MartinLGore Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Şimdi arkadaşlar bildiğiniz gibi domuz eti haram. Peki alkolde aynı derecede haram. Neden domuz eti yiyenler dinden çıkmış gibi görülürken alkol gırla güzide vatanamızda.. Merak eyledim cidden tarihi hedesi mi var bu zavazingonun.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BulletRide Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 iyi soru.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shapshal Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 insanların işine gelmiyor çünkü :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 nasıl anlamadım biraz daha açar mısın nasıl işine gelmiyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shapshal Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 yani domuz yasaklanır, çok sorun olmaz. fakat alkol birçok kişinin kullandığı ,vazgeçmek istemediği (veya vazgeçemediği) birşey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Yasaklanması değil ki olay ikiside yasak değil sonuçta.. Olay bakış açısı .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 sırf domuz eti değil çoğu konu var ki böle tezatlık. popülarite,bazı şeylerin yaygınlaşmasına bağlarım.bi de ülkemizdeki müslümanlarda şey var.bi günah dielim çok işleniosa devam mantığı.abi herkes içio falan.gariptir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BulletRide Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 domuz kiliseye sürtmüş geçerken haram yenmez...yobaz vol 0.1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Benim anlamadığım şey, neden Hristiyanların domuz yemesi yasak değilde Müslümanların yasak=) Yani sonuç olarak İncil e ve Kuran a inananlar tek bir Tanrının varlığını kabul etmek zorundadır, eh ikiside kutsal kitap olduğu için birbiriyle uyumlu olması gerekir.Sonuç olarak tek bir kaynaktan geliyo Ama birinde domuz yasak, diğerinde değil Anlamadım yani Tanrı ,İncil i göndermiş te sonra "yaw keşke bunlara domuz yemeyi de yasaklasaydım daha güzel olurdu" diyip kuran a dip not olarak mı eklemiş? Karmaşık işler=) Yani tamam alkol yasak, kafa yapıyo insanlar kendini bilemez filan da domuz niye yasaklanmış yani sonuç olarak et=) Ne zararı olcak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 çünkü inanç özgürlüğünün yanında, inandığını istediği gibi yaşama özgürlüğü de var. (kanunlarla sınırlı kalmak koşuluyla) mantıken yanlış olabilir ama adam içki içiyorsa bu yine onun inandığı allah'la arasında özel bişi. bir şiir vardı bununla ilgili hatırlarsınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 @shadow:insanlar lafalarına göre değiştiiro incili ki bunu kendileri de kabul ediolar.kuran-ı kerimin değişmediği dünya kabul edio.bir iki çatlak sesi saymıorum. keza müslümanlarla yahudilerin dinleri birbirlerine çok benzio.(deişmesine rağmen kitabın) bilmiorum düşündün mü ama olayın bi de bu yanındn bak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Onun cevabı hazır olur incil değiştirilmiş.. Fakat değişik hristiyanlardada var galiba bazı kısıtlamalar.. Mesela yahudiler tırnaklı hayvan yiyemiyo kuş gibi kanguru gibi.. çift tırnaklı olması şart.. mesela müslümanlardada geviş getirmesi felan şart.. O yüzden deniz ürünleri toptan caiz değildir bir çok hadisçi, di adamı hede hödö öyle demiştir.. Ama yenmesi caizdir diyende var tabii.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BulletRide Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Zamanında domuzların bağırsağında bulunan tenyamsı bir parazit insanlarda hastalığa neden oluyormuş,islam'da biraz temizliğe önem verici işleviyle domuz'u yasaklamış..Sağlık amaçlı olması lazım mantıklı açıklaması bu...Hristiyanların o yıllardaki halini biliyoruz zaten avrupayı b.k götürüyor...Ama şu an Avrupa'da çiftliklerde yetişen domuzlar baya temiz görünüyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shapshal Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 yani demek istediğim millet görmek istediği gibi görüyor. domuz haram vs. diyorlar ama alkol haram olduğu (sayıldığı) halde üstünde durmuyorlar.Domuza haram denilmesi kimseye batmıyor ama alkol batıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BulletRide Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Domuz da olsa insan insandır yapmayalım...Niye haram olsunlar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 eskiden kanalizasyon vs olmadıgı icin millet oraya buraya sıcıyordu. bildiginiz uzere de domuz bok yiyen bir hayvan. gidip ordaki burdaki bokları mideye indiriyordu. ha aynı şey şu an için geçerli degil, gayet temiz şartlarda domuz uretimi yapılıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 yaw ilerleyin arkadasım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghost_boo Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 domuz yiyorum alkol almıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 domuz üretimi masrafsız ve ucuz olduğu için Avrupa'da sürekli tüketiliyor. İstanbul'da da bir çok yerde tüketiliyor ve Müslüman'larda yiyiyor. Manyağın biri çıkıyor haram diyiyor,dinimizde böyle değil böyle denmemiş, Hz.Muhammed böyle demiş diyiyor o dine yerleşiyor. Müslümanlık günümüze ayak uyduramıyor malesef Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MeSh Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 valla ben dinine falan bakmam pekte.. Tadına hiç bakmadım şahsen, kokoreçten daha rezil birşey olmadiginin farkindayim ama niyeyse itici geliyor.. Gerçi tadına bakmış olan arkadaşlar "süper lezzetli" falan diyor ama.. Tadmak lazim ne diyim. Ayrıca soruna gelince, ciddi ciddi hiçbir fikrim yok :) Yani olaya Maret falan mı karışmış.. Şirket kapışması mı olmuş ne olmuşsa.. Pek çok ürünün arkasında "domuz yok lan" yazar yani. o derece sevmiyor türk halkı.. Niyeyse artik. Gelenektir belki de. Böyle geldi böyle gitsin anasını satim mantigi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 dini konu açın bi sürü bence böööööyle devam edelim süper. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 darkrider cım domuz eti haramdır lafı hz muhammed in uydurması degil, kuranda da yazıyor, kontrol ettim. BAKARA (173) Allah, size ancak leş, kan, domuz eti ve Allah’tan başkası adına kesileni haram kıldı. Ama kim mecbur olur da, istismar etmeksizin ve zaruret ölçüsünü aşmaksızın yemek zorunda kalırsa, ona günah yoktur. Şüphesiz, Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir. http://www.kurandaara.com/index.php?act=ara&meal=1&keyword=domuz&sure_no= Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Solonor Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Giovanni: *Bu sayfadaki içerik, yazanların kişisel görüşlerini belirtmektedir. Kişiler, üye anlaşmasında var olan şartların bilincinde olmak yükümlülüğündedir. Üye anlaşmasına göre, gönderilen her türlü içerik, içeriği göndermiş olarak görünen üye rumuz ismi ve üyenin kendisine aittir. Paticik.com ve yetkilileri, üyelerimizin göndermiş olduğu iş bu sayfada yazılı olarak bulunan içerik hakkında hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir. Yükümlülük altında olmasa dahi, var olan site içeriğinin bütünü veya bir kısmının site kurallarına uygunsuzluğu durumunda, iletişim sayfamızdan bize erişebilir, gereken düzenlemeleri yapmamızı sağlayabilirsiniz." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Toledor Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Onu bunu bilmem de çok kötü kokuyor. Özellikle yazın. Etrafım yiyen insanlarda aynı şekilde aynı koku.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 elv bende hz. muhammed'in uydurması demedim zaten ki demem öyle bir şey. İnsanlar çıkıyor Hz.Muhammed şöyle demiş,Kur'an'da böyle yazıyor diye ortaya salak salak şeyler atıyor,tüm Müslüman Dünyasıda bunu kapıyor. demeye çalıştığım bu. Üstelik bu konu Kur'an'da yazsa bunların aşılması ve günümüze ayak uydurulması gerekir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar