Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hepatit-A

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Biz bir arkadaşla eve cıkmak uzereyiz ama arkadasımın hepatit a tasıyıcısı oldugunu ogrendim.Google da bu hastalık uzerine arastırma yaptım ama tatmin edici bilgilere ulasamadım.Acaba bu virus içtiğimiz bardaktan yada yediğimiz yemekten yada farklı bir sebepten dolayı bulasır mı ve hastalık kapma riski yuksek midir? Hastalık cok ciddi midir? Olume goturur mu? Fazla bilgim olmadıgından dolayı tedirgin oluyorum sonucta bir virus boru değil.Ayırdıgınız zaman için simdiden tesekkur ederim.
Mesaj tarihi:
Benim demek istediğim tasıyıcı bir insandan aynı bardak yada bazen olur ya içilen aynı sigara yada kan gibi seylerden geçer mi ve hastalık aktif oldugunda karaciğere cok zarar verir mi ve aşı yaptırarak tumden kurtulabilir miyiz? Burada bir tek sey aklımda soru işareti bırakıyor eğer virusse asısının olması imkansız o zaman neden ası yapıyorlar eğer bakteri ise neden bu kadar tehlikeli?
Mesaj tarihi:
gerçi ekşiyi güvenilir bir kaynak olarak görürmüsün bilmemde;

yiyecek icecek yoluyla gecen bir hastalikdir. tedavi edilmesine ragmen yuzde 1-2 olum orani gorunur. hastalik bazen de insan bunyesinde belirti gostermeden de var olabilir .

yazıyor.
Mesaj tarihi:
Hepatitler tükürük yoluyla bulaşmıyor bildiğim üzere. Dışkı veya kanla bulaşabilir. Hepatit B taşıyıcı insanla aynı sınıftayız, hiç sorun olmuyor.
ekleme: Hepatit A bütün hepatit hastalıkları arasında en hafif olanı sanırım. Ama yaşamsal bir tehlikesi var mı bilmiyorum.

[ Mesaj 28 Mart 2006, Salı - 18:14 tarihinde, Redeagle tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
samimi arkadaşınsa o kadar dert etme olayı.
bir sürü hepatit b hastası arkadaşım var, hiçbirinden bulaşmadı bana. tam bilmiom ama hepatit-a en tehlikesizi sanırım.
Mesaj tarihi:
Hepatit A'nin hicbir tehlikesi yok acikcasi günümüzdeki yasam standartlarinda.
Genel manada pislikten kapiliyor, köy yerlerinde falan herkes gecirmis olur genelde.
Ayrica Hepatit A, B ve C gibi degildir, hastaligi yasayip atlatirsin ve bagisik olursun (asi yapilmis gibi)
Ki zaten Hepatit A asisi var, yaptirirsin hic bir korkun kalmaz (arkadasinin da atlatmis olmasi lazim yahu, yani ya ben yanlis biliyorum ya da Hepatit A tasinmiyor, atlatilan bir hastalik?)
Mesaj tarihi:
Hepatit Çeşitleri ve Bulaşma Yolları

Hepatit Çeşitleri -|-| Bulaşma Yolları
------- A ----------|-| Kontamine yiyecek ya da su ile oral yolla
------- B ----------|-| Kan/vücut sıvıları ve anneden çocuğa
------- C ----------|-| Kan/vücut sıvıları ve anneden çocuğa
------- D ----------|-| Kan/vücut sıvıları (sadece hepatit B virüsü ile bulunabilir)
------- E ----------|-| Kontamine su ile oral yolla
------- G ----------|-| Kan

Hepatit Nedir
http://www.hepatit.org/
http://www.ruki.org/hepatit.htm
Hepatitis A

[ Mesaj 28 Mart 2006, Salı - 20:22 tarihinde, OffChu tarafından güncellenmiştir ]
  • Yeni Oluştur...