Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bana racon kesenin kafasini keserim!

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
bunlar ne bir filmden ne bir diziden alinmis replikler, ne de bir mizah dergisinden firlamis uydurma sozler. bunlar 16 yasindaki bir lise ogrencisinin sokagin ortasinda arkadasinin bogazini kesmeden saniyeler once bagirdigi sozler. ne halt desem, kime neye kizsam bilmiyorum. yalan yasiyoruz ya, biri osursa olucez de haberimiz yok.

http://www.ntvmsnbc.com/news/366956.asp

kaynak:ek$i&ntvmsnbc
Mesaj tarihi:
Ulan Ne Desem Bulamıyorum Aslında Buluorumda Şimdi Banlanırım...Umarım Böle Dizileri Çekenlerin Kıçları Para Torbalarının Üstünde Yayılmış Vaziyettekken Vicdanları Rahattır...Allah Belasını Versin Böle İşin...
Mesaj tarihi:
çok komik aslında biliyonuz mu...ama öyle bi popülizm varki piyasada...haberlerde bu lise olayları dehşet verici vs. diye öyle bi anlatılıyoki..amaç reklam mı yoksa kamuoyunu uyandırmak mı belli değil...çeksinler bu elemanları karakola alan polisleri..çocuklara yapılanları...bak bi daha olay olursa şerefsizim...bi çocuğa karakolda yapılanlar yayınlansın ertesi gün tüm bu özentiler aynen kuzu...
Mesaj tarihi:
olay bir diziden koptuysa bile dizi suçlu değildir,kimin ne anladığına bakmak lazım.Bakan adam orada başka şey görürken,diğeri başka birşey görüyor.Aslında buradan anlıyoruz ki bazı dizilere gerçekten yaş sınırı konulmalıymış,geç kalınmış.
Mesaj tarihi:
hata dizide değil. bende izledim ama hala kişiliğimde bi sapma, düşüncelerimde bir farklılık olmadı ki çevrem çok müsait.
izlediği şeyin etkisinde kalabilecek kadar zeka yoksunu insanlar, teletabis izleyincede saçma sapan hareketler yapar. (bkz. pokemon izleyip camdan pikaçuuu diye atlayan çocuk [not: pikaçu uçmuo bile o_O] gene bi kaç örnek vardı)
Olay aileden başlayıp, çevreyle gelişen kişilikte. Diziler yapılır dikkat çeker unutulur.
Mesaj tarihi:
milliyetçilik duyguları ile aptal aptal şeyler atıyorlar ortaya ve saf ve şiddete yönelmiş salak halkımız da bunları kapıyor ve bu olanlar ortaya çıkıyor.

Perşembe akşamları dizi izleyip ertesi gün okulda dayılanan itler yüzünden koridorda yürüyemez olduk.Cidden çıkıp 3-5 tanesini dövmek geliyor içimden ama onların seviyesine inmiş olup kendimi asla affetmem.

Okuldaki şiddet olayı hep vardı hepte olacak ama o aptal dizi yüzünden artık okullara bıçaklar,kuru sıkılar geliyor ve her hafta biri bıçaklanıyor.

Bizim edebiyatçımız anlatıyor hep "Ben okuldayken serserini biriydim her gün kavga eder mutlak biri döver,birinden dayak yerdim.O zamanlar yumruklarla kozlarımızı paylaşırdık.Bu iyi bir şey mi tabii ki hayır ama çocuk aklıyla kavga bize mantıklı gelirdi.Ama şimdi ki bıçaklar,sopalar asla olmazdı.Hatta kavga ettikten sonra bir çoğu ile arkadaş olurduk" diye :) Bunlar tabii güzel şey o günleri pişmanlığı da var hoca da.

dediğimiz gibi saf ve salak halkımız para kazanmak için insanların duyguları ile oynayan bir dizi çekiyor ve parayı kırıyor.Sanat ve insanlık adına hiçbir şey ne dizi de vardı ne de filmde ama insanlar nedense böyle şeyleri seviyor.Seven kitle 8-20 yaş arası çocuklar ve tabii ki okullular.

Ya okulda herkeste bıçak var ya ? Artık böyle kavgacı olmayan aklı başında tipleri başka sınıflara alıyorlar cidden artık okul duvarları hep kan.Her hafta okuldan 3-4 kişi atılıyor bu sefer çıkışa geliyorlar sen beni attırdın okuldan diye satırlarla kavga ediyorlar.Biri mutlak yaralanıyor ya da ölüyor.

Bunun sebebi çizgi filmler değil arkadaşlar.O aptal dizidir ve o dizi yüzünden daha çok kanlar dökülecek.Çok tip insanlar var bunlara özenen "senin omzun bana niye değdi" diye kavga çıkartan adamlar.

işte bu kadar beyinsiz dolu bir milletiz.Bunların ne okumaya hakkı var ne de insan yerine konulmaya.
Mesaj tarihi:
ya bunlar sanki yeni olaylarmıs gibi sunuluyor ya ben ona kızıyorum ben lisedeykende millet cakıyla dolasıyordu her hafta cıkısa polisler gelirdi 8 sene olcak hala aynı muhabbet kimse bu sorunu nasıl cözeriz demiyor ne medya ne hükümetler nede sivil toplum kurulusları anca topu birbirlerine atıyorlar yada olayları abartmayın diyolar ulan abartılacak nesi var bunlar bu ülkenin gercegi ya ben okullarımızın abuk subuk yerlere dönüsmesini istemiyorum care lazım care acilen
Mesaj tarihi:
fistan +1

2 hafta kuş gribi konuşuldu
2 hafta sahte rakı bla bla bunlar hep var hepte olacak.

Liselerdeki şiddet dediğim gibi hep vardı ama bu dizi yüzünden aşırı derece arttı.Çünkü bazı beyinsizler bu yüzden gaza geliyor.İnsan öldürmenin ne kadar kolay olduğu anlatılıyor ve orada insan öldürenler ne olursa olsun hep " HAKLI " gösterildiği için bunlarda oradan gaz alıyor.Sonuçta kız meselesi yüzünden bıçaklamak haklı mesele.

edit:Ve bundan bir ay kadar önce bizim okulda bir çocuk ,dışarıdan çağırılan serseriler tarafından bıçaklanarak öldürüldü.O haber olmadı.Bu konu tartışılmaya başladıktan sonra 1 hafta içinde 2 kişi hayatını kaybetti.Demek ki her hafta biri bıçaklanarak öldürülüyor gibi bir şey çıkartabiliriz.

[ Mesaj 30 Mart 2006, Perşembe - 00:48 tarihinde, DarKRideR tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
öğrenci değil bunlar ÖKÜZ ÖKÜZ!! bizim anadolu lisesinde 4 yıllık öğrenimim süresince sadece 2 tane kavgaya şahit oldum.. onlar da çok uç noktaladaidiler.. ve onlarda bile şoka uğramıştık bunlar nasıl öğrenci manyakmı kavga ediyorlar diye.. yani litertürümüzde kavga kelimesi yoktu anlayacağınız.. elbetteki bu da bizim okulumuzudan kaynaklanan birşeydfi ama keşke her okul ve yönetimi ve hatta öğrencileri böyle olsaydı..
Mesaj tarihi:
bu son yaşanan olayları kurtlar vadisine bağlıyoruz.
bence bu çok saçma. özellikle televizyon ve gazeteler, okuldaki kavga ve ölüm vakalarını "hepsi kurtlar vadisinin suçu, kurtlar vadisi olmasaydı bunlar da olmazdı" şeklinde gösteriyor. günah keçisi kurtlar vadisi oldu. ancak olayın altındaki nedenleri es geçiyoruz.

kurtlar vadisi dizisinden önce herşey günlük gülistanlık mıydı? yooo.
kurtlar vadisinden önce deli yürek vardı. o zaman deli yürek'in mi suçu? hoydarinna rinna rina nay? yoo.
deli yürek'ten önce aynalı tahir vardı... bu böyle sürüp gider. dün toxic avenger filmi vardı, bugün kurtlar vadisi ırak var. ikisinde de yüksek dozda şiddet var. yani filmlere ve dizilere bakıp suç işlemek isteyen varsa her zaman kaynak bulabileceği bir şey olur. bu yüzden "kurtlar vadisi suçludur" demek yerine "nasıl düzeltebiliriz" demek gereklidir.

"ya öss yapıyoruz da, işte stressliyim de, zaten çok kafam bozuk da, sigara içiyorum da, neden öğretmenler buna karışıyor da" veya "artist olum o. kız arkadaşıma nasıl yan gözle bakar. çıkışta dövecem onu, öldürcem onu. benim kızıma yan bakmak bana laf atmak demektir" gibi maço tavırlar sergileniyor. bunların suçu kurtlar vadisi değildir. bunların suçu, düzgün eğitim veremiyen ailelerde ve okullardadır.
aileler hiç birşeyi çocuklarına açıklama ihtiyacı hissetmezler. çocuk birşey yaparsa en kolay çözümü "dayak atmak"tır. aileler çocuklarıyla konuşmazlar. çocuklarını döverler. çocuk taa aileden şiddeti öğrenerek gelince, "konuşarak anlaşma" denilen yetenekten mahrum olacaktır doğal olarak. oysa, okuldaki sorunlarını kaba kuvvetle değil, insan gibi konuşarak halletmeyi öğrenmeleri gereklidir.

eğitimin çok büyük suçu var aslında.
öğrencilerin "sigarayı nasıl kaçarak içebilirim" diye düşünmesinden başka bir şey yaptıkları yok. oysa eğitim, öğrencilerin zararlı şeyleri yapmamasını öğretmekle yükümlüdür. okullar, "öss'ye aday yetiştiriyoruz" diye düşünmekten vazgeçmeli, eşşek değil insan yetiştirdiklerinin farkına varmalı, öğretim sistemi değil eğitim sistemi üzerine ağırlık verilmeli... insanları yarış atı şeklinde öss'ye koşturmak yerine, olgun insanlar yetiştirmeye çabalanmalı bence.

[ Mesaj 30 Mart 2006, Perşembe - 04:02 tarihinde, Warhero tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
idam cezasini geri getirip bunlari oldurmek lazim. elektrikli sandalye bile degil, aticaksin kuyuya acliktan geberecek ki vatana millete vergi odeyenlere olusturduklari kulfet azalsin. turkiyenin kisi basina dusen milli gelirini dusuruyor bunlar, vatanimizin oksijen su et sut gibi kaynaklarini tuketiyorlar, bizim vergilerimizle okuyorlar karsiliginda bi bok olmuyolar.

dedigim gibi, insan degil bunlar. olmeleri lazim. 16 yasinda bogaz kesenden bi bok olmaz.
Mesaj tarihi:
Yozgat - 23 mart 2006:
Yozgat'ta bir ilköğretim okulu öğrencisi arkadaşı tarafından bıçaklandı. İlköğretim beşinci sınıf öğrencisi kalecilik yaptığı maçta üst üste gol yiyince, bu duruma sebep olduğunu ileri sürdüğü takım arkadaşını bıçakladı.
Mesaj tarihi:
Dizi yüzünden asla değil bence diziyi savunmuyorum ama tüm suçu dizide bulmak mantıksız sonuçta bir ülkenin bilinçsiz bir toplumu, televizyona bağlı yaşayan bir toplumu varsa bunlar ne yayınlanırsa yayınlansın olacaktır.Sabahları gelin-kaynana izleyip, gelinine "Şu gelin kadar olamadın" diyen, sonra bilmemkimin sesiyle kadının sesi programını izleyip boşanan, akşamları ise mafya dizisi izleyip "Bana racon kesenin boğazını keserim" diyip arkadaşını öldüren bir toplumdan ne kadar gelişmesi beklenebilir ki?TÜm suç dizilerde değil bilinçsiz toplumumuzdadır bence diğer dünya ülkelerinde yok mu böyle diziler var fakat onlarda bunlardan etkilenip geliniyle kavga eden, boşanan, adam öldürenler yok.
Mesaj tarihi:
ölen çocuk sınıftan bir arkadaşımın iyi bir arkadaşıymış.kızı sakinleştirmek için ... aman aman diyorum.

kurtlar vadisi başladı başlıyalı olaylar çok değişti.
Mesaj tarihi:
oLayı sadece kurtlar vadisine yüklemek yanlış.ordan herkesin almak isteyeceği ders farklıdır. Sen dersin bak acımadan öldürüyo. bende derim ki ordaki adam ülkesi için kendinden vazgeçiyo. bunlar film sonuçta. lise çağındaki bi adamın filmle gerçeği ayırt edebilecek zekaya sahip olması lazım.o zekaya sahip olmayanlar bugün televizyonlardalar iste.
Yanarım yanarım o öldürülen cocukların ailelerine yanarım. Biri daha önce davrandı belki, biri yapmasa öteki yapacaktı bu sefer.

İdamın tekrar getirilmesine katılıyorum. Bu tarz suçun kim tarafından nasıl işlendiği belli olan durumlarda idam olmalı. Bunun önüne geçilmez yoksa. 1 kişiyi assınlar suç oranı yarıya yakın azalacaktır EN AZ
Mesaj tarihi:
farketmediniz galiba çocuğun kullandığı 'repliği'. yada sinama çıkışı 'tamam ulan siyasal bilimler yazıyorum. sonra geçiriyorum amerikalıların kafasına çuval diyen lise son öğrencilerini'. öküz dediğimiz, mal dediğimiz hatta bunlar insan olamaz dediğimiz bireylerin beyinleri belki bir iki sene öncesine kadar bunlara çalışmazdı. tamamiyle körpe bir beyne yüklediğiniz ' dandik kahramanların' elbet bu gibi sonuçları olacaktır. büyük bir sosyal sapmadır bu.
  • Yeni Oluştur...