batuhan Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Aylık geliri sonra kadar çekin - ye düşsün.Merchant yollarak trade + yıllık gelirden paranızı çıkarın.Savaş çıkarsa para lzm olursa geliri hazineye aktarın.Böylece hem enflasyon düşük olacak, hemde teknolojik anlamda rahat gidiceksiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Savaş çıkarsa War Taxes almayı unutmayın =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RayCharles Mesaj tarihi: Nisan 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2007 savaşsız kalamıyorum ki zaten... Truce bitmesini bekliyo herkes... Savoy, Ceneviz, Venedik, Litvanya, Memlük... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
massosoit Mesaj tarihi: Nisan 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2007 ya arkadaslar casus belli ne demek, royal marriage yaptim ve dostum oldum bir ülkeyle ilgili bana casus belli uyarısı feldi. yukarda ölece duruyor. ne işe yarar bu. birde enflasyon her halikarda yükseliyor.bunu nasıl önleyecegiz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Nisan 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2007 abi casus belli genel olarak da oyunda da savaş sebebi olarak geçmekte. oyunu fazla oynamasam da oynadığım kadarıyla söyleyeyim eğer dostun (yahut allience ta olduğun) bir ülkenin düşmanı ile royal marriage yaptıysan eleman sana karşı casus belli kazanmış olabilir. casus belli nin olayı bir ülkeye savaş açtığın zaman BB getirmemesi (diye biliyorum daha başka olaylar da olabilir). sonra enflasyon için daha önceki sayfalarda ve de bu sayfada söylenenler işe yarıyor. kısacası monthly income dan fazla gelir elde etmemeye çalış. sömürgecilikten sonra zaten gelirlerin azıyo... Not: daha iyi bilen arkadaşlar açıklayana kadar öyle bi bilgi olsun diye yazdım. yoksa ahım şahım bildiğimden değil... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
massosoit Mesaj tarihi: Nisan 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2007 çok sağol dostum,enflasyonu nasıl düşürücemi buldum,baya yavas olsada şuanda düşüşe geçirdim. Casus belli ile ildilide daha geniş bilgi verebilicek olan varsa bekliyorum. kusura bakmayın ilk defa oynuyorum,serinin diğer oyularını oynamadım. birde aldim basi yerler core olmamıs hala şehire girince altta yok ettim ilkenin arması gözüküyor. ve buralar benim olmasına rağmen,buraları vassal yapabiliyorum. niye yapimki mantığı ney. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
raider Mesaj tarihi: Nisan 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2007 Bir bolgenin core olmasi icin belli bir sure elinde tutman lazim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sage Mesaj tarihi: Nisan 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2007 Casus belli latince bir kelimedir ve türkçe savaş nedeni demektir. Kısaca bir ülke size kötü birşey yapmıştır sana ahanda sen onu yaparsan ben de bunu savaş nedeni olarak sayarım fişini çekerim demişsindir. Güncel bir örnek ile bu tanımı pekiştirmek istersek, Türkiye'nin Yunanistan'a karşı sahip olduğu casus belli yi gösterebiliriz. Yunanistan'ın kara-su sınırlarını 8mile çıkarma isteği bir savaş nedenidir ve avrupa birliğine girmek için bu savaş nedenini kaldırmamız gerekmektedir hatta. Yani kısaca casus belli bir ülkeye haklı olarak saldırma şansındır. Casus bellisiz saldırınca ekstradan 2 stabilityn gider ve BB puanınız 1 artar. Peki savaş nedeni nasıl alınır? - Coreunuz olarak saydığınız yer bir ülkenin sınırları içindeyse CB'niz olur. -Bir ülkeyle royal marriage yapıp sonra tahtında hak iddia ederseniz CB'niz olur. (Royal Marriage yaptığınız diğer ülkelerle ilişkileriniz bozulur) -Bir ülkeye uyarı gönderirseniz ve o ülke bir yere savaş açarsa CB'niz olur. -Bir ülkeye hakaret ederseniz o CB kazanır ve size saldırır. -Diplomata hakaret eventi sayesinde CB'niz olabilir. -Bir ülkeyle ittifak oluşturduğunuzda ve bir yere savaş açtığınızda, o ülke ittifağa uyup savaşa katılmazsa kısa süreli CB'niz olur. -Bir ülkenin geleceğini garanti edersin ve kim saldırırsa ona saldırana CB'niz olur.(Proclaim Guarantee olayı) -Dinin koruyucusu olursun ve dinine mensup olanlara saldıran ülkelere otomatikman CB'n olur. (Pahalı bir işlemdir ve bir savaşta yenilirsen bu ünvanı kaybedersin) Vassal konusu olarakta, Şimdi belli azınlıklar var oyunda. Mesela Fransa'yı ele alalım. Provence adlı vassalınızı annex yaptın. Ama hala azınlık olarak gösterilir burası ve ana menüden Create Vassal ile tekrar Provence adlı ülkeyi kurabilirsin. Bu sana nasıl bir avantaj sağlar? Şimdi efenim Provence adlı bölgede isyanlar çıkar, durduramazsın. Yani adamlar kendisi ülkeyi kurucak. Bari çat diye kaybetmeyelim vassal olarak kalsın da gene gelir elde edelim diyebilirsin mesela. Tabi provence kötü bir örnek oldu. Kültür ve din farkı olan bir yerde daha fazla önemli bir özellik. Ayrıca çok iyi bir savaş nedeni çıkarıcıdır. Bilgisayar böyle küçük özerk devletleri yutmak ister hep. Sizde onları korursanız ahanda mis gibi savaş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
massosoit Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 yav karakoyunlularla basladım oyuna,sonradan tam okumadan atladım.anladım kadarıyla hükümdar perslilerin soyundan olduğu içim pers imparatorluğu oldum şuan.karakoyunlular diye bir millet kalmadı perslerle oynuyorum şuanda. sizde de böyle bişey oldumu. birde bir bolgede 2 senede bir bad harvest oluyo deli oldum halka zararlarını karşılasınlar diye 40 duka dağıtıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sage Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Oyunda pers imparatorluğu, almanya, italya, ispanya, büyük ingiltere gibi devletleri kurmak mümkün tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
massosoit Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 sage dostum cok sağol açıklamaların için.yalnız bir sorunum daha var.Kolonime asker yollicam ama birlikler gemiye binmiyor,1 cog var bende 1 birlik bindirmeye uğraşıyorum sadece olmuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sage Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Şimdi bindireceğin yerde port olması lazım ve portun olduğu denizde bulunması lazım o cog, portta değil. Yani yüzüyor olması lazım. 1 Cog'a 1000 asker binebiliyor yani 1 bölük asker. Bu arada yardımcı oluyorsam ne mutlu bana :p. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
massosoit Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 [spo][/spo] 50 yıldır oynuyorum ama ekonami birturlu duzelmiyor,ss deki intereste aldanmayın onu yeni aldim. almadan öncede öyleydi. Ordum bile yok,yani ordu harcamaları sıfır. Bankadan parayıda workshop yapmak icin aldım 4 workshop yaptım yine farkeden birşey yok.Neyi yanlış yapıyorum. birde ticaret merkezlerine yolladım çoğu tuccar yerleşimor pazara. birde çok düşük kalıyo ticaret merkezindeki diğer tuccarlarla oranları dikkat ettimde. Evet bu oyunun piri arkadaşlar,ben neyi yanlış yapıyorum. bu arada enflasyonuda düşüşe geçitemiyorum bir türlü. geliri arttırıyorum,harcamalrı sıfırlıyorum yukarıda açıkladım şekillerde ama enflasyom düşüşe hiç geçmiyor. en fazla artmasını engelliyebiliyorum. [ Mesaj 29 Nisan 2007, Pazar - 17:14 tarihinde, massosoit tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sage Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 Şimdi kuzey afrikada üretim yok, yaşayan halk az. Bunun için ekonomiksel olarak gelişim zor. Ekonomin nasıl gelişir? Koloniler. Quest for the New world u alsan biraz aşağı insan orda Mali diye bir ülke olması lazım 2-3 bölgesinde altın madeni bulunuyor. Ayrıca oralarda koloni olarak alabileceğin ivory bulunan bir sürü bölge var. Enflasyon konusuna gelince. Enflasyonu oy ıllarda indiremiyorsun sadece engelliyorsun. Enflasyonu tax assesor binası ve belli advisorlar indirebiliyor. Tax assessor da çok sonra çıkıyor zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
massosoit Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 Çok sağol dostum,hızır gibisin.sende olmasan. Birde bu ticaret olayını anlamadım pek.ticaret merkezlerine tüccar yolluyorum.1 slot yada 2 slot boşlul gözüküyor ama yinede pazarda yerlerini alamıyor tüccarlar. birde boşluk olmasa bile pazara girme şansları varmı. ? [ Mesaj 29 Nisan 2007, Pazar - 17:40 tarihinde, massosoit tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 Ya 4-5 gündür oynamıyorum ama en son bıraktığımda şöyle yapıyordum Trade Slot için. Üst üste iki tane yolluyordum,biri başka bir merchanti düşürüyordu diğeri de düşenin yerini alıyordu. Üst üste 7-8 kez böyle yaptım bırakmadan önce hepsinde de soktum tüccar.Dene istersen bunu :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sage Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 Şimdi önemli olan compete chance ve boş yer. Eğer senin compete chanceın 80%se 2 merch yeter 0 slotlu bir yeri kapmak için. Ama 60%lardaysa 3 merch lazım en az garanti için. 1-2 Slot olunca şansın yüksek ama gene de şans tabi 4 devlet birden abanırsa oraya kötü oluyor. En az 2 yollamak lazım her halukarda darkın dediği gibi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
massosoit Mesaj tarihi: Nisan 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2007 Peki şu ajan yollayıp core yapma olayı varya,karşı tarafın topraklarında hak iddaa ediyorsun. Onu yaptıktan sonra yine ajanla halkı senin için ayaklandıramıyomusun. sana core oluyolarya,sana katılmak istemeleri için bi seçenek yokmu o ajan yollarken seçtimiz seçeneklerin içinde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sage Mesaj tarihi: Nisan 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2007 Valla oyunda ajan konusunu hep es geçtim onun için tam bilmiyorum. Ama şimdi coreun olursa ve orda revolt riski arttırırsan illa bir isyanda sana katılcakları anlamına gelmez bu. Ama dediğim gibi tam bilgim yok :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
massosoit Mesaj tarihi: Nisan 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2007 sağol sage,sayende oyunu baya kaptım. bu send insult ve war subsides ne içe yarıyor. anladım kadarıyla send insult yapınca karşı taraf için cb oluyorsun,ama daha hiç savaş açan olmadı send insult yolladıklarımın arasında Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Nisan 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2007 Yemiyodur =) Ben Venice'e neler çektirdim, adamların verdiği en sert karşılık "Send Warning" oldu. Etrafındaki tüm komşuları için "Proclaim Guarantee" yaptım, "Send Insult" yaptım, "Send Warning" yaptım, adamlar Afrika'ya gidiyolardı en son, saldıracak başka yer bulamadıklarından =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sage Mesaj tarihi: Nisan 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2007 İyi ilişkilerin oloduğu bir ülkeye saldırınca stabilityn düşer. Send insultla ilişkiyi bozup rahatcana stabilityden harcamadan saldırabilirsin. :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 http://www.trgamer.com/haberler.asp?id=11997 Yeni yama cıkmıs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
behran Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 çıktıda oynuyan kalmadı baydı artık hepmizi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lidriel Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 Sizi baydı benide çözene kadar baydı. Hearts Of Iron'dan sonra bu tür oyunlar kesmemeye başladı beni, 2. Dünya Savaşı manyaklığım var evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar