Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

audi, quattro ve 2006

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
selam,

audi şimdiye kadar üretimi içersinde ilk defa quattro modellerin bukadar yüksek bir payı olduğunu açıkladı. belirtilen rakam ise %33.1!

2006 yılında toplam 306,318 araç quattro olarak üretildi ve 2005 senesi için bu rakamın 219,288 olduğunu düşünürsek pazardaki talebi daha rahat görebiliriz. amerika pazarında satılan araçların %72'si yine quatto olarak satılıyor ve en büyük pazarı oluşturuyor. şimdiye kadar ise bantlardan 2.3 milyondan fazla araç çıktı.

audi premium segmentte dört tekerden çekişte pazar lideri konumunda :)

saygılar.
Mesaj tarihi:
Selam,

Efe seni seviyorum, bunu burada haykırmak istedim :) Seni öpmek(!) için can atıyorum aşkım :P

Seni A4'ümün önüne bağlıycam, hemen logonun yanına 5inci halka olarak :D

Saygılar.
Mesaj tarihi:
işte Türkiye de bu kadar vergi ve yakıt masrafı olmasa.. alırdık 3.2 motor benzinli quattro turbo wrx gti crx cdti sti wrx falan filan arabamızı gezerdik of ya :/

inan isviçrede gti sınıfında olmayan araba yok .. herkes 3453453 motor arabayla geziyor biz de 1.6 ya talim.. aaah ah paramecium sen mitsubishi evolution makkinen editiona, Audi allroad a binememek nedir bilir misin..
Mesaj tarihi:
valla ben geçende servise gittiğimde gördüğüm yeni TT'nin Almanya fiyatının burdaki sıfır A3 ile aynı olduğunu görünce köprüden atmak istedim kendimi de işte Ankaradaydım, orda köprü yokmuş...

sonradan dediler mamak vidadüğü var, Karayalçın amca boğaz köprüsünden 1 metre daha yüksek yapıyoruz süperiz diye övünüyodu dediler ama altında su olmazsa atlamam diye yan çizdim...

böyle zırvalıyo işte insan fiyatlardaki gerçeği her öğrendiğinde...
Mesaj tarihi:
Niye? %200'e varan ÖTV, ÖTVli fiyat üstünden KDV öderken, dünyanın en pahalı benziniyle arabanızı yürütürken mutlu değil misiniz? Otobüse binin kardeşim, alın annenizi gidin buradan estağfurullah.

Burada bir servis aracında (Maslaktayım da 2 haftadır) süper bir yazı gördüm(daha sonra pek çoğunda daha gördüm), ben de arabaya koymayı düşünüyorum: "DİKKAT, BU ARAÇTA DÜNYANIN EN PAHALI AKARYAKITI KULLANILMAKTADIR" diye :)

Edit: Cem Uzan'a mı oy versek mazot 1 YTL olaaaaacaaaaakmııııııış.... Herkesin GTI WRX DTM F1 aracı olacakmıııııııış...

Şimdi sabah sabah nereden esti diyeceksiniz, işe gelmeden depoyu doldurdum da...

[ Mesaj 21 February 2007, Wednesday - 09:59 tarihinde, Cafein tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 21 February 2007, Wednesday - 10:00 tarihinde, Cafein tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Selam,

Bir yandan da bu tarz vergilendirmeyi ve yüksek akaryakıt fiyatını haklı buluyorum. Neden?

Çünkü dışa bağımlı olduğumuz konularda ithalatı ancak yüksek vergi ile dizginleyebiliriz. Düşünsenize akaryakıtın ucuz olduğunu ve Almanya ile aynı fiyata araç alabildiğinizi? Kim daha küçük hacimli araç alır? Peki üretmediğimiz bir şeyi nasıl bukadar tüketebiliriz?

Tek çözüm accayip bir doğal zenginlik bulmalıyız ve bunun değeri de çok yüksek olmalı. Yoksa durum nanay :P

Saygılar.
Mesaj tarihi:
Paracım,

Dediğin gibi olsaydı ve bu vergilerle yaratılan kaynak bir halta yarasaydı gıkımı çıkartmazdım. Ama ben elde avuçta ne varken verirken, bu kaynaklar ülkenin başındaki birileri ve yakınlarının ceplerine gidip onlara büyük hacimli araç ve sonsuz yakıt olarak yarıyorsa ve ülke hala bu verimsizlikle gidip dışardan borç alıyorsa, o zaman bilemiyorum. Böyle giderse torunlarım geçtim 1.6'yı bisiklete binemeyecekler.

Bir de araçlar için ithalatı bilemem ama petrol sonuçta pek çok sektörün hammaddesi veya ara mamulü. Kaçış yok mecburlar diye buraya vergiyi çakmak, öte yandan götürülen trilyonlara göz yummak nedir bunu da sormalı. Petrole vergi üstüne vergi koymak ithalat kısıtlamak değil, zorla değil mecburi diyerek vergi almaktır.

Öyle özel mal bulduğumuz an da ucuzdan birine peşkeş çekeriz, bize yine yaramaz o benden söylemesi. Amerikanın gayrı safi milli hasılası falan artar, biz de o malı üçe verip o maldan yapılan şeyleri 300'e ithal eder yine borçlanırız. İnanmayanlar için bkz. yeni petrol yasası. O yasa çıksın Güneydoğu'da zebil petrol çıkmazsa neyim.

Neyse, konu patinaj dışına kaydı, ben patenlerimi takıp uzayayım buradan.
  • Yeni Oluştur...