Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Code Geass: Lelouch of The Rebellion


SenariouS

Öne çıkan mesajlar

Bu animeyi ilk duyduğuğumda biraz garibime gitmişti. Sunrise Clampla iş birliği yapacak ve karakter dizayn Clamp'ın olacak. Clamp sonuçta manga dünyasının en iyilerinden biri olduğu su götürmez bir gerçek; gerekse denedikleri yeni çizim teknikleri (xxxholic bundan sayılabilir), gerekse eski yeni manga bağlantılarını (Tsubasa Chronicles- Card Captor Sakura) çok güzel yapan bir grup. Sunrise ise Mecha konusunda en iyisi denilebilir. Gundam Serisi buna en kolay örnek.


Şimdi Animemize gelelim Konuyu Kısaca tanıtmak gerekirse. Amerikaya giden kolonilerinin tamamının ingiliz olduğunu hayal edin ve bu koloniler orada yeni bir devlet oluşturmak yerini The Great Britania Empire'a bağımlı bir ülke kuruyorlar. Sonuçta Amerika hiç olmuyor ve Dünya yüz ölçümünün büyük bir kısmı ingilizlerin elinde oluyor.

Baş Karakterimiz Lelouch, bir prenses olan annesinin öldürülmesi ve küçük kızkardeşi Nanali'nin aynı olay sırasında kör olup yürüyen sandalyeye mahkum olmasından sonra, politik bir kukla gibi kullanılıp Japonya ya gönderilir. Japonyada olduğu dönem boyunca sadece 9 yaşında olan bu çocuk Suzaku ailesinin himayesinde kalır ve hayatında ilk defa bir arkadaş edinme fırsatı bulur, ancak bu durum Britania'nin Japonyayı işgal edip Japonya'nın ismini ve Japon insanlarının özgürlüğünü elinden alıncaya kadar sürer. Lelouch işgal günü Suzaku'ya yemin eder "Britania İmparatoluğunu yok edeceğim... "

Seneler sonra Lisede ki Lelouch bir gün arkadaşıyla otoyolda motosikletle okula giderken. Yoldan çıkan bir kamyon görür. Kaza yapan kamyona yardım etmek için girdiğinde içine girdiğinin devlet tarafından içinde zehirli gaz bulunduğu söylenip takip edilen bir kamyon olduğunu bilememektedir. Bilmediği ikinci şey ise bu kamyonun içinde Zehirli Gaz değil insanlara Geass Adı verilen özellikle verebilen bir kızın olduğudur.

Karakter dizayn'a gerçektende bence Calmp'ın son senelerdeki en iyi işi. Sunrise 'ın mechalarında ki çizimler hep biraz kötü denilirdi. (Gundam seed deki o sıvımsı gözler...) ama clampla beraber olunca gayet güzel bir seri yaratmışlar. Benim bu Sene ki favorim bu anime olacak galiba...


Bir iki dip not
- Char aznabel'in o ünlü gözlüğü Gundam Seed te Athrun'dan sonra Geass'ta Suzakuya geçmiş durumda...

- İsmine dikkat ettiyseniz ikinci sezon sinyalleri verir gibi... Denilene göre ana karakter değişikliği ile ikinci sezona gidilecekmiş hatta aynı serinin mangasıyla bağlantı kurarsak ikinci sezonun ismi " Code Geass: Suzaku Of the Counterattack" olacak deniyor.

- Animenin ana karakterlerinde C.C. (C kare diyorlar galiba- sitwo Razz) Sadece pizza yor ve pizza kutuların üstünde sadece Pizza Hut yazmakta (gayet ciddiyim). Hatta bu yüzden dalga olarak Code geass sa Code Pizza hut denilliyor.

-Mangaları çok çeşitli aynı konuyu işleyen 2 tane mangasının çizimleri farklı ve olayları bambaşka bir durumdan alan mangasıda mevcut ama animesi mangalarına göre daha sert ve gerçekci

-Başka bir söylentiye göre Sunrise son Gundam hayal kırıklığından sonra biraz ara verip bu seriye yönelmeyi planlıyor (char gözlüğü falan). Ama doğru olmaması daha olası sonuçta yeni yapılmakta olan uzun metrajlşı bir gundam seed destiny filmi geliyor. (evet Shinn kira'nın çığarı rolünde eheheh)

Şu an çıkaran iki grup var Bunlardan biri Shinsen-subs... ama çıkarma aralıkları aşırı uzun. Birde #gg fansubs var. Ben #gg fansubstan takip etmeketeyim. Şarkı çevirilerindeki kararsızları dışında encode ve sub olarak gayet iyiler. Mkv-h264 formatı kullanmalarıda bir artı...

İnternet sitesinde torrentlerine ve direct download linklerine ulaşabilirsiniz. İyi seyiler.

http://ggkthx.org
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
  • 3 ay sonra ...
Code Geass

Last 2 Episodes: japan audio + eng sub and .avi format

megaupload toolbar(türkiyeden indirmek için kurulu olması lasım
http://www.megaupload.com/toolbar/tr/



episode 24: Code:
http://www.megaupload.com/?d=1RW5UXJ7



episode 25: Code:
http://www.megaupload.com/?d=IZ567SYH

eğer dosyaları indiremiyorsanız treewalk dns programını kurun

up file linki
24.bölüm
http://up-file.com/download/8c8e0d35856/-Your-Mom--Code-Geass---24--LQ---5E9679ED-.avi.html

25.bölüm
http://up-file.com/download/b48ceb738341/-Your-Mom--Code-Geass---25--LQ---251E2718-.avi.html

[ Mesaj 31 Temmuz 2007, Salı - 22:07 tarihinde, kender tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...