Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İşte taraftar


toggie

Öne çıkan mesajlar

zuaağ. nası yanlı haber ya.
sanki türkiyenin hiçbi yerinde kavga olmuyomuş gibi bide şöyle demişler;

BİLANÇO ÇOK AĞIR! 6 YARALI.

kıskananlar çatlasın ne diyim. 55bin seyirci geliyor her avrupa maçımıza.stadyum açılışında 650 bilet satılmıyor ki bu takımda.
uefa gözlemcisi'de adam gibi yorumlamış olayı
"Maç sırasında tribünde yaşanan olayları ''Taraftarlar arasında nahoş olaylar'' olarak gören UEFA temsilcisinin, raporunda bu olaya yer vermediği bildirildi.

nerde kalabalık orda kavga olur sanki türk insanını bilmiyosunuz gibi...teroristlikle alakası ne bunun?
düğünlerde bile oluyo kavga.
olmuş insanlık hali. terorist taraftar diyenler şerefsizdir. bu kadar.

[ Mesaj 16 February 2007, Friday - 17:31 tarihinde, Fistan tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"iki grup yanlarında getirdikleri bıçakları birbirlerine acımasızca sapladı!!11 yaralılar güçlükle sahaya indirilip hasteneye kaldırıldı" video yu görüntüsüz dinlesen olaylar ıraktan zannedersin, fatih altaylı yapmış yine yapacağını kanald de; tribunde çıkan kavgayı özel haber olarak göstererek. ama fb taraftarını da savunamayacığım zaten oyuncularını yuhalayarak bitirdiler işi..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

adamlar birbirlerini bıçaklıyor!! 6 kişi bıçaklanıyor.

futbol maçına gidip adam bıçaklayan şerefsizdir fenerli de olsa beşiktaşlı da olsa gsli de olsa başka takımlı da olsa. futbol maçına bıçakla giden de şerefsizdir.

ayrıca bıçakla topluma korku salanlar da teröristtir. terör demek korku demektir. oraya gidip bıçakla milleti tehtit eden, çoluğun çocuğun bayanların kafasına davul fırlatanlar, topluma korku salanlar, annelerin babaların çocuklarını maçlara göndermemelerini sağlayanlar teröristtir.

bu şerefsizleri nasıl savunuyorsun terörist değil bunlar diyorsun anlam veremiyorum.

bu adamların taraftarlıkla da ilgisi yok. taraftar olan takımının avrupa maçına olay çıkarmak için gitmez, cebinde bıçakla gitmez.

tekrar ediyorum bunların fenerli olup olmaması önemli değil , nitekim insan değiller zaten. olayın fenerbahçeyle bir alakası yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tribününe bıçakla girilmeyen bi takım söyler misin?

tabi bıçakla girmeyi savunmuyorum, kanal d nin bu haberi bu şekilde yansıtması ne kadar doğru, millet bayan voleybol maçında o bıçakları bayanlara attıklarında ne kadar ilgi gösterdi buna basın?

istedikleri kadıkoy de bi olay çıkmasıydı o da oldu işte artık 1 sene duyacağız bu haberleri zaten

[ Mesaj 16 February 2007, Friday - 17:46 tarihinde, Phyx tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

arkadasım dediğim gibi bunun fenerle alakası yok. başka takımın da taraftarı girer bıçakla.

sen bunları bıçakla girerken buluyorsan birdaha maça sokmayacaksın.

şimdi topladılar bıçak kullananları, peki sen inanıyor musun onların bidaha stada girmeyeceğine?


beşiktaşın maçını hatırlarsan magandanın biri gencecik çocuğu bıçaklayıp öldürmüştü.

bunun sorumlusu beşiktaş mıydı? hayır o bıçağı aramada bulamayan polisindi. koridorda yaşanan bir olayda beşiktaş ne yapsın? ama atılan manşet "ölüm stadı"ydı cezayı alan beşiktaştı.

fener taraftarı da dahil birçok taraftar maçlarda "katil beşiktaş" diye bağırdı.

bu sefer aynı hata olmamalı. ne fener ceza almalı ne stada laf edilmeli.

ama o bıçaklayanlar adam öldürmüşcesine ceza almalı. adalet budur. göğsüne bıçak saplanan adam ağır yaralı. şimdi kurtulursa bıçaklayan kısa süre sonra serbest kalacak... ölürse ceza yiyecek. böyle saçma şey de türkiyede olur zaten.

asıl vahim olan insanların gözü dönüyor avrupa maçında birbirlerini bıçaklıyorlar ve millet buna olur böyle şeyler diyor...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

olayları savundugum yok.

fenerbahçe işin içinde olunca olaylar abartılıyor, 6 yaralı sanki ikiz kulelere ucak çarpmış gibi 12sn lik görüntülerle evirilip cevirilip 15 dakika yayınlanıyor.
baska birinin stadında döner bıcagı sallayanlar, stadyumda yaralama değil adam öldürenler olunca haber 1dk geçmiyor.
isyanım ona.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya fistan saçma sapan şeyler söyleyip duruyosun.
yok merdiven kapamış da gazete yalan idda etmiş de fenere gelince abartılıyomuş da.
çok abartılacak takımsınız diye abartıyolardır belki?

ben bu fotograftı gazetenin yazdıklarını değil sadece fotograftaki fenerbahceli tarafları birbirinden ayıran polisleri konusun diye koydum.

bu goruntu bugune kadar turk futbolunda yasanmadı, aynı takımın taraftarları tribünde polisler tarafından ayrılmadı. daha hala bunu savunmayın, üzülün halinize, acınacak durumdasınız.

grup yokmuş diyosun gir bak bakiyim gfb sitesine grup var mıymıs, bıcaklanma var mıymıs.

edit/ ayrıca bu olayların sorumlusu da belli ama siz belli etmemek için çok kasıyosunuz. doğru düzgün itiraflarda bulunan fenerbahçeliler tanıyorum neyse ki siz gereksiz laf salatası yapsanız da gerçekleri biliyoruz. fenerbahçe tribünlerinden olan bi kaç kişi bulun konuşun neden olmuş olaylar. öyle gazete haberleriyle, tv yayınlarıyla bilgi alıp tartışmayın böyle bilmediğiniz konuları.

[ Mesaj 16 February 2007, Friday - 21:28 tarihinde, toggie tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

pislik sürüsü rant meraklısı gruplar stadyumlardan temizlenmediği sürece tatlıya bağlanacağını sanmam.

onların derdi orda üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. taraftarlık yapmak değil tribün liderliği peşinde koşmak cart curt. uzak dursunlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ne organizasyonu? Seyirciyle organizasyon olmaz, seyirci oturur maçını izler. İşin aslını söyleyeyim mi? Türkiye'de, yöneticilerin takımları amatör ligde bile olsa ilk yaptığı iş etrafına bu abudik gubidik insanları toplamaktır.

Dünyanın heryerinde aynıdır bu işler, büyük bir camianın -para ya da imkan da diyebilirsiniz- başındaki insan kaba kuvvete ihtiyacı olmasa bile bunlardan bir kaçını besler ama Türkiye'de bu iş de ters yürüyor. Top yekün tribünlere teslim olmanın bir anlamı yok ordu kurar gibi.

Organizasyon konusunda samimiyse klüpler, bu işi profesyonel olarak yapacak eğitimli insanları maaşa bağlasınlar. Hayatta akşam içeceği esrarın, şarabın parasını bulmaktan başka derdi olmayan insanlarla organizasyon yapılınca olanları görüyoruz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu tür taraftar oluşumları dünyanın her yerinde var sadece Türkiye'de değil. Oluşumun çeşitli sebepleri var. Ben size içinde bulunduğum ultrAslan'dan biraz bahsedeyim mesela.

Öncelikle tek bir amaç için bu yoldayız ve bir manifestomuz var. Bu oluşum içerisinde alınmış bazı kararlar ve bu kararlar sadece ve sadece kulübün çıkarları için alınıyor. O yüzden eğer bu oluşum olmasaydı tribünde her telden çalan farklı insan tipleri görebilirdik ve emin olun böylesi kulup için çok daha zarar verici olabilir günümüzden bahsedersek. Şu anda bu oluşumlar, bir kaç kişi çıkıp kulubün zararına olacak davranışlarda bulunduğu zaman onlara müdehale ederek, aldığı kararlar doğrultusunda engelleyebiliyorlar. Ama bu bir kaç kişi azımsanamayacak kadar çok kişiyse engel de olunamayabiliyor (bkz: çarşı'nın yönetime destek çıkması olayı)

Ayrıca Fistan'ın da dediği gibi tribün organizasyonlarında grup halinde hareket etmek gerekiyor. Topluluğu bilgilendirecek, iletişime geçecek ve onları yönlendirecek olan kişilerin olması bu işi kolaylaştırıyor.

Daha bir çok iyi sebepleri vardır taraftar grubu olmasının. Benim anlamadığım neden Fenerbahçe taraftarları birden fazla gruba bölünmüşler. Bunun çok kötü bir durum yaratabileceğini zamanında arkadaşlarıma söylemiştim, taraftar arasında da rekabet olacak tabi iyidir iyi diye cevap verdi. İyi mi kötü mü gördük.

Neyse son olarak AZ maçındaki olayları bildiğim kadarıyla anlatayım.
Migros tribününde GFB her zaman yerini alır ve liderleri de Sefa'dır. Ancak Aziz Yıldırım ne yapmaya çalıştığını bilemiyorum ama arkadaşın dediğine göre tribündeki pislikleri temizleyip rahat bir ortam yaratabilmek için Sefa'nın maçlara girmesini yasaklamış ve GFB'ye karşı tavır almıştır. Bunun sonucunda da esas pislik olan Esenler grubunun destekçisi gibi bir konuma gelmiştir. Artık daha fazla ayrıntıya giremem burda bilemiyorum, bilsem de kanıtlayamıyorum. Belki kombine verdi, belki de nakit. Belki ikisini de yapmadı. Ama Esenler'i GFB'ye karşı kışkırttığı kesin.

AZ maçında tvden gördüğüme göre yasaklı olan Sefa maça girmiş. Olayın çıkmasının sebebini bilemiyorum ama bu iki grup zaten arasında zaten kötü giden ilişki vardı, en sonunda patladı.

Gelelim nasıl girdiler bıçaklarla, demirlerle, silahlarla. Valla ben FB deplasmanında maça ne zaman gitsem didik didik aranırız. Ama maça gelen FBli arkadaşlarıma sorduğumda aldığım cevap hep aynı olur: Biz aranmıyoruz. Valla maçlara sık sık giden varsa aranızda bunun yalan olmadığını bilirsiniz. Çok samimi olduğum bir kaç FB li arkadaşım bana aynen "cebimde el bombasıyla girsem kimse farketmez" dedi. Yani stadın çevresindeki polislerin çoğu ya hiç aramıyor ya da formalite icabı az bişe yoklayıp gönderiyor.

Umarım bundan sonraki maçlarda bu önlem alınır. Yoksa istedikleri kadar da arasalar yine dona girmiş bıçağı bulamazlar ayrı mesele. Ama insanlar bu kadar rahat etmemeli emanetle stada gelirken.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Huun'un dedigi gibi bu tur organizasyonlari yapabilecek o kadar kaliteli kisiler varki, gidip sokakta yatan, cebinde simit alicak parasi olmayan tiplere bu tur buyuk kluplerin organizasyon islerini verirsen bu tur olaylarin olmamasi imkansiz. Ayrica bu tur olusumlarin olmasina izin veren klup baskanlari resmen benim parami bu adamlara yediriyor. Ben gidip feneriumdan orjinal forma aliyim bilmem kac milyon para bayiliyim sonra gitsin bole ipe sapa gelmez adamlara para yedirsin. Bilmiyorum bana 2403284 tane stadda yapsa, boyle adamlari besledikleri icin gozume giremezler. Asil fenerbahce taraftari takimini nasil destekleyecegini zaten biliyordur. Boyle bicakla kufurle olucak is degil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...