Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Misyoner Sitelere Dikkat!

-007-

Öne çıkan mesajlar

Mesajların hepsini okuyamadım ama şöyle birşeye deyinmeden edemeyeceğim.

Ben müslüman değilim ve bir TÜRKİYE CUMHURİYETİ vatandaşıyım. Ayrıca sene içinde onlarca islami siteden de "hayırlı cumalar,"... "filistene sahip çıkalım", "din kardeşlerimize yardım edelim" şeklinde mail alıyorum. Peki bu ne oluyor ? Hele bir tanesine defalarca müslüman olmadığımı dini konularıylada hiç mi hiç ilgilenmediğimi dile getirdim. Eğer misyonerlikse sanırım buradada böyle birşey var... ( Konunun dışına çıkmış olabilirim kusura bakmayın ama olayı başlatan TÜRKİYE = İSLAMİYET e çevirmiş. Bu toprakların bir insanı, bir TÜRK olarak sanırım benimde söz söyleme hakkım var diyip yazdım... ) + din konularını forumlarda yazılmasını sevmiyorum !

[ Mesaj 05 Nisan 2006, Çarşamba - 20:22 tarihinde, izOn tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

yalan mı kardeşim bu böyledir türk milleti müslümandır yalan mı

ama azınlıklar da sonuna kadar türktür diyorum bak neden burda bu kadar takılıyosunuz

ha türk olmanın gereği islam mıdır hayır lütfen saptırmayın

birileri de gelip taocu türk de var vs demesin diyorum bakın özel durumları anlatmayın türküm diyen ve gereğini yapan herkes zaten türk bunları tartışmıyoruz

konu problem çıkaran misyoner siteler saptırmayın

+anlayan anladı zaten niyetimi kötü anlamlar çıkarmayın ırkçıymış gericiymiş bilmemne

[ Mesaj 05 Nisan 2006, Çarşamba - 21:22 tarihinde, -007- tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

bak ama bu soylediklerin birbirini tutmuyo, anlatmaya calistigimiz bu.

turklugun temeli islamdir dersen, o zaman temel sarta uymayan ozel sarta da uymaz. sonra azinliklar da en az digerleri kadar turktur dersen o zaman ortada islamin herhangi bi etkisi kalmiyo, nitekim o zaman turkluk islama dayanmamis oluyo.

sonra bi daha karistirmissin ortaligi, turk olmanin geregi islam midir hayir, ama turkler muslumandir... eh bu ikisi bir arada olamaz arkadasim, mantik hatasini umarim gormussundur. turkler muslumandir diye kesin bi yargidan sonra turk olmanin geregi islam degildir demek celismek oluyo, sana anlatilmaya calisilan da bu.

maksat ortaligi karistirmak degil, demek istedigini sanirim tam olarak aciklayamamissin, bundan dolayi da insanlar kizmis haliyle. yani turklukle muslumanligin herhangi bi alakasi yok. cunku turkluk dil din irk gibi ozelliklere dayanan bi sey degil. ataturk'un de belirttigi gibi, turkiye ortak ozellik yuzunden degil, ortak amac nedeniyle bir araya gelmistir. vs. vs... biliyosundur zaten bunlari.. cok dinlemissindir. haliyle ders verecek zamanimiz yok, gerek de yok buna; ancak konusmadan once bi miktar dusunmen gerekiyo sanirim. en azindan kendinle catismazsan, bize kendini anlatman daha kolay olur kanisindayim.

bunun disinda "yuce turk milleti muslumandir" gibi bi cumle yazmissin sir'le tartisirken. yani ortaya turklugu getirip konuyu saptiran bi miktar sen oluyosun. isin icinden cikamayinca da haliyle sir'un dedigi gibi cevir kazi olmus fazlasiyla.

senin derdin turkluk degil. senin derdin muslumanlari hristiyan yapmaya calismalari. bu kadarini iyi anladik. ama "yuce turk milleti muslumandir" gibi bi cumle kurarsan bunun altinda abartma da var, duygu somurusu de var, var da var yani. kisacasi kullanacagin kelimeleri ne yone gidecegini dusunerek secmeni tavsiye ederim... bunun disinda dedigim gibi anladik derdini, sana batiyo bu durum. sir'un anlatmaya calistigina gelirsek, bi insan nasil muslumanligi secebiliyosa, hiristiyanligi da secebilir. her halukarda diger gurup bir digerini cahillikle, kandirmayla suclayacaktir muhtemelen... enteresandir ki protestanlar bizden cok daha hos gorulu ki bence muslumanlarin da onlardan ders almasi lazim. bi arkadasim soylemisti, "genel olarak baktiginda onlarin bizden cok daha musluman oldugunu farkediyorum (musluman olarak benim yapmam gerekenleri onlar yapiyolar ve ben yapmamayi tercih ediyorum) ve bu beni utandiriyo."
Sosyal ağlarda paylaş

türkler müslümandır diyince yanlış anlaşılıyo
özellikle türkiye türkleri müslümandır derken halk ağzıyla konuşan bir genelleme yaptım anlıyo musun
ama tabii ki türklüğün türk olmanın şartları islam falan değildir sanırım şimdi daha iyi anlatabiliyorum.

daha önce de dediğim gibi herkes seçimlerinde özgürdür ama bu milletin değerlerinde de islam vardır bunu kimse inkar edemez. ha zorunluluk mudur? hayır. o anlamda diyorum türk milleti müslümandır diye. bu gayrimüslimler türk değil anlamına tabii ki gelmiyo.

[ Mesaj 05 Nisan 2006, Çarşamba - 23:46 tarihinde, -007- tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Laiklik diye bi kavram vardı bir zamanlar... Kimse, kimsenin dini faaliyetine karışamaz, devletin bir dini olmaz, insanların vicdani değerlerine göre ayrımcılık yapılamaz gibi bazı temel kurallar vardı.

Sana ne kardeşim adam ha müslüma olmuş ha hristiyan arada ne fark var ikisi de aynı amaca hizmet ediyor, sana göre hristiyanlık saçmalık olabilir, ama dünyanın büyük bir bölümü hristiyanlığı tek gerçek din olarak kabul ediyor.

Yanlış anlaşılma olmasın hrisyitanlığa özel bir sevgim yoktur, hristiyanlık yerine islam koyup aynı düşünceleri tekrarlayabilirim.

edit:typo

[ Mesaj 06 Nisan 2006, Perşembe - 10:59 tarihinde, nightstalker tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

ewt kardeşim sana hak weriorm ben hristiyanım ama bazı kendini bilmezlerin bole hareketler yapması benim BİLE hoşuma gitmio sonuna kadar haklısın ama bunu sakın tek taraflı olarak dşünme çünkü bizzat ben kendi gozelrimle yanlış hatırlamıosm kanal 7 de hz.İsa'ya namaz kıldırıldığını gordum ...çok çirkin ve gereksiz hareketler bunlar her iki taraf içinde çok kotu herkes istediine inanmakta ozgurdur ..bole yaparak günaha giriolar bence...
Sosyal ağlarda paylaş

-007-
Ben gayrimüslüm'üm, gayri müslüm doğdum gayrimüslümlerle büyüdüm, yarı gayrimüslüm okulunu bitirdim, istanbulda özellikle şişli bölgesindeki ve büyük adadaki bütün kiliseleri, pederleri ile bilirim.
Katoliğim, binlerce gregoryan arkadaşım var, alt kimliğimde Gürcistanlıyım aynı zamanda üst kimlik olarakda gürcistan vatandaşıyım, aynı zamanda TC vatandaşıyım, gururla taşıyorum her ikisinide, doğum yerim ankara, izmir ve istanbulda büyüdüm, izmirde de karşıyakadaki italyan katolik kilisesine giderdim ibadetim için. bu süre zarfında hiç bir katolik yada ortadoksun para karşılığında birilerini hristiyan yapmaya çalıştığını görmedim....
bazı protestan grupların bunu yaptığı haberlerini bende duydum, ama aynı zamanda basın sektöründe çalışıyorum, duydum ama görmedim = inanmam...

bahsettiğin site, yolunu kaybetmiş insanlar için yada hristiyanlar için...
pek çok hristiyan kimseler o siteyi takip ederek, dini bilgiler alır, bildiklerini tazeler ve dinini yaşar..
Ayrıca, misyoner kişi, insanlara hristiyanlığı anlatarak onları hristiyan yapmaya çalışan kişidir tanımını yaparsak, Yahova Şahitleri adı altındaki bir protestan grup bu faaliyeti türkiyenin dört bir yanında yapmaktadır.
Yahova şahitleri ile hiç alakam yok, protestanlığı incelersen biz katolik ve ortadokslar birbirimizi tanır ama protestanlığı reddederiz, işte zaten gerçek hristiyanların reddedikleri bu olayıda siz tüm hristiyanlık olarak görmek isteyerek " işte değiştirilmiş bir din" diyorsunuz...

Ben Yahova şahitlerini hristiyan kimseler olarak görmüyorum, kendileri protestan bir grup olup benimle aynı kilisede değil protestan kiliselerinde ibadet ederler, bu grup için bir bilgi vermek gerekirse türkiyede gerçekten sağlam bir cemiyet haline geliyorlar...
Ne ayıplarım nede kınarım, gönül isterki dinini hristiyanlıktan yana kullanan herkes katolik yada ortadoks olsun....
tabi eminim senin gönlündende Allah inancını taşıyan herkesin müslüman olması geçiyordur...

bütün bu olan bitene seninde benimde onunda bununda diyebileceği hiç bişey yok, hakkı da yok.
çünkü inanç kişisel bir eylemdir....

cat stewens hakkında bir yorum yapmak istemiyorum kendisinin yaşam tarzıda kimseyi değil kendini ilgilendirir...

soracak olursan islam'ı inceledin mi diye?
evet hiç üşenmedim inceledim, zaten yahudiliği biliyorum, çünkü hristiyanlığın temeli yahudi inancı üzerine kuruludur, inceleyenler bilecektir.

sonunda halihazırda içinde bulunduğum durum benim için en mantıklısı geldi, zaten inandığım şeyi reddederek yahudi olamazdım, en azından yahudiliğin kuralları buna izin vermezdi...

bende inandığım şeyde sabit kalmaya karar kıldım..
Sosyal ağlarda paylaş

türk'ler eskiden şamanist'di gelin türklüğün özüne dönüp hep beraber şamanist olalım...
şimdi sen diceksinki doğru yolu bulmuşlar ama...
bende dicemki sana tuğçe kazaz'da doğru yolu bulmuş olamaz mı???

Herkesin doğru yolu kendine..

yanılıyorsam düzeltin.

2. mesaj ilk mesajımdan çok bağamsız olduğu için ekleme ihtiyacı duydum..
Sosyal ağlarda paylaş

beyler kusura bakmayin anca 2. sayfanin ortasina kadar okudum.
o noktaya kadar super bir seye sahit oldum:
yahu arkadasim 007 ne gusel kiviriyon belli deil.
hadi birak bu isleri.atmissin ortaya bisey vatan millet sakarya yapayim biraz insanlardan destek alayim bvenimde gusel bi topicim olsun diye.cevaplar bekledigin gibi olmamis sende kivir allah kivir.
tavsiyem teker teker not al yazdiklarini cok celisiyosun kendi icinde.
uzme kendini bu kadar bu topraklarin misyonerlerden cok daha fazla korkmasi (niye korkuyosak) gereken gucler var.
Sosyal ağlarda paylaş

Günümüzde din ve kültür meselelerinin en büyük sorunu milletin birbirine kaba hareketlerle , fiziksel zorla, tehdit ve hakaretle (Bkz. yemek yiyene satırı gömmek, mini etekli kızlara kezzap atılması ki bu olaylar Türkiyede yaşanmış şeyler biliyoruz) kendi görüşlerini kabul ettirmeye çalışması.

Misyonerler hadi bütün dediklerinizi yapıyor olsada bunları yapmıyor. Para karşılığı geçiyor desenizde millette gider isterse para karşılığı istediği dine geçer, bana ne bize ne? Adamın iradesi, isteği.

Aykan arkadaşımız Misyonerlik yapıyorsun demiş sheref'e. Ben açıkçası herhangibir din propagandası görmedim yazıda. Olsa kaç yazar ne fark eder? Ben Müslümanım şu Camilere gittim şu şehirlerde oturdum İmamlarınıda tanırım desem Müslümanlık propagandası mı yapacağım?

Birisi de Nüfus Cüzdanlarını Scanleyin demiş. Peki oldu, burda da her müslümanım diyende kendi kimliğinin Scen'nini koysun mesajının altına. Hatta Karakedi'ye Nüfus İlmuhaberemizi de gönderelim, örneğin bölgesel birşey tartışılırken kontrol etsin nerelerde bulunmuşuz nereden geliyoruz. Belki yalan söylüyoruzdur değil mi?

[ Mesaj 07 Nisan 2006, Cuma - 10:25 tarihinde, Apis tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

bi arkadaş ben müslüman diilim hiristiyanım diyenler nüfüs cüzdanalrını scanlesin demiş amacını çözemedim doorusu ..bizim gayrımüslüm olduğumuza mı inanmıo bizi uzaylı olarak mı goruo yoksa nüfüs cüzdanımısda hristiyan olmamıza rağmen müslüman yazdığını mı zannedio..eer son dediimse cevapliim ben gayrımüslümüm ama nüfus cüzdanımda aslanlar gibi TÜRK yazıo bundan hiç şikayet etmedim etmem.. din ile vatan birbirinden ayıramıyoruz galiba...!din inandığın vatan yaşadığındr..ben hristiyanım ama türküm...!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...