cemad Mesaj tarihi: Şubat 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2007 efenim malum mba için gmat gerekiyor. gireceğiz bu sınava da girmeden önce pati ailesinden giren var mı tavsiyesi var mı şuna buna dikkat et, sınava şunları götür asla şunu yapma vs türü önemli nokta varsa dikkat et diyecek vs vs kısacası bir de pati ailesine danışalım dedik fazla bilgi göz çıkarmaz inşalalh:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Syn Mesaj tarihi: Şubat 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2007 Tanıdığım girmişti ama greydi galiba o ya.Onu yazayım Transcript,Lise Diploman,Üni Diploman,TOEFL Diploman gerekiyor.Daha bi sürü hede var onu sölerler sana zati.Ama gmatte kasıntı olan 2 tane essay yazıomuşun duyduguma göre ve verbal kısmı felaket zormuş,korkunçmuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Şubat 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2007 syn doğru söylemiş,ama diploma gerekmiyor benim bildiğim GMAT'a ya? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Syn Mesaj tarihi: Şubat 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2007 mba yani bir nevi işletme masteri için gerekli.sınav bildiğin sonuçta ve 2 bölümden oluşuo:asıl bölümle uygulama.Yat kalk sözlük oku 8000 kelime bilmek lazımmış iyi bişi yapmak için.Uygulamasını zaten yapabilirsin ünideki derslerin calculus, ekonomi dersleri felan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Şubat 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2007 Kompozisyon bölümü de zor gibi hafiften. Aldım ilk kitabımı,başlayacağım çalışmaya =] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Şubat 23, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2007 girdim sınava 620 aldım bana gereken rakam 650ydi nese sağlık olsun:) girecek olanlar varsa biraz bilgi vereyim sınavla ilgili 2 tane kompozisyon yazıyorsunuz sınavın başında. benim için kompozisyon kısmı gerekli değildi yine de yazdım. zor değil kompozisyon kısmı ancak güzel olsun istiyorsanız tabi ki geçişleri filan bilmek gerek ve çok güzel örnekler vermek gerek. ben google filan örnek verdim sallayın işte birşeyler:) kompoizsyonlardan sonra matematik kısmı var. bu bölüm çıtır çerez zaten sadece dikkat hataları çıkıyor ona dikkat edeceksiniz. özellikle ilk 10 soruyu 2şerkere çözün. kolay diyip geçmeyin 2 kere çözün mutlaka. çünkü puanlama sistem gmatte ilk 10 sorunun puan değeri çok yüksek. sonra verbal kısım geliyor ki allaaah işkence. kendinizden geçiyorsunuz sınavı yaparken. bilgi sınavı değil kondisyon sınavı gibi birşey. essay çıkıo arada okuyosun ortasına gelmişssin bi bakmışsın dalmışsın hadii baştan başla :) diğer soruları da ben baya sıkış yaptım ve verbal çok kötü geldi doğal olarak:) matematik iyiydi baya ama kurtarmadı tabi:) başka sorusu olan olursa burdan veya pm le ulaşabilir yardımcı olmaya çalışırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Şubat 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2007 gre de yardıma ihtiyacı olan varsa hay hay, buyursun gelsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Bu aralar başka giren yok mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 greye giricem ben yakın zamanda, bakmadım ne var ne yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2007 Aquila bende GRE KAPLAN 2007 CD si var. İstersen veriim sana. FTP den çekebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arlooax Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2007 Ben gireli uzun yillar oluyor. Fakat uc assa bes yukari aynidir hala. Matematik kismi denildigi bibi cok kolay, bura da full cekmen lazim, ama bir iki test ornegine bak ki anlayasin ne tur basitlikte ve de zaman zaman sacma sorular geldigine. Sozel kismi cehennemdir. Text'ler doktora tezlerinden alinir. Yani soyle diyeyim, mesela aslen biyologsun, ve karsina biyoloji konusun da bir text cikti, okumadan bile cevaplayabilme sansin var. Fakat benim sansima iki adet TIP ogrencisinin tezlerinden alinti cikmisti, afedersin kicim cikti, latince + ingilizce cekilmiyor. Sinava calismak ne kadar etkili olur bilemiyorum. Ben ve bir arkadasim beraber kasip calistik. Ben 670 civari bir puan aldim, arkadas 550 de takildi ki kendisi TED mezunu, ben AAAL mezunuyum, yani dil ile ilgili bir sorunumuz yok idi. Bu arkadasimin kiz arkadasi, kendisi de TED mezunudur, gelip takilirdi biz Odtu Cati'da onumuzde kahveler calisirken, ACE liyeceksiniz siz bu gidisle diye, kendisi 2 satir acip bakmadan sinava girdi, 740 cekti, apisip kaldik. Pek calisilacak bir sinav degil, ama al bir kitap, ornek testler iceren, coz, sirf sorulara ve akisa alismak babinda diyeyim. Basarilar.. Bu arada niye MBA ? nerede yapmayi planliyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2007 Cemad çoktan sınava girdi. ;) [ Mesaj 29 Temmuz 2007, Pazar - 09:22 tarihinde, Prawler tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arlooax Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2007 Gecmis olsun o zaman diyeyim hehe :) Bu arada selamlar sana da, benim bildigim ve de sevdigim Prawler isen, dusundumde secici olmak sacma oldu degilsen de selamlar ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2007 Buralarda benden başka Prawler'mı vardı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Aralık 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2007 Verbalim Matematikten yuksek geldi, cok sasirdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Aralık 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2007 Sen gmat'a gireli baya olmadı mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Aralık 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2007 yok 7 sinde bir daha girdim ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 **: İşin hikaye kısmını geçip buradan başlayabilirsiniz okumaya. ***: O da uzun geldiyse lütfen buradan başlayarak tatmin edici yanıtlar veriniz. ^^: Ne zaman bir post atacak olsam paragraflarca şey yazıp basit bir satırı hikayelediğimden okuması zor oluyor. Bilgiye ihtiyaç duyduğum böyle bir anda böyle 3 parçaya ayırdım post'umu. Bu arada okjumaya hangisinden başladığınızı da belirtirseniz, ona göre kendime hakim olmaya çalışacağım, teşekkürler. xD Keşke diyorum zamanında Serdar'a "xD" demeseymişim. Aynı illet yakıştı yakama. Yalnız benim gerek gmat konusunda gerek diploma etc. konusunda bazı problemlerim var. Şimdi şöyle; daha 1 hafta önce yurtdışında master yapmak adına çok ciddi bir adım attım, ailemden onay, arkadaşlarımdan gaz aldım. Şöyle bir araştırınca hem öğrenim ücreti olmamasından (bana burs veren çıkmaz 2.50 civarı ortalamamla)hem de Erasmus etc. ile giden arkadaşlarımın Uppsala Lund gibi üniversiteleri anlata anlata bitirememelerinden dolayı İsveç'i gözüme kestirdim. Bugün de oradaki üniversiteler hakkında detaylıca bir araştırma yaptım ve başvuruların aralık-şubat ya da mart-nisan da olduğunu gördüm (örnek Lund için) şimdi bu iki başvuru tarihi arasındaki fark nedir? (birisine önce cevap geliyor sanırım ama burada bir önce gelen kapar söz konusu değildir herhalde, ya da öyle midir?) Bunu soruyorum çünkü her ne kadar vereceğime inansam da vermem gereken bir kaç dersim var 2. dönem ve en azından vizeleriyle cebelleşiyim diyorum. Tabii hala götümü kaldırıp da TOEFL almamış olmamın, onun için hazırlık yapmam gereğinin de etkisi büyük, ayrıca gmat'e de bir kaç ay çalışayım diyorum. (Randevu tarihimi de belirlemem lazım tabii.) **Gmat'le ilgili sıkıntıma gelirsek, şimdi benim not ortalamamın da pek iç açıcı olmadığını, sayın okulumda yalnızca bir ka küçük çaplı projem olduğunu (ki bunlar ekonometride bir model kurmak, pazar araştırması, şirket incelemesi yapmak gibi proje kapsamında olup olmadığından pek emin olmadığım şeyler) göz önünde bulundurursak ben bu illetten tatmin edici bir sonuç alırsam bu başvurumu etkiler mi? Ne kadar etkiler ya da? Başvuru mektubunun çok önemli olduğunu, referansların önemini vs. biliyorum ama gmat de benim "ulan bu adi hocaların notu kıt" dememin tek yolu gibi görünüyor gözüme, yazacağım mektupla beraber. Bir de şunu ekliyim, okulların başvuru koşullarının olduğu sayfalarda gmat'in g'si bile yok. Bir yerde sadece Amerika için geçerli olduğunu ama bir çok avrupa ülkesinin de gmat'i baz aldığını okumuştum. Durum böyle midir gerçekten? Yoksa şu önümdeki 6 ay'ı oturup proje kapmaya, çılgın gibi ders çalışıp ortalama kasmaya mı adamalıyım? ***Şöyle de diyebilirim İsveç'e gitmek isteyen birisi için gmat ne kadar geçerlidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hoccemama Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 bu gmate girdikten kaç gün sonra sonuçu öğrenebiliyoruz. resmi siteye bakıcak fazla zaman bulamadım orda mutlaka bir süre veriyorlardır ama illa o süre sonuna kadar beklemek gerekmiyordur herhalde ortalama kaç günde öğrenbilirim onu merak ediyorum esasında şünü demek istiyorum toefldan örnek verim sitesinde 15 iş günü içerisinde öğrenebilirsin diyor. ben sonucumu 14. iş gününde öğrendim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 ben de bu aralar girmem lazım bi sınava şidmi bana birisi GRE ve GMAT'in farkını söleyebilir miy yani sınav yapısı olarak biliorum da, ne masterı için gre lazım ne masterı için gmat. MBA için gmat miş gre ye girince hangi bölümleri kapsio vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 son soruları karışık bir şekilde cevaplamaya çalışayım şimdi gmat ülke veya bölge için değil. yani isveçe gitmek için gmat önemli mi diye bakmayacaksın. isveç'teki A okulu gmat ister B okulu istemez. tamamen okula göre yani okulları araştırıp ona göre bakacaksın gmat biter bitmez puanını öğreniyorsun kompozisyon hariç. genelde de kompozisyon puanını önemsemiyorlar ama isterlerse o da 1 aya filan geliyor galiba gmatle grenin farkı şu. gmat sözel gre sayısal diyebiliriz genelce. yani mesela işletme masterı vs. için gmat isterler, mühendislik masterı için gre. gmatin bütün olayı ingilizce. matematiği de var ama aşırı kolay. ben girdiğimde ingilizce bölümünde feci batırmıştım ama muhtemelen benim batırdığım kadar zor değildir zira sınav kolay bir sınav gre ise zor diye duydum ama derecesini bilemiyorum hiç girmedim çünkü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 Araştırdım biraz durum şöleymiş GMAT: Management, yani businessla ilgili masterlar için varmış işte MBA dir bazı finans ve ekonomi bölümleri vs. GRE : ise business la iligli olmayan psikoloji sosyoloji, mühendislik vs hepsini içeriyor. Kısacası yükseklisans ana sınavı GRE. Kolaylık zorluk karşılaştırması için. GRE , international öğrencilere daha zor geliomuş ingilizcesi daha zormuş GMAT'den, amerikalı öğrencilere de GMAT daha zor geliomuş, matematik daha zor olduğu için. Ama Amerikan matematik sistemini hepimiz bilioruz baya kolay işler. bize daha kolay gelir GMAT tahminen. ben sosyoloji öğrencisyim, market research vs marketing le iligli bişeyler düşünyüorum. programlara bakıp artık üniversiteye göre karar vericem gmat e mi girecem greye mi ama tahminen GMAT e girmem gerekicek , çünkü business la ilgili işler olacak. tabi çoğu avrupa ünisi sırf toefl istio. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 ingiltere de iyi okullar g-mat istiyor mortis . london school of business istiyor mesea . marketing , finance tarzı masterlar için yani. ama dediğin gibi çoğuna da toefl yetebiliyor . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 gmat e girecek adam haber versin tarih sınaw şu bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 Sinava girecekler icin bir daha atiyorum linki: http://www.ualberta.ca/~ozsoy/gmat.htm Mortis GMAT a girmen gerekiyor Market Research icin. Hatta buraya gel behavioral marketing e PhD ye. Bekleriz :) SILAYVAN, http://www.mba.com dan bakacaksin tarih su bu vesaire icin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar