EagleEye Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Napoleon's Ambition kurmadan sadece In Nomine kurup oynasak oluyomu? patch sırası falan nedir nasıldır? biri şuna kurulum rehberi yapsın :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Napoleon's Ambition ve In Nomine kurduktan sonra(hiç bi patchi kurmadım çünkü zaten bunlarla geliyomuş patchler forumda öle diyodu) oyunu açıyorum, loading sprites mı ne o en baştaki şeyi yüklerken hata verip kapanıyo. Uninstall yapıp eu3 kurdum sadece patchsiz falan çalıştı düzgün :L Aslında oyunun bu halide süpermiş eu2 den daha güzel olmuş(evet ilk defa oynayabildim eu3 ü ekran kartım yetmiyodu :P). Özellikle yukarda çıkan notificationlar harika. Bide uzun süre elimde kalan province lar core province oluyor sanırım zaman geçtikçe. Bende bi ton oldu çünkü hehe. Yönetim şekilleri falanda hoş olmuş ne bilim ben tuttum baya bu oyunu. Bide şu exp packleri kurabilsem :L Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Oyunda sorun yoktur, yeni directX 9.0c'yi indir Microsoft'un sitesinden benim sorunumu çözmüştü o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 o dll hatası veriyodu yenisini indirince çözüldü şimdide işte kapanıyo loading kısmında. normal eu3 ü kurdum oynuyorum bende napim :L Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Sonunda becerdim ek paketleri kurmayı. Oyun çok daha güzel olmuş ama bi kaç hoşuma gitmeyen olay var, 1400 lü yıllarda nasyonalizm o kadar etkilimiydiki 50 yıl boyunca isyanlara sebep oluyor yau? Sanki eu3 ün ilk versionunu oynarken provlar bi kaç yılda core oluyodu özellikle osmanlıyla oynarken makedonyadaki topraklar zort diye core oluyodu. Şimdi onu kaldırmışlar 50 yıl bekliyosun falan onu sevmedim. Bide slider değiştiren eventlar çok az geliyor, eskiden istanbul alındıktan sonra tak tak event geliyodu central ve inno artıyodu baya. Ama onun dışında savaşlar falan güzel olmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 eu2 den sonra kötü geldi bana ya. meklemburgu alıp grönlandda kolonize oldum, sonra direk içerilere sızıp iroqouis'i bitirdim, kuzey amerikada portekiz gelmeden (wtf?) full kolonize oldum sıktı oyun. eventte yok doğru düzgün zaten, agceep gibi birşey lazım bu oyuna. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Valla ben işin o kısmını çok sevdim çünkü ülkeyi kafana göre şekillendirebilme şansın artmış. Aslında historical padişahlarla oynamaktan daha çok keyif alıyorum ama osmanlının çöküş dönemindeki padişahlar saç baş yolduruyodu valla. Sen o kadar ülkeyi ilerlere taşımışsın hala aptal aptal eventlar geliyo historical diye hehe. O açıdan beğendim düz tarihe dayalı gitmemesine. Ama işte eu3 ün ilk halindeki core olayı daha iyiydi sanki bunda 50 yıl bekliyosun falan. Bide nasyonalizmden doğan isyanlar çok fazla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MacLeod Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 eu3 nomine de en büyük saçmalık şimdiye kadar gördüğüm bu missionary yaparken komşularım ortodox zealotları isyan edipte bastıramazsa ve bu isyancılar diğer komşu provinceları işgal edebilirse direk ortodoxsa dönüyor o bölge. osmanlı ile oynarken 1700 başlarında tüm doğudaki komşularım ortodox olmuştu tüm bölgeleri sırf bu isyancılar yüzünden. irana bakıyorum yarısı ortodox. adamlar zaten savaştalar komşularıyla war exhaustion 15 lere birde ortodox olduğu için provinceları revolt risk daha da yükseliyor adam mümkün değil oraları yeniden müslüman yapabilsin.veba gibi yayılmış tüm orta doğuya mümkün değil geri dönüşü yok.onun dışına en büyük eksiklik avrupanın hiç savaşmaması. fransa ve ingiltere neredeyse hiç savaşmadı o oyunumda ve fransa doğal olarak avusturyaya kadar tüm ufak devletçikleri yutup Ming hanedanlığından bile daha büyük bir manpowera sahip olabiliyor şaka gibi heh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Senaryo devamlı değişiyor bence güzel bişi. Bu dediklerin benim oyunumda olmadı mesela. Timur tarihsel olarak parçalandı iran kuruldu falan. Kara koyunluları almadım ama şimdi yeni topraklarımdaki isyan riskinin bitmesini bekliyorum. Çünkü bi golden horde a daliim dedim ingiltere bile dalmış adamlara, bende bişiler kaparım dedim, yok arkadaş batı doğu herkez savaş açıyo. BB de 5-6 falan çok abartı diil yani. Revolt risk insin o sırada para birikiyo zaten çok çaplı savaşlara giricem :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Yahu osmanlıyla başarılı bi oyun oynayan varsa biraz tavsiye alayım. 1548 de falanım, gayet huzur dolu yönetiyodum imparatorluğu bb 0 falan, aldığım yerlerin core olmasını bekliyodum(venediğe kadar aldım batıda, doğuda çok ilerlemedim hala kara koyunlular falan duruyo, bi tek azerbeycanı falan aldım o taraftan), avusturya vs warning verdi sonrada saldırdı, ardından tüm sınır ülkeler saldırdı böle bi anda. Litvanya hele acayip güçlenmiş bi geldi 50 bin ordu falan sayamadım böle bi giriyo benim ordu direk gg kaçamadan ölüyolar.Ki benim transilvanyaya bıraktığım orduda 25bin kişiydi. Aynı şekilde avusturya tarafındaki ordumuda 25 bin kişi yapmıştım(8bin atlı 4 bin topçu kalanı piyade şeklinde yanlış hatırlamıyosam 2 side). Land techlerimiz aynı adamlarla. Moral bonusu veren sliderlar falan yüksek benim, aynı zamanda stability de yüksek. 50 falanda prestij var. Generallerim kötü işte bi bayadır savaşmadığım için. Nası yapsamda şu savaşları ya engellesem yada kazansam? En son para sıçıyodum, lan bi ordu yapim belki tırsar dalmazlar dedim işte toplamda 70bine yakın ordum vardı, yine daldılar :L Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
massosoit Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Dostum Osmanlı konusunda şu kadarını söylim,eğer batılılaşmazsan ne litvanya ile ne avusturya ile baş edemezsin... Ve yine doğuyu halletmeden batıya çok açılmicaksın.Doğudaki sorunlarını hallet,topraklarını genişlet,manpower ını ve gelirini yükselt sonra batıya o kadar açıl.Mesela benim oyunda da,avusturya,polonya,litvanya 3 ü de ally bana saldırıyolar. ilk önce ne yapıp edip ittifak lideri olmayan 2 siylr barış imzala. Bunun içinde bi yandan avusturyayı oyalayım biryandan da diper 2 sinin şehirlerini kuşatabilmelisinki.onlar senle whitepeace imzalasın böylece başbaşa kal avusturya ile. Bu arada NI larıda askeriye ile ilgili olanlara vergi kara ordun üstünlük sağlayabilsin.... http://i294.photobucket.com/albums/mm111/Massosoit/Games/EU3.jpg http://i294.photobucket.com/albums/mm111/Massosoit/Games/eu32.jpg http://i294.photobucket.com/albums/mm111/Massosoit/Games/eu33.jpg http://i294.photobucket.com/albums/mm111/Massosoit/Games/eu31.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Batılılaştım zaten de sorunum savaşlarla benim taktik hatası falan yapıyorum galiba. Adamlar tüm askerlerini sokunca batıdan, püskürtmeiyorum. Aynı sayıda orduyla bile yeniyolar liderlerden dolayı :L Durumum şööle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
massosoit Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Dostum şukadarını söylim,eğerki viyana ya dayanmışsan.Ordunun avusturyadan da litvanya danda kuvvetli olması lazım.Anladım kadarıyla sende avusturya ezik kalmış.bu iyi aslında,ama işte bilmiyorumki national idea ları neye verdin.hep karakuvvetlerine vermen iyi olurdu eğer batıyla savaşıyosan.Ben 4 national idea nın 3 ünü land army e verdim.yoksa batının askerleriyle başedemiyosun.birde sınır kalelerini mutlaka herzaman son seviyede tut... Birde doğuda hiç senin tehtid eden güç olmazsa batıyla daha rahat edersin.arap yarım adası ve dağu afrikaya doğru topraklarını genişletirsen hem gelirin artar.kara bağlantın olmayan yerlerle uğraşma hep acayip kesinti oluyor gelirlerde.hemde orda ayrıyeten asker tutmak zorunda kalıyosun. Birde dedim yerlere doğru genişlince seni doğuda tehtid edicek hiç bir devlet kalmıyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Az önce bi test etmek amacıyla batıdaki tüm ordularımı bi araya toplayıp 60bine yakın kişilik bi ordu kurdum. Georgia kurulmuştu golden horde dan, litvanyada güvence vermiş bunlara. Daldım annexledim tabi litvanyada bana daldı. Litvanyayı batıdaki ordumla ezdim, büyük ordusunu yok edene kadar kovaladım. Tabi diğer yerlerle hiç uğraşmadım. Ayrıca avusturya suriye falan filan alayı girdi bana. Onlar benim kaleleri düşürürken ben paso litvanyayla uğraştım. Ana ordusu yok olunca white peace yaptı. Ama işte bu arada revoltlarla kurulan croitamı dersin, her tarafı işgal eden avusturyamı dersin, özetle olmuyo :) Avusturyayıda aynı orduyla ezebilirdim ama bi yandan manpower bitti, bi yandan isyancılar falan işte başaçıkamadım. Doğuya genişlemeye kalksam yine warning vercekler batıdan gircekler hehe. Ha bide bişi farkettim litvanyayı ezince diğer bana savaş açan bi ton devlet white peace yollamaya başladı tektek. En son sadece avusturyayla savaştaydım. Bide batılılaştığım içinmi acaba Ottoman Sekban ve diğer gelişmiş atlılar çıkmadı land tech 20 yapınca? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MacLeod Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 yok westernize olunca yine aynı birlikler geliyo osmanlıda. reformed sipahis mi ne geliyo cavalryde daha ilerde. ha bir de çok büyük ordu kurmak avantajlı değil öyle 40-50 klık ben tercih etmedim pek.max 25-30k tutuyodum ana ordumu ve eğer daha yüksek sayıdaki düşmanlar için safi cavalry ordumu yakın bi yerlere çekiyodum eğer geri çekilme durumu olursa diye. supply limitleri geçtikte çünkü belli kesimi ordunun her ay manpowerın erimesini geçtim war exhaustiona etki ediyor her ay ordudaki supplya bağlı erimeden. taktik konusunda ise en önemli şey saldırmak için en iyi zamanı kollamak ve river-terrain eksi bonuslarını kollamak. baktın çok büyük orduları var girdiler sana bırak alsınlar 1-2 yeri elbet orduları yavaş yavaş erir ülke içine girdikçe, reinformentlar daha zorlaşıyo zaten. elbet bi yerde kıstırıp dağıtırsın ordusunu. daha sonra işgal ederkende 10-12 binlik bir safi calavryin (hızlı hareket etmesi açısından) olursa yeni bir güç oluşturmaya çalışırken litvanya yada avusturya, yeni çıkardıkları 1000-2000 kuvvetleri direk yokedip,yeni bir ordu oluşturamadan manpowerlarını bitirebilyiosun. yeniden 15-20 klık bir ordu toparlamalarına izin vermemek gerek. zaten teklonojide litvanya baya geride kalıyo oyunun ilerleyen bölümlerinde rahatça dağıtıyosun adamları. birde özellikle kaleni falan kuşatırlarken eğer siege yapıp geri püskürtülürlerse, infantrylerinin moralleri sıfırlanacağından, karşı atak yapıp savaşı bir çok kez lehime çevirdiğim oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Evet büyük stackların war ex. i arttırdığını yeni öğrendim bende paradox forumlarından. Bende diyorum ne lan bu isyanlar bu kadar. Bide scorched earth faydalı bişeymiş. Serbiayla bi oyun açmıştım öölesine. Osmanlıya dalınca mecbur her türlü cinliği denemek gerektiği için scorched earth yaptım çekilirken, adamlar bi süre sonra çok attration yediklerinden herhalde siege i kesip gittiler hehe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
massosoit Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Karaman la başlim dedim oyuna,çok zor ya özellikle kolonizasyona uygun olmayan ufak devletlerle oynamak... Birde şunu merak ediyorum acaba batıya doğru büyürsek Karaman a da gelirmi batılılaşma event i Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MacLeod Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 sınırlarına komşu bir batılı devlet olması lazım westernize opsiyonunun çıkması için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
massosoit Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 Timurla başladım,çok zor ya hiçbiyerde Fort yok onları yapmaya uğraşıyorum.Osmanlıyla oyunun başındaki savaşta Anotolia ya kadar aldım ama adamların yönetim şekli Tribal Despotism,bu da %50 teknoloji penaltısı veriyor.Değiştirmek için GT lazım ona kasim diyorum çok yavaş ilerliyor oda.Timurda öldü zaten 7-8 senedirde kimse gelmedi başa.Nolacak bakalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 haha timur öldümü? ben osmanlıyla oynarken süper liderler geliyodu hep timur imparatorluğuna, parçalayana kadar baya kasmıştım :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
massosoit Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 ya bide kıl oldum,rutin bi kale kuşatmasında öldü.Assault bile yapmıyodum yane,nasıl cacık bi olay annamadım.Ama annadım kadarıyla Timur la asla batıya yayılamazsın. doğu da genişleyip,batı da varolan sınırları korumaya çalışıcaksın.yoksa teknolojisi çok geri kalıyor,batı ezer seni... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 batıya gidip batılılaşmak lazım hehe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knoxville Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 In Nomine fena zor mu olmuş yav? osmanlı alayım dedim 1 hafta geçmedi 7 farklı ülkeyle savaştayım. timur 20bin kişi geliyo falan? lucky nations olayını options'a koymuşlar iyi olmuş. none dedim direkt. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
massosoit Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 İlk önce karamanı,dulkadiri devreden çıkart,bi şekilde de barış imzala Timurla.başedemezsin.Batıdan da saldııcaklar çünkü. Zaten ilerleyen yıllarda,Timur iç isyanlarla uğraşmaktan, sana sorun çıkarmicak.Sonrada zaten yavaştan dağılmaya başlıyo devlet... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
massosoit Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 Beyler durup dururken bu decision ların arasından westernrise kayboldu.ilk defa başıma böyle bişey geliyor. Osmanlı ile oynuyorum,sebep ne olabilir ki,eğer westernrise ı yapamazsam batıyla çok zorlanıcam... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar