xieon Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Yaşam ölümü beklerken geçen süredir ve bu süreyi geçirmenin en kolay yolu sanatla uğraşmaktır p.s: sanırım nietzche ye ağıt olması lazım bu sözün tam emin değilim=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Mart 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2007 ginaly, normal şartlarda üreme logaritmiktir tamam ama normal şartlarda yaşamıyoruz. dengeleyici unsurlar da var. yani 2^n in yanına bile yaklaşamayız aslında ölen insan sayısında. kaldı ki nüfus artışı sanayi devrimi ile patladı. yani şunun şurasında 200-300 yıl. tam rakam veremeyeceğim, hocanın gösterdiği grafiğe göre konuşuyorum, fakat o zamandan öncesinde popülasyon çok oynamadan gidiyor ve şu andakine göre çok düşük bir seviyede. onlarca kat daha düşük. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Mart 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2007 @ sailor haklısın aslında yaw. doğru yani. bende dün An Inconvenient Truth'u izledim de orda da senin dediğini diyodu, populasyon artışı gerçekten çok düşükmüş eskiden. ama şu da yokmudur, eskiden yaşam süresi çok daha düşüktü, ölen insan sayısını artırmada bi nebze olsun etken olmazmı bu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Mart 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2007 doğan herkes bir şekilde ölecek zaten. yani yaşam süresinin bir etkisi olamaz. ya da şu yönden olabilir, ne kadar az yaşarsa o kadar az çocuk yapabilir. bunun da popülasyon üzerinde negatif bir etkisi olacaktır :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aragorn Mesaj tarihi: Mart 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2007 Bir adet "Google" açılıyor. "People die per second" giriliyor. 2. sırada çıkan wiki answers'a giriliyor ve bakılıyor, sonuç: Günde 150.000 insan ölüyormüş. Yılda eder: 150000*30*12=54 milyon insan. Nüfusu aynı kabul ettiğimiz taktirde 2000 yılda: 108 milyar insan ölmüş olur. Fakat eskiden yaşayan insanların uzun ömürlü olduklarını ve nüfusun daha az olacağını hesaba katarsak Milattan beri ölen insan sayısı 60 milyar civarında olacaktır. Taa ilk insan'a kadar gidilirse bu sayının 250 milyarı bulacağı kanısındayım. 1 tane bile inmem artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Mart 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2007 eskiden yaşayan insanlar çok daha kısa ömürlüydü diye biliyorum ben =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Mart 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2007 Evet ya kıtlık, salgın hastalıklar,savaşlar filan eskiden daha yaygınmış bence eskilerde ortalama ömür daha kısadır=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mart 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2007 Antik Roma'da 28 mi 32 mi neymiş ortalama ölüm yaşı. Hatta en çok ölüme sebep olan 3. hastalık sinüzitmiş antibiyotikler bulunmadan önce. [ Mesaj 31 Mart 2007, Cumartesi - 22:35 tarihinde, huun tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aragorn Mesaj tarihi: Nisan 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2007 Etrafta dolanan o kadar gladyatör varken insan ömrünün uzun olması beklenemez zaten =) Valla benim aklımda eskiden yaşayan insanların 100 yıldan aşağı yaşamadığı kalmış neden bilmiyorum. Belki Hz. Nuh olayından dolayıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xueshen Mesaj tarihi: Nisan 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2007 şimdi ilk insan sayısına iki dersek ve her 4 saniyede bir insanın öldüğünü düşünürsek ya çok hızlı üremişiz yada yaşıyor olmamız mucize! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Nisan 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2007 evet torununun torunu saymayı bitirir heralde mezarları hergün yenilernin defn edildiğini düşünürsek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Nisan 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2007 "Milattan önce 3 bin 600 yılından günümüze kadar, yani 5 bin 600 yılda, 14 bin 531 savaş yaşanmış, 3 milyar 640 milyon insan bu savaşlarda hayatını kaybetmiş." http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/6257893.asp?yazarid=91 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar