istedikleri gibi at koşturuyorlar. Sadece kulaktan dolma bilgilere sahibiz hepimiz. Birisi çıkıp çeviri yapacak, o çeviriyi biz okumak istiycez ve para verip alıcaz sonra sıkılmadan okuyup idrak edicez. Pehh diyebiliyorum sadece :(

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Günümüz gençliğinin sorunu geçmişini bilememekten kaynaklanan özgüven eksikliği. Hal böyle olunca Batı istediği düşünce tarzını insanlarımıza empoze edebiliyor.

Adamlar "bakın biz Rönesans'ı başarabildik, böyle bir kültürüz" diyerek, en son rağbet görmeleri gereken bir toplumda kendilerine hayran kitlesi oluşturabiliyorlar. O Rönesans'ın Arapça kitaplardan yapıldığını bilmezsen tabii ki Batı:1 Doğu:0. Bizim Rönesans'a ihtiyaç duymadığımız bir zaman diliminde; bizi bunu yapmamakla aşağı görebiliyor, dahası ülkemizdeki teröre destek verip düşünce özgürlüğünden dem vurup entellektüel anlamda bizlere yukardan bakabiliyorlar. Pek değerli Nobel Ödüllerini kıvanç duymamızı istedikleri türde bir yazarımıza veriyorlar. İnsan kendisinin olan hiçbir şeyi inkar etmemeli; Orhan Pamuk Türk yazarıdır, bizim yazarımızdır.

Madem tarihe bakacaksın, milletlerin birbiriyle ilk kez temasa geçtiği Kavimler Göçü'ne bakacaksın. Onlar günümüz Afrika'sındaki kabile yaşamına benzer hayat sürerken biz nasıl boy boy Batı'ya yüreyebilmişiz bunu bileceksin. Senin tarihini millattan önce 200-300 lere dayandırdıklarında düşüneceksin bi' "hasttir lan" diye. Sümerce'ye 30'a yakın kelime verdiğimizi kanıtlayan araştırmacılarımızın kitaplarını okuyacaksın.

Adamların kaldıramadığı konunun; onların bizim tarihimizi şekillendirdiğinden çok bizlerin onların tarihini şekillendirdiğimiz olduğunu, bileceksin.

Babamın hep dediği gibi: " Akıllı olmak lazım". Akıllı olacaksin ki kanmayacaksın.

Ben barbarsam onlar vandal. Buyursunlar tartışalım barbar ne demek vandal ne demek. İkisinin de ismini çok sevdikleri Roma ve Yunan koymuş. Ben barbarsam Truva da benim demektir.

[ Mesaj 21 February 2007, Wednesday - 17:40 tarihinde, huun tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
gecmisini bilmiyen genclikmi yoksa yanlis analtilan genclikmi

okullarda aslaniz kaplaniz superiz
1, dunya savasini kazandik yeri gogu titrettikte iste almanlar yenildigi icin bizde yenik sayildik bdie sarikamisti bi kac yuz bincik askerimiz carpisarak olduler de cok bulasmayin bu konulara

tv ye bakiyoruz adam attigini vurup ulekeyi tek basina kurtariyo cuval olayinin intikamni aliyo koskoca amerikayi titretio tek basina tey tey

futbola bakioz fii tarihinde kupa kazanmsi bi takim sonra bi icraat yok hala avrupa fatihi diyoruz

yarisma desek ole 3 sene ocne kazanmisiz hala boburleniyoruz

agresiflikten cok kendimizi bi halt saniyoruz olay o
Sosyal ağlarda paylaş

konuyu ikiye ayırmak gerekli

1-tarihsel anlamda saldırganlık konusu

2-bizim gündelik yaşamda da gördüğümüz,insanımızın sinirliliği..

öncelikle ikinci maddeden başlarsak bunun en büyük sorumlusu ülkesel koşullardır,yoksa genlerimize işlemiş bir saldırganlık dürtüsü değil.bir ülkenin ekonomisi kötüyse,o ülkenin insanları hherzaman agresif olmuyor,ama gelir dağılımı eşitsizliği var ise,mutlaka sosyal bir patlama yaşanıyor.keza muhafazakar btabuların,genç insanların bazı dürtülerini engellemesi de cabası.

tarihsel konuya gelince.tarih bize şunu gösteriyor.bir ülke veya halk,başka bir hgüç tarafından kesin bir şekilde engellenmediği sürece kuvvet kullanmayı9 kendine hak görür,agresif ve saldırgan olur.japonya,isveç,almanya,ispanya,türkiye ve birçok örneğe bakarsak...geçmişlerinde en saldırgan,emperyalist,savaşçı toplumlar,uğranılan kesin bir yenilgi sonrasında mülayim ve evcilleştirilmiş kediye dönmekteler..

türkiye cumhuriyeti de, 1.dünya savaşı hezimetinden sonra barışçıl bir ülke iken,özellikle natoya giriş ve kore savaşından sonra,dünya devletlerinin de teşviki ile nispi bir agresifliğe girmiştir.

yani dostlar,durum bize özgü değil,normaldir...
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaslar bır konuyu atlıyosunuz.
ekonomısı bızden cok kotu mesela afrıka ulkelerı felan war ama adamlar bole ezık gıbı sureklı suskunlar ama bız hırcınız. londrada dıl okulunda anket yapıldı en agrasıf bız secıldık:)hehe
bide eğer orta asyalı bırıyle tanısmamıssanız bunları solemenız normal. o akdar sınırlılerkı cok garıp asırı sakınken bole normal bısı dıosun gulmesını felan beklıosun adam cıldırıverıyor.
hatta osmanlıda bole hanı mılletlere sıfatlar werılırmısya mesela ermenılere mılletı sadıka mı ne denırmıs(bugunkunun tersıne :D) turkı cumhurıyetlerdekı ınsanlarada mıllet ıagrasıfıye(uydurdudma bu kısmını) boyle bısı denıyormus yanı genlerımızdede war
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...